Renunt la zahar!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Iti tin pumni sa reusesti. Doar motivatia conteaza.

Am avut diabet de sarcina si timp de 6 luni am tinut un regim foarte strict fara zahar. Si fara indulcitori inlocuitori pentru ca in mare majoritate sunt chimici si pot face mai rau decat zaharul.

Pot sa iti spun ca in ultimele 3 luni de sarcina in loc sa iau in greutate am scazut 3 kilograme. Tinand cont ca bebelusul a luat si el in greutate, de fapt am slabit mai mult decat cele 3 kilograme.

Asta ca sa te incurajez, regimul da rezultate

E drept ca nu mancam absolut nimic cu zahar. Adica citeam eticheta oricarui produs si am ramas uimita sa descopar ca aproape orice articol din supermarket are zahar (castraveti murati, bulion, sosuri, paine...).

Spor la regim si poate ma voi reapuca si eu in curand.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Multumesc de incurajare, Sanziana. Deocamdata eu cresc in greutate, am mai pus cumva inca vreo 300 gr, o fi apa retinuta, nu stiu, si ieri n-am mai exagerat ca in weekend. Cred ca mai bine nu m-as mai urca pe cantar, dar nu ma pot abtine, de vreme ce fac asemenea sacrificiu ma astept sa vad rezultate, si nu oricum ci repede!

Azi n-o sa mananc tort la ziua copilului meu, pai daca maine tot cresc in greutate...nu stiu ce sa mai zic. Stiu, trebuie sa am rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

aiamoni, La multi ani copilului tau !

de azi si eu cu voi. de azi nu mai mananc dulce. nimic. si va tin la curent. eu am mai incercat asta, dar am plecat din tara si-am dat cu batu`n balta. eu imi propun 3 saptamani fara dulce. si apoi mai vad eu.

in schimb eu am facut altceva. am renuntat la sucuri - acidulate si neacidulate- tot ce mai beau este sucul facut de mine in casa, ce mai ramane de la fiica-mea. in rest numai apa. si vreau sa va zic ca eram dependenta de Cola, erau zile in care beam NUMAI cola, nici un pic de apa. si de la 1 septembrie nu am mai baut decat parca 1 zi cola, dar nu am recidivat. mi-era putin pofta, dar e ca bucatica de ciocolata la care te poti opri.

sa va mai zic. acum vreo 4 ani parca, am decis intr-o zi ca eu nu mai mananc dulce. si cred ca din ziua aia timp de 8 luni nu mai mai mancat zahar. DELOC ! doar fructoza din fructe. adica mancam un mar, o banana (fff rar) cand mi-era pofta de ceva dulce. si n-am murit, n-am cedat. nici macar nu am poftit la dulce.

asa ca mai am un kinder pingui (al Soniei, dar o sabotez ) si o sa i-l dau azi dupa masa de pranz. si cu asta am terminat cu zaharul din casa.

va pup si va dau raportul zilnic !

o zi buna !

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Kay, bine ai venit! Multumesc de urare!

Intrebare: ai slabit ceva in cele 8 luni fara zahar? Sau asta nu era oricum scopul tau?

Eu sucuri acidulate nu beau aproape deloc, un pahar de cola ocazional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

aiamoni, La multi ani puiului tau alaturi de voi!
Eu sunt gripata, zac la pat si am baut deja ceva sirop de pin, groaznic de dulce.
Citesc tot ce scrieti, sunteti o incurajare.

Mergi la inceput

pai am salbit in alea 8 luni. oricum nu eram grasa, dar aveam pitici pe creier. daca m-ar vedea "eu de acum 5 ani" acum cred ca ar face apoplexie ... eram eu obsedata sa fiu SLABA ! si cred ca din septembrie pana in iulie (ia uite ca au fost 10 luni) am slabit vreo 8 kg??? in conditiile in care daca aveam 2-3 peste "normal"... adica nici nu prea aveam de unde sa dau... dar stiu ca ma imbracam cu hainele prietenei mele "aia cea mai slaba" ... aveam o manuta de somaleza, cum zice al meu acum cand vede pozele si suspina...

************************************************************************************

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

eu o sa va scriu continuu si de oriunde simt un pericol zaharos...

ah, sa va mai zic ca mie imi suna oribil cuvantul zahar? mi se pare atat de urat... parca simt gust de dulce prea mult cand zic zahar...

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Aiamoni, cantaritul zilnic e o mare prostie! Agonie si extaz, mai ales daca tu chiar te iei dupa ce scrie acolo... Nu vad de ce 1 Kg in plus te-ar face sa lasi balta planul maret de a scapa de obsesia zaharului.

Cantarul meu este surghiunit in dulap de muuuuult. Il scoatem de acolo odata la 3 luni cand cantarim copiii si ne mai cantarim si noi din cand in cand. Sunt sigura ca stii cand te uiti in oglinda sau te imbraci daca esti mai slaba sau mai grasa, nu? La ce sa te chinui cu cantarul?

Mie nici nu-mi pasa cat cantaresc, mai important este cat de sanatoasa sunt si evident ca neputand ignora esteticul, ce masuri am!

Mergi la inceput

Carolina, n-o sa renunt doar pentru ca afurisitul de cantar s-a hotarat sa intre in razboi cu mine. Ai dreptate in ceea ce spui, doar ca daca as fi vazut o scadere, chiar si cu 100 gr, ar fi fost o motivatie in plus pentru mine. In cel mai rau caz ma asteptam sa ma mentin, in nici un caz sa ma ingras. Dar scaderea greutatii este numai jumatate din motivul pentru care m-am apucat de asta, cealalta jumatate fiind prorpia mea sanatate si rezolvarea unei dependente periculoase.
Sunt convinsa ca in timp se va vedea diferenta si voi slabi. Nu destul de repede pe cat as vrea...dar asta e. Deocamdata tot ce ai spus are in totalitate sens, asa ca iti voi urma in cantinuare sfatul si ma voi concentra pe renuntarea la zahar.

Danamiha, multa sanatate si ai grija de tine!

Mergi la inceput

Stiu ca Carolina ma va certa, dar tot trebuie sa fiu corecta si sa scriu adevarul.
Aseara ne-am strans toti in jurul tortului, iar fetita mea era atat de incantata de tortul ei (gustase deja o bucatica de blat cu crema cand il facuse mama si declarase ca e cel mai bun pe care il mancase in viata ei) incat efectiv n-am avut inima sa-i stric cheful sustinand ca eu nu vreau nici sa gust! Mi-am taiat asadar o felie minuscula, cam de grosimea degetului meu mic (vreo 3 lingurite, sa zicem) si nimeni n-a comentat nimic.
Partea buna e ca desi as mai fi mancat vreo 10 felii de marimea aia n-am facut-o, si nici n-am simtit am ratat totul si-atunci pot sa mananc dulciuri. Am mancat 3 lingurite si gata, inapoi la program. Asta e mare realizare pentru mine.

Astept sa aruncati cu rosii, daca credeti ca e cazul...

Mergi la inceput