Comanda hainute din alte tari
Raspunsuri - Pagina 2
Al_Ma spune:
Ca sa raspund strict la intrebarea ta (nu am intrat pe site-urile ale caror link-uri au fost postate aici, asa ca nu stiu despre ce e vb), eu am comandat de pe ebay din SUA si Hong Kong. Se platesc taxe vamale si TVA (la comenzi online). Taxele vamale difera in fct de tipul produsului comandat si se aplica la intreaga valoare a facturii (deci si la cost de transport, daca ai asa ceva si nu e free cum am avut eu la comanda din HK). Taxele vamale nu se aplica pentru comenzi al caror echivalent este pana in 150 de euro (valoarea totala a facturii). Daca e o comanda de pana in 750 de euro, ti se aplica niste reduceri de taxe vamale, dar nu stiu exact cat. Mai cauta pe net cu Google, sigur gasesti explicatii pe site-uri de profil.
TVA se aplica la valoarea totala a facturii + taxe vamale. TVA se aplica intotdeauna, chiar daca intri pe scutire de taxe vamale.
Alina si
Mara (27 iunie 2007)
used to be "Graviduta" on DC
Giana spune:
Am cautat mai bine pe Google si am gasit acest raspuns.este al unei persoane care lucreaza la/cu vama Romana:
"...La haine ( generic ) taxa vamala este de 12%. Taxa vamala se percepe din valoarea coletului + transport iar TVA se percepe din Valoare colet + transport + taxa vamala.
Daca vrei sa calculezi cu exactitate cat ai de plata sugerez TARIC ( tariful de import al UE : http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_ro.htm
, dai o cautare dupa incaltaminte sau de ex ” pantaloni ” si gasesti excat taxa vamala pe fiecare articol pe care l-ai comandat.
La curieri de gen UPS, TNT, DHL, problema este ca atunci cand valoarea pachetului depaseste 100 $, il baga automat la vama si platesti pe el toata nebunia de mai sus care pate fi destul de costisitoare. Daca valoarea e sub 100$, il ” baga pe borderou ” si nu se mai plateste nik. Bine, valoare de 100$ poate varia de la un curier la altul. TNT are sigur 100$, DHL mi se pare ca 100 eur…fiecare cu bucataria lui..."
Asta sper sa ajute si pe alte persoane care se confrunta cu asta.
Giana spune:
Off topic
Deoarece am primit PM de la cineva "binevoitor" trebuie sa ma justific pentru ce iau haine cand eu am pierdut o sarcina in urma cu cateva zile.
O cunostinta mi-a dat adresa acestui site(nici ea nu a cumparat) si m-au mirat preturile mici si faptul ca hainutele arata bine la banii care sunt. Noi avem un magazinas cu imbracaminte de dama si ma incanta ideea sa aduc cateva sa vad daca merg.Insa inainte trebuie sa fac o comanda mica pentru mine(si cunostinta de care spuneam+inca cineva) sa vedem daca firma este serioasa si marfa cum arata. Asta-i tot.
Unele persoane imi fac 
AYUMI spune:
Multumesc de site,au preturi foarte bune,mult mai mici decat aici.(ma refer la site-ul de pe Ebay)
Giana,imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
XIO spune:
De ce nu te uiti pe boohoo.com?
Mi-am comandat de acolo i sunt hainele foarte foarte bune.
Preturile unt mici de tot mai ales daca iei de la reduceri iar costul coletului e de 9 lire indiferent cate articole ai .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
Delyutz spune:
Giana, nu baga in seama rautatile 
te rog sa ne spui cum ai rezolvat. Daca au fost ok hainutele intr-un final sau nu.
Delphinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Giana Off topic Unele persoane imi fac ![]() GeorGiana de Stefan Daniel (17 august 2005) si Luca Serban(6 iulie 2007)www.gianadedu.shutterfly.com/action/" target="_blank">POZE ![]() *** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. *** Michael Levine |
si mie multe, dar ce pot face...mai mult decat ignoranta nu le pot oferi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui LicuriciBazar pt Mihaita
ambitioasaInfertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
nastasacarmen spune:
http://www.bravissimo.com/default.aspx
eu am comandat de aici- fara probleme.recomand

Stefan Daniel (17 august 2005) si