cea mai buna tara pentru business?
Buna! Vrem sa facem bani! E, in Romanika este tare greu...cine are afacerea proprie, stie! Faci bani pentru salarii, pentru taxe, dar pentru noi...nu am reusit sa ne facem inca o casa asa cum am vrea, si mai mult supravietuim, la fel ca orice salariat.
Intrebarea e: ce tara merge cel mai bine acum? Unde poti sa faci intr-adevar bani? Noi acum facem renovari, constructii, design interior, dar ne putem apuca de altceva, nimic nu e batut in cuie.
Stiu doar ca vrem sa traim bine, cum zicea cineva, sa aiba fata mea o viata mai buna...
"Trust no one!"
Raspunsuri
andacos spune:
Eu cred ca momentan investitziile imobiliare sunt la pamint!
Deci cred ca o asemenea firma nu functzioneaza nicaieri la profitul asteptat de tine!Este o perioada extrem de dificila ,care va mai dura cu siguantza!
Daca vremurile ar fi ok,cred ca m-as orienta spre o tzara unde taxele si impozitele sunt reduse!Insa a face afaceri in alta tzara presupune muuulte!
Dana
delphin spune:
Rory, da' nu mai pleci in Fr.? Ca spuneai ca voi acolo vreti, la Paris, ca nepoata!
Scuze, dar o astfel de intrebare mi se pare fara nici un rost!
Intr-un alt post te laudai ce bani frumosi faceti voi si ca ve-ti pleca cu 600000€ la Paris ca sa va ajunga de integrare...
Cand fetele vroiau sa te rezoneze le-ai gasit invidioase.
Acum? Ce-a mai buna tara pt. bussines. Daca e sa fie una, nu crezi ca e cam aglomerata? Toata lumea se duce acolo ca sa faca bani!
O las balta, ca....
Ma crucesc doar!!!!
A si ca sa fiu si putin ON TOPIC: Canada, SUA...Africa...
rory76 spune:
Pai da, vrem sa plecam in Franta sau oriunde sa fac bani...tu daca ai avea 1 milion de euro nu ti-ar pasa unde ii investesti?? Ai baga banii oriunde, oricum? Bineinteles ca ne-am gandit la Paris tocmai pentru ca stim pe cineva acolo, dar pe de alta parte am inteles ca francezii sunt destul de reticenti cu strainii, ca sa nu zic altfel...nu vreau sa imi para rau ca am plecat din tara,ce e asa greu de priceput??
Ma gandeam ca cine sta intr-o tara isi da seama cu mai multa usurinta de cum merge un business sau altul...dar se pare ca toata lumea e in criza si sta doar la suprafata...
O sa reusim noi ceea ce ne dorim , stai linistita, nu-mi duce grija si nu te mai cruci...
Pe de alta parte, ceea ce sugerezi tu, SUA, Canada, mi se par exact pe dos, tocmai ca acolo au fost cele mai nasoale situatii, din ce arata astia la TV, multi au ramas pe drumuri...deci cine si cu ce sa mai construiasca acolo???
"Trust no one!"
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rory76 Buna! Vrem sa facem bani! E, in Romanika este tare greu...cine are afacerea proprie, stie! Faci bani pentru salarii, pentru taxe, dar pentru noi...nu am reusit sa ne facem inca o casa asa cum am vrea, si mai mult supravietuim, la fel ca orice salariat. Intrebarea e: ce tara merge cel mai bine acum? Unde poti sa faci intr-adevar bani? Noi acum facem renovari, constructii, design interior, dar ne putem apuca de altceva, nimic nu e batut in cuie. Stiu doar ca vrem sa traim bine, cum zicea cineva, sa aiba fata mea o viata mai buna... "Trust no one!" |
Mai citeste o data ce ai scris, iar cu un milion de € cum te lauzi te duce capul sa faci ceva si in Ro, altceva de cat constructii si decorari.
Sunt societati care se relocalizeaza in RO din cauza de mana de lucru ieftina si toate alea.
Daca tu din Constanta nu ai inteles ca mancarea, bautura si concediu, indiferent cat de apriga e criza, omul si le ofera chiar daca la scara mai mica.
Daca nu te-ai mai uita la TV asa mult ai intelege ca in SUA, Canada si chiar si unele tari din Africa, e favorabil din punct de vedere legislativ, taxe si impozite. La fel si Dubai!
Da' ce-ti spun eu aici...tu le stii pe toate!
cristina1974 spune:
Wow, miroase a scandal serios pe aici.....
Nu se merita ,fetelor, lasati asta.
Acum as vrea sa ii dau niste raspunsuri lui Rory. Noi, eu si sotul, avem amandoi cate o companie, aici, la Londra, care s-a ridicat in timp, cu sacrificii multe de tot. El e in domeniul transportului international si national, iar eu in domeniul import-exportului. Bunn....
Am luat-o de la zero, avand ajutor din partea parintilor mei, care imi trimiteau bani din Romania. Am ajuns, intr-adevar sa facem bani ,sa ne luam proprietati, masini, ma rog, cam tot ce ne doream,dar cu o munca titanica. Ne-am extins deja,in Dubai de patru ani, unde sotul meu avea si o casa, si in Miami, de anul trecut,iar eu,in Monaco.
Deci tot din ce am zis aici e super frumos ,pana acum. INSA, conteaza mult cand te apuci de business, ca altfel pierzi tot. Parerea mea e ca la ora actuala, nu mai este stabilitatea aia de care ai nevoie pt a initia o afacere. Aici, in UK, ca peste tot, de altfel, taxele sunt mari, si penalitatile pe masura. In USA, au si acces la contul tau, pentru a-ti lua impozitele si taxele. Singurul loc mai relaxat din punctul asta de vedere este Dubai, insa acolo s-au prabusit multe afaceri, mai ales imobiliare, din cauza recesiunii.
Daca tu ai un milion de euro, de ce nu-i pui intr-o banca sigura, dintr-o tara straina, si banii aia ti-ar asigura o dobanda care sa te faca sa treci mai usor peste criza financiara care e acum cam peste tot. Nu mi se pare normal ca acum, cand toata lumea nu stie cum sa faca sa traga de bani cat mai mult, tu sa vrei sa arunci asa, cu bani, si inca ce multi.
Cam asta e..... Sper sa nu fi deranjat pe nimeni.
rory76 spune:
Pai asta e si problema mea...noi vrem sa ii investim si sincer vorbind, aici, in Romanika, nu ai in ce afaceri sa investesti ca sa iasa ceva...noi am facut totul cu munca noastra,nu suntem rudele nimanui, nu am dat spaga nimanui,si poate de asta nu ne-am permis orice si oricat pana acum...daca ai o afacere, Cristina1974, stii cum e...salarii, cheltuieli, leasinguri, materiale, lista nu se termina niciodata...Numai cine nu are afaceri nu stie cum e si da din gura...si i se par multi si 100 de euro, d'apai 1 milion de euroi!!! Mie chiar nu mi se par multi bani, daca ai o afacere, e la bunul simt sa faci macar banii astia...multumesc frumos pentru raspunsurile pertinente, cristina si andacos!!
"Trust no one!"
ariadna_s spune:
1."Stiu doar ca vrem sa traim bine" - a trai nu inseamna doar a munci, a face afaceri. daca ti-as zice ca tara ideala pentru afaceri e Congo te-ai muta acolo? Ia lucrurile in ordinea inversa: unde as vrea sa traiesc. tara X. care e mediul de afaceri acolo, ce taxe sunt, ce inseamna domeniul meu de activitate in tara x, cum patrund acolo, cum reusesc sa imi fac un nume, ce concurenta am, furnizorii de unde ii iau etc etc.In tara X e prea mare bataie de cap? Sa vedem, care e optiunea nr 2.
2.Iti faci o lista clara de intrebari pentru fiecare tara in care te vezi mutata si cauti forum-uri de afaceri din tara respectiva, poate te ajuta unul si altul. Dupa ce ti-ai facut o parere cam ce tara ai alege, iti faci un plan de afaceri si pui mana sa cauti consultanti in tara respectiva.Asta ca sa ai raspunsuri avizate nu pareri de pe forum-uri.
Am presupus ca iti vei alege o tara in care se vorbeste o limba cunoscuta de tine.Banuiesc din nou ca nu te vei baza pe experienta (daca exista) de afaceri din romania. Acolo incepi de la 0. Iei abecedarul afacerii si studiezi cate o litera zilnic.
"Numai cine nu are afaceri nu stie cum e si da din gura...si i se par multi si 100 de euro, d'apai 1 milion de euroi.Mie chiar nu mi se par multi bani, daca ai o afacere, e la bunul simt sa faci macar banii astia"
Relax, ca nici postarile tale nu demonstreaza ca stii ce inseamna o afacere (cu atat mai putin valoarea banilor). In primul rand nu intrebi pe un forum ca acesta unde sa iti faci tu afacere. Daca ai fi avut macar minimul de idee si sa ceri parere romanilor din tara respectiva despre mediul de afaceri era o chestie.Daca ai fi vrut parerea cuiva care are afaceri, ca sa vorbiti de la egal la egal, mergeai pe un forum de oameni de afaceri
La cat de incoerente sunt postarile tale eu am dubii ca tu ai propria afacere. Si daca o ai e condusa de altcineva. Acuma daca ti-au murit laudatorii si tu vrei sa ne spui noua oamenilor de rand (salariati sau cu propriile afaceri) ca tu faci 1 mil euro bani de supravietuire,aia deja e altceva. Felicitari, la cat mai multi (reali) dar lasa-ma (ca om de afaceri de ani buni de zile) sa ma indoiesc.
Si inca o chestie: "i se par multi si 100 de euro d'apoi 1 milion". Hai sa iti iti dau un exemplu cand acei 100 euro devin mai importanti decat "1 milion de euroi" : pentru un copil care mai are nevoie de 100 euro sa adune suma necesara unei interventii ce ii salveaza viata, 100 euro = o viata. Pentru un parinte cu 1 milion de euro care isi vede copilul murind in fiecare zi cate putin macinat de o boala incurabila, 1 mil euro = 0.
delphin spune:
Eu stau si ma intreb daca tu stii ce e aia afacere?
Mai boala asta are un nume!Dar nu stiu daca se trateaza, sincer! Mai ales cand intr-un grad avansat!
rory76 spune:
Mai, da' multe prostii debitati voi pe minut...eu am pus o intrebare, voi ma luati cu alte balarii...chiar nu va puteti abtine daca nu aveti nimic concret de spus? Daca era sa studiez abecedarul afacerii, mai aveam eu timp sa fac bani? Poate tu asta faci, studiezi ABC-ul...mai studiaza, poate iese ceva.
Despre cum fac eu afaceri, puteti sa ma contactati pe privat, poate chiar vreti sa ma intrebati ceva si va e jena...
Nici nu mai vorbesc cu frustrate de genul celor doua-delphin si celalalta-cred ca au prea mult timp la dispozitie si n-au ce face cu el, zau asa!
Poate o sa gasesc pe cineva care imi poate raspunde la intrebare...ca asa, daca e sa ne jignim , pot sa incep si eu, nu ma starniti! Numai ca eu nu de asta am deschis subiectul asta...o sa fac unul cu "injurati-ma" si acolo o sa puteti si voi sa va linistiti...ca prea faceti spume la gura degeaba!
"Trust no one!"
maru spune:
ma risc sa intru in dialog cu tine, neffind tocmai confortabila cu limbajul pe care il adopti:
in primul rand trebuie sa studiezi piata, bursa. Bursa e un indicator viu la ce merge si ce nu. Pe bursa cotate f bine sunt: aurul, anumite electronice, si urca petrolul.
Ca afaceri, iar nu esti la curent: ai spus Canada a fost lovita rau...hmm realitatea e alta, dar ca sa fiu on topic:
anul trecut de Craciun ne-au vizitat niste verisori care au in tara acelasi tip de afaceri. Au fost uimiti cat de multe se pot face, ce usor se pot face, multitudinea de materiale, terenurile available, taxe mici si tot asa...
Aici se construieste in ritm alert. Oamenii nu cumpara case pentru o viata, ci pentru 5-10 ani max. Apoi vor ceva mai bun, mai mare, mai trendy...
Dar nu vreau sa te invat eu afaceri, ce stiu eu?! N-am facut bani, nu sunt tipul de afacerista, si nici limbajul nu mi-i caracteristic!