Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (207)
Raspunsuri - Pagina 16
300 spune:
La multi ani, Thea!
La multi ani, Arianna!
Anamona, multa fericire in continuare iti dorim.
Simo, mai da si pe la noooi!
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
Monyca.C spune:
Nickolici 
ne-am intors...de dor..de dor de tara, de dor de familie, de dor de prieteni, de dor de aerul tarii noastre, de dorul mancarii de aici
..etc !!!
stiu ca suna foooarte prosteste dar..cam asa a fost..
inainte sa plec nu intelegeam cum vine asta si nici pe cei care se plangeau din punctul asta de vedere...
ne-am acomodat greu acolo cu vremea, cu orasul, cu oamenii etc...era bine d.p.d.v. al job-ului, al sistemului medical de acolo etc
si la mine si la sot dar...ATAT !
insa nu ne-am fi intors daca nu aveam aici anumite "avantaje" sa zic asa
..altfel..am mai fi ramas cativa ani buni cred..
merg la serviciu din cauza ca, nu am lucrat un an inainte sa raman insarcinata..deci..
Ramo (300)
stiu ca exista si imi place sa cred ca nu peste tot este la fel :)
din fericire si mare mare noroc, am gasit si pentru fetita si pentru mine doi medici f draguti..acum vom vedea si pe viitor ce va fi...
Dyanira intradevar exista alternativa sa mergi la particular, am folosit-o si pe aceasta..dar sincer iti zic...dc nu am mers cu recomandare sau nu mai stiu ce tot in greata raspundeau si plictisiti au fost toti...NU GENERALIZEZ !!! poate am avut eu ghinionul asta...ooofff..
Nerantula imi pare rau ca nu papa Gruia..stiuuuuuuuu cum e !!!!! 
nici Eva nu a facut mari progrese si sa stii ca si eu aud cum ca din cauza la alaptat nu vrea sa pape si altceva..
in alta ordine de idei..sunt asa obosita...
sunt ajunsa la capatul puterilor, Eva ar sta toata noaptea la san..nu va mai reamintesc cum sunt sfarcurile la inceput de sarcina..nu suport nici cea mai mica atingere..sa ma vedeti cand ma mai si musca...
as vrea sa nu o fac ( s-o intarc)...as vrea din tot sufletul dar sunt asa de obosita...nici nu stiu cum..nu am nici o idee...nu as vrea s-o fac sa sufere..dc voi stiti vreo alta metoda netraumatizanta sa zic asa...
P.S. am scris medicului meu din Belgia cu privire la alaptat in timpul sarcinii..mi-a raspuns ca nu este nici o problema atata timp cat nu sufar de anemie si organismul meu nu este slabit, obosit..mi-a zis in felul urmator "Remember that breastfeeding is more energy that the pregnancy itself and you have both. So continue, unless you are too weak to do this"
ASTA CHIAR NU O STIAM..
fericita 14+ cu
NICOLAS
Mamica fericita de floricica EVA PARASKEVA (22.09.2008)
poze cu printesa mea si nu numai
CD27 spune:
LA MULTI ANI THEA SI ARRIANA! Sa cresteti mari si sanatoase

Noi suntem mai bine, doamne ajuta, aseara am facut si singurul lucru neincercat, mucilagiu de orez (ma rog..am fiert orez si i-am facut laptele in apa ramasa) si a dat rezultate, nu a avut nici un scaun toata noaptea
si dimineata a fost ok
acum a facut unul mai moale dar se vede imbunatatirea
multumim tuturor pentru sfaturi si sprijin

dar sa nu credeti ca am dormit
sotul e racit, dar rauuu, asa ca a tusit ca un magar si a sforait toata noaptea
stiu din experienta ca sunt desfacute la posta coletele din SUA si ce depaseste o anumita valoare (acum vreo 2 ani era 45 dolari) se supune taxelor vamale
eu primisem un pachet cu lenjerie intima
si m-au pus sa desfac toti chilotii
valorea era cu vreo 5 dolari mai mare si dupa ce m-au analizat pe toate partile au zis ca e ok si ca nu mai platesc nimic (probabil au zis ca-s vreo pitzipoanca si mi-a trimis amantul niste chiloti
)
intr-un alt colet am primit o cutie de bomboane si cu greu i-a convins mama sa nu desfaca si bomboanele
dar cand sunt produse multe se supecteaza comertul si atunci sunt taxate destul de mult (o cunostinta isi lua cate 5-6 perechi de pantofi de pe amazon pana a ajuns sa-i plateasca cat nu faceau
)
Mami de Mikul Robert Constantin

babymom75 spune:
Nerantula, cam astea sunt ideile dr. Sears. Le-am trimis separt ca sa nu mai risc sa pierd tot mesajul. Am preferat sa le postez direct in engleza, fara sa le mai traduc, pt. ca as fi pierdut mai mult timp cu adaptarea in limba romana ( unele chestii sunt mai greu de adaptat in limba noastra ).
Ce vroiam eu sa subliniez inca o data cu asta, e ca dupa cum cred ca ti-ai dat si singura seama, in cazul lui Gruia nu e vorba de a fi subnutrit. Mai mult e o problema pt. tine, ca te consumi cu mancarea lui. Stiu cum e, am trecut prin asta. Undeva, in subconstientul nostru, cred ca zace ideea ca daca nu putem face copilul sa manance, nu suntem mame bune ( eu cel putin asa ma simt, chiar daca mi-e greu sa recunosc uneori ). E un instinct - sa ne hranim puiul.
Hai sa acceptam ca sunt si ei omuleti cu personalitate si sa "lasam mingea in terenul lor". La Dragos a functionat - il las nemancat 4-5 ore, in sensul ca nu umblu dupa el cu papa/tzitzi, el uita de san in timpul jocului si cand i se face foame vine si ma cauta; atunci ii ofer rapid mancarea si nu sanul. Mananca max. 100g. (din nou am ajuns la cantitatea asta!), uneori mai putin, dar dupa, completeaza cu supt. Si am observat ca nu mai suge foarte mult, deci probabil ca se satura cu cantitati mai mici.
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
300 spune:
Eu cred ca intr-o societate in care alaptatul la varste "mari" e vazut ca un act erotic si negfiresc e normal ca mamele sa inceapa sa-si puna problema daca nu cumva le fac rau copiilor prin asa ceva. E mare pacat ca am ajuns aici, pana la urma a manca e firesc si orice pui pe lumea asta mananca lapte ca pe ceva de la sine inteles, numai puiul de om trebuie sa manance lapte formula sau lapte de vaca pentru ca mamele #8220;nu sunt in stare#8221; sa le asigure necesarul de calorii sau mai rau, isi denatureaza puii oferindu-le sanul care in principiu este - si multe femei o cred - apanajul sotilor.
Asa ca intr-un asemnea framework nu ma mira ca si cele cateva care au avut pana acum posibilitatea, curajul si sprijinul necesar unei alaptari exclusive cu succes incep sa se invinovateasca ca sunt un set back pentru copilul lor in loc sa-l ajute sa evolueze. Dar evolutia se face treptat si nu se moasora in lingurite cu mancare. Multe flori mamicilor care se regasesc in afirmatiile mele. Imi permit sa cred ca lucrurile vor evolua spre bine pana la urma.
Ramona,
b de la bebe, blog...
karina_u spune:
Babytza datele noastre pt listuta sunt:karina georgiana nascuta 05.09.2008 3140g 49cm apgar 10 valencia-spania....mamik se numeste cristna nascuta:25.07.1982
300 spune:
Nerantula tu cu ochii tai ai vazut cum face Anda cand nu vrea mancare. Pentru restul rezum: urlaaaaaa. Cand a refuzat sa manance serios nu i-am dat deloc mancare cateva zile. Am mancat in schimb in preajma ei, i-am oferit paine, uneori a mancat chiar telemea sarata!, am tinut-o in brate in timp ce mancam si mi-am concentrat atentia asupra ei si mai mult decat o faceam. Nu v-am zis, dar fata mea e foarte geloasa pe mine cand citesc sau scriu ceva la calculator.
Acum uneori mananca si alteori nu. Eu sunt fericita cand deschide gura cu placere la o masa pe zi. M-am obisnuit ca Anda mananca in cantitati mici si se satura si decizia mea este sa nu intrerup alaptatul atata vreme cat ea isi doreste acest lucru. Practic, noi mancam lapte si daca ramane loc mancam si altceva... De cand am pus accentul pe filosofia asta parca anda mananca mai bine. Insa sa stiti ca sambata e una din putinele zile in care am plans. Am plans de draci ca nu manca nimic. Asa ca eu stiu cum e, insa am vazut ca dupa boala fata mea s-a marit la propriu, se simte mai grea (nu o cantaresc decat rar, mea culpa) si surpriza, la andreea_ada acasa pe un cantar de adulti anda avea 9.5 kilograme, unde in august scauzse la 8100. Era cam in jurul zilei ei de nastere.
CD, eu ti-am mai spus si private si o spun si aici ca n-am zis tot atunci. Fi-mea si-a revenit foarte greu cu caca si mancarea, chiar la peste o saptamana de la tratament, ba a avut so recidiva : o alta perioada cu kk ba moale ba tare. Nu te mai consuma atat, nu faci nimic gresit, ai rabdare si da-i sa manance chiar si ceva putin mai departat de regimul lui drastic. Bolile digestive in general se vindeca mai greu (in sensul ca nu exista reveniri spectaculoase ca la raceli). Mult curaj mami si mai tine-ne si pe noi la curent.
Ma opresc aici, gaza a servit somn 30 de minute maxim, cred ca mergem pa sa obosim.
Ramona,
b de la bebe, blog...
JulyMorning spune:
Mda... tocmai am facut o simulare pe drugstore.com pentru vreo 40 de produse (20 de pastilute pt dinti si restul impartite intre 2 tipuri de remedii pt raceala) si vine asa:
Comanda: 228 EUR
Shipping: 140 EUR 
Duty & VAT 34.94 EUR 

Halal conditii, domle!
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
babytza spune:
July exact asta am facut si eu acum
M-am crucit...deci nu e nicio scofala sa luam impreuna la atatea bucati. Ne costa de ne usuca 
Roxi ma bucur ca sunteti mai bine cu burtica 

Babytza si puii
Valentina
David
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monyca.C [b]ne-am intors...de dor..de dor de tara, de dor de familie, de dor de prieteni, de dor de aerul tarii noastre, de dorul mancarii de aici stiu ca suna foooarte prosteste dar..cam asa a fost.. ![]() inainte sa plec nu intelegeam cum vine asta si nici pe cei care se plangeau din punctul asta de vedere... ne-am acomodat greu acolo cu vremea, cu orasul, cu oamenii etc...era bine d.p.d.v. al job-ului, al sistemului medical de acolo etc insa nu ne-am fi intors daca nu aveam aici anumite "avantaje" sa zic asa ![]() |
nu suna prosteste deloc, eu inteleg perfect ce spui, exact asta am simtit si eu acum 3 ani cand ne-am intors. Imi era dor si de covrigul cu mac, cum bine ati retinut si voi...
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monyca.CAPROPOS DE SISTEMUL NOSTRU MEDICAL...NU AM CUVINTE !!! Suntem profund dezamagiti de TOT ce se intampla aici in tara, fara sa jignesc pe nimeni...:((( Singurul lucru dupa care IMI VINE SA PLANG, SA URLU DE SUPARARE ca am plecat din Belgia este din cauza asta..cred ca nu am sa ma mai intalnesc vreodata cu tot ce am vazut, simtit si trait acolo..parerea mea. |
Noi nu am avut cu sist medical din Ro absolut nico problema, adica nu e chiar asa negru sa stii, tu acum compari cu Belgia si e normal dar cum iti ziceam candva la Euroclinic e civilizat si mai sunt si spitale de stat f ok. Eu, una, in Polizu am avut experiente ok.
Insa, pe partea de pediatrie e muuult mai bine ca am venit aici.
Si mai e un motiv, sistemul educational, eu il cunosc din interior si nu as vrea sa faca parte fi-miu din el, sa stea la coltul scolii sa asculte manele. Aici la stat in unele zone e mai rau ca in Ro, muuult mai rau, asculta muzici si mai exotice si fumeaza te miri ce, dar exista posibilitatea unor scoli private beton, uniforma, disciplina, carte, macar atat...Francezii sunt fff tari pe partea de asigurari sociale/medicale si cultura/ educatie.
Si stau cu covrigul cu mac dop in gat si bag un croissant parizian si aia e...
Si noi suntem in aceeasi faza cu alaptatul, papa zici ca are cateva zile de la nastere, cum zice socra-miu open bar, da bluza si suge repede asa si fuge iar la joaca. De papat papa relativ ok, de dormit f bine, dar treziri pt tzatza cam de 2 ori asa. Asa adoarme ziua daca nu il adoarme soatza in brate. Te inteleg si cu alaptatul fff bine, doar ca...eu NU sunt gravi, cred ca iti e greu. Te sustin cu mult drag. Eu as incerca din rasputeri sa il intzarc daca as fi gravi in cateva luni ca tine, m-as gandi la bebe din burtica in prioritate. Vb de mine, ca parere. Asa am de gand sa ii mai dau pana la vara
Te pup.
PS: gang la gand, eu mi-am sters toate albumele publice, am un cont privat de poze Picassa.
Eva & Luca Noah (08.09.2008)