Fisura Anala- fetita 5 anisori

Fisura Anala- fetita 5 anisori | Autor: Marcelle

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
Am o problema cu fetita mea dulce si doresc sa va cer cateva sfaturi.

De vreo 2 saptamani am descoperit pe servetelul umed cand facea treaba mare, urme de sange aprins. I-am pus crema de galbenele si parca mai trecuse. Sambata, insa am gasit o picatura de sange pe vasul de WC, dupa scaun. Am dus-o la Proctoline si mi-au spus ca are o fisura anala.
Fisura e cat un bob de orez, terebuie sa o fac cu crema( am cumparatt-o de la ei, cu 115 RON, o cutiuta), iar intregul tratament adica niste vizite la dr si crema costa 2100 ROn, Mie mi se pare enorm suma asta pt o fisura anala.

De azi am inceput tratamentul: adica dupa fiecare scaun trebuie spalata la fundic, pus crema, facut masaj in jurul fisurii cu crema.
Dimineata si seara dus la fundulet, stat cu funduletul in apa calduta 15 minute apoi cu crema masat.
Azi am facut de 2 ori scaun cate un pic, am facut-o cu crema de ambele dati, dar a doua ora a plans dupa ce a facut treaba mare, foarte tare. A mai patit cineva asa ceva? E normal? Cum a evoluat la voi?
In cat timp s-a vindecat? ce tratamente ati facut?

Mie mi-a spus ca trece in 6-8 saptamani. Ce regim alimentar ati folosit.
Mie mi-a spus sa bea lichide 1 l pe zi, (ea bea), sa manance legume, si fructe. legume mananca, fructe mai putine. Cu fructele intotdeauna a fost greu, mamanca fortat cate unul doua pe zi, dar fortat. Dr mi-a spus sa o las in pace,si din pacate uite ce am patit.

Va multumesc pt raspunsuri, anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

si eu am un prieten cu aceasta problema la care tot tratamentul a constat in crema proctolog care costa sub 50 ron.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Problema asta am avut-o si eu cu fetita mea. Eu i-am dat la fundulet ( dupa ce facea caca ) cu o crema pt copii, cumparata din Carrefour. Am uitat cum se numeste, dar are cutia bleu inchis. O gasesti la raionul cu articole pt copii. Daca vezi ca are funduletul iritat, ii poti da cu crema pana vezi ca s-a vindecat.
Da-i sa manance fructe zilnic pt a o scapa de constipatie.

A, si crema asta care este foarte buna, costa cam 20 roni si te tine cateva luni.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nu stiu sa iti zic despre fisura dar pt constipatie cred ca cel mai important e sa manance cereale integrale. Baietelul meu nu mananca fructe si la fel a trebuit sa caut alte solutii ca sa nu se constipe. Deci aproape zilnic mananca paine integrala cu unt si miere si fulgi de cereale de la sanovita. Desi nu mananca fructe si legume nu se constipa, are scaun de 2 ori pe zi, in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Marcelle eu patesc ffff des acest lucru ... zic ca sa o speli cu ceiut de coada soricelului si galbenele . Multa sanatate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

la proctoline,indiferent de problema pe care o ai,tratamentul si costurile sunt acelasi.da o cautare pe google si o sa citesti despre asta.eu zic sa mergi la un medic chirurg de incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Si eu am avut problema asta de cateva ori cu fetita, dar nu era la exterior fisura. Am inteles ca se vindeca de la sine in 5-6 saptamani, dar trebuie avut grija sa nu se mai constipe deloc, daca e nevoie ii dai laxativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Marcelle,eu te-as sfatui sa renuntzi la servetzelele umede!

E drept ca eu am suferit de asa ceva si nu copilul,dar itzi pot spune ca mi-a fost recomandata uscarea foarte bine a zonei respective!

Deci renuntza la servetzele umede!

Dana

editez sa spun ca eu n-am intzeles daca fisura e la exterior sau nu,oricum ,asa cum tzi s-a recomandat de unele participante,da-i laxativ daca e condtipata,macar pina ii trece fisura!Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Multumesc mult pt raspunsuri.

Bia e deja mai bine. Am cumparat atunci crema de la Proctoline, acum ma va tine o perioada.
Numai ca am inca o intrebare. Voi ati deschis funduletul pana ati ajuns la fisura sa o vedeti? Ca mie asa mi-a spus medicul:
O spal pe fundic dupa fiecare scaun si ii dau cu crema, in fieare zi de cel putin 2 ori pe zi. Numai ca ma intreb: deschizand in fiecare zi fisura se va vindeca?
Oricum vad o ameliorare, ca nu o mai doare cand face treaba mare.
Am renunatat la servetele umede cam de o saptamana. De ieri nu o mai doare cand face treaba mare.Bea in fiecare zi forat 150 ml de suc natural de portocale stoarse si mananca si macar un fruct.( legume mamnaca fara probleme si cereale, iar paine folosim din cereale).

Fisura se va inchide complet in 6 saptamani.

Alinta, daca iti aduci aminte de numele cremei te rog sa imi spui.
Va multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

offf... ce sa-ti zic... durerile sunt crunte si n-am crezut vreodata ca asa ceva e posibil. eu am indurat durerile alea 3 luni.. pana cand mi-am facut curaj sa merg la medic. mi-au dat aceeasi crema ca si voua.. plus gel cu xilina pt calmarea durerilor. consult + 2 creme = 250 lei. in fine.. n-a contat.
am inceput tratamentul.. si cel mai important.. schumbat stilul de viata. problema mea a aparut in urma unei constipatii severe! am inceput sa mananc mai multe fructe, sa beau ceaiuri (ca apa nu beau decat de sete) si sa am grija sa merg zilnic la baie. cand nu merg.. supozior cu glicerina. niciodata nu trebuie sa uit.
problema mea s-a "reparat" .. inainte sa ajung sa termin crema. ei explica asa: trebuie facut masaj cu crema aia.. ideea de baza a cremei este ca relaxeaza muschiul.. si permite ranii sa se inchida mai rapid.
pe langa toate astea.. fac si o cura cu aloe vera.. care ajuta ranile sa se vindece mai repede. e buna ea pt multe altele.. insa nu stiu nimic de tratamentul ei pentru copii.
mult succes si grija mare. crede-ma pe cuvant. nu-ti imaginezi ce dureri sunt.. aveam crize care durau si 12h...
pupici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Marcelle,eu tot n-am intzeles daca fisura este interna sau nu!

daca este interna,se aplica crema si se maseaza sfincterul putzin(cred ca sfincterul e denumirea corecta???)!

Da,durerile sunt cumplite si chiar nu e problema de neglijat,eu am ajuns la operatzie din cauza asta!Eu-matur ,ca nu stiu cum evolueaza in cazul copiilor!

dana

Mergi la inceput