parlament unicameral
Raspunsuri - Pagina 13
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Dar sa avem un presedinte in exercitiu care isi permite sa manipuleze polulatia atat de mizerabil pentru interesul lui electoral, mi se pare mai mult decat josnic... A avut la dispozitie 5 ani de mandat, 5 ani in care a avut sub nas acest parlament suparapopulat si ineficient... de ce nu a facut asta anul trect, acum 6 luni sau acum 3 luni??? Simplu: pentru ca este o afacere foarte profitabila sa iti faci camapnie electorala pe bani publici... Pe materialele lui electorale nu scrie "Vino sa ma votezi pe mine pentru ca eu sunt Basescu si merit sa ma votezi" scrie "Hai la Referendum"!!! Sunt ferm convinsa ca multi dintre parlamentari, politicieni ar fi de acord cu diminuarea numarului de parlamentari... DAR NU ACUM! Cum sa fie un politician de acord cu un referendum care nu serveste decat ca arma electorala presedintelui in exercitiu... Cum sa voteze pentru un politician care stie ca facand asta ii creste cota in sondaje lui??? Trebuie sa recunosc: Dl Basescu este un personaj de o inteligenta remarcabila... aceasta miscare, ca si multe altele pe care le-a facut in ultima vreme, o demonstreaza... Din pacate merge din ce in ce mai mult pe ideea ca "scopul scuza mijloacele"... Observasem la el de ceva un derapaj periculos... o tendinta de a dirija si manipula tot...de a se lasa imbatat de puterea pe care i-o da functia... Asta insa mi se pare prea de tot... |
Sunt intru totul de acord cu tine.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Guestus spune:
Da...e mare parlamentul...dar sa nu schimbam nimic acum...mai incolo. ...nu este nene comic cum puneti problema?
Daca ii cheama la referendum in alta zi decit alegerile...sare iar sirimie ..allinta ...si etc...uite citi bani se cheltuie...ce pacat...pai de asta avem noi timp si chef? cite spitale faceam...cite etc etc
Deci e clar...e referendum si nu aveti ce comenta. Asta e ...ala e presedintele ales...asta a decis si sanatate. Disciplina
De ce nu faceti galerie la pastrarea numarul de parlamentari...ca pina la urma asta va doare pe voi.
Rufus spune:
citat din mesajul lui sirimie Tu sustii ca Basescu are tot dreptul sa faca orice mirlanie ca sa cistige alegerile? Si ca mai ales din cauza asta il alegi? E o timpenie, tocmai pentru ca face asa mirlanii ca sa cistige alegerile inseamna ca ar calca pe cadavre (inclusiv pe al tau) daca va avea vreun interes sa o faca. Te reprezinta cineva de genul asta? Spuneai ca pe alegatori nu ii intereseaza diferenta intre bi si uni cameral, asta inseamna ca nu ii intereseaza sa judece singuri ci sa le spuna Basescu ca parlamentarii sint dusmanii poporului. Cei care "sint satui" de cei care le spun ca nu judeca corect sint cei care nu judeca de fapt, care sint prostiti de unu' altu' |
Mrlanie? De ce, ca asa consideri tu?
Nu te-am auzit vorbind de marlania PNL cand au depus legea micsorarii numarului de parlamentari. Cand au facut-o? Dupa Basescu. Ei de ce au facut-o pana acum? Nu tot electoral? N-aveau timp pana acum?
Tampenia este ca inca mai crezi ca unii sunt marlani si altii nu, fara sa ai argumente sau, de fapt, fara sa folosesti argumente pentru toate partile implicate.
Da, este o marlanie ce face Basescu, dar este o marlanie insusita si exersata de toti politicienii, numai ca fiecare se uita in curtea celuilalt. Curios mi se pare cum cei ca tine tin partea unor marlani si tipa la alti marlani. Normal ar fi sa sanctionam marlania la pachet, dar nuuuu....marlanii nostri sunt mai putin marlani ca ai vostri...
Eu n-am spus ca pe alegatori nu-i intereseaza tema referendumului...am spus doar ca n-au nici o sansa de informare, ca nimeni nu le explica. Singurul lucru pe care-l aud sunt slogane stupide, cu tema electorala. De altfel, un subiect deschis de tine pentru informare, contine mult prea putina discutie la subiect...este un nou prilej de "Jos Basescu".
N-ai decat sa-l votezi pe Antonescu sau pe oricare altul...dupa aia sa-ti plangi (pentru a cata oara?) dezamagirea. Ce daca mai trec inca 5 ani degeaba? Au trecut destui...or sa mai treaca si altii...doar suntem obisnuiti sa fim tratati ca looseri...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
psichoMom spune:
citat din mesajul lui Guestus Da...e mare parlamentul...dar sa nu schimbam nimic acum...mai incolo. ...nu este nene comic cum puneti problema? Daca ii cheama la referendum in alta zi decit alegerile...sare iar sirimie ..allinta ...si etc...uite citi bani se cheltuie...ce pacat...pai de asta avem noi timp si chef? cite spitale faceam...cite etc etc Deci e clar...e referendum si nu aveti ce comenta. Asta e ...ala e presedintele ales...asta a decis si sanatate. Disciplina De ce nu faceti galerie la pastrarea numarul de parlamentari...ca pina la urma asta va doare pe voi. |
Guestus, sincer, nu am sa iti zic mare lucru din 2 motive:
1, si cel mai important... mi se pare ca faci misto de noi... pe bune...
2. este parerea mea si chiar nu ma astept a fie toata lumea de acord cu ea....
oarecum off topic: voi ati jucat vreodata Tropico?? Daca nu, poate ca ar fi o experienta interesanta sa-l cautati si sa-l jucati... Vi se va parea foarte familiar pentru ca seamana cu situatia din Romania...
Alizee spune:
Asa, si pe cine zici tu ca ar fi bine sa alegem, Rufus ?
Ca de critici fara solutii mi s-a luat.
Si daca nu ne ducem la vot sau punem stampila aiurea, iar nu ne ajutam cu nimic. Ba ne dam cu stangu'-n-dreptu', mai degraba.
Atitudinea de a vota responsabil este cea mai buna lectie civica de care au nevoie politicienii nostrii; prea se joaca de-a hotii si vardistii pe banii publici, pe nivelul de trai al cetatenilor.
allinta
Rufus spune:
citat din mesajul lui psichoMom Sunt ferm convinsa ca multi dintre parlamentari, politicieni ar fi de acord cu diminuarea numarului de parlamentari... DAR NU ACUM! |
De ce nu acum? Ca se foloseste Basescu de referendum, pentru propria campanie?
Dar profesorilor, cand li s-a promis bani, fara sa existe surse, ce-a fost? Dar promisiuni catre pensionari? Dar nu stiu cate mii de euro pentru cei care se intorc sa munceasca in tara? Dar sute de km de autostrada? Dar autostrade suspendate? Dar mici, bere si alte plocoane? Astea ce sunt? Astea se accepta in campanii, desi sunt atat de gogonate, ca nici nu mai sunt, macar, crezute?
Vorbesti de calea legala in parlament, pentru referendum, desi legea spune ca avizul e consultativ...o prostie, e drept, dar nu Basescu a facut legea...Dar nu sufli o vorba cand, in mod neconstitutional (pentru ca asa a decis CC, nu pentru ca ne dam noi cu parerea) a fost suspendat singurul ales nominal de vointa poporului, de o gasca aleasa dupa cati bani au dat partidelor ce i-au propus?
Io zic ca, daca te supara un lucru, se intampla din orice parte vine...nu?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
xenocid spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui iileana
Danemarca (43.094 kmp) e mai mare ca Romania (238.391 kmp)??? Wow. . Oricum, precum stiti, marimea nu conteaza intotdeauna. :))). Nu cea a teritoriului. In schimb, aia a populatiei s-ar putea sa conteze. |
Iti mai scriu odata fraza Marilenei care s'a micsorat de la citari :)
Unicameral au numai statele mici dpdv teritorial.
Ceea ce evident este fals.
Wow si Soc: Groenlanda rupe tacerea: Am avut o relatie cu Danemarca pana in 2009.
Si pentru ca tot va plangeti ca referendumul este scump si imoral, www.evz.ro/articole/detalii-articol/872942/Parteneriatul-Politica-Biserica-o-afacere-prospera-de-20-de-ani/" target="_blank">Veniti de luati aminte:
Sumele alocate cultelor, de la bugetul national, au crescut si ele corespunzator, de la 3 milioane de dolari anual pana în 1998, la 10 milioane de dolari in 1999, 40 de milioane de euro in 2007, 100 de milioane de euro in 2008.
iileana spune:
citat din mesajul lui xenocid Iti mai scriu odata fraza Marilenei care s'a micsorat de la citari :) Unicameral au numai statele mici dpdv teritorial. Ceea ce evident este fals. |
Stiu, ca de aia am lasat si citatul ei, altfel ma razboiam numai cu al tau .
Corectura "teritorialului" cu "populatia" se adresa tuturor, frateste.
Postarea mea se dorea a fi, sa zic asa, o contributie constructiva la topic :))).
Triunghiul portocaliu *
Rufus spune:
citat din mesajul lui allinta Asa, si pe cine zici tu ca ar fi bine sa alegem, Rufus ? Ca de critici fara solutii mi s-a luat. Si daca nu ne ducem la vot sau punem stampila aiurea, iar nu ne ajutam cu nimic. Ba ne dam cu stangu'-n-dreptu', mai degraba. Atitudinea de a vota responsabil este cea mai buna lectie civica de care au nevoie politicienii nostrii; prea se joaca de-a hotii si vardistii pe banii publici, pe nivelul de trai al cetatenilor. |
Eu nu pot vota din oferta actuala si, in nici un caz, pe cei 4 care, cica, au cele mai mari sanse.
La alegerile trecute nu m-am dus...acum sunt si eu de parerea celor ca zic sa merg si sa votez aiurea. Multe voturi nule, un semnal pentru politicieni ca oferta e expirata.
Altfel, an de an vin cu aceleasi persoane, noi le votam, deci ne convine!
Votul responsabil nu inseamna Jos Basescu! Asta e propaganda ieftina, de Partid Comunist. Cand aleg pe cineva, imi pun sperante, am incredere...asta e vot responsabil. Cum sa se simta sanctionati cei pe care-i criticam, cand noi ii votam iar, si iar?
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Eu nu pot vota din oferta actuala si, in nici un caz, pe cei 4 care, cica, au cele mai mari sanse. La alegerile trecute nu m-am dus...acum sunt si eu de parerea celor ca zic sa merg si sa votez aiurea. Multe voturi nule, un semnal pentru politicieni ca oferta e expirata. Altfel, an de an vin cu aceleasi persoane, noi le votam, deci ne convine! Votul responsabil nu inseamna Jos Basescu! Asta e propaganda ieftina, de Partid Comunist. Cand aleg pe cineva, imi pun sperante, am incredere...asta e vot responsabil. Cum sa se simta sanctionati cei pe care-i criticam, cand noi ii votam iar, si iar? |
A vota responsabil = a vota pe cel/cei care consideri ca vor face treaba buna in functiile respective.
Incurcand negativismul cu intelepciunea, nu e constructiv.
allinta