Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (36)
Raspunsuri - Pagina 7
alexutzzza spune:
cris_mario, nu are nimic. Eu fac numa ptr diferenta de grupa si mai mult de forma. Am o prietena care ea are pozitiv si sotul negativ, bebe lor are 3 ani jumate aproape si nu a avut nimeni nici o treaba cu Rh-ul in timpul sarcinii. la mama daca e negativ e nasol ca daca bebe e pozitiv, corpul mamei percepe pe bebe ca pe un intrus, ca pe un virus si anticorpii anti Rh pozitiv il elimina pe bebe afara. Dar daca tu ai pozitiv e ok, pozitivul e mai prietenos nu-ti fa griji!
26+ Yannis
cris_mario spune:
ms alexutzzza asa stiam si eu ..acum sa dea Dumnezeu sa fie totul bine
Mario Andrei 16.08.2005 22+
cris.dogarel spune:
si ziceti ca tiramisu era interzis?sper ca ignorantza privind retzeta sa ajute, ca am mancat cel mai bun tiramisu din viatza mea la Oradea, sapt. trecuta in vacanta (adus de tati in camera la miezul noptzii si devorat de mami la 5 dimineatza
acu daca tot m-ati starnit si ziceti ca se face usor, dati-mi si mie o retzeta, pls (Alexuta?)
o sa repet si eu toxo la inceputul lui nov. am mai facut-o in iulie si septempbrie.sper sa fie ultima pana la DPN sau macar sa ma intep si pentru altele (as vrea fierul sa-l verific, ptr. ca mi-a zis o dr. ca se poate ca nasul meu plin de cojitze cu sange sa fie de la o anemie+ gustul de metal din gura; eu credeam ca e tipic pentru "fosti" fumatori sa aiba gustul asta, dar...)
intreba cineva la cap. trecut de "steluze si puncte luminoase" pe care le vede. daca sunt asociate cu un usor dezechilibru/lesin, se poate sa fie anemie, nu de la "mansarda", asa ca nu e de psihiatru, in principiu.
Cris, 27+cu Ema si Ana(2003)
adina_bulina spune:
Buna! Am si eu nevoie cat mai repede de o programare la dr. Pop Adrian Mircea (la Diagnosis). Am probleme serioase . Va rog, daca aveti voi programare si nu puteti merge sau auziti pe cineva care vrea sa renunte, nu ezitati sa imi spuneti. Pot primi raspunsul si pe mailul meu dumitrache.adina@yahoo.com. Va multumesc din suflet!
26+ Maria
alexutzzza spune:
cris.dogarel nu dispera ca vine!
Necesare:
- 400 gr piscoturi (4 pungulitze d-alea mici a cate un rand de piscoturi, exista in comertz direct de 400g);
- 500 gr mascarpone (mie cea mai buna mi se apre una parca Solo italia ii zice si au la cutie de exact 500g);
- 5 oua;
- 5 linguri zahar (e mai dulce daca pui brun, da merge si normal);
- o cana mare cafea tare, dulce (eu am facut de multe ori cu ness decofeinizat )si cu 1 esenta de rom (sau chiar 1 cescuta mica de rom – alcool);
- 1 esenta vanilie;
- cacao.
Preparare:
Se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga mascarpone, esenta de vanilie, apoi cele 5 albusuri batute spuma (albusul se amesteca usor, sa nu se lase compozitia, adica amesteci ca la bezele cu lingura asa de sus in jos si NU!!! frecat tip centrifuga).
Se trec piscoturile prin cafeaua cu rom (doar le bagi si le scoti nu le lasi ca se fleoscaiesc prea tare) si se aliniaza intr-un strat in tava (de preferat sa intre in tava jumatate din nr total de piscoturi); se toarna deasupra jumatate din crema, iar un strat de piscoturi trecute prin cafea, iar deasupra cealalta jumatate din crema. Deasupra se cerne in strat ce cacao.
Sa ai pofta!
26+ Yannis
gratiana77 spune:
Buna fetelor!
Ieri seara m-am intors si eu din periplul meu prin Bucuresti si Sinaia. A fost cel mai prost lucru pe care puteam sa-l fac. De la statul cu orele in tren m-au apucat niste contractii dureroase de am zis ca mor. Si mai erau si dese, din 10 in 10 minute. De-abia duminica au inceput sa ma mai lase iar azi sunt ceva mai bine. Din fericire am reusit sa imi iau concediu medical iar maine dimineata ma duc pana la spital sa ma vada doctorul meu si, poate, sa-mi faca si un eco. Sper sa fiu ok din punct de vedere fizic, ca psihic sunt cam daramata.
cris.dogarel, ma bucur ca ai reusit sa cumperi atatea pt bebe. Si eu vreau, in viitorul apropiat, sa trag o fuga pana la unguri pt cumparaturi.
25+ (Amaris-Stefania)
gratiana77 spune:
Cu intarziere am schimbat si eu semnatura ca am uitat s-o fac vineri.
26+ (Amaris-Stefania)
gratiana77 spune:
Ofe, intarirea burticii inseamna contractii nedureroase. Daca nu sunt foarte dese in interval de o ora (4-5)atunci e bine. Daca se repeta foarte des si nu trec cu no-spa atunci ar putea duce la deschiderea colului. Sper ca nici una dintre noi sa nu pateasca asa ceva si sa ajungem cu bine la termen.
26+ (Amaris-Stefania)
Tanaion spune:
Cris_mario, sa-ti traiasca baietelul, ce frumusel si maricel e!
Referitor la RH, asa cum zice si alexutzza, daca mama are ozitiv nu conteaza cum are tatal. Pozitivul mamei accepta negativ.
Tana cu Toma (10.11.2001) si 28+
Ofe_27 spune:
Salutari si de la noi! Weekendul asta nu am mai intrat pentru ca am fost foarte ocupati iar apoi foarte obositi . Sambata am umblat toata ziua prin oras la cumparaturi,iar spre seara am fost la festivalul vinului sa savuram niste clatite cu finetti si kurtos kolack (colac secuiesc) .Asa ca la final dupa atata stat in picioare si plimbat ne-am ales cu niste dureri de picioare si de burtica de toata frumusetea . Duminica insa ne-am odihnit si ne-am relax. Azi suntem cam morocanosi din cauza vremii ...
Referitor la discutiile voastre:
- toxoplasmoza nu o voi repeta pt ca am imunitate
- epilatul, nu stiu inca cum imi va fii, deoarece pana acum eu ma faceam singura acasa cu ceara, insa de luna asta nu mai merge pt ca nu mai pot de burtica. Sper sa fie ok, deoarece eu mai dorm si pe spate in ultima perioada si nu mi-e foarte rau.
- cumparaturi bebe si nu numai, am inceput si eu sa fac, dar slabut. Am luat sambata un set de 5 body cu maneca scurta la 40 ron iar pentru mine am gasit niste camasi de noapte foarte frumoase (3 buc) de pus in bagajul de spital si am achizitionat si un cantar electronic ca sa verificam constant greutatea ca nu e a buna cu pofta asta de mancare non stop .
Gratiana in cazul in care ajungi la unguri si gasesti chestii faine si ieftine, te rog sa-mi spui si mie, ca as trage si eu o fuga insa nu prea stiu pe unde sa caut.
Si incearca sa te odihnesti cat mai mult,eu am observat ca la mine contractiile se potolesc daca ma intind si ma odihnesc.Nu mai e nevoie de no-spa.
24+ Bogdan Christian