FIV in Europa (25)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

gabi3604, mda, din pacate treaba asta cu rezerva ovariana scazuta ne reduce sansele de reusita .
Si eu trag cu ochiul spre adoptii, fiindca cine stie, s-ar putea sa devina o alternativa.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

gabi3604, mda, din pacate treaba asta cu rezerva ovariana scazuta ne reduce sansele de reusita .
Si eu trag cu ochiul spre adoptii, fiindca cine stie, s-ar putea sa devina o alternativa.

tu ai probleme cu FSH?
ai masurat si AMH? Cica e un indicator mai pretios ca FSH - care fluctueaza nu doar in perioada unui CM, dar si de la un CM la altul... pe cand AMH e relativ stabil si sugestiv pt. rezerva ovariana.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
tu ai probleme cu FSH?
ai masurat si AMH? Cica e un indicator mai pretios ca FSH - care fluctueaza nu doar in perioada unui CM, dar si de la un CM la altul... pe cand AMH e relativ stabil si sugestiv pt. rezerva ovariana.

gabi, cel mai mare FSH pe care l-am avut, a fost 8.7. In schimb, am un Estradiol mariosr in Z3: in jur de 60 si el probabil ca mascheaza un FSH real mai mare decat iese in analize.
In schimb, AMHul si Inhibina B imi sunt destul de proaste. Am un ovar bun si un rest dintr-un ovar, pe care am avut un chist de 5-6 cm si care s-a scos laparoscopic in Aprilie; acea interventie, se pare ca a facut sa nu mai am nici un folicul in ovarul operat (asa mi-a spus un ecografist renumit din Timisoara: ca ovarul operat pare sa nu ma contina foliculi in el ). Cu alte cuvinte, am doar un ovar pe care ma bazez...Macar ovulez cu el luna de luna, deci din punctul asta de vedere pot sa zic ca stau bine. Dar...sotul are oligoastenozoospermie si nu prea ne foloseste ca eu ovulez natural.
Deci, si eu am probleme cu rezerva ovariana...
Tu unde ai facut FIVul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Gabi - nu este treaba mea dar s-ar putea sa te dezamageasca raspunsul lui pisic, nu de alta dar are FSH-ul tot p'acolo daca nu ceva mai mare decat al tau iar protocolul ei a fost si mai agresiv...

Concluzia este ca toate suntem in aceeasi situatie, fiecare cu problemele ei care sunt cele mai grave si cele mai importante iar ideal ar fi sa ramanem la punctul in care ne ajutam si nu ne atacam.Nu este obligatoriu sa ne iubim si sa devenim surori de cruce dar ar fi minunat daca am reusi sa ignoram ce nu ne convine si sa ne limitam la ceea ce ne satisface.
Raspunsul la cum ne simtim il regasim in postarile fiecareia dinte noi. Aiurea ne simtim fie ca facem 3 gonal fie ca facem 7 gonal, fie ca am facut 5 FIV-uri sau nici macar unul.Cum naiba sa ne simtim?

Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Gabi - nu este treaba mea dar s-ar putea sa te dezamageasca raspunsul lui pisic, nu de alta dar are FSH-ul tot p'acolo daca nu ceva mai mare decat al tau iar protocolul ei a fost si mai agresiv...

Concluzia este ca toate suntem in aceeasi situatie, fiecare cu problemele ei care sunt cele mai grave si cele mai importante iar ideal ar fi sa ramanem la punctul in care ne ajutam si nu ne atacam.Nu este obligatoriu sa ne iubim si sa devenim surori de cruce dar ar fi minunat daca am reusi sa ignoram ce nu ne convine si sa ne limitam la ceea ce ne satisface.
Raspunsul la cum ne simtim il regasim in postarile fiecareia dinte noi. Aiurea ne simtim fie ca facem 3 gonal fie ca facem 7 gonal, fie ca am facut 5 FIV-uri sau nici macar unul.Cum naiba sa ne simtim?

Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170

Catalina,

Nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa ma adresez lui pisic77 daca nu ma shoka felul cum a atacat-o ea pe balanta_tm.
altfel spus, nu eu am inceput .

pisic77 dadea impresia ca ea stie mai bine ca balanta_tm cum se simte cineva dupa stimulare. Ei bine, eu am facut stimulare agresiva, si stii ceva?? n-am simtit/n-am avut absolut, dar absolut nimic. Iar alte fete au nenumarate efecte secundare.
Morala? pisic77 nu trebuia sa o atace pe balanta_tm, pt. ca ea insasi stie numai cum s-a simtit ea insasi si-atat.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
tu ai probleme cu FSH?

gabi, cel mai mare FSH pe care l-am avut, a fost 8.7. In schimb, am un Estradiol mariosr in Z3: in jur de 60 si el probabil ca mascheaza un FSH real mai mare decat iese in analize.
In schimb, AMHul si Inhibina B imi sunt destul de proaste. Am un ovar bun si un rest dintr-un ovar, pe care am avut un chist de 5-6 cm si care s-a scos laparoscopic in Aprilie; acea interventie, se pare ca a facut sa nu mai am nici un folicul in ovarul operat (asa mi-a spus un ecografist renumit din Timisoara: ca ovarul operat pare sa nu ma contina foliculi in el ). Cu alte cuvinte, am doar un ovar pe care ma bazez...Macar ovulez cu el luna de luna, deci din punctul asta de vedere pot sa zic ca stau bine. Dar...sotul are oligoastenozoospermie si nu prea ne foloseste ca eu ovulez natural.
Deci, si eu am probleme cu rezerva ovariana...
Tu unde ai facut FIVul?

balanta_tm,
Nu ti s-a sugerat sa faci ICSI? ca atunci oligo nu mai reprezinta o problema... Numai sa reusesti tu sa obtii foliculi suficienti si buni, asta e toata chestia. Nu te mai framanta si pt. problema sotului, ca asta se rezolva cu ICSI.

Am fost la Giulesti. Problema e insa la mine, nu la asezamantul unde am facut. Eu zic ca cei de acolo fac totul cum trebuie. ma rog, opinia mea.

Mergi la inceput

Citat:

balanta_tm,
Nu ti s-a sugerat sa faci ICSI? ca atunci oligo nu mai reprezinta o problema... Numai sa reusesti tu sa obtii foliculi suficienti si buni, asta e toata chestia. Nu te mai framanta si pt. problema sotului, ca asta se rezolva cu ICSI.

Am fost la Giulesti. Problema e insa la mine, nu la asezamantul unde am facut. Eu zic ca cei de acolo fac totul cum trebuie. ma rog, opinia mea.

gabi, ba da, ICSI e obligatoriu la noi. O sa facem chiar IMSI+ICSI. Da, asa zic si eu, ca defapt reusita noastra va depinde de felul in care am sa raspund eu la tratament.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

balanta_tm,

gabi, ba da, ICSI e obligatoriu la noi. O sa facem chiar IMSI+ICSI. Da, asa zic si eu, ca defapt reusita noastra va depinde de felul in care am sa raspund eu la tratament.

Nu am auzit in RO, dar in alte parti se "demasca" FSH printr-o proba cu clomiphene citrate (se masoara FSH in Z3, apoi se adminitreaza clomiphene zilnic pana in Z10 si se masoara iar FSH: valoarea obt. se interpreteaza si se pare ca ar putere mai mare de predictie a succesului stimularii ovariene.
Dar poate ca stiind cum stai cu AMH si inh>B, nu o mai fi nevoie si de stresul asta suplimentar cu Clomid...

Iarasi ceva ce la noi nu se practica: numararea foliculilor antrali la inceput de CM.

Oricum, testul decisiv e stimularea insasi. Tin pumnii sa raspunzi cat mai bine! La urma urmei, daca obtii 2-3-4 embrioni, e tot ce-ti trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Citat:

Fetelor va rog lamuriti-ma si pe mine in legatura cu reverva ovariana pt ca la mine AMH vad ca variaza de la o analiza la alta...e adevarat ca inhibina B nu am facut-o ca medicul meu ginecolog nu a vrut(dar asta e alta poveste). Deci analizele mele, ambele in z3, arata asa:
FSH= 5,6 (2,5-10,2)
LH= 3,1 (1,9-12,5)
estradiol=56,5 (25-165)
AMH=2,40 (1-10)..astea in mai la 2 luni dupa fiv.
In septembrie
FSH=5,3
LH=2,6
estradiol=51,1
AMH=4,80
Din cate am observat nici eu nu prea stau bine cu rezerva ovariana, cu toate ca eu nu am avut nici o interventie asupra ovarelor.

Mutatia protrombinica G20210A - genotip heterozigot
Anticorpi anti nucleari pozitivi
OATS girl
FIV 1 +ICSI la Kinderwunschzentrum Mittelrhein Neuwied Germany, martie 2009 nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fireyes

Citat:
citat din mesajul lui Mona40

Fete, ma bag si eu..
Mie mi-a dat din
Z1 de CM decapeptil 0.1g
si din
z3 si decapeptil 0.1g + gonal f 300 pe zi...
asta pana imi spun ei stop...
Eu inca nu am inceput tratamentul...astept urmatorul CM...
Credeti ca este absurd?

Mona
:)

Mona, nu este absurd, am avut si eu acest protocol (ultra-short). Singurele diferente au fost ca in loc de decapeptil am avut suprefact, iar in loc de gonal, menopur (insa e vorba de aceeasi idee in mare; eu am avut dozaj mai mare).
Singurul lucru pt care eu nu am fost pregatita, a fost ca foliculii au crescut f rapid: am avut 7 zile de stimulare in loc de 12, ca de obicei (cred ca daca eram deja la Viena, dura doar 6 zile tratamentul).
Banuiesc ca varsta ta se poate deduce din nick, asa ca pare un protocol adecvat.
Multa bafta!

Fete merci de raspuns.
Catalina, ma refeream daca nu e absurd ca-mi da si inhibare si stimulare concomitent..adica din Z3...
Din cate zice Fireyes...se mai vede si pe la alte case..
Si da, eu am deja 41 de ani...desi am deja o fetita de 14 ani nascuta dupa o sarcina spontana...acum 14 ani, io tot mai sper ca DD ne va mai vizita cu barza inca odata...
Bafta tuturor...

Mona
:)

Mergi la inceput