Renunt la zahar!
Raspunsuri - Pagina 2
aiamoni spune:
Jos palaria! Eu nici nu cred ca o sa am chiar atatea tentatii...
Din pacate eu cand anunt ceva de genul asta sunt intampinata cu totala neicredere...mai inainte a venit alt coleg cu chec (ca tocmai azi s-au trezit toti sa aduca ceva dulce, culmea!) si cand i-am zis ca nu, multumesc, nu mai mananc dulce a izbucnit in ras! Ca sa vezi ce faima am!
Oricum, ai mei sigur nu m-ar crede ca sunt doar satula, asta nu m-a impiedicat niciodata pana acum sa mananc si desert, dar la intalniri cu persoane straine e intr-adevar o scuza buna, ca doar n-o sa te apuci sa le explici ce probleme ai si cum vrei sa le rezolvi!
Sa vedem cum ma descurc si in weekend, de obicei vinerea seara imi iau o ciocolata, iar sambata cumparam prajituri. Sper sa rezist, momentan ma simt puternica, am zis nu destul de usor checului.
Multumesc inca odata de sfaturi, vad ca sunt singura la drum deocamdata, poate se mai alatura cineva...
Allure spune:
felicitari pt acest topic! mi-ai luat vorba din gura cum se spune
aveam de gind sa deschid fix acest subiect dupa ce treceam "cu bine" de sarbatorile de iarna
nu sint obsedata de dulciuri dar cu siguranta imi place sa maninc o felie de tort sau o bucata de ciocolata sometimes.
din nefericire, asa cum spui si tu e greu sa te opresti la o felie...prima o cere pe a doua si tot asa
prin urmare, cel mai bine e sa il lasi naibii cu totul ca si asa nu foloseste LA NIMIC in organism, din contra, produce inflamatie la nivel celular, care inflamatie aduce cu sine boli de orice tip si chiar riduri!!!
in principiu zaharul e consumat ca un substituent al fericirii, menit sa ridice pentru citeva minute nivelul de endorfine; de aceea persoanele cu depresie ajung de cele mai multe ori la obesitate fiindca isi cauta alinarea in placerea produsa de ingestia dulciurilor...iar toata afacerea asta e un hidos cerc vicios din care e foarte greu sau imposibil de iesit.
personal, cred ca inainte de a face acest pas spre o viata "sugar free" e esential sa ai o mica sedinta psihologica cu tine insuti, sa faci pace cu problemele si nemultumirile proprii, sa gasesti metode de a atinge fericirea altfel decit prin adiministrarea de "otravuri" ambalate apetisant.
cum spunea si Carolina, e bine sa o iei usurel, nu renunta brusc pt a nu da loc frustrarile si a nu soca organismul. eu te admir daca poti sa faci asta inainte de sarbatori...parca prea astept cu drag sa maninc cozonacul ala!
oricum am sa fiu aici sa te sustin...eu inca sint pe varianta reducerii consumului de zahar, pina la eradicare mai am putin.
din nou FELICITARI! ai ajuns la o concluzie mareata, daca reusesti, vei avea numai de cistigat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">soon, this will be me
Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aiamoni ... vad ca sunt singura la drum deocamdata, poate se mai alatura cineva... |
singura nu vei fi (iata-ma! ) dar nici nu cred ca vor exista multi doritori sa-si sacrifice confortul si placerea
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">soon, this will be me
Allure spune:
spunea cineva de praf de stevie ca substituent...yuck!
am incercat o data o reteta si mi-a stricat toate ingredientele...are un gust oribil, metalic...nici in ceai nu merge pus.
prefer mierea si siropul de agave.
prefer sa nu mai gatesc nimic dulce decit asa.
sa vedem ce patesc: o sa mor?
se anunta un experient interesant.
aiamoni spune:
Multumesc!
Vezi, daca tu poti sa reduci treptat inseamna ca nu ai intocmai aceeasi problema ca mine! Situatia ta e mult mai fericita, si n-are rost sa te chinui cu renuntatul brusc. La mine insa nu merge, am incercat de zeci de ori, daca gust trebuie sa continui, nu ma pot opri!
Si sa stii ca nici cu lipsa fericirii n-are legatura, dimpotriva, daca sunt foarte suparata nu-mi trebuie nimic! Mananc de placerea gustului, ca e o dupa-masa frumoasa, ca citesc o carte buna sau vad un film bun si trebuie sa "completez" cu o gustare buna, fara motiv serios, pur si simplu! Si binenteles, o sarbatorire a ceva, orice, se face clar cu prajitura! :)
M-am gandit si eu ca vin sarbatorile, dar m-am saturat de fustrari si suisuri/coborasuri, plus sper ca dau macar ceva jos ca greutate sa-mi vina mai bine rochia de revelion!
Multumesc de suport, conteaza pentru mine, si poate cand o sa te decizi s-o faci eu o sa fiu experta in domeniu si-o sa-ti dau sfaturi, cum face Caro acum cu mine!
carolinah spune:
Ha, ha, ha, stiam eu ca nu trebuie sa faci master ca sa fii expert in ceva, experienta practica e mai buna!
Inteleg partea cu potentarea altor placeri prin placeri gustative. Obtii insa acelasi rezultat cu fructul favorit (de ex Pomelo sau ananas, sau mere, sau mandarine), 50 g (nu 250!) de stafide (110 cal), 5-6 caise uscate (au o groaza de Fe) etc etc etc. Sau cu nimic, pt ca mainile iti devin lipicioase de la chestiile astea si de abia nu mai murdaresti cartea aia buna.
Loma spune:
Nici noi nu mai prea mai folosim zaharul. Spun nu prea pt. ca doar din cand in cand folosesc numai zahar din trestie de zahar.
Organismul nu are nevoie de zahar, ii sunt super suficiente glucidele din fructe, legume, ocazional miere, pe care ficatul le metabolizeaza mult mai usor si repede.
Zaharul in special cel alb, dupa ingerare, cam la 3-4 ore dupa, iti suprima sistemul imunitar la jumatate, si mai ales combinat si cu stres ca si ala suprima la fel, ia ganditi-va ce dezastru se intampla in corpul nostru, ne mai miram de ce ne imbolnavim.
puisorul spune:
Ai luat o decizie foarte inteleapta . Eu nu mai mananc zahar de aproape un an cu mici exceptii. In schimb fac dulciuri(rar dar mai fac) cu fructoza sau cu sirop de agave. Cafeaua o indulcesc cu stevia. Mai mananc cateodata ciocolata neagra cu 85%.
Nu stiu daca o decizie asa de radicala se poate tine a la long.De aceea eu am cautat inlocuitori naturali ca sa imi pot satisface cate o mica pofta. Altfel as deveni pea frustrata si cred ca as cadea din nou in pacat.
De sarbatori de ex imi fac un fel de praji si atunci nu mai tanjesc dupa dulciurile cu zahar.
Sper sa te tina cat mai mult aceasta hotarare. E greu dar nu imposibil
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...
danamiha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aiamoni mai inainte a venit alt coleg cu chec (ca tocmai azi s-au trezit toti sa aduca ceva dulce, culmea!) |
aiamoni, nici in Ro nu ai scapat de colegii astia cu dulciurilestiu ca si in State colegii faceau la fel
Ma regasesc perfect in postarile tale. Am pus cateva kg facand prajituri cu fructoza, nu imi ajungea o buc, aproape toata tava.
Vreau si eu sa renunt la dulciuri si sa nu pap nimic prajit. Ani de zile nu am mancat, dar in ultimul timp...
Caro, toata admiratia Numai citind postarile tale parca am mai multa ambitie.
Eu de ani de zile pun zaharina lichida in cafea.
J G spune:
Si pe mine ma bate gandul sa renunt la zahar, cred ca o as fie greu sa ma obisnuiesc o luna-doua dar cred ca se poate.
J si Carla (05.02.2006)