Sterilet...
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
malla spune:
A fost un film la tv, cu o femeie care a vut mult timp sterilet si apoi a renuntat la el caci dorea sa ramana insarcinata si nu mai reusea. Trompele ei se infundasera, in fine nu ma pricep sa explic asa cum explica doctorul, insa cert e ca totul era din cauza steriletului.
Andrei si Adriana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Hai mai, nu mai bagati in sperieti fetele care au sterilet. Nu toate relele se trag de la sterilet. Daca te duci la timp la doctor se pot depista anumite probleme. Orice metoda are riscurile ei. Cu metoda calendarului eu am ramas insarcinata, pilule nu am voie sa iau din cauza de leucopenie, trompele nu le-as lega (cel putin, nu inca), iar prezervativul nu pot sa-l sufar. Ca ar fi steriletul metoda abortiva, nu comentez, cu toate ca parerea mea personala e ca ar fi un pic exagerat, atunci hai sa nu ne mai protejam deloc - contraceptia in sine nu este agreata de ortodoxie, dar, precum am spus nu vreau sa comentez mai mult de atat, fiecare alege sa se protejeze dupa sanatate, posibilitati, credinte. Dar asta nu inseamna ca cele care au sterilet vor face cancer, li se vor infunda trompele sau nu vor mai putea face copii dupa ce renunta la el. Depinde de organismul fiecaruia.
aiamoni spune:
Subscriu la ceea ce a zis Elliana. Pai daca o luam asa numai sa intri pe forumuri la discutii intre femei insarcinate si ti se taie de tot cheful sa mai faci un copil, atatea probleme POT sa apara. Da, pot, dar in majoritatea cazurilor nu apar. La fel si cu steriletul. Metoda perfecta nu exista (nici abstinenta n-o consider perfecta ca are alte urmari negative )
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
S-o iau si eu pe rand
1. tromple nu le leg... si nici soata n-o sa-si faca vasectomie ... mi se par metode radicale... ireversibile in cele mai multe cazuri... si nici macar n usunt 100% sigure... in ultimii 2 ani 2 sau 3 (nu mai retin exact) mamici de aici de pe forum au inca un copil cu trompele legate
Nu se stie ce ti se poate intampla in viata... si poate la un mom. dat vrei inca un copil din diverse motive...
2. prezervativul (probabil de la lubrifierea proasta... nu obligatoriu de al plasticul in sine ) nu-l tolerez... ma doare, ma irit etc.
3. ac... m-am dereglat f. tare de la ele... la ultima tura m-a tinut menstruatia 14 zile.
4. metoda calendarului.. uite asa am 3 copii frumosi
Si a ramas doar steriletul... am incercat mirena, nu ne-am impacat... am trecut la unul clasic, fara hormoni, in forma de potcoava, si este ok... nu am probleme din cauza lui, menstruaita vine la 28-29 de zile, nu este mai abundenta, n-am dureri... deci fara efecte secundare deloc.
La doctor merg la 6 luni... si din cauza steriletului, dar si pt. ca trebuie facute analizele la 6 luni... dei sicu, si fara tot la fel de des as fi mers...
Cazuri de sarcina evident ca exista ... ca la toate metodele contraceptive, inclusiv legarea trompelor... eu personal nu cunosc pe nimeni...
CONCURS „Cat de fericit e copilul tau“ www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=6" target="_blank">ely1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=7" target="_blank">ely2
teo30967 spune:
fetelro parerea mea este ca VOI SUNTETI niste fericite ! aveti atatea metode la indemana incat puteti sa va controlati numarul si momentul nasterilor spre deosebire de femeile care au prins toata perioada fertila sau macar o parte din ea in timpul lui ceausescu cand se foloseau doar metode artizanale si era vai de mama lor...vremuri de trista amintire fetelor ...mi-amintesc cand eram in liceu si mama mea incerca sa ""rezolve"" o sarcina nedorita ...peste cativa ani m-am casatorit si eu si ...nici nu vreau sa imi amintesc cum au fost vremurile acelea!
sub supravegherea medicului alegeti o metoda care sa nu fie ireversibila si care sa nu aduca neplaceri pe termen lung. steriletul nu este atat de controversat pe cat se pomeneste, pentru orice eventualitate daca nu il suportati il puteti scoate dar merita incercat, calendarul doar daca aveti un corp ""ceas"", pilule pana la 35 de ani, iar legarea trompelor nu este o metoda contraceptiva normala o gasesc extrema si pentru ce sa riscati cand sunt atatea medode mai putin invazive ?
am folosit pilule, sterilet si nu am ramas niciodata insarcinata . sa fi fost eu norocoasa ? eu stiu ca au o protectie buna ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/IonescuOana/IonescuOana.jpg)
IonescuOana spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri...ma bucur ca prin intermediul forumului pot sa discut cu atatea fete despre asta, prin viu grai sigur n-as fi reusit.
Deocamdata il am de o saptamana si tot nimic nu simt...poate doar o usoara senzatie de greata intr-o singura dimineata, dar atat...stiu ca poate fi de la hormonii din Mirena, dar mai mult de atat nu m-a deranjat nimic.
Cat despre metoda abortiva, e drept ca poate fi luata si asa, dar totusi nu bate nici o inima inca...cred ca nu se compara cu un avort.
Cu metoda calendarului am ramas insarcinata cu gemeni
Prezervativul ma irita si me mine...
La mine sigur nu va mai fi cazul, DAR o prietena care si-a dorit inca un bebe la 5 ani dupa primul si-a scos steriletul, a asteptat 3 luni, a ramas insarcinata "ca la carte" in per fertila , a nascut si
l-a pus din nou. Deci nu da sterilitate el, ci alte probleme care se pot asocia cu acesta, insa nu steriletul singur.
Sunt curioasa ce reactii poate da organismului in cazul in care nu e compatibil...asta ca sa stiu din vreme daca e vreun semn...
Va multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teo30967 fetelro parerea mea este ca VOI SUNTETI niste fericite ! aveti atatea metode la indemana incat puteti sa va controlati numarul si momentul nasterilor spre deosebire de femeile care au prins toata perioada fertila sau macar o parte din ea in timpul lui ceausescu cand se foloseau doar metode artizanale si era vai de mama lor...vremuri de trista amintire fetelor ...mi-amintesc cand eram in liceu si mama mea incerca sa ""rezolve"" o sarcina nedorita ...peste cativa ani m-am casatorit si eu si ...nici nu vreau sa imi amintesc cum au fost vremurile acelea! |
Acum ca ai adus vorba, imi amintesc de bunica mea(de bunici am fost crescuta)care lua niste pastile anti-bebe, le cumpara de la o femeie ce le primea la randul ei din Polonia...D-zeu stie ce a inghitit ea atatia ani la rand...e drept ce spui...noi suntem norocoase comparativ cu bietele femei , a caror soti din...stiu eu ce motive nici macar nu ii interesa sa le protejeze, chiar si asa...babeste
![](plang.gif)
chiar m-au intristat randurile tale...
![](plang.gif)
totusi eu...dupa 14 analize, pap-uri etc, m-am dat rau de tot peste cap cu pilulele, si le-am incercat de doua ori pana acum...
ambele mi-au fost prescrise de medic, nu am luat nimic de capul meu, cu amestecuri hormonale, nu ma joc.
om fi mai fericite, e drept, dar tot...nu stii ce si cum sa alegi sa-ti fie bine...medicul meu mi-a transmis sa fiu linistita, sa ma bucur de sarcina, si cand o fi momentul, vom decide impreuna asupra metodei contraceptive potrivita mie, asadar...am sa-i urmez sfatul.
Oricum topicul mi-a fost de folos
![](floare.gif)
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
![](gravida.gif)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
teo30967 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole totusi eu...dupa 14 analize, pap-uri etc, m-am dat rau de tot peste cap cu pilulele, si le-am incercat de doua ori pana acum... ambele mi-au fost prescrise de medic, nu am luat nimic de capul meu, cu amestecuri hormonale, nu ma joc. |
da stiu cum e cu dereglarile hormonale . eu m-am dereglat de la 14 ani, de la prima menstra si ...a fost cumplit . la 20 de ani m-am casatorit si m-am (auto)dereglat si mai mult, vorbeam de metode etc. mi-era teama de e sarcina si am folosit niste "vaccinuri" injectabile ...care erau total contraindicate in starea mea dar DISPERAREA de a avea copii atunci era mare !
pe urma la 23 a venit copilul s-a produs o oarecare reglare dar ...la 24 mi-am pus sterilet pana la29
Tecky spune:
Eu am sterilet Cooper T si sunt foarte multumita de el.Uit ca il am pt ca nu ma deranjeaza deloc.