Primul an de scoala :2009-2010(3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

Cum va descurcati la dictari in cazul in care le-ati inceput? noi de 2 zile avem dictari continand litere si cuvinte gen mama,ama,uma, am, ma etc.copii se mai incurca. Am observat ca cei care au facut anterior scolii literele de mana se descurca mult mai bine. cei care acum le invata, le vine greu. tb.atentie la spatiu, forma, ordine etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

buciurlerica Din cate stiu eu, la noi nu s-au inceput, inca, astfel de dictari, dar te tin la curent. E normal ca micutii care au facut asta la grupa mare pregatitoare si s-a lucrat temeinic cu ei, sa faca fata mult mai bine la dictari, decat ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Noi am dat deja o dictare, in ziua cand l-am facut pe M mare.
Si doamna a zis ca au fost 14 de foarte bine. Nu au avut multe randuri, vreo doua, cu litere a mic, m mare, etc., si cuvintele aferente, ma, am, mama, intercalate printre diverse sunete. Desi nu a facut litere de mana in gradinita, fetita mea s-a descurcat foarte bine. Ca majoritatea copiilor. Cred ca depinde si de viteza cu care dicteaza doamna, desi, in mod normal, e de asteptat sa-si adapteze stilul de lucru la ritmul general al clasei. Vedeti ce parere are si invatatoarea despre ritmul copilului, si, poate, mai intrebati si alti parinti despre cum s-au descurcat copiii lor la dictare. In ultima instanta, puteti verifica si dvs. acasa cu o dictare de cateva sunete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi la romana inca suntem la recapitulare,cred ca dupa vacanta il invatam pe a si abia dupa 2-3 litere dictari.La mate au invatat numarul si cifra 5 si au lucrat la greu adunari si scaderi .Azi e ziua cea mare,avem lectia deschisa la clasa I,sunt foarte emotionata si curioasa in acelasi timp.Atat in privinta copiilor,cat si a parintilor.Fetita mea are si ea emotii,si in acelasi timp ii pare rau ca vine vacanta,a zis ca ea vrea la scoala,ca se plictiseste acasa.Sunt curioasa daca vor avea teme pe vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Observ ca majoritatea sunteti avansati fata de noi. Alin este la litera A si la cifra 5 la matematica. El de abia asteapta sa vina vacanta. Si eu sunt curioasa daca le da ceva de facut in vacanta. Au dat diferite teste pe care le-a trecut cu bine si foarte bine dar acum le-a luat d-na invatatoare carnetele. Sa vedem ce calificative vor fi trecute.
Una peste alta si eu astept vacanta.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Noi nu avem teme speciale pentru vacanta.Si asteptam vacanta cu multa placere.Chiar daca se descurca bine la scoala.Trebuie sa se odihneasca,sa-si incarce bateriile cum de altfel si eu,ca adult, simt nevoia din cand in cand.
O saptamana frumoasa va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Diana voi sunteti avansati fata de noi
Noi n-am inceput literele, le incepem dupa vacanta. La mate adunari si scaderi pana in 5.
Pana acum au 2 note la mate si la romana (de fapt la romana trebuie sa le aduca azi testul corectat) si la italiana avem o nota.
Inca nu avem carnete de note, cica n-au venit.
Ce am observat la ultimul test la mate este ca d-na ne trece cu creionul punctajul adevarat. In sensul ca au avut 7 subiecte, fiecare un punct, 3 puncte din oficiu. Iar Monica a avut -0,5 la unul din subiecte si -o,15 la altul, total 9,35, calificativ FB.
Mi se pare ok asa tinand cont ca din cele 3 calificative (S, B, FB) e foarte greu de dedus care e de fapt nota reala.
Monica asteapta cu nerabdare vacanta ca sa doarma mult dimineata, asta fiind principala noastra nemultumire legata de mersul la scoala.
"Mami, mie imi place la scoala, dar nu-mi place ca ma scol asa devreme"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

La romana au facut literele a,m,u mari si mici.De 3 zile, doamna le da dictare/transcriere si acorda calificative pe caiet.Dupa 2 'B', ieri a urmat 'FB'-fericire maxima. Eu am intrebat ca sa vad cum se intampla in alte parti. Mi se pare firesc ca un copil sa se incurce cand se confrunta cu atatea noutati: litere de mana, singure sau legate, scrisul cu alineat, virgula, scriul fara alineat, daca e nume tb.litera mare etc. La noi in clasa, doamna este cam nemultumita, a dat si calificative slabe S sau chiar I.
De aici concluzia mea, doamna se astepta ca ei sa fie deja familiari cu scrisul de mana. Or majoritatea nu sunt. Deasemeni noi avem ziua si litera. Un ritm alert si vad ca altii nu au inceput inca literele, si nu este nici o problema. Teme de vacanta propriu-zis nu avem dar avem pentru prima zi de dupa,la greu.In vacanta nici nu stiu ce sa faca:dictari, transcrieri, literele urmatoare din abecedar?- cred ca ne paste cat de curand o noua evaluare, sau joaca si odihna? va doresc o vacanta cat mai placuta, voua si copiilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

N-am mai scris de mult din lipsa de timp. Vad ca unii dintre copii dau deja dictari.

La Maria de-abia au inceput cu literele (sunt la a, A), iar la matematica fac recapitulare (numerele de la 0 la 5).
Pana acum se descurca excelent: au dat teste, le-a pus calificative pe teme sau ce fisele facute clasa si a primit FB la toate.

Insa de-abia asteptam vacanta, pentru ca s-a cam adunat oboseala. Maria merge la dans si inot, asa ca are toate zilele ocupate cu activitati extra scolare.

Nu stiu daca vor primi teme, vad ca la matematica nu le-a dat nimic pentru vacanta. Insa le-a spus doamna ca ar fi bine sa repete si Maria si-a facut caiete speciale pentru lucru suplimentar (probabil tot la indicatia invatatoarei). Sper s-o tina avantul asta :).

Vacanta placuta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi asi m, dar fimea scrie si t f bine, ia uitati-va aici

http://armonii.blogspot.com/

a, si la postul urmator e poezia despre toamna:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput