Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (36)
Raspunsuri - Pagina 10
alexutzzza spune:
Lia s-a mai discutat despre asta pe forum, vezi Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.96/14 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.
Daca ai informat deja angajatorul in scris (adeverinta de la med ginecolog) ca esti gravi, si apoi poti duce tot asa o recomandare ptr reducerea timpului de munca tot de la dr. gineco sau med de famimie ("Art. 13. - Īn baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate īndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale." Deci, medicul de familie sau ginecologul elibereaza o adresa prin care solicita angajatorului sa iti reduca durata muncii la 6 ore.
26+ Yannis
alicredo spune:
alexuzzza vad ca esti si tu online la ora asta.loool la faza cu sotul tau! noi cand o sa facem schimb de adrese de mess, nr de tel....? ca vad ca se practica sa se anunte nasterea printr-o alta colega de odisee, f subiectiv de altfel.nu stiu exact cu se procedeaza...se vor forma bisericute...? 2 cate 3? se aleg prietene bune,concitadine?intreb si eu ca nu stiu
25+
cristies spune:
Buna gagici.
Am avut un cosmar de week-end, n-am intrat inca in demolari dar am fost sa achizitionam cele necesare (si acum imi vine sa ).
Pe deasupra m-a dat si complet peste cap schimbatul orei (eu oricum dormeam aiurea, acum m-am trezit duminica la 5juma' sa fac planton - m-am ambitionat sa raman in pat pana la ora 9 si mi-am stricat toata ziua cu 4 ore de mutari de pe o parte pe alta...
Cris_mario - e superb Mario. Asa dulcic .
Si Daria o scumpete.
Iar voi aveti asa niste burticutze mici... a mea a inceput sa ia proportii si mai grav am inceput s-o simt si eu mare, nu mai am mobilitate aprope deloc...
Bravo voua ca va distrati. Asta cu fumul de tigara ma face si pe mine sa ma intreb daca lumea nu cumva zice ca am innebunit. De la fumatoare de doua pachete la deranjat e cale lunga... Dar asta e, lui bebe nu-i plac afumaturile .
Cu cumparaturile m-am hotarat sa astept targul...oricum o sa se umple toate de praf...
Si un sfat pentru un tiramisu mai deosebit. In loc de mascarpone (care mie mi se pare un pic cam prea grasa) folosesc smantana de 18% grasime care se bate separat cu doua intaritoare pentru frisca (pliculete) si abia cand asta e tare se adauga galbenusurile batute cu zahar usor - usor sa nu se taie.
Mie mi se pare ca trage mai bine (reteta originala nu se poate manca mai repede de o zi - iar asta dupa 4 ore e buna).
Si mie mi se pare ca asta e o prajitura care se face rapid, si am facut-o de cateva ori in sarcina. Acum sincera sa fiu, eu si la maioneza pun un galbenus nefiert. Si salata beouf si de cruditati am facut mai des . Am grija sa nu fie expirate, dar mai mult...
Multa sanatate burticilor si bebeilor raciti. Un ceai cu miere si lamaie si de la mine. Apropo de ceai, eu imi pusesem mari sperante in ceaiul "Picioare usoare" pentru durerile si umflaturile. Din pacate e contraindicat si in sarcina si la alaptare .
28+
cris_mario spune:
fetelor tanaion si cristies va multumesc ptr ca v-ati uitat la puiutul meu
eu la Mario m-am epilat singura pana in ultima clipa....in martea in care l-am nascut la 12 ma epilam cu niste contractii jalnice,dar deh nu s-a inteles nimeni cu mine...iar sa ma epileze sotul EXCLUS,acum sunt constienta ca nu va mai dura mult pana sa merg al salon...o sa ma fac acasica solo
cristies asa zice si soacra mea de reteta de tiramisu,da sincer nu am incercat...next asa va fi
bea ...wow ce burtica....,erai fff simpatica la nunta prietenei/vecinei tale
alexutzzza burtica mea e putin mai maricica...esti ff nice
alicredo...eu nu as vrea sa formam bisericute....mi-ar placea sa tinem legatura toate si knd anuntam sa anuntam pe cnv la intamplare care sa scrie pe forum..k banuiesc ca nu toate vom anunta aceeasi persoana
eu va pup pe toate si incerc sa pun pozele cu burtica mea si cu hainutele
Mario Andrei 16.08.2005 22+
cristies spune:
Cris_dogarel, bravo! Regret ca bolile ti-au stricat concediul, dar vad ca esti foarte ambitioasa. Si mi se pare foarte tare afacerea cu lucrusoare second-hand pentru copii. Cand citeam ma gandeam oare la noi de ce nu e asa, dar apoi am realizat ca la noi inca se mai fac cadouri lucrurile intr-o familie sau intre prieteni. Ma gandesc ca daca n-ai avea pe cineva caruia sa le dai ar trebui ori sa le arunci sau varianta cu vandutul...
Ma scuzati ca m-a apucat filosofia, cred ca nici coerenta nu sunt...
28+
cristies spune:
Fetele, chiar trebuie sa ne mobilizam in privinta scrisului. Mamicile de martie - aprilie ne-au depasit deja ca numar de capitole.
28+
larisel spune:
La multi ani Bianca de sheryll!
La multi ani masinutza!
Mie mi-a cam trecut raceala, doar nasul mai e infundat...am avut noroc ca am scapat intr-o saptamana doar cu ceaiuri si miere. Hemoroidul...tot acolo, dar mai putin deranjant (il tratez cu creme aplicate local - cu aloe si cu propolis). In rest...fetitza din dreapta e mai activa decat cea din stanga, sa vedem cum vor fi si pe lumea asta... Nu stiu ce are, dar cred ca vrea sa se intoarca ....ma impunge destul de rau ca ma si doare cateodata, dar nu cred ca prea are loc sa se desfashoare saracutza...
Astazi am semnat contractul pt celule stem si am primit kiturile...macar cu asta m-am pregatit. Urmeaza bagajul pt spital...si restul lucrurilor pt bb-line.
Tanaion Nu sunt multe hainutzele...mai ales ca se vor imparti intre cele 2 bb-lushe. Toate sunt pt varsta 0-3 luni, cu exceptia shosetelor si a shtrampilor, care sunt pt 6-12 luni (mai mici nu am gasit). Tu poti cumpara direct de pe net avand in vedere ca nu prea e cazul sa te fatzai prin magazine...sau alegi pe net si-l trimiti pe sotz sa ia de la reprezentantza...daca exista.
dastefa Eu am facut toxoplasma doar in primul trimestru, dar mi-a iesit igg pozitiv si igm negativ, deci am imunitate. Dar pt cine nu are...trebuie repetata de mai multe ori de-a lungul celor 9 luni.
Legat de bb1 mai mare...ma bag si eu desi nu am experientza...cred ca trebuie implicat cat mai mult in ingrijirea lu' bb2 mai mic, ca sa nu apara gelozia, mai ales ca vrand-nevrand bb2 va capta mai multa atentzie din partea tuturor, dar mai ales a mamei...
decenuela Gasesti hainutze de toate felurile in magazinele de profil dar sunt mai scumputze ca in hipermarketuri...trebuie vanate promotziile.
cris_mario Hai ca te-ai descurcat cu pozele...simpatic foc Mario...
Ca sa pui la semnatura faci asa: te duci la editeaza profil-optiuni-semnatura si acolo la sfarsit sau unde vrei tu scrii urmatoarea "formula magica": [ url = "..." ]poze[ /url ]. Scoti toate spatziile, in loc de ... scrii linkul cu poze sau dai copy paste cu adresa lui, iar in loc de cuvantul poze scrii ce vrei tu sa apara, plus ca poti sa-l boldesti, sa-i dai alta culoare, marime etc. Apoi da-i o vizualizare ca sa verifici cum ti-a iesit.
Eu stiam ca pot fi pb doar cand mama are rh negativ si tatal rh pozitiv...sau mama grupa de sange 0 si tatal alta grupa. Eu din citite de pe net...nu sunt foarte sigura.
cris_dogarel Eu niciodata nu m-am epilat la cosmetica (mi-e frica ). Numai ca acum am probleme sa ma fac singura din cauza burtii...oricum incerc cu crema si cu lama mai in oglinda mai pe pipaite.
nicolcriss Mai bine te-ai odihni decat curatzenie si chestii din astea...
adina_bulina Eu nu pot sa te ajut...sunt din Cta...Dar ce s-a intamplat?
ofe2_7 Eu am la semnatura varsta conform um (deci de amenoree).
beatrice Dar ai fost doar la treaba? Si distractia...???
lia_2009 Te asteptam miercuri cu vesti...bune.
Mai fetelor de nikole si de simonette mai stiti ceva, ca nu au aparut demult pe aici?
Pt anuntat cand ne va veni sorocul...putem completa pe mailul comun nr de telefon...
30+
odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
cristies spune:
Larisel, stiam ca nu e buna crema in timpul sarcinii.
N-as putea insa sa-ti spun si de ce... poate cauti pe net.
Si ma alatur si eu urarilor tale pentru sarbatorite Bianca de sheryll (sa fii sanatoasa, sa cresti mare si frumoasa!), masinutza (la multi ani si multa sanatate), vikinga, malina_mircu - vreau sa va felicit in premiera, pentru ca eu de obicei uit chestia cu verificatul pe prima pagina. Sa traiti si sa fiti sanatoase si puternice! Restul vin de la sine!
28+
miremia spune:
Buna seara burticute!
Am avut o zi lungaaa....abia acum ne-am linistit. Am fost la control azi si doamna doctor ne-a dat sa luam augmentin.....a mai luat cineva in sarcina? Pentru contractiile care s-au inmultit in ultima vreme mi-a zis sa iau uscosin supozitoare, la nevoie. Acum intrebarea mea este...pe mine ma apuca contractiile urate cand merg pe strada, deci ce fac cu supozitoarele?
Alexutzzza ce slabuta esti!! Am vazut ca avem acelasi nr de saptamani dar eu deja am luat 10 kg si abia imi mai car burtoiul.
burticile, bebelusii si bebelusele
Mirela 26+
miremia spune:
Uitasem...eu am facut analize pt toxoplasma inainte de sarcina, apoi la 2 luni si saptamana trecuta. Probabil ca o sa mai fac si in trimestrul 3.
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Mai fetelor de nikole si de simonette mai stiti ceva, ca nu au aparut demult pe aici? 30+ odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim nepoteii mei, viatza la tzara, noi |
Simonette am vazut ca scrie la burticile mai mari (odiseea de nov-dec)
Mirela 26+