Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabine

Fetelor am si eu o intrebare de 10 puncte.Nu mai stiu ce sa cred.
Eu inseminarea am avut-o pe 4 oct si ultimul ciclu la data de 23 sept.Ce varsta are sarcina mea?Am fost la doi dr aici la eco.unu a zis ca sarcina are 5 saptamani si ca nu se vede nimic la eco pt ca e prea devreme.Cel de azi a zis ca am 3 saptamani dar ca ar trebui sa se vada sacul gestational care trebuie sa fie intre 3 si 5 mm.Cel de ieri a zis ca scurgerile maro sunt frecvente la femeile insarcinate, pt cel de azi scurgerile nu sunt bune si indica faptul ca sarcina a murit sau va muri.Ce sa cred?Sunt disperata.Voi pleca duminica in romania la dr meu care m-a inseminat dar pana atunci simt ca-mi pierd mintile.

Bu-hu, ce urat suna ultima parte.
Deci, eu asa cred, poate gresesc.
Primul a calculat varsta sarcini in "sa", adica saptamani de amenoree, de la UM. Al doilea a calculat "sg", saptamani de gestatie, calculate, in mod normal, de la data probabila a conceptiei. Fa un HCG la un anumit interval (iti zic ei la laborator) si vezi cum se modifica valorile. E cel mai concludent test.
Bafta! Sa fie cum vrei tu!

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Sabine incearca sa te linistesti, ca totul o sa fie bine..acum nu stiu ce sa spun in leg cu varsta sarcinii dar probabil e prea mica sa se vada..nu stiu spun si eu..iti tin pumnii si da doamne sa fie bine bebicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

buna seara, buna seara n-am venit cu sanioara

am venit sa o pup si sa o strang tare, tare pe monica in brate, ca mi-e draga de as lua-o acasa pe amandoua monicile la multi ani sanatosi, frumosi si buni luanei si multe multe almei

felicitari burticilor noi, celor care au vazut inimioarele, bebelusii

am citit tot da' daca nu mi-am deschis separat fereastra de raspuns acu scriu din amintiri...

zicea cineva de diaree verde...am avut asa ceva prin saptamana 36-37, atat de verde de nu am vazut in viata mea...ma gandeam acum ca mi s-o fi rupt apa si o fi lichidul verde...pitici...l-am sunat atunci pe dr, la 11 noaptea, si mi-a zis clar antibiotic. parca ampicilina am luat. aveam dureri foarte ciudate...oricum, ceva ce nu am mai avut niciodata. asa ca suna-ti medicul, da o analiza, nu sta doar pe argile si orezuri. sanatate

cele cu sangerari - mergeti la medic pt echo, oricat de putin ar fi curs. tratamentele care se dau prin telefon eu nu le inteleg. ok, exista un oarecare standard care se prescrie, da' poate mama aia nu stie sa explice exact, poate e emotiva si omite un detaliu, nu stiu...eu nu is fan prescrieri pana nu vad ce e acolo. aaa...iar repausul la pat face cateodata mai multe decat toate utrogestanele

teste si protocoale in sarcina...haha...nu exista niciun protocol fratilor, cum bine zice si moni nu pot sa va dau exemple din practica mea pt ca le consider confidentiale...insa credeti-ma ca se nasc copii sanatosi indiferent ca a venit mama de pe camp direct la sala sau de la salonul de maniciura. aici puteti sa va imaginati singure care a facut mai multe analize si care nu as zice chiar ca are mai multe sanse sa fie un copil linistit si calm al' de-a venit direct de la sapa

dupa asa o introducere cu iz de fan proaspat cosit se subintelege ca nu sunt de acord cu analizele si "protocoalele" nou introduse pe piata...nu am facut bi, tri, mi, ti, nic pt ca indiferent de rezultat copilul mi-a fost daruit si nu am niciun drept sa refuz o asemenea minune, sa decid eu daca sa se nasca sau nu! mi-a sugerat dr la un moment dat tri-ul si torch-ul si i-am spus subtil no way si n-a mai insistat

so, nu exista protocol de analize. exista insa analize uzuale in sarcina si pe care le face in mod normal o gravida. da' nici alea daca nu vrea sa le faca nu le face.

celule stem - nu am recoltat si nici nu sunt de acord cu ideea asta nou ajunsa pe piata romaneasca. nici nu stiu de unde a ajuns ca pe afara nu se recolteaza si aici merg pe ideea ca daca e sa pateasca ceva va pati indiferent cate kg de stem-uri am in banca. la fel si cu vaccinul anti hpv - daca fetita aia trebuie sa faca cancer il va face. aaa...ca e protejata si nu va face cancer de col...daca trebuie sa faca cancer va face la san si tot va face. din punct de vedere omenesc orice boala ni se pare ceva negativ. dar de ce nu ne gandim ca pe respectiva persoana bolnava ce i se intampla o ajuta pe plan sufletesc? poate si pe noi cei din jurul ei fiind cumva partasi la suferinta trupeasca...

sfatul meu este, inclusiv pt mine , e sa incercam sa traim cat mai mult in prezent, sa ne bucuram de copiii nostri, burtici, soti, parinti, tot ceea ce este in jurul nostru, si sa Il lasam pe Cel de Sus sa isi faca treaba pt ca El o face cel mai bine, si cel mai important, cu Iubire pt noi

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

AYLA multa sanatate, ai grija de tine, desi nici nu pot sa-mi imaginez ce greu poate fi, cu sotul in spital si copilasii pana nu demult bolnaviori (daca nu si acum). Ma mir ca ti-a dat calciu, eu stiam ca ala provoaca contractii, dar ma gandesc ca stiu ei mai bine...
Si, ca tot voiam sa zic azi, la multe lunite Luanei, fetita care zambeste cu toata fiinta si o lumanare in memoria ingerasului Alma

Mi-a dat calciu asistenta de la neuro, ca era sa lesin, clar nu de la ala e. Alex e bine, maine ii face externarea. Ultimele 3 zile a mers la spital doar la injectii si kineto, apoi venea acasa. Copilasii sunt inca bolnaviori, dar sunt mai bine, Luana e inca plina de muci (si de nervi cand nu poate nici suge, nici morfai suzeta, nici respira). Si eu tusesc mai ales dimineata. Si mai si .
Multumesc de urari si de ganduri bune!

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">Claudiu, Luana, Alma
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

buna seara, buna seara n-am venit cu sanioara

am venit sa o pup si sa o strang tare, tare pe monica in brate, ca mi-e draga de as lua-o acasa pe amandoua monicile la multi ani sanatosi, frumosi si buni luanei si multe multe almei

Multumesc!

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Carla, Nicoleta, Mira multumesc!

Andra, da un semn, tu esti bine?

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Ayla, cu intarziere ma bag si eu ca musca-n lapte si vreau sa-ti spun si opinia mea...

Eu sunt insarcinata cu gemeni. Doctorita mi-a recomandat sa nu fac dublu test, ci doar triplu test si morfofetala. Citind chiar aici pe forum, am aflat ca triplu test la gemeni da aproape intotdeauna rezultate "gresite", valorile fiind in afara celor normale, din cauza celor doi bebelusi etc... Din pacare, majoritatea medicilor nu stiu/nu spun acest lucru, iar rezultatele testului ti le comunica intr-un mod alarmant, interpretandu-le ca pe cele de la sarcinile normale... adica spunandu-ti ca bebelasii au probleme. Din acest motiv si din multe altele, expuse si de celelalte fete anterior, am decis sa renunt la orice fel de teste, urmandu-mi intuitia, credinta in Dumnezeu, speranta si urmarind, totodata, evolutia sarcinii doar la ecograf.

Nu stiu insa ce as face daca as afla ca exista probleme certe de dezvoltare a copiilor. As vrea sa pot spune ca i-as pastra cu orice pret, ca sunt ai mei si ii voi iubi asa cum sunt... Sunt sigura ca ii voi iubi si voi face orice pentru ei. Insa va veni o zi in care eu sau tatal lor nu vom mai fi acolo pentru ei, sa-l protejam, sa-i ajutam sa "supravietuiasca". Si atunci?... Vor ramane singuri intr-o lume care, dupa cum vedem oriunde in jur, nu va fi niciodata pregatita sa-i primeasca si sa-i trateze ca pe fiinte normale. Vor fi mereu discriminati, fara sanse de egalitate cu restul oamenilor sau, Doamne-fereste!, fara capacitatea de a-si face vreodata o familie a lor! Deci ce le-am oferit, de fapt? Sansa unei vieti de care nu s-au putut bucura?

Suna foarte dur ce spun, insa eu sunt de profesie asistent social si am cunoscut atatea persoane cu dizabilitati, atat de chinuite, atat de inadaptate, cu familii atat de chinuite, la randul lor!!!... incat tot ce pot spune, pentru mine personal, este ca un copil cu disabilitati SEVERE niciodata nu-mi va multumi ca l-am adus pe lume. Pentru ca lumea acesta nu-i poate oferi nimic.

Carla 12+ , dublu laureata!

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Multumesc de raspuns. Nu te bagi ca musca in lapte. Pt ca am renuntat la biopsie de placenta, dar zicea dr ca daca se vede la eco sau iasa la triplu test, mai am optiunea de amniocenteza.
Eu la prima sarcina cu gemeni stiam ca nu pot face triplu test pt ca fiind gemeni nu este concludent. Dar nici nu m-am stresat atat. Dar ne-am decis amandoi sa facem un copil, am fost sanatosi, cuminti, acum si eu am luat medicamente si sotul, inainte si dupa data presupusa a conceptiei.
Pt cine nu a inteles (sau asa am avut eu impresia) CVS-ul sau biopsia de placenta, e asemenatoare amniocentezei, nu triplu testului, doar ca se recolteaza celule din placenta nu din lichid amniotic, si este un test invaziv, dar care indentifica mult mai multe probleme ale fatului, la varsta mai mica decat amniocenteza.

Andradap felicitari pt rezultate bune. Mie mi-a iesit la Translucenta nucala 2,4 mm, si tot asa a zis dr, ca abia peste 3 mm este problema.

Monyca, multa sanatate. Doar atat mi-a dat si mie voie dr.

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Bun gasit burtici!

Am reusit sa citesc pina la zi.
AndradaFELICITARI si sa fie la fel de sanatos bebicul pina la ...100 ani. Multumesc pentru grija! Eu sunt mai bine, nu mai e "moale"... adik nu mai e nimic!... insa am din nou, adik am schimbat "calea de evacuare".

V-ati lansat in discutii complexe am observat! Nu am studiat nici unul din aspectele discutate de catre voi (celule stem, bi, triplutest, etc)... doresc sa ma edific intii si sper sa trag propria concluzie pe care o voi face cunoscuta la momentul respectiv.

Sabina, nu lasa o amarita de soacra sa afecteze sufletelul tau curat si pur.

Andra, ce faci? Esti bine copilas? Sa auzim de bine!

Maiytreymultumesc de sfat insa slava domnului, astazi nu am mai avut pb! Recunosc, aseara m-am speriat de acel "verde" insa e bine ca nu a mai continuat. Medicul de familie spunea ca e posibil sa ma infectat cu salmonella (ea da culoarea verde a scaunului) din cauza de ... miini nespalate, stiu eu... si ca practic organismul a reactionat, am eliminat "problema" si gata. Sper sa fie asa!

Va doresc o noapte linistita si multa dragoste de la voi si pentru voi.

V-am mai rugat, dar poate nu ati reusit nici una din voi sa imi trimiteti un PM cu userul si parola pt pozici! Pls, nu ma uitati!De fiecare data m-am adresat cuiva anume, insa nu ati reusit presupun! Acum rog pe cine are vreme sa ma edifice si pe mine cu problema! PLSSSS!!!

Mary 9+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Ayla21(Monica) pupici si mult succes in toate! Sanatate si forma maxima pentru tine si toti ai tai cei dragi!

Mary 9+

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Ayla21(Monica) pupici si mult succes in toate! Sanatate si forma maxima pentru tine si toti ai tai cei dragi!

Mary 9+

evolutia lui bebe

Multumesc Mary!
Ti-am dat PM.

Viata merge inainte...

Mergi la inceput