Primul an de scoala :2009-2010(3)
Raspunsuri - Pagina 8
Sabina spune:
Sorana, eu cu 4....![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
katty spune:
Hi.
N-am mai scris de ceva vreme, dar daca a fost in vacanta nu prea am avut ce scrie!
Andrei a terminat scoala cu o zi mai devreme caci a reusit sa se imbolnaveasca, l-am gasit miercuri la scoala super transpirat de atata alergat, frig tare afara, si cine bolea a doua zi si era cu gatul in pioneze? El! Asa ca de vineri a stat acasa, norocul lor ca nu au avut teme in vacanta!
De vineri nu mai avea rabdare si ma tot intreba, mami cand incep scoala, asa ca ieri dimineata era gata mai devreme cu un sfert de ora decat ora obisnuita de plecat la scoala!![]()
Si ei sunt la litera M mare de mana si la 5 la matematica!
Manualele si caietele speciale (Abecedarul, Matematica si Cunoasterea Mediului) sunt de la Aramis, iar cele de engleza sunt SetSail1 de la Express publishing!
Ania, felicitari micului karatist pentru medalie! Ce efort, dar a meritat!
Faby, multumim pentru siteurile cu litere!
pe toate!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
dinubebe spune:
Buna si bine va regasesc dupa o vacanta relaxanta pentru unii, solicitanta pentru altii, dar, din cate vad, cu mari satisfactii pentru toata lumea. Felicitari tuturor si mai ales celor care au si muncit in vacanta asta mai din greu decat altii. Noi am petrecut vreo 6 zile pe la bunici, unde a dat si o frumoasa si bogata ninsoare, drept care a doua zi am facut oameni de zapada de toate marimile si formele. In principal, copiii s-au odihnit, fata mea abia astepta vacanta sa se trezeasca si ea mai tarziu, asa ca deseori a prins-o ora 9 inca dormind, dar ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti dimineata intr-o camera mirosind a gutui parfumate, in timp ce afara zapada sclipeste iar lemnele trosnesc in soba...Cum spuneam, ne-am incarcat cu totii bateriile. Ne-am intors cu drag la scoala, desi trezirea la 6,30 nu a fost tocmai facila...
Inainte de vacanta ajunsesera la abecedar la litera U mare de mana si probabil azi vor face pe n mic (ieri nu au avut romana).
La matematica au facut recapitularea la cifra 5 si azi vor da un test, dar am vazut ca ii place si se descurca frumos, asa ca speram sa fie OK.
Inca nu le-a inapoiat doamna carnetele de note, asa ca nu stiu ce note are "oficial". Altfel, are in caiete note la fiecare tema si lectie, inclusiv pe caietele speciale. Si spre bucuria noastra sunt numai FB-uri (cra, cra). Mai mult decat notele de acum ma bucura, asa cum am vazut la multi dintre voi, ca ii place scoala, ii place mult de doamna, si e constiincioasa. La anul vine randul baiatului si va fi greu pentru el sa egaleze rezultatele surorii lui. E mai usor de distras, destul de imprastiat, dar e mult mai rapid decat sora-sa.
De ieri nu mai avem voie sa urcam in clasa cu copiii, o femeie de serviciu cat un munte ne-a oprit de la intrare, asa ca am simtit un oarecare regret in sufletul meu de closca. Si mi-am varsat frustrarea pe femeia de serviciu, aratandu-i cum urcau niste copii de clasa a 8-a, care se repezeau in fuga peste ceilalti, inghesuindu-i in pereti pe cei de clasa I. Sincer, agreez mai mult ideea ca nu intra decat copiii in clasa, simtca e mai safe asa, singura rezerva pe care o am se refera la faptul ca se urca pe aceleasi scari, elevi mai mici si elevi mari, toti la un loc. In schimb, la plecare, ii insoteste doamna pana in curte, asa ca nu prea ar fi motiv de ingrijorare.
Tot ieri au avut si vizita asistentei in clasa, care se pare ca le-a povestit destul de multe despre gripa asta, ca fii-mea m-a si pus la curent pe drumul spre casa cu denumirea gripei si cu simptomele. Ieri la plecare am vazut destul de multi copii cu mastile pe gura, asa ca abia -abia ce am gasit si eu cateva intr-o farmacie uitata de lume. Sincer, evitasem sa-i dau, ma gandeam sa nu se simta aiurea, sau sa i se para incomoda, dar am vazut ca a acceptat-o azi de dimineata fara nici o ezitare. Chiar, voi ii trimiteti la scoala cu masca? Sau ati luat ceva precautii suplimentare pentru nebunia asta de gripa?
A, si inca ceva: ieri, cateva mame extrem de nemultumite bombaneau in curtea scolii: "pai, da, trebuiau sa ne lase sa urcam, sa vedem si noi care copil e bolnav si care nu"....Mi-am facut griji de cata isterie a putut sa declanseze toata povestea asta...Si la noi nu sunt decat doua cazuri....
Va doresc sanatate multa si succes deplin.
, Loredana
sorana spune:
Loredana - mie mi se pare o mare exagerare cu gripa asta noua. Mortalitatea este mult mai mica decat la gripa sezoniera. Deci mai bine te-ai feri de gripa sezoniera decat de asta noua.
Eu am inteles (poate gresit) ca masca trebuie sa poarte ala care are gripa ca sa nu-i infecteze pe ceilalti, stranutand peste toti
.
In plus noi suntem 2 adulti si un copil mare, suntem sanatosi, avem imunitate buna - daca om face o gripa o sa ne treaca cu aspirina, paracetamol, etc. Ca orice gripa, viroza, raceala.
Sigur ca daca as avea peste 70 de ani, as avea astm sau SIDA sau as avea un bebelus sub 1 an n-as gandi asa ...
Tinand cont ca fi-mea n-a luat pana acum nici o gripa sper sa n-o ia nici pe-asta. Dar daca o s-o ia o sa-i treaca. O data ce ai facut-o esti imun.
Sorana si Monica (7 ani)
dinubebe spune:
Sorana, sunt total de acord ca se exagereaza groaznic. Si am sperat mult timp ca la noi nu o sa inceapa isteriile de prin alte parti. Cat priveste masca, eu stiu ca trebuie purtata nu numai ca sa nu imbolnavesti pe altii ci si ca sa nu te imbolnavesti tu insuti. Eu imi amintesc ca mergeam la medicul de familie si in perioadele de viroze il gaseam mereu cu masca pusa. Precautia legata de pusul batistei la gura cand stranuti este universala, totusi cati adulti, sau, mai ales, cati copii ai vazut sa procedeze asa ? Si daca macar ar constientiza cat amar de microbi se elibereaza prin stranut...In gradinita am vazut cu ochii mei cum s-a putut transmite un frumusel de streptococ care a pus pe jar toata gradinita: copiii au purtat o acadea din gura de la unul la altul. Noroc ca fata mea e destul de ingretosata de astfel de practici si am avut incredere ca nu ar face ever asa ceva. Dar pentru frate-su nu as fi garantat ca, la cat de pofticios este, nu ar fi fost tentant sa guste si el un pic...
Asa ca nu am mare incredere ca acel care este bolnav ramane acasa. Si in gradinita erau parinti care isi aduceau copilul cu antibioticul dupa ei, in primele zile de tratament...Macar acolo se facea un triaj, ceva, la venire. In scoala, insa, e imposibil sa asiguri asa ceva la 400 elevi. Pe de alta parte, nici nu se poate generaliza acum ca orice copil care a facut febra e bolnav de gripa porcina. Eu in general fug de gripa. De orice tip. Aviara, porcina, ovina, bovina, nu conteaza, e foarte periculoasa. Iar de sistem imunitar, nu stiu ce sa zic, anul acesta nu am avut surprize, dar am avut ani grei de gradinita in care schimbam antibitiotice la doua saptamani, asa ca nu pot fi total relaxata.
Oricum, masurile luate acum la scoala sunt total haotice si fara nici un Dumnezeu. Azi unii parinti stateau in curte si asteptau copiii, altii coborau din clase. Disparuse "muntele" din cale (femeia de serviciu), asa ca fiecare a facut cum i-a dictat creierasul. Inteleg insa ca masura interzicerii parintilor in scoala nu e optionala, caci la noi si azi invatatoarea a coborat ea cu copiii. Azi e si sedinta cu comitetul de parinti pe unitate, si directoarea a convocat nu numai presedintii fiecarei clase ci pe toti membrii comitetelor. Ceea ce inseamna vreo trei parinti de la fiecare clasa. Nu stiu cum vor face, cred ca ne vor decontamina cu furtunul la usa, cum innebunisera pe vremea gripei aviare.
Dar, noi sa fim sanatosi...
happiness spune:
Revenim si noi cu vesti bune.Azi au primit carnetele si avem trecuti 3 de FB la matematica,romana si educatie fizica,deci va dati seama ca a fost bucurie generala la noi.A iesit din clasa foarte fericita,cu carnetul fluturandu-i in manuta,si a fost un moment extrem de emotionant.A mai luat inca doi de FB la doua fise,la romana,la litera a si la mate,la adunari si scaderi 0-5.Astia inca nu sunt in carnet,cred ca la fel le va face o medie din mai mjulte note.Oricum toti copiii au FB ,nu stiu daca sunt toti foarte buni sau doar de incurajare.Apropo,la mate fac deja si operatii cu trei termeni,dar vad ca se descurca perfect,nu a avut nicio greseala.
La romana au trecut la litera A mare de mana,i-a placut tare mult sa o scrie,a avut tema 5 randuri cel putin si o pagina cel mult,si am descoperit cu mandrie ca a facut toata pagina,sa se bucure doamna.
La mate fisa aceea cu 0-5(o fi fost test,poate,desi nu scria teste pe el)si alte adunari/scaderi in caiet.
Azi a fost o zi minunata si pentru ca a reinceput dansul,i s-a reintors antrenorul care fusese plecat la perfectionare din iunie,si tare fericita e ca l-a vazut si ca merge iar la club.Una peste alta,o zi super buna pentru noi,speram ca a fost la fel pentru toata lumea si sa dea Domnul sa fie asa toata saptamana.![]()
sorana spune:
Loredana
eu am zis ca avem imunitate buna si ma refeream in special la fi-mea care a luat antibiotic de 4 ori pana acum in cei 7 ani. O data pentru un streptococ in gat dar care era asimptomatic, de 3 ori pentru amigdalita. Mi se pare rezonabil un antibiotic pe an incepand de la 3 ani.
Happy suntem la fel. Operatii multiple cu cifre pana in 5 si A de mana. Dar carnetele abia pe vineri ca n-a avut d-na timp sa le completeze.
Eu sunt foarte incantata de rezolvarea cu ora de religie pe care n-o face fi-mea. Cu bunavointa se poate orice si ma bucur si ca s-a rezolvat mai bine decat speram dar si ca exista multa bunavointa in scoala, atat din partea invatatoarei cat si din partea altor profesori.
Sorana si Monica (7 ani)
nikkibaciu spune:
Felicitari happiness pentru notele exceptionale din carnet, la cat mai multe!![]()
sorana sunteti norocoase ca nu ati fost nevoite sa urmati tratamente cu antibiotice prea des, o data pe an e mai mult decat rezonabil. Noi am avut o perioada in care luam in fiecare luna antibiotic, din cauza otitei, iar pana nu i-am scos polipii, nu s-a rezolvat problema (asta cam pe la 4 ani).
Si noi suntem la M si au inceut sa faca calcule.
Numai bine,
happiness spune:
nikkibaciu,multumim!
azi inca doi de FB a romana si mate,pe fise si caiete.I-am dat comanda de tort pe care scrie FB si azi sarbatorim,ieri am alergat cu dansul si nu am avut timp.Nu cred ca vom sarbatori toate calificativele foarte bune,dar macar pe primele,primii ei FB in carnet...Avem pana si sampanie in plan.![]()
Azi au trecut la m mic de mana si au scris m si silaba ma.Au dat si dictare din cele doua litere invatate,a mic si a mare.La matematica au trecut la numarul si cifra 6.
Sorana,vad ca doamnele nostre merg cam in acelasi ritm.![]()
Pupici pentru toti boboceii si numai note bune!