Renunt la zahar!
Raspunsuri - Pagina 3
danamiha spune:
Stiti vrun ketchup fara zahar? (nu cel facut in casa)
Azi am facut pizza si desi potrivit retetei trebuia sa pun o ligurita de zahar, am renuntat la ea.
makydenis spune:
Buna fetele, ma alatur si eu dar o iau mai moale, nu asa radical .
Pe parcurs, mai vedem.
Chestia e ca mie imi place enorm sa fac prajituri, mai bine renunt la mancat, si am noroc de un sot care ma ajuta...la mancat . Am avut o perioada adica mai exact o luna cand am scos ciocolata definitiv din "meniu", si cica s-ar fi vazut pe mine.
Am cautat pe net si undeva am gasit un calculator de calorii, asta ma ajuta de multe ori cand transform o felie de praji in calorii, ma motiveaza sa renunt! Deocamdata incerc sa renunt la alimentele bogate in calorii implicit praji din a doua jumatate a zilei. Aproape ca reusesc dar nu mereu . Bineinteles, mai pe seara bag la greu cruditati. Sau, ce ma mai ajuta, nu neaparat la categoria dulce, cand ma hotarasc ce vreau sa mananc de ex: orez cu legume si carne, parca as mai adauga si ceva smantana, dupa o sec de gandire, inlocuiesc cu ceva muraturi (diferenta de calorii), bine, asta nu tine mereu, dar dupa parerea mea, fiecare calorie nemancata conteaza mult!
Eu inca mai alaptez, dar stiu ca asta nu-mi permite sa mananc orice si oricat.
cristicross spune:
Si eu vreau sa renunt la zahar. Dulciurile sunt ca drogurile, creeaza dependenta, asa ca tb sa te lasi de tot, dar eu n-am reusit. Dupa ce termin cu alaptatul, sper sa reusesc. Atunci voi lua crom ca cica reduce mult nevoia de dulce. Pana atunci va urmaresc cu interes si va urez bafta.
aiamoni spune:
Am revenit din weekend. Am o veste buna si una rea.
Vestea buna e ca nu m-am atins de zahar si n-a fost chiar asa de teribil.
Vestea rea e ca am suplinit cu altele, si m-am ingrasat 400-500gr, in loc sa slabesc!
Sunt putin dezamagita, dar realizez si eu ca o calorie e o calorie, pana la urma, si daca in loc sa mananc ciocolata am mancat seminte, alune si struguri in cantitati mari asta e efectul. Poate a fost totusi o necesitate, daca n-as fi mancat nimic din astea poate as fi cedat la dulciuri.
In orice caz, din nou am sa urmez sfatul lui Caro care m-a si atentionat in privinta cantitatilor. Nu voi tine cura de slabire propriu-zisa, dar trebuie sa mai reduc cantitatile, altfel daca trec saptamanile si nu slabesc mi-e teama ca voi ceda.
Danamiha asa e, se pare ca nici aici nu scap de colegi care aduc dulciuri, mai ales vineri parca ii apucase damblaua pe toti. Iar azi e sf. Dumitru, iar sunt prajiuri la bucatarie.
Cris, eu am incercat cu crom si n-a mers deloc. Pentru mine e o problema la creieras, nu de carente. Dar poate la tine merge, iti doresc mult succes!
Loma, ai dreptate, zaharul e nociv, desi in catitati reduse probabil l-as manca, dar nu pot, e totul sau nimic la mine!
J G, daca te hotarasti sa incepi iti doresc succes!
Multumesc pentru mesaje si incurajari! Mai ales acum, cand m-am ingrasat in loc sa slabesc...
aiamoni spune:
A venit alt coleg cu prajitura cu ciocolata!
Jur ca s-au aliat impotriva mea, se mai intampla sa aduca cate un coleg, dar acum e de groaza, nu stiu ce i-o fi apucat. In timp ce scriu ii aud la bucatarie si recunosc, e greu. Mai ales cu sulplusul de greutate in minte...O sa rezist totusi, daca nu pentru altceva atunci pentru teama ca daca renunt atunci dupa ce mananc o sa ma simt tare nasol, cu increderea in mine facuta varza!
Of, of, tare greu! Dar faptul ca scriu aici ajuta, si multumesc ca sunteti alaturi de mine!
carolinah spune:
FELICITARI pt primul ta w/e fara zahar! Nu cred ca ai crezut vreodata ca va fi posibil asa ceva, nu? Iata ca se poate!
Nu cred ca te-ai ingrasat 500 g intr-un w/e, ca doar nu ai mancat 3500 de calorii peste ceea ce ai nevoie, nu?
Probabil ca ai mancat mai sarat ca sa compensezi si ai retinut apa. Nimic grav.
Plus ca obiectivul tau pe termen f scurt este sa renunti la zahar, nu sa slabesti. Esti la fundatia pt proiectul slabitul, n-ai inceput constructia propriu-zisa. Si fundatia trebuie sa fie solida, ca altfel se darama sandramaua.
Ca atare, concentreaza-te saptamanile astea pe renuntatul la zahar si pe mentinut greutatea actuala si dupa ce ai terminat cu capitolul zahar (fundatia), treci la urmatoarea etapa.
In ceea ce priveste colegii, sunt pur si simplu amabili si te stiu o mare devoratoare de dulciuri, ca atare iti aduc. Se vor obisnui cu noua "tu" si iti vor oferi fructe, vei vedea.
carolinah spune:
Danamiha, imi pare rau, asta nu pot face! Scoala pe care am urmat-o eu este despre altceva.
Insa cred ca de fapt fiecare dintre noi stie ce e bine dpdv nutritional, teoria e beton la cel putin 85% din doamnele care activeaza pe forumurile de slabit. De pus in practica insa nu poate decat fiecare pt ea, cand se decide cu adevarat sa o faca.
aiamoni spune:
Multumesc, Caro, ca un adevarat mentor esti la datorie! :)
Momentul mai greu a trecut, colegii mi-au facut un mare serviciu si-au golit toate farfuriile in timp record, asa ca m-am linistit si eu. Dar a fost o clipa, doar o clipa, cand tare as fi dat cu decizia mea de pamant si-as fi luat o bucata! Ii invidiez pe cei care pot manca doar putin de pofta si apoi sa se opreasca. Poate intr-o zi...cine stie.
Momentan muncesc la fundatie!
Maine va trebui sa rezist la tort...daca am rezistat azi sper ca voi putea si maine.
Si ca o incurajare pentru cele care se simt tentate sa mi se alature, recunosc ca fizic ma simt parca mai bine, nu mai am starea aceea ce oboseala cronica de parca n-aveam chef de nimic niciodata...sau poate o fi doar in capul meu, nu stiu ce sa spun.
carolinah spune:
Aiamoni, cate zile ai de cand n-ai mai mancat dulce? Cam dupa 5 zile, va fi mai usor, iti garantez.
Numai prin VOINTA poti trece de faza asta. Si vad ca o ai, daca ai trecut tu de w/e, cand cred eu ca este cel mai usor sa cedezi. Hai ca nu e greu, rezista!