***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

deci n-aveti idee ce senzatie ciudata am... e ceva... nici nu va pot explica... ...

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui carstea
Englezii isi fac copii inca de foarte mici(la 1 an poate)sa inteleaga ca nu pot avea ce vad la altii.

Vezi, mama mananca chips-uri si spune copilului care cere Nu,ca sunt ale mamei.
Foarte rar am vazut mamici care ofera ceva din punga copiului ei pe motiv de politete.

uite asta incerc sa fac si eu, dar nu reusesc mereu. in general noi mancam echilibrat si nu e cazul sa ii refuz multe mariucai, dar mi se pare absurd sa nu mai bem un vin sau o bere, de ex, ca pofteste copilul. imi spunea o prietena ca ea nu manaca/ bea nimic din ce nu ii poate da si copilului, ei nu i se pare normal sa ii spuna "mami are voie, tu nu ai voie". eu as vrea sa o invat ca anumite lucruri sunt permise, intr-adevar, numai oamenilor mari sau ma rog, peste o anumita varsta. si nu e vorba doar de mancare/ bautura aici, ci si de comportament: ea se culca la ora 21.30- eu si tati nu trebuie sa dormim cu ea, avem voie sa mai stam; eu imi fac unghiile, ei nu i le fac pentru ca e copil; etc.

v-am zis eu ca nu ma pot abtine azi, nu stiu ce e cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

deci n-aveti idee ce senzatie ciudata am... e ceva... nici nu va pot explica... ...

************************************************************************************

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

of, oana... as vrea sa pot spune ca te inteleg, dar sunt sigura ca empatia nu functioneaza chiar atat de perfect. atat pot sa spun: eu cred in semne. si mai cred ca doar putine lucruri sunt intamplatoare pe lumea asta... pupici multi, multi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

adina, . acum trebuie sa gasesc jucaria si sa o cumpar... trebuie sa o am acasa, sau macar sa o vad si sa o ascult cap coada cu Sonia, macar o singura data... eh, didi, daca te decizi la shopping SUA sa-mi zici, ca-mi cumpar jucarii de nou-nascuti.

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, in primii ani de casnicie ne mai faceam cadouri, acum ne rasfatam doar cu o pizza si o bere in familie. Aseara am dat noroc cu totii, noi cu bere, baietii cu suc. Ai grija de tine, mai ai atata de putin pana o vei tine pe Craolina in brate!
Doxinu, cu toatele ne spunem oful aici, insa ai te rog grija si la cuvintele folosite. Un limbaj verbal agresiv deranjeaza, mai ales ca e scris, nu spus, deci ramane salvat.
Ioana13, f frumoase pozele din Praga. Am fost acolo decateva ori cand eram copil si tare m-as mai duce o data. Voi cu ce ocazie ati ajuns acolo? Tare faza cu carnatii, nu i-ai pozat si pe ei?
Carstea, eu as zice ca englezii sunt egoisti. Cum sa-i explici unui copil de 1 an ca nu are voie chipsurile pe care le mananci tu ca mama in fata lui? E prea mic ca sa inteleaga de ce el nu are voie pe cand mama da. Pe de alta parte sunt de acord ca nu le putem da orice din ce consumam noi (de ex cafeaua), insa nici sa servim ostentativ chestii nesanatoase in fata celor mici si sa avem pretentia ca ei sa nu ravneasca la ele.
Addinel, multumim! Lasa ca se vor aduna si la voi anii, nici nu stii cand... Meeeei termina cu prostiile, cum adica sa-ti dam suturi in fund? Ai scris atat de frumos si de rational; in plus noi ne bucuram cand avem ce citi, nu-i asa fetelor?
Kay, of, trista amintire cu broasca. Hai nu te mai gandi la ce a fost, priveste la prezent si inainte. Viitorul e frumos, nu-i asa? Cum ati petrecut asera, tu si sotul?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
eu fac asa: beau Cola, Eliza cere, si ii spun clar: mami bea Cola copii beau apa sau suc de fructe. I-am mai dat uneori sa guste de la noi dar in nici un caz nu-i pun in pahar ei, sau sa ma retin eu de la bere si suc doar pentru ca e copilul in preajma. Incerc PE CAT POSIBIL sa-i dau ce e bun pentru ea si sa o feresc macar acum cat pot de anumite alimente si bauturi.
Eu am o alta obsesie. Vreau sa-i creez anumite obiceiuri clare nu doar in privinta mancarii.De exemplu nu ne culcam fara sa ne spalam pe dinti. Uneori sunt beata de somn si asa nu as mai avea chef sa ma duc cu ea, dar ma tin cu sfintenie de lucru asta. Un altul e ca nu dormim decat in pijama.....uneori face niste crize ca vrea sa ramana cu hainele de casa, ca vrea fuste.....dar nu ma las. In ceea ce priveste mancarea deja cam stie ce nu e voie pentru "fetite". Si vad ca da roade....totul e sa perseverezi.....

Ioana, eu cred ca toata viata puii nostri vor fi la un pas de tentatii. Nu trebuie sa te enervezi....acum e drept ca era vorba de o persoana matura, dar cand vor fi la scoala, la liceu, cand vor fi adolescenti vor trebui sa stie ei singuri care le sunt prioritatile si unde sa spuna NU. Noi nu putem decat sa le explicam ce e bine si ce e rau....in rest ei vor decide.

betty, scumpa de tine......lasa ca o sa ai tu si nopti odihnitoare....

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Al_Ma foarte utila schema asta cu cadourile: lana acum si diamantul la 80!
Oana, cred ca te-a rascolit. Uite, ca nuca in perete, ce am visat eu azi noapte: te urcai intr-o masina, aveai cizme cu toc si fusta mini de blugi si par lung inspre blond. Si ghici ce faceai; te duceai la administratia financiara cu mica.
Vas, cam asa incerc si eu; evit sa mananc anumite lucruri langa ea dar acum nu pot sa nu mai beau cafea, cate o bere etc. De cafea stie ca o sa bea cand va fi mare cu mami la terasa .
Ioana13 frumoase pozele, iar tu pari relaxata si implinita!
Arcadia, mai ai asa putin!
Betty, cand am citit cum te-ai "distrat" noaptea mi se pare ca esti un munte de rabdare. Ma gandesc mereu la tine cand eu mi-o pierd pe a mea.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Fetelor, HELP, de ce oare e asa agitatata Alexandra?

Cand suge da mult din picioarele si se freaca incontionuu, uneori refuza sa suga.Nu sta 5 minute fara sa planga.Ieri am fost la dr, nu are nimic, zice ca nu se vede nici ca i-ar iesi dintii. Are scaun zilnic cu aspect normal, galben auriu. I-au disparut si bubitele. De azi dimineata a supt un pic (max 5 minute) si de atunci se tot freaca. Am scos cu pompa 80ml si i-am dat, i-a baut, de la san nu a vrut. I-am facut si lapte praf, de ala nu-i trebuie. Ma ia cu ameteli de la nesomn si nemancat, ca nu pot sa o pun jos ca urla.

Dr zice ca pare sa o doara burta, iar mi-a dat ceva buline homeopate pt colici si linistire, dar abia acum s-a dus sotul dupa ele.

Nu cred ca s-a invatat la biberon ca nu i-am dat de multe ori, ii mai lasam lapte cand era mama, dar de cand am plecat nu i-am mai dat, adica de 2 luni aproape, si nici apa/ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Chiquitita, am, nu am rabdare, nu am incotro. M-a invatat Andreea sa am . Ma enervez si eu, dar ce sa fac, imi trece. Cred ca din cauza asta ma plang atata pe forum. Cand nu ma mai suportati, sa-mi spune-ti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

betty asa facea STEFAN cand avea colici.Stiu ca este destul de mare acum dar cum suge ii poate face ceva rau din tot ce mananci tu.Io ii dadeam espumisan l,mai era o "licoare" cu marar(avea o girafa pe cutie)si le alternam,calm baby..........(oricum trebuie sa intrebi pediatrul ce ii poti da pentru dureri de burtica).Fatul meu este sa oalaptezi cat poti,sanul este extraordianr,dar daca nu mai poti este de preferat o mama linistita/odihnita,decat una care alapteaza si este sfarsita dein toate punctele de vedere.
Nu pot stii cum este cu 2 copii,insa din ce povestesti tu este minunat dar si foarte greu.Am citit si despre pietricica,super tare.Si noi adunam tot felul de obiecte si le aducem acasa dar nu ca sa facem pipi pe ele ca facem la fata locului
Este super ca vine mama ta sa te ajute.Io citesc mereu ce spui despre minunile tale nu ma plictisesti si cred ca cine nu vrea nu citeste.

Mergi la inceput