Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (cap 239)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Uf, uf, uf ce-mi faceti voi mamici proaspete de bb2!!!!
Ieri la grupa de pitici a venit o mamica care e la al patrulea (!) copil, cu micuta Rachel care are 4 luni.... Am tinut-o in brate 1h cred. Cu ea in brate mergeam dupa B, i-am aratat-o; cat s-a jucat nu ne-a bagat in seama. Eu mi-am adus iar aminte cum miroase un bb mic, cat e de linistitor sa il tii in brate cand doarme......
Azi dimineata la o tura de pupaceala cu B, il tineam in brate si el zice "baby", sa il port ca pe un bebelus.... si s-a lasat asa moale si ne-am plimbat prin casa, se uita in ochii mei, nu zicea nimic doar asculta cum ii spuneam cat de mult il iubesc!
Of!

Noapte buna!

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

La multe lunite, Anna! Sa cresti mare!

Thea nu are rabdare sa-i citesc vreo poveste, ci doar sa-i explic pozele din cartile de povesti. Ma intreaba despre fiecare personaj, cauta prin foi ceva ce ii place in mod deosebit (de ex. in cartea Bambi cauta pagina cu broasca aia care sare in apa, in Cartea Junglei cauta pagina in care Mowgli si Baloo sunt imbratisati etc.), dar nu sta sa-i spun povestea pana la capat Ar trebui sa-mi fac griji ca nu-i atenta?

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Buna dimineata!

Eu nu ma stresez cu H1N1,vaccinul nici nu ma gandesc sa-i fac.

Lui Khalid nu-i place sa se uite la tv,am incercat de multe ori cu desene animate.Ii place in schimb sa danseze pe muzica de la tv.Povesti nu sta sa asculte.Si lui ii place sa rasfoiasca cartile,ii place pagina in care doamna si domnul din "101 dalmatieni" sunt in parc pentru ca le vede bine pantofii.

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrittza spune:

neata poftiti la fierbinte cu lapte sau cu frisca...dupa dorinte!

voua nu va mai place cafeaua sau nu va place cea data de mine?

Elle sa iti traiasca printesica si sa se faca mare si cuminte,frumoasa este deja!

Cat despre Daria mea ...nu mi se pare sa fi aparut vreo imbunatatire in starea ei.....maine mergem la control....tratamentul l-am inceput marti dimineata ar fio doar a 3 zi azi dar...nu stiu ce sa mai cred.mi-e groaza sa ma gandesc la stomacelul ei cu atata antibiotic luat in ultimul timp,si acum luam atatea siropuri de ma doare pe mine sufletul pt fiecare picatura de medicament pe care io dau

revin ca m-am suparat acum iar gandindu-ma pa puiu meu si eu sunt la munca si nu sunt langa ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Multumesc de cafeluta gaby !!!
E buna cafeluta ta! Off iti inteleg asa de bine starea ta.... A avut si eleni o perioada in care ma duceam la ea cu o poala de medicamente si sticlute si lingurite si seringi... din pacate, asta este sezonul bolilor... si de abia a inceput Eleni a fost bolnavioara de la jumatatea lui septembrie practic... Cand mai rau de lua antibiotic cand mai bine... Dar, "binele" nu dura mai mult de cateva zile . Ii dai biotics in laptic pentru refacerea florei ? Ai dus-o la cresa ?
Eleni a mea plange in continuare de mi se rupe inima in fiecare dimineata cand o duc la cresa. Culmea este ca nici nu apuc sa ies pe usa de la triaj ca deja nu o mai aud plangand... ii trece tare repede si s-a adaptat foarte bine. se joaca , mananca singurica, adoarme singurica... Sunt doamnele multumite de ea, nu le face probleme dar nici nu merge fericita la cresa...

Eu am fost 3 zile in concediu de odihna. Numai odihna nu am avut Piticii de pe creier m-au indemnat sa fac curatenie generala in casa cu o luna inainte de craciun. Am dat inclusiv cu lavabil in camara si pe hol unde aveam peretii murdari de la palmute, roti de bicicelta si carucior Am palmele facute harcea-parcea de la domestos caci nu suport sa fac treaba cu manusile de menaj in maini

Cu gripa asta... nus tiu ce sa spun... Mie mi se pare ca este prea mare "galagia"... ca se exagereza lucrurile. Apoi ma cuprinde spaima ca as fi inconstienta ca gandesc asa si nu iau masuri de precautie sa-mi tin copiii acasa.... Din pacate, chiar nu pot sa o fac pentru ca mama a pelcat acasa sa stea cu ioana lui sora-mea...
La gradi la dimi ne-au interzis accesul in cladire. Lasam copiii la usa grdinitei iar dupaamiaza stau niste persoane la usa carora le spunem numele copilului si grupa si striga dupa el sa coboare. Sper din suflet sa nu pateasca nimic niciunul dintre ei !!!

Am vazut fotografii frumoase cu clopotei minunati !

Elle, a trecut deja o luna ??!!La multi ani cu sanatate si noroc Anna iubita !!!!! si am vazut si fotografiile cu printesele tale... imi plac la nebunie cele in care sunt amandoua impreuna si-mi place privirea ghidusei de eva atunci cand se uita la sora-sa...
laura minunile tale si pe harnicuta de mamica lor
Vraeu sa-ti spun ca duminica sora-mea a fost la mine si am facut ( de fapt a facut ) un tort reteta de la tine... ala cu mouse de ciocolata si suc de mandarine.... a iesit de-li-cios
acum mi-a facut rau de tot cu ochiul prajitura aceea cu lamaie... Da-mi si mie te rog mult reteta... Vreau neaparat sa o fac sambata...

Nici eleni nu are rabdare sa stam sa-i citesc ceva... Are o carticica mare si frumos colorata, "365 de povesti' se numeste si contine povestioare scurtute, cate doua pe fiecare pagina si sta si rasfoieste minute in sir si cauta in special luna, soriceii, pisicile, masini etc...

Ereena am ras cu lacrmi si-mi vine sa rad si acum cand ma gandesc ce haioasa ai fost cand ne-ai scris de dilema ta : 2 poezii vs. 10 cuvinte... stai linistita ca nu esti inconstienta ca nu te agiti... dimitrakis al meu la 1 an si 9 luni nu stia nici macar 10 cuvinte... abia dupa 2 ani si jumatate a inceput sa spuna cate ceva... piticul urias si mamica lui!!!!

eliza, pentru emma ta ... ma topesc dupa fotografiile cu ea... in america mai este nebunie cu gripa asta sau nici n-a fost asa cume ste la noi ?

honey, ce scump este AJ !!!

Laurici, nici vorba... nu trebuie sa-ti faci griji!! fiecare copil este diferit si sunt unii asa activi cum sunt fetele noastre care nu au rabdarea de a sta intr-un loc sa asculte... va veni si vremea povestilor iar la dimitrakis al meu vrmeea asta a sosit dupa 3 ani si jumatate.. sa te tii atunci... cand iti pica ochii in gura de somn si vrei sa mai sari cate-o pagina dar "cerberul" este atenta si stie ca incerci sa o faci si nu te lasa...

vera, wow ce frumoasa era iulia si cand era mica...

cristina, si multumesc pentru informatiile de prvenire... gargara nu pot sa o pun sa faca dar ma gandesc ca este buna apa de mare ca ii intra si in gat atunci cand trece de nasuc, nu?

simonik, wow, sa nu o mai reconusc pe saratica ta... ce mare s-a facut... ce par lung are,.. ce frumoasa este

mi s-a facut tare dor de cretulina, de povestile ei, de fotografii cu papusica ei... presupun ca nu mai are timp sa dea pe aici dar poate o mai scrie pe blog...
are cineva salvata adresa blogului ei ?
eu aveam mai multe adrese salvate la favorite ( inclusiv pe a mea ) dar mi-au schimbat computerul si am pierdut "favorite-le"

ema, draga mea, as fi vrut sa-ti spun ca sa speri ca intr-un an va fi usor insa, din experienta mea eu cred ca usor va fi abia dupa 4 ani... cel putin asa a fost in cazul lui dimitrakis... si chiar si atunci vor aparea altfel de probleme...
scumpii tai!

roli,

ma duc la cafea.

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

toamna2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

laurici avec plaisir .. e o praji deliciu!! dar tortul ptr lunita annei l-ai vazut? e asemanator cu cel facut de sora ta .. dar parca e mai bun .. ca are 3 feluri de mousse ..

PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE

Baza prajiturii
(masura este un pahar de 300g!)

2 pahare faina
150g zahar pudra
1/4 pah. amidon
un virf de cutit de sare
1 pachet de unt (200 g), taiat bucatele

Umplutura de lamiie
4 oua, batute usor
100g zahar
3 linguri faina
coaja rasa de la o lamiie
zeama de la 2 lamai
1/3 pah. lapte
un virf de cutit de sare

Pentru baza prajiturii: Din ingrediente se face un aluat fraged care se pune intr-o forma (20/30), in care s-a asternut hirtie de copt. Hirtia trebuie sa fie un pic mai lata, sa iasa din marginile formei, ca sa putem apuca de ea pentru a scoate prajitura din tava, inainte de a o taia. Se apasa aluatul pe fundul formei (grosime circa 5 mm) si un pic pe margine (inaltime circa 1 cm). Se pune forma in frigider pentru o jumatate de ora, apoi se coace la foc moderat circa 25 min.

Pentru umplutura: se bat ouale cu zaharul si faina, apoi se adauga coaja si sucul de lamiie, laptele si sarea, se amesteca bine.

Se scade un pic focul la cuptor. Se toarna umplutura pe blat (e lichida rau, nu va speriati, asa si trebuie sa fie). Se coace pina se prinde umplutura, circa 20 min. Se raceste pina la temperatura camerei, apoi se scoate din forma cu ajutorul marginlor mai lungi ale hirtiei de copt. Se pune pe un fund de lemn si se taie bucati.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Elle, multam mult de reteta!!!
Abia astept sa o fac. Am lecturat-o si nici nu pare greu de facut asa cum mi s-a parut tortul facut de sora-mea...
Mai ramane sa vad care dintre cele 3 pahare pe care le am in casa au 300 de grame dar mai degrama pot cantari cantitatea...
A, si pentru ca sunt realmente novice in ale facutului de dulciuri... ce inseamna foc moderat ? Cate grade sa dau la cuptor?
ce-ti fac printesele astazi ?

si Eleni - 05.02.2008

toamna2009

Mergi la inceput

laurici e ff simplu de facut. si da, poti cantari cantitatile daca nu te descurci cu paharul. mie cuptorul nu imi arata gradele dar i-am dat foc tare cam cu 15 minute inainte de a baga aluatul si apoi am redus flacara .. sa nu fie tare ca sa nu se arda aluatul.

nici tortul facut de sorella ta nu e greu de facut. e chiar simplu si se face si repede ..

printesele sunt bine .. eva e un pic pe afara desi bate vantul rau .. si anna se chinuie sa faca un kk ..

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Elle sper sa-mi iasa la fel de buna precum arata in fotografiile tale si cu siguranta ti-a iesit tie

pentru cineva priceput cu siguranta nu este greu... nici lui sora+mea nu i s-a parut greu deloc ...
dar eu eram terminata ajutand-o
ba mai mult i-am si sarit din schema mouse-ul ala cu suc de mandarine... noroc ca ea tinea minte ca mai trebuie ceva..
a...
si intrucat am fost insarcinata cu batutul la frisca... bineinteles ca mie nu mi+a iesit....
nu se intarea si pace am bagat in ea 3 pliculete de intaritor de frisca si a fost ok
la alt mouse nu am mai avut intaritor si nu prea a tinut frisca aia
o prietena mi-a zis ca mama ei bate frisca doar cu telul ca sa iasa nu cu mixerul...
asa este -
trebuie batuta cu o viteza mai mica...

m-ai facut sa rad cu "chinuitul" annei... micuta de ea... o fi ca dimitris al meu care in primele luni de viata tare constipat mai era...

si Eleni - 05.02.2008

toamna2009

Mergi la inceput

laurici eu frisca (hulala) o bat cu mixerul la viteza mare cam 3 minute .. iese beton .. si fara intaritor. chiar nu stiu ce s-a intamplat cu frisca ta ..

Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput