Primul an de scoala :2009-2010(3)
Raspunsuri - Pagina 13
Sabina spune:
Retractez, "soarele rotund si palid se prevede printre nori"
![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Eu cred ca "nota conteaza". Nu-mi convine si nu-mi place dar conteaza. Notele din clasele V-VIII sunt jumate din admiterea la liceu. Deci conteaza. Conteaza sa intre copilul la un liceu bun. Si e foarte bine dupa parerea mea sa se obisnuiasca de acum cu nota si aiba note mari.
De fapt eu sunt si mai "nebuna" decat happiness. Fi-mea are un 93,5 puncte la mate si 99 puncte la romana (din 100). Ambele sunt FB (FB este intre 85 si 100 puncte). Ei bine mie nu-mi convine deloc acel 93,5 si lucram suplimentar la mate. Si i-am explicat fiica-mii ca e perfect ok si de felicitat o nota intre 95 si 100 si nu e de felicitat o nota intre 90 si 95 iar sub 90 mi se pare foarte greu de inghitit. Deja la note intre 90 si 95 mi se pare ca n-ai fost suficient de atenta sau ai lacune deci trebuie sa lucram suplimentar.
Teoria de mai sus se aplica deocamdata la mate si romana, la restul daca e fb e ok, nu-mi pasa de punctajul obtinut.
De scris urat nu-mi pasa si n-am vazut sa conteze la nota. Important e sa intelegi ce scrie sau ce cifra e aia nu conteaza cat de urat e facuta.
Sorana si Monica (7 ani)
nikkibaciu spune:
Nici noi nu punem accent pe note, e adevarat ca nici nu am avut probleme pana acum, ce face el acum, a facut anul trecut la gradi ![]()
In schimb, incerc sa-i stimulez mai mult partea dreapta a creierului, responsabila de gandirea analitica, care cu siguranta ii va fi de mare folos in viata..
Ce stiti de concursul Eurojunior, puiutzii vostri participa?
Numai bine,
Sabina spune:
Sorana, treci la dezintoxicare, LOL:D
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Sorana
.Tare ma bucur ca mai simt si alte mame ca mine,dar cred ca nu suntem nebune deloc.Unele persoane sunt mai relaxate si mai tolerante,si bravo lor,sincer,le admir ca pot fi asa.Altele pun pret pe note din primul an,si nu cred ca trebuie sa fie condamnate pentru asta.Eu cred ca daca in clasa I copilul ia B in catalog si eu nu reactionez,la gimnaziu,unde notele conteaza,daca ia 7 va fi socata sa o cert ca nu va intra la un liceu bun.Daca nu ar conta deloc notele as fi poate mai relaxata.Plus ca la noi aprecierea e obiectiva si constanta,nu exista subiectivism.La noi nu se pun note in punctaje inca,dar cred ca vor exista.Azi deja a pus doamna in clasa si note de Bine,si fete triste,pentru ca am inteles ca sunt probleme la transcris/copiat litere/cuvinte.Tocmai de asta nu au mai trecut la M de mana,au repetat copiere /transcriere cu A,a si m,ma,mama.La mate au lucrat adunarea pana la 6,aici cred ca merg toti mai bine decat la scris,desi fac si operatii de genul 2+3-1=
In ce priveste suplimentarul,noi lucram in plus pentru ca ei au foarte des zile fara nicio tema.De miercuri nu au mai avut tema,asa ca nu o pot lasa fara sa mai scrie macar cateva litere/cuvinte.In plus,vrea si ea sa primeasca fete vesele si Bravo!,asa incat isi alege singura ce vrea si apoi duce la scoala ce a lucrat si ii arata doamnei.
Sabina spune:
Happi, nu e vorba ca dam imprsia ca nu conteaza ce nota iei, ci e vorba de cum o faci.
In opinia mea, trebuie corectate si lamurite toate erorile, si astfel intelege copilu singur ca daca stie ia FB.
Sa nu aducem in discutie pedeapsa, ci doar indreptarea, asta-i tot.
Si sa nu ne aratam suparati pentru note, intelege copilu singur ca daca e de corectat, inseamna ca a gresit....
Eu n-am s-o cert daca nu intra la un liceu bun, viata m-a invatat ca exista lucuri mult mai importante ca asta.
N-am s-o fac niciodata sa se simta nevaloroasa doar pentru ca nu se incadreaza in ceea ce crede societatea ca e "bine".
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
happiness spune:
Nici eu nu am pedepsit-o ,nu am avut nici motive,si oricum am vrut sa inceapa scoala cu un sentiment de incredere si optimism.M-a intrebat ce se intampla daca vreodata va lua Bine,i-am zis ca nu i se va intampla nimic ,doar ca va trebui sa munceasca si mai mult sa isi indrepte nota.La-FB oricum nu ma mai supar,avand in vedere ca nu sunt greseli grave,de gandire,ci mai degraba de aspect.Bravo tie ca o incurajezi pe fetita ta,asa incerc si eu,sper sa imi si reuseasca mereu.
anya spune:
haha
pai eu sunt denaturata rau, pentru ca al meu are un B
si eu nu ma dau inca cu capul de pereti.
Vina e mai mult a mea, decat a copilului. L-a luat la dictarea cu bete si carlige si nu pentru ca n-ar scrie frumos (chiar scrie f frumos si curat) dar copilul nu stia corespondenta intre ce spunea doamna si ce ar fi trebuit sa scrie. Spre exemplu, la carlig - eu l-am trimis sa faca pagina aia de 1 cu batul lung, la "nodulete" il trimiteam sa scrie "ramele" si tot asa... Recunosc ca nu m-am gandit ca ar trebui sa le retina denumirile, ci doar sa stie sa le faca ca sa le fie mai usor la litere. M-am prefacut eu ca-s suparata ca n-a fost atent in clasa, ca a luat calificativ prost...dar consider in continuare ca dictarea asta e o prostie, nici eu n-as fi stiut ce sa scriu.
Mai mandra sunt sa a luat medalie de aur la campionat, sau ca mi-a raspuns spontan la 1-2 = -1 (numerele negative i le-am explicat acum vre-un an cand a vazut -1 la un lift, la mall), decat vre-un fb luat ca a scris frumos o hieroglifa.
Sper sa reusesc sa nu fac caz din note nici mai tarziu, in clasele mai mari.
happiness spune:
Anya,nu esti denaturata,dictarea din semne grafice e o mare prostie.Ai nostri au scapat,doamna nu le-a dat asa ceva.Si are acel B in catalog?Ca ar fi si culmea.Normal mi se pare sa existe in catalog media mai multor note.La clasa fetitei mele doamna le pune zeci de calificative,pe caiete de clasa,pe teme,pe caiete speciale,pe fise,si au in catalog abia 4 note.
sorana spune:
Nu se pune problema de pedepse - nici nu m-am gandit la asta. Daca nota e mai slaba inseamna ca n-am lucrat suficient si ca trebuie sa lucram mai mult pentru a avea note bune. Daca are 95-100 puncte inseamna ca atat cat lucram e ok, e suficient, daca scade sub 95 puncte nu-i ok, lucram mai mult. Daca are numai 100 atunci putem lucra mai putin ca n-are rost sa lucrezi excesiv de mult. Cam asta ar fi ideea. Nu e vorba de pedepse. Recompense da, pot fi, daca are numai rezultate bune ....
Si da, Happy, suntem pe aceeasi lungime de unda. Teoretic nu-mi pasa ca ia un "B" acum dar cred ca daca te obisnuiesti dintr-a I-a ca e ok "B" (adica 6,5-8,49 in notarea de pe vremea noastra) atunci inseamna ca notele de 7 sunt ok in V-VIII. Si din punctul meu de vedere nu sunt ok notele de 7-8 atata vreme cat la liceele bune se intra cu peste 9. Si nu, nu mi-ar place sa intre la un liceu la care se intra cu 7 din multe si nenumarate motive mai ales de gen anturaj.
Si noi avem foarte putine teme, rar ajungem la 30 min pe zi, cel mai adesea temele se termina in 10-15 min. Mie imi convine asa pentru se poate lucra suplimenar acolo unde este nevoie. Si nu depasim 60-90 min pe zi de lucru.
Sorana si Monica (7 ani)