parlament unicameral
Raspunsuri - Pagina 14
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
De ce nu acum? Ca se foloseste Basescu de referendum, pentru propria campanie? Dar profesorilor, cand li s-a promis bani, fara sa existe surse, ce-a fost? Dar promisiuni catre pensionari? Dar nu stiu cate mii de euro pentru cei care se intorc sa munceasca in tara? Dar sute de km de autostrada? Dar autostrade suspendate? Dar mici, bere si alte plocoane? Astea ce sunt? Astea se accepta in campanii, desi sunt atat de gogonate, ca nici nu mai sunt, macar, crezute? Vorbesti de calea legala in parlament, pentru referendum, desi legea spune ca avizul e consultativ...o prostie, e drept, dar nu Basescu a facut legea...Dar nu sufli o vorba cand, in mod neconstitutional (pentru ca asa a decis CC, nu pentru ca ne dam noi cu parerea) a fost suspendat singurul ales nominal de vointa poporului, de o gasca aleasa dupa cati bani au dat partidelor ce i-au propus? Io zic ca, daca te supara un lucru, se intampla din orice parte vine...nu? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Draga Rufus, intr-un fel ai dreptate... insa, purtata de indignarea mea vis a vis de campania asta a lui Basescu in care se foloseste de referendum, am uitat sa spun o chestie esentiala: nu consider ca altul este mai bun din randul lor... Si cand spun altul nu ma refer doar la prezindentiabili ci la toata clasa politica...
Din pacate ne-am transformat intr-o republica bananiera in care legea bunului plac si cea a interesului personal sau de grup primeaza... (nu degeaba am facut mai sus referire la Tropico, a propos de republica bananiera)
Niciodata in astia 20 de ani de cand cica la noi e democratie, nu am stat pe roze... dar nici nu am avut vreodata situatii in care treaba cu interesul sa fie asa de vadit pe fata.
Ce vrei acum? sa ii trec cu vederea lui Basescu ceea ce face pentru ca si altii fac de-astea??? E o scuza jalnica!
Imi pare rau, stiu ca mai ales voi doi, Rufus si Guestus nu veti fi de acord cu mine, dar din pacate dl presedinte Basescu s-a imbatat de putere si are din ce in ce tendinte dictatoriale... Era clar ca treaba cu referendumul trebuia sa apara ca sa-l ajute in campanie... Ar fi fost referendum sau altceva, nu stiu ce... Dar v-ati intrebat vreo secunda de ce tocmai asta cu parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlaentari? Pentru ca un parlament mai mic si mai simplu e mai usor de manipulat... Guvernul il avea in mana (si il va avea cel putin pana la alegeri, fiti siguri)... trebuia sa faca ceva si cu parlamentul... Poate nu va reusi (nici daca trece referendumul, nici daca nu) dar trebuia sa incerce... si ce frumos a impachetat el, asa, gogoasa in hainele bunei intentii!!!
Din pacate, Romania, ca o tara latina ce se afla, a fost dintotdeauna predispusa spre regimuri totalitare... Si tot din pacate, memoria poporului, ajutata si de scaderea dramatica anivelului de trai pentru cei multi, scade si ea... Uitam repede... Sau poate asa ne place... sa fim dominati, sa fim condusi de unul care sa ne arate tot ce sa facem... Poate doar asa stim sa functionam!
Cred ca votez cu Becali.... Macar in felul asta scapam de ipocrizie si ne-am alege presedintele care sa ne reprezinte...
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Cred ca votez cu Becali.... Macar in felul asta scapam de ipocrizie si ne-am alege presedintele care sa ne reprezinte... |
Aoleu !!!
Ar fi vai de noi !!! Sa te tii atunci scandaluri si manarii....
psichoMom, m-ai dat gata...
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Aoleu !!! Ar fi vai de noi !!! Sa te tii atunci scandaluri si manarii.... psichoMom, m-ai dat gata... allinta http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html |
Sper ca realizezi ca a fost o ironie... Nu lua de bun tot ce zic la disperare...
Alizee spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui psichoMom
Sper ca realizezi ca a fost o ironie... Nu lua de bun tot ce zic la disperare... |
M-am linistit...
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Rufus spune:
citat din mesajul lui psichoMom Imi pare rau, stiu ca mai ales voi doi, Rufus si Guestus nu veti fi de acord cu mine, dar din pacate dl presedinte Basescu s-a imbatat de putere si are din ce in ce tendinte dictatoriale... |
Nu stiu Guestus...dar eu sunt de acord cu tine. Motivul pentru care o face s-ar putea sa nu aiba aceeasi directie (pentru mine si tine), insa asta e alta discutie.
Nu ma astept sa-i treci cu vederea lui Basescu amestecarea referendumului cu propriul interes; ma astept de la una ca tine, scarbita de toate taberele, sa fii obiectiva. Cine prefera pe Antonescu, Geoana sau Oprescu inteleg sa nu fie obiectiv sau, chiar daca stiu ca si preferatii lor sunt "patati" sa se faca ca ploua; aia n-au altceva de spus, decat despre Basescu. Numai ca mi s-a luat.
Asta-i motivul pentru care, la momentul cand si-a anuntat candidatura Radu Duda, am zis ca pe el il votez. Dar...s-a retras.
Nu ma intereseaza de nici un fel ce acuzatii isi aduc candidatii de frunte, atata vreme cat fac toti la fel. Dar sa le aud si sustinatorii cum le iau vorbele din gura...asta e prea mult. Si cand te gandesti ca majoritatea o faca asa, pe gratis...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Hilde spune:
Eu repet.: )
Nu stiu cati parlamentari sunt acum dar daca reducerea numarului lor mi se pare POATE rezonabil nu cred ca este bine sa reduceti numarul camerelor. Concentrati puterea prea mult si va treziti maine poimaine cu alt Ceausescu care, prin constitutia votata( sau NEVOTATA de voi prin neprezenta la vot) de voi, taie si spanzura.
Asa a facut Hugo Chavez. Cetatenii needucati in ale democratiei au fost manipulati ca sa voteze constitutia in favoarea lui Chavez.( bineinteles ca ei au votat impotriva dusmanilor tarii)
"The resulting 1999 Venezuelan Constitution was approved by another referendum on 15 December 1999.The new constitution included an increase in the presidential term from five to six years, a new presidential two-term limit, a new provision for presidential recall elections, renaming of the country to República Bolivariana de Venezuela, expanded presidential powers, conversion of the bicameral National Assembly into a unicameral legislature...
[...]
On August 15, 2007, Chávez proposed a broad package of measures as part of a constitutional reform. Among other measures, he called for an end to presidential term limits and proposed limiting central bank autonomy, strengthening state expropriation powers and providing for public control over international reserves as part of an overhaul of Venezuela's constitution. In accordance with the 1999 constitution, Chávez proposed the changes to the constitution, which were then approved by the National Assembly.
On February 15, 2009, Chávez won a referendum to eliminate term limits."
Vedeti? Unicameral si apoi face presedinteel ce vrea cu ei. Cu cat mai putini, cu atat mai bine.
A incercat si cel din Honduras sa faca asta acum cateva luni si l-au pus unii mai destepti in avion si l-au trimis in cosmos.
Parerea mea este ca puterea este mai balansata cand sunt doua camere. Niciodata nu-i dati presedintelui prea multa putere. Cei care au gandit sistemul actual( copiat in Romania) l-au gandit cu cap iar daca un presedinte crede ca nu poate sa lucreze intr-un asemenea sistem este problema lui, nu constitutia este problema.
Cu cat mai multe "checks and balances" cu atat mai bine. Romania e patita, asa ca acum ar trebui sa suflati si in iaurt.
psichoMom spune:
Rufus, daca citesti mai cu atentie ce am scris eu ai sa vezi ca nu iau partea nimanui... In momentul asta chiar am dilema cetateanului turmentat, ca sa zic asa... Nu ii mai suport pe niciunul, vreau sa ma duc sa votez ca, na mai trag speranta ca inca traiesc intr-o tara democratica si asta mi-ar alimenta optimismul... dar cu cine??? Macar incerc sa ma edific care din ei e cel mai putin rau???
Chiar asa: aveti idee daca pot sa ma duc la alegeri, sa votez pt presedinte, indiferent care o fi ala, si sa refuz sa votez pt referendum? Din cate stiu, si corectati-ma dc gresesc, pentru un referendum, ca sa treaca e nevoie de quorum...
Hilde... de acord cu tine 100%... Asta ziceam si eu, ca ma tem de o tendinta spre dictatura. Trimiterea ta spre America de Sud mi se pare foarte potrivita...
Hilde spune:
citat din mesajul lui psichoMom aveti idee daca pot sa ma duc la alegeri, sa votez pt presedinte, indiferent care o fi ala, si sa refuz sa votez pt referendum? Din cate stiu, si corectati-ma dc gresesc, pentru un referendum, ca sa treaca e nevoie de quorum... |
Iti iei un risc. Prin lipsa votului tau, constitutia o sa fie modificata de ceilalti, daca se prezinta suficient de multi. Fiecare vot conteaza.
Hilde spune:
citat din mesajul lui Marilena12 Asta spuneam mai sus. Dar poate unii chiar asta isi doresc...sau poate sunt atat de optimisti incat compara Romania cu tarile dezvoltate ale lumii |
Vad ca multe din tarile dezvoltate care au o singura camera au si un rege, care mai echilibreze puterea. Cele din America Latina au dictatori.
Sau poate vrea Basescu sa va intrebe daca il vreti pe rege inapoi.
Sau poate ca nu. V-a convins Iliescu ca regele este dusmanul poporului.
Iar modific.
Concluzia este ca regele si parlamentarii sunt dusmanii poporului. Doar Presedintele este prietenul vostru.