Tort cu branza (cheesecake)

Tort cu branza (cheesecake) | Autor: carmen77

Link direct la acest mesaj

Ma gandeam sa va impartasesc cea mai buna reteta de cheesecake pe care am facut-o eu sau consumat-o. Deci:

Tort cu branza si miere

- Secretul e ca branza, ouale si smantana trebuie sa fie la temperature camerei.
Crusta graham :

¾ cana biscuiti graham, sfaramati
¼ cana pacane taiate si coapte
¼ cana unt nesarat, topit
3 linguri zahar brun

Garnitura cu branza

2 pachete branza crema la temperatura camerei (Philadelphia - 500g branza - 2 pachete de 250g)
½ cana miere
1 lingura zahar
½ lingura coaja rasa de portocala
1 ou
Un galbenus de ou
1/3 cana smantana acra

Prepararea crustei : Se amesteca biscuitii pisati, zaharul brun si untul topit si se tapeteaza fundul unei tavi cu peretii detasabili de 15 cm. Fundul tavii se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt, iar in jurul peretilor tavii se pune folie de aluminiu. Crusta se da la cuptor la 350 F pentru 7-8 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Garnitura crema : Cu un mixer electric, se freaca branza crema cu mierea pana compozitia e omogena, apoi se adauga coaja rasa de portocala si zaharul. Se adauga oul apoi galbenusul de ou cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga smantana si se amesteca. Crema se varsa peste crusta de biscuiti. Se pune tava imbracata in folie de aluminiu in centrul unei tavi in care s-a pus apa cam 2.5 cm si se da la copt la 350F 60 la 65 de minute. Centrul tortului va fi un pic moale, e normal, marginile trebuie insa sa fie ferme. Se scoate tava din tava cu apa si se lasa la racit cam 1 ora la temperatura camerei, apoi se da la frigider cam 6 ore. La momentul cand se serveste, se poate pune sos de afine, etc.

Eu am measuring cups si cu alea gatesc, insa puteti folosi si o cana normala in care sa incapa cam 250 g faina.

Pofta buna!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmen77

Ma gandeam sa va impartasesc cea mai buna reteta de cheesecake pe care am facut-o eu sau consumat-o. Deci:

Tort cu branza si miere

- Secretul e ca branza, ouale si smantana trebuie sa fie la temperature camerei.
Crusta graham :

¾ cana biscuiti graham, sfaramati
¼ cana pacane taiate si coapte
¼ cana unt nesarat, topit
3 linguri zahar brun

Garnitura cu branza

2 pachete branza crema la temperatura camerei (Philadelphia - 500g branza - 2 pachete de 250g)
½ cana miere
1 lingura zahar
½ lingura coaja rasa de portocala
1 ou
Un galbenus de ou
1/3 cana smantana acra

Prepararea crustei : Se amesteca biscuitii pisati, zaharul brun si untul topit si se tapeteaza fundul unei tavi cu peretii detasabili de 15 cm. Fundul tavii se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt, iar in jurul peretilor tavii se pune folie de aluminiu. Crusta se da la cuptor la 350 F pentru 7-8 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Garnitura crema : Cu un mixer electric, se freaca branza crema cu mierea pana compozitia e omogena, apoi se adauga coaja rasa de portocala si zaharul. Se adauga oul apoi galbenusul de ou cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga smantana si se amesteca. Crema se varsa peste crusta de biscuiti. Se pune tava imbracata in folie de aluminiu in centrul unei tavi in care s-a pus apa cam 2.5 cm si se da la copt la 350F 60 la 65 de minute. Centrul tortului va fi un pic moale, e normal, marginile trebuie insa sa fie ferme. Se scoate tava din tava cu apa si se lasa la racit cam 1 ora la temperatura camerei, apoi se da la frigider cam 6 ore. La momentul cand se serveste, se poate pune sos de afine, etc.

Eu am measuring cups si cu alea gatesc, insa puteti folosi si o cana normala in care sa incapa cam 250 g faina.

Pofta buna!


Strumfii mei

Carmen si Matei Gabriel + Marc David





Aceasta reteta este fenomenala. Una din preferatele mele. Doar ca eu o pregatesc dupa reteta de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14253/Cea-mai-cremoasa-prajitura-cu-branza-de-vaci/ . E aproximativ la fel cu a ta.
In plus, pentru aspect , eu deasupra o fac cu jeleu, ca Cheesecake- ul de aici( reteta 3 de pe pagina) http://www.libertatea.ro/stire/5-delicii-cu-branza-dulce-251474.html
Un deliciu
----------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andre78 spune:

cheesecake e preferata mea! poate o sa incerc si eu reteta asta, thx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Carmen, esti o comoara . Exact de asa ceva aveam nevoie pt fiica-mea cea mofturici!
Pupici strumfilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

la fel o fac si eu numai ca in loc de philadelphia folosesc ricotta cu 5% grasime. caut o ricotta mai cremoasa si iese praji delicioasa si nu are asa de multe calorii (nu la mine ma gindesc ca eu deja sint balena, ma gindesc la copii). musette, brandul Stella de ricotta e foarte cremoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Multumesc pt idee, Lorelai . O sa incerc cu ricotta ca niste calorii in minus suna bine si pt mine, mai ales ca sunt innebunita dupa dulciuri si sigur o sa ma infing si in cheesecake-ul fiica-mii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Carmen mersi de reteta, am sa o fac la sfarsit de saptamana
O singura nelamurire am : nu inteleg ce inseamna "pacane" apare in lista de ingrediente 1/4 pacane taiate si coapte....

Mergi la inceput