Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (144)
Raspunsuri - Pagina 16
shtephy spune:
LauraG,LauraB si Lumi am inteles acum care-i treaba cu caietul asta ,intelesesem cu totul altceva,probabil nu citisem cu atentie![]()

Ancutza te intrebasem de medic ca eu am avut parte de astfel de controale doar la medicul de familie.Tare curioasa sunt cat e de mica,am vazut burtici ca a ta cu bebei de mai bine de 3 kg.
Lumi suntem bine si eu si bb si Stefita mea![]()
.Cam miscacios bebelusul dar asta e il las sa-si faca de cap.Bineinteles ca activitatea intensa e noaptea.
Nu-i bai draga mea cu pozele,cand poti tu.![]()
Ati scos nasucul mic la aer?![]()

LauraB
e fain caietelul si ca amintire

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si
34+
ionelamaria spune:

La multi ani fericiti cuscra!!!
[s
sa ai o nastere usoara si o printesa frumoasa si sanatoasa si vesela ( asta cred ca o spun si pt fii'miu)![]()
Asteptam tortuletul

34+ AMR 5+ sapt
Mihneaaniversarea nuntii
POZE
strumfy_12 spune:

La multi ani RAMONIKA!!!

Sa fii fericita, sa realizezi tot ce iti propui si sa ai un bebe sanatos!

32 
shtephy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui floricik Shtephy noroc cu tine ca eu uitam Fata mea este cu capul in jos. Uraaa![]() Deci Ramonika te astept cu aceeasi veste de la eco. |
Bravoooooooooo!!!Acum chiar ca sunt maximum de vesti bune!!!Mai asteptam vineri o tura,da?

_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si
34+
dankutza spune:
Buna fetele,
Din ciclul "tara arde si baba se piaptana". Unele sunt in durerile facerii si eu ma ingrijesc de cosmetice.
Totusi, ma gandesc sa impart cu voi rezultatele investigatiilor mele, nefinalizate inca!
La un moment dat, va rugam sa imi scrieti si mie ce produse si ce marca de cosmetice veti folosi pt bebeii vostri. Multumesc mult celor care mi-ati raspuns.
Am luat informatiile voastre si le-am suprapus cu ale mele, si ale altor persoane de pe net. SI, uite asa, am reusit sa ajung la niste concluzii (care pot fi contrazise, binenteles).
Sa incep cu inceputul.
Pe piata se gasesc urmatoarele marci: Sanosan, Klorane, Mustela, Nivea, Jhonson, Bubchen, Topfer (cica), Chicco (poate or mai fi si altele, scuze daca am omis ceva).
Produsele pe care trebuie sa le folosim pt bebe, nu trebuie sa contina:
- parabeni (de astia stiam cu toatele)
- oxid de zinc (acceptabil numai cand bebe se irita la poponet)
- coloranti (logic!)
- conservanti (la fel de logic!)
- parafina (asta nu mai e logic, ca nu inteleg de ce)
Marea majoritate a produselor au cel putin, una din balariile care nu ar trebui sa fie. Binenteles, ca nu toate produsele de la o anumita firma, au balarii. Unele sunt si fara.
In mormanul de pliante de la Babyexpo, am gasit si un pliant de la Topfer, semn ca aia au fost acolo, dar ametita de mine, habar nu a avut. Pe pliant, scrie compozitia fiecarui produs. Ei spun, ca au produse de calitate, pe baza de ingrediente naturale (pai asta spun toti). Are certificare BDIH, adica Certified Natural Cosmetic de la Departamentul German de Stat pt COmert si Industrie. Intr-un cuvant,se certifica ca 95% din ingrediente sunt naturale. Bun!
AM verificat compozitia la produsele lor. Doar gelul de dus cu extract de galbenele si gelul de dus cu extract de tarate de griu nu sunt bune pt ca au un paraben, parafina si oxid de zinc. Restul produselor de la ei sunt ok.
Azi, m-am benoclat prin Cora Pantelimon la produsele de copii. Nu aveau foarte multe de unde sa alegi. AM citit multe etichete, asa ca, in mod evident habar nu mai am ce si unde am citit.
AM vrut sa cumpar ulei pt bebe. M-am chiorat peste tot si toate au parafina. Stiti care nu are? Ei, bine, Topfer - Ulei de corp cu extract de galbenele si Topfer - ulei de corp cu extract de tarate de grau. Astea doua, contin, glicina (adica ulei), ulei de masline, sunatoare, glicerin citrat, tocoferol + extract de galbenele sau tarate de grau.
Dupa ce mi-am tras concluzia ca vreau numai produse Topfer, am vazut ca se gasesc si nu prea.
Adica, numai unele farmacii le au, ca Sensiblu (o sa verific preturile acusi). Poate astept urmatorul Babyexpo si le gasesc la botul calului.
In alta ordine de idei, astazi, am cumparat de la Bubchen, un lapte de corp si un sapunel. SIngurele produse existente in Cora, de la Bubchen, fara balarii.
O a doua optiune ar reprezenta produsele Weleda. Foarte bune, mult laudate de mamicile din Germania, naturale, foarte scumpe si greu de ajuns la ele. Produsele astora nu au nici macar parfum. SUnt 100% naturale.
AM gasit pana intr-un final un site care le vinde on line. www.babypoint.ro/index.php?ct=shopbrowse&id_prodgroup=9&srch_text=weleda&srch_mode=3" target="_blank">siteul asta Cica se gasesc si la magazinul "Leacul", in zona Dorobanti pe str. Hatmanul Arbore si la magazinul "CObilitza", pe langa Hilton, Str. Benjamin Franklin, nr 14, ap. 2, vizavi de Ateneu, sau binenteles sa vi le trimita cineva din Germania sau Austria.
O a treia optiune o reprezinta standul de produse organice, care a fost si va mai fi la Babyexpo. Uite siteul lo Eu nu imi aduc aminte sa fi trecut pe langa standul asta. Voi?
Acolo, cred ca intr-adevar putem gasi ce ne trebuie si sa nu ne facem griji ca are balarii.
SI acum, concluzia. Bune pt bebe sunt produsele:
- Topfer (cam greu de gasit, preturile nu stiu)
- cate ceva de la Bubchen (trebuie chiorat bine pe eticheta)
- Weleda (greu de procurat si scumpe)
- produsele organice (pt cine nu naste pana la urmatorul Babyexpo, sau care a nascut si s-a "reparat" intre timp)
Alta concluzie.
AM intrebat in stanga si dreapta, ce cosmetice ne trebuie, ca de lamurita cu ce marca, parca tot nu sunt. SI mi s-a spus ca imi trebuie:
- crema pt fundulet (toti recomanda Bepanthene, dar fara exceptie)
- gel de dus ( cu care se spala si corpul si cheliuta)
- ulei pt masaj
si cam atat. Restul sunt gaselnitele producatorilor de a ne convinge sa ne lasam banii pe la ei.
Va rog sa va scrieti si voi parerea. Ne dam toate cu parerea si luam cea mai buna decizie impreuna.
Daca vreuna dintre voi si-a cumparat produse organice de la targ, va rog, impartasiti cu noi experienta. Ce ati cumparat, cata costat.
32+ moi si
Cezara Maria
AMR 7+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.
Katyuscha21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lidia74 KATY esti bine? ![]() Lidia ![]() |
da iubita sunt destul de bine in momentul de fata bebe sughite de zori

tu cand ziceai ca vine bebe????

Alexandra
37 + si lumina ochilor mei
Andriusik 3 ani (26.09.2006)Povestea nasterii lui Andrei
Asa creste Andrei New
Burtica
Bebica din Burtica

www.youtube.com/watch?v=D9FkTd7Yt2k" target="_blank">Melodie speciala pt indragostiti
www.baby2see.com/small_babies.html" target="_blank">Copii Nascuti prematur
Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu
Nu da cu piciorul la sansa de a deveni mama.
Avortul Este o Crima !!!!
AMR 18 ZILE SI VOI FI DE 2 ORI MAMICA FERICITA SI IMPLINITA!!!

laurairina13 spune:

RAMONIKA 

LA MULTI ANI!!

am pus si ceva cantareti pt atmosfera, acu asteptam cu gura cascata sa faci cinstea cea cuvenita![]()
: tort, salata beouf, si ce mai spuneai ca ai gatit bun! Si beuturici, adica COLAAAA
, berici, si ce mai poftesc fetili!
..asa...deci te-am pupat, te-am felicitat, ti-am dat florile, acu astept visand
la cinstea cea mare,
Si sa trec la lucruri mai serioase, adeca 'urarile de rigoare':
-sa nu mai dezerteze tradatoru de matzoi si sa faca bine sa iti tina companie macar pana nasti, ca pe urma o sa il fugaresti tu, ca o sa stea printesa la loc de cinste in pat![]()
-sa ai parte de o nastere usoara, normala- adica fii'ta sa se 'simta'
si ea si sa se intoarca pt ma'sa cu capu in jos pan o iesi afar'sa o cunoasca !
-sa ai travaliu scurt, fara nici o durere, sa te dilati cat ai clipi din ochiu stang, si bb sa iasa in 2 secunde!
-sa fie o bebelina draguta ca ma'sa
, sa mosteneasca de la ta'su doar ce vrea ma'sa![]()
-sa ai laptic, sa o alaptez numa la san, fii'ta sa doarma cat trebuie si cum trebuie, sa tina cont ca ma'sa s-a sacrificat saraca atatea luni, si sa nu ii faca nopti albe!
-sa primesti muulte muulte hainute, si tot ce iti lipseste, sa nu mai trebuiasca sa cumperi nimic pt fii'ta
-cand cobori de pe masa de nasteri sa ai aceeasi greutate cu care ai inceput odiseea
..hmmm..oare ce iti mai doresti?![]()
![]()
![]()
sa ne spui, si noi dam comanda la Doamne Doamne, asa ca de ziua ta!![]()
PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
38+
Mara Teodora
AMR 2 saptamani !!
poze
Flavours spune:
dankutza, eu am comandat produse cosmetice bio marca wiona de pe ecobaby.ro.
parafina e un extras din petrol din ce stiu eu - astupa porii.
eu as evita si lanolina in produsele cosmetice, tot pt ca astupa porii si pt ca grasimea aia din lana e tratata cu tot felul de chimicale.
de evitat e si uleiul mineral care tot ceva legat de petrol e si pe care il gasim in muuulte uleiuri de corp chiar si pt bebelusi.
am vazut si produsele astea weleda si inca unele de pe rangali.ro... acum nu stiu care sunt mai bune... cred ca e pe incercate.
produse topfer eu am luat din germania si am fost multumita de ele... nu erau cosmetice.
38 sapt 

lylyana.ion spune:

RAMONIKA ITI DORESC O NASTERE USOARA, RECUPERARE GRABNICA, O FETITA SANATOASA SI FRUMOASA, UN MOTAN MAI INTELEGATOR CU TINE ZILELE ASTEA, IAR IN SCHIMBUL URARILOR MA MULTUMESC CU NISTE SALATA, TORTUL IL POT CEDA ![]()
Lili
37 cu
Alexandru
laurairina13 spune:
Acu imi vine randu sa felicit pe Dankutza,

ca si-a facut asa frumos temele pt cosmetice
..concluzia numa nu ai tras-o..orice cosmetica existenta pe piata pt bb are sigur o euglena/parabena/sau orice alt substitut dubios, de care bebei nostri nu ar trebui sa aiba parte!
Eu inca zic ca ma opresc la gama Bubchen, o sa iau:
- un ulei de baie/sampon de ala cap si corp, sper sa aiba ticalosii..
,
- un lapte de corp,
- si o crema cu oxid de zinc tot de la ei- asta pt alergii,
- si vestitul Bephanten!
si atat..daca nu ii priesc, ma orientez in spatiu atunci la momentul potrivit-ma gandesc la un Mustela/Avene, in cazul in care matza mea o fi prea sensibila. Da nu pot sa stau de acu sa numar ce parabeni si eugleni mai au toate astea...ca o iau razna!
PROASPATA PROPRIETAREASAAA ![]()
Laura,
38+
Mara Teodora
AMR 2 saptamani !!
poze

Fata mea este cu capul in jos. Uraaa