Trombofilia o cauza a infertilitatii - 16 -
Raspunsuri - Pagina 16
dangabriela spune:
Buna seara, dragele mele!
De cateva ore bune citesc postarile voastre, si in sfarsit am prins curaj sa ma alatur voua! Dar sa facem cunostinta: sunt din Buc, am 31 de ani si nu sunt inca insarcinata, desi imi doresc enorm! Am insa o mare nedumerire! Printre analizele recomandate de dr ginecolog, a aparut: Pro C Global Fv Nr, cu valoarea de 0.61 interval de referinta 0.86-1.10 . Asta inseamna ca am mutatia Factor Layden??? Sau pt asta treb sa fac alte investigatii?? Dr ginecolog, nu mi-a dat prea multe explicatii , mi-a dat doar sa iau Asperter , 2 pastilute pe saptamana, timp de 3 luni, si acid folic.Voi ce ma sfatuiti sa fac in continuare?? Eu ma gandeam sa merg si la un hematolog!!
Va pup si astept opiniile voastre!
Creatza11 spune:
bine ai venit dangabriela
si sa speram ca pleci repede de aici la gravidute. Mie anal proc global mi-a iesit 0,82, dar am facut si Fact V Leiden si rez a fost neg. Deci cel mai bine cred ca ar fi sa faci strict anal Fact Leiden sa aflii daca ai aceasta mutatie si daca o ai, cum o ai...heteroz sau homoz.Dar ai mai avut alte sarcini sau probleme? daca nu, cum s-a gandit ginecologul sa-ti dea ac anal de facut?
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)
tamaryllis spune:
Buna!
Eu nu pueam sa lipsesc din "clubul" vostru - am rezultatele analizelor de trombofilie: mi-a iesit mutatia C677T genotip heterozigot. In rest, toate bune, inclusiv rezultatul la profilul antifosfolipidic.
Din cate am citit, stau bine
, in sensul ca se putea si mai rau. Va rog sa ma corectati si pe mine daca am inteles gresit:
- e suficient doar tratamentul cu acid folic 5mg, B6 50mg si B12 1mg, iar in sarcina se urmareste homocisteina si daca valoarea creste se trece pe clexane?
- in sarcina se mai urmaresc Ir-rile si se monitorizeaza placenta prin ecografii...
- trebuie luat tratamentul cu cel putin 6 saptamani inainte de fiv?
- trebuie sa merg sa imi fac homocisteina, B-urile si folatii? Sau se ia tratament chiar daca ele sunt in limita?
- e obligatoriu ca dr sa nu imi mai dea inaindea stimularii AC?
Eu am facut o fertilizare la Szeged si in Z 10 am avut beta 10.15, iar in ziua 12 - 2, ceva (parca). Probabil ca de la ac mutatie s-a desprins embrionasul...
Urmeaza sa fac o alta fertiliare in ianuarie-februarie.
Va rog sa imi recomandati si mie un hematolog bun, de preferabil unul care lucreaza la un cabinet particular.
Multumesc! 
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
alla76 spune:
dau si eu putin pe langa subiect, dar tot am discutat zilele trecute de hormonale si vreau sa mai va dati cu parerea. intrebarea era la mine ce explicatie aveti pt LH-ul mic in faza ovulatori...
istoricul e cam asa:
- februarie / martie
ziua 3
FSH 5 u/l (foliculara 4-13 U/l)
LH 5,12 u/l (foliculara 1-18 U/l)
Estradiol 54 pg/ml (foliculara 38-189 pg/ml)
ziua 14, dar clar inca in faza foliculara (dovedit ecografic)
FSH 4,3 u/l (foliculara 4-13 U/l)
LH 5,96 u/l (foliculara 1-18 U/l)
Estradiol 101 pg/ml (foliculara 38-189 pg/ml)
ziua 22 - e si ziua in care am ovulat, si imi pare rau ca nu am facut si LH-ul. plus se vede progesteronul muuuulllt sub limite.
Estradiol 167 pg/ml (ovulatorie 94-508 pg/ml)
Progesteron 0,88 ng/ml (ovulatorie 5,25-38,63)
Testosteron 0.93 ng/ml (0,13-1,08 ng/ml)
Progesteronul si-a revenit in ziua 41 cand am avut testul de sarcina pozitiv l-am repetat: 39.58 ng/ml (t1 12,26 - 81,8 ng/ml)
in august a fost asa:
ziua 4 (ca doar atunci am ajuns la laborator)
FSH 6,5 u/l (foliculara 4-13 U/l)
LH 4,96 u/l (foliculara 1-18 U/l)
Estradiol 28pg/ml (foliculara 38-189 pg/ml)- sub limite ...
ziua 14, cu 2 zile inainte de IA... aveam 3 foli, LH mult sub limite, progesteronul 
FSH 6,3 u/l (ovulatorie 5-22 U/L)
LH 9,57 u/l (ovulatorie 24-105 U /l)
TSH 1,975 (0,49-4,67)
Estradiol 215pg/ml (ovulatorie 94-508 pg/ml)
T3 3,03 pg/ml (1,45-3,48)
T4 1,09 ng/dL (0,71-1,85)
Progesteron 0,50 ng/dL (ovulatorie 5,25 - 38,63 ng/ml)
in ziua 21 nu am mai recoltat ca eram deja in concediu ...
si acum mi-am facut analizele in ziua cu IA (prima oara cand am facut IA asa de repede...ziua 12)
Estradiol 1359 pmol/L(ovulatorie 315-1828)
FSH 7,3 mUI/ml (ovulatorie 4,7 - 21,5)
LH 10,6 mUI/ml (ovulatorie 14-95,6)
Progesteron 4,02 nmol/L(ovulatorie 2,4-9,4)
Ce sa inteleg eu din astea??
si am facut si markerii pt anemie, daca tot am vazut mutatia ...
Vitamina B12 337 pg/ml (197-866)
Feritina 94 ng/ml (13-150)
Folati serici > 20 ng/mL (3,1-17,5)
zice asa pe sfatul medicului
nterval optim: 3.1 - 17.5
Nivelul de acid folic este peste limita normala (>17.5 ng/mL sau >39.7 nmol/L).
Acidul folic crescut apare in:
- deficitul de vitamina B12;
- sindromul de ansa oarba (cresterea sintezei bacteriene de folati);
- la vegetarieni.
Se pot determina atat folatul seric (care reflecta modificari recente in aportul alimentar si absorbtia intestinala de folat), cat si folatul eritrocitar (adevaratul indicator al folatului tisular). Folatul eritrocitar nu face distinctia intre deficitul de folat si cel de vitamina B12: 63 %, din pacientii cu deficit de vitamina B12 prezinta niveluri scazute de folati. Pe de alta parte folatul seric este crescut la 30 %, din pacientii cu deficit de vitamina B12; de aceea determinarile de folat si vitamina B12 trebuie efectuate simultan.
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
dangabriela spune:
Draga , Creatza 11, iti multumesc tare mult pentru urari!Nu am mai fost insarcinata pana acum, deci nu stiu de ce dr mea mi-a dat sa fac direct aceste anlaize, dar se pare ca a fost f inspirata. Ea pe trimitere, mi-a indicat sa fac direct factorul Layden, dar cei de la Medlife , mi-au facut Pro C Global Fv Nr , oare sa fie acelasi lucru?? Nu cred pt ca am inteles de la voi, mutatia factorului Leyden, iese fie pozitiva fie negativa, nu o valoare cum am eu pe buletinul de analize, adica 0.61.Oricum miercuri merg la hematologie si sper sa ma lamureasca !
Va pup pe toate, si va astept cu vesti bune!!!!!!!
miki-miki spune:
Lavinia
mai ai un pic de rabdare, zi 8 dupa ovulatie e cam devreme, macar zi 10 sa fie. Uscatescu spune ca surplusul de vit B se elimina prin pp dar eu cred totusi ca nu e sanatos sa bagi cantit asa mari de B-ri, poti pune kg serioase pe tine. In trim 1 poti lua 25mg de B6 si 500mcg de B12 urmand ca din trim 2 sa iei 50mg de B6 si 1000mcg de B12
Stefy1
tratam pt sotul tau:
Multi Maca de la FLP 3/zi (numai de la distribuitori FLP)
Pro6 de la FLP 3/zi (numai de la distribuitori FLP)
Napraznic capsule 6/zi (din plafarele din Ro)
Taxofit800 folsaure+metafolin 2/zi timp de 1 luna apoi 1/zi (din Germania)
vit C 1gr /zi (in mag Aldi se gaseste una Multinorm de 250mg capsula si poate lua 4/zi sau dc gasesti efervescenta de 1 gr e ok)
Omega 3 cu putina vit E in ea (tot de la Aldi)
L-carnitina +fructoza 1 plic/zi(din Ro din plafare , este produsa de firma Redis)
Tb sa nu sara nici un produs si in 3 luni isi va reveni.
Pastilele Tamox am citit ca opresc conversia testosteronului in estrogen, tu spui ca avea anal ok, nu inteleg de ce i-a fost dat. Banuiesc ca testosteronul a crescut f mult si i-a fost afectata prostata. Tratam e f bun, nu face rau, il poate lua cu toata increderea. Sunt moasa virtuala la 5 bbi cu tratam asta![]()
Alla76
ii poti da si tu tratam ac sotului tau] Tu ai deficienta de LH, o poti creste cu Vitex Fruit 3/zi (pana la testul pozitiv) si dupa ovulatie tb neaparat sa iei utrogestan (se pot lua vaginal pana la 9/zi)
Danubia
ce operatie tb sa faci?
Valentina D la MedLife nu se fac mutatii genetice.
Creatza
dc ai MTHFR nu ai o enzima care te ajuta sa asimilezi folatii si de aceea facem tratam cu B6 B9 B12. Lipsa folatilor din organism duce la cresterea homocisteinei. MTHFR homozigot e mai rau decat MTHFR heterozigot. Homozigot inseamna ca ai amandoua alele defecte, adica ai mostenit de la amandoi parintii mutatia iar heterozigot inseamna ca ai doar o alela defecta , adica ai mostenit mutatia doar de la un parinte. Eu pt ca sunt homozigota sigur ii voi da copilului meu o gena defecta
, cele care sunt heterozigote au "sansa" de 50% de ai da copilului mutatia.
Danny
ai un glob de cristal? Da mi-am plimbat protrombinicile homo
dar stai ca am vazut 2 Pai1 homozigote superbe care mi doresc
Cred ca ai lipsa de progesteron, dc da tb sa iei utrog mai mult, 9/zi sau sa faci prog injectabil. Sau in loc de prog injectabil sa faci pregnyl (1 la 4 zile),ac hraneste corpul galben si trofoblastul. Fa-ti o anal a prog in zi 21 (7 zile de la ovulatie)
Tamaryllis
Bine ai venit in clubul mutantelor
. Multi hematologi zic ca dc ai MTHFR hetero e sufic tratam cu vitamine, eu zic ca nu, mai ales ca faci stimulare. Anal homocisteinei dureaza mult pana iti da rez la ea, e si f scumpa. Uite eu sunt homozigota si am homocisteina f buna dar am pierdut 2 sarcini. Faptul ca nu putem asimila folatii poate sa-i dauneze lui bb, nu stim la cat deficit de folati creste homocisteina
. Sfatul meu este sa faci o doza minima de clexan. A... pe langa toate ac anal care le-ai facut mai sunt 2 de facut , nu stiu unde se fac, PAI1 si fact XVIII dc afli spune-ne si noua.
Dangabriela
Bine ai venit! Prot C Global e APCR (rezistenta la prot C activata). Ac dc iti iese mica at sigur ai fact V Leiden de aceea ii mai spune si Fact V Leiden (dar de fapt nu e anal ac). Anal Fact V Leiden e o anal genetica cu rezultat poz sau negativ si dc e poz iti spune si ce genotip ai(se face la Synevo)
Balanta
te astept cu raspunsurile de la austrieci.
Sper ca am raspuns la toate intrebarile. Eu zilele urmat nu o sa mai pot intra f des pe DC, asa ca nu ma dati disparura
.
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
alla76 spune:
miki
esti o doamna 
utrogestan eu am luat ultimele 2 luni, fiind luni stimulate si cu IA. iau si acum, prescris 3*100
sotului pana acum i-am dat (in ultimul timp) cam asa - spermotrend, napraznic, 10 zile de vit E, 10 zile de CETEBE, si capsule de telina. se pare ca a functionat, la fiecare IA a avut spermograma din ce in ce mai buna, si mereu la mai putine zile de abstinenta fata de precedenta ![]()
acum se termina cutia de spermotrend. ne mai gandim ce facem in continuare.
sa ai parte de distractie pe unde iti plimbi homozigotele in urmatoarele zile. nu te dam disparuta, dar te asteptam cu cate o 
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
cristal1995 spune:
Miki: spune-mi te rog unde gasesc Medyn Forte.... ca am bantuit prin farmacii si nimic. Mai trebuie sa iau altceva? A, si vreau si eu pe listuta voastra:
Mutatia A1298C genotip heterozigot, 30 ani, nici o sarcina, 6 FIV-uri plus alte 2 ET-uri
. Si Proteina S la limita superioara.
Pupici si mercic mult!
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
miki-miki spune:
Cristal
Medyn se gaseste numai in Germania si se poate cumpara de pe net sau sa ti-l trimta cineva. Ai un PM
Am sa te trec pe listuta dar ar fi bine sa-ti treci datele la semnatura, ne va fi mai usor sa vb. Pe prima pag jos de tot sunt instructiuni pt scrierea mutatiei.
Alla
multumesc pt 
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Creatza11 spune:
miki
mersi de raspuns, acu am inteles...mai am o intrebare, de unde iti iei tu metafolin, ca eu am cautat la toat farmaciile si n-a auzit nimeni de el?
...si inca ceva...eu, de exemplu, dupa cm din nov daca vreau sa raman insarcinata, imi tb clexane,macar o doza de 0.4(e bun gramajul?) dar ia-l de unde nu-i. Nu-l are nici o farmacie.Prin Buc il au?

toate fetele curajoase si luptatoare.
MTHFR- A1298C,genotip homozigot,2 sarc oprite in ev(7s,9s)