cum vad altii Romania si despre capul plecat...
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Eu cred ca daca fetele din diaspora ne-ar impartasi ceea ce reprezinta votul pt oamenii din alte tari, noi, romanii de aici, am intelege mai bine ce atitudine ar trebui sa avem. Oricata lehamite am avea, este important votul nostru pt viitorul nostru si al copiiilor nostri. Nu avem voie sa spunem : mi-e lehamite, mai bine stau acasa sau fac orice altceva, numai sa nu votez.
Fetelor din diaspora, ne puteti povesti despre prezenta la vot a oamenilor din tara in care sunteti ?
Poate ne deschideti si noua ochii...
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
violetan spune:
Poate se refera la cap plecat in sensul de dus (cu pluta) .
Acum, serios sunt de acord cu ce ati scris, fetelor mai sus. Dar stau sa ma intreb daca nu cumva exista totusi la noi, romanii boala capului plecat, atata timp cat ne-au trebuit bani de la Phare ca sa initiem campania aia penibila cu dreptul consumatorului? Poate si asta se numeste tot lehamite, dar si lehamitea asta nu inseamna tot un fel de cap plecat? Tot un fel de lasitate? Tot un fel de "lasa-ma sa te las"?
Altfel, ilse si cora, super analiza!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
violetan spune:
Uitasem: anamaria, super tare traducerea! Asta nu-i nimic, insa, fata de traducerea aia daca va amintiti la nu stiu ce computere venite din China, au aratat si la tv intr-un reprotaj cam ce traducere iscusita (banuiesc ca tot cu Goagal) faceau aia si ce metaforica era!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Guestus spune:
Nu ai domle ce sa faci doar cu votul...daca ai 3 hahalere care participa tot o hahalera iese la sfirsit. Trebuie sa se implice tot poporul in politica...adica sa mearga la sedinte ..sa dezbata...sa discute...sa faci educatie cu Tv...etc etc.
Da romanul e puturos...mai bine sa faca altii treaba aia scirboasa si el sa stea pe tusa sa comenteze ...ce este mai simplu de atit?
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violetan Poate se refera la cap plecat in sensul de dus (cu pluta) . lehamitea asta nu inseamna tot un fel de cap plecat? Tot un fel de lasitate? Tot un fel de "lasa-ma sa te las"? |
Ba da, este lasitatea de a-si asuma propriile actiuni. Nu se duce la vot, de teama ca nu o sa iasa cel pe care l-a votat. Sau, daca iese, nu va face nimic.
Si uite asa, isi fac de cap politicienii, fiindca nu mai vrem sa votam, inchipuindu-ne ca dovedim intelepciune, sfindandu-i pe "ei", cand de fapt, e vorba de viata nostra. Lehamitea nu este buna in nici-o imprejurare a vietii. Totul se rezolva luand atitudine si actionand, nicidecum asteptand sa se rezolve de la sine...
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html