Sterilet...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Laura are dreptate, cea mai safe metoda este prezervativul.
La noi nu au aparut inca testele de ovulatie care se fac in fecare zi (sau cel putin nu stiu eu).

Cand am fost in SUA am gasit un test de la Clear Blue foarte interesant dar, cam scump (acum imi pare rau ca nu l-am luat , se puteau face mai mult de o suta de testari )
Se fac teste in anumite perioade, in functie de cm. Sunt fosrte des utilizare si sigure.
Diferenta este ca ei au minim trei copii, parca e o regula Ma gandesc ca nici nu prea au cand sa faca mai multi avand in vedere ca incep destul de tarziu sa ii faca.

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo30967

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Am sa ma sfatuiesc si cu medicul, dar eu inclin spre legatul trompelor...

verisoara mea si-a legat trompele in timpul operatiei de apendicita (avea o casnicie nereusita si ...a fost fortata de imprejurari sa recurga la masura asta extrema) s-a ingrasat f f f mult si toti medicii i-au spus ca din cauza asta si nimeni nu a reusit sa le "desfaca" odata legate raman pe veci asa ...eu nu sunt medic dar, as mai spune ceva despre ""legatul""asta dar s-ar putea sa te superi ...si nu ma risc

Pai, chiar te rog sa spui, ca nu-i nici o suparare
Ce-i drept nu am citit mai nimic despre legatul trompelor, tocmai ca nu am vrut sa ma dezumflu, cum cam toate celelalte metode contraceptive nu-mi comvin, m-am gandit ca asta cu legatul trompelor e cea mai sigura, si mai putin inofensiva.

Acum,....daca ar fi sa ma ingras si 20 kg mie rau nu-mi pare, dar nu ma vad eu adunand kg asa usor, so...

la ce altceva te referi?
cred ca pe multe ne-ar interesa.

Steriletului eu ii zic NU hotarat.

Mai ramane prezervativul, pe care nu-l tolerez, fac o alergie ce nu o doresc nimanui

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

De ce trebuie sa ne legam noi trompele, sa ne punem sterilet, sa ne riscam viata si sanatatea?
Sotii nostrii nu au nici o responsabititate?

p.s.Era o intrebare retorica, nu trebuie sa raspundeti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui trutzi

De ce trebuie sa ne legam noi trompele, sa ne punem sterilet, sa ne riscam viata si sanatatea?
Sotii nostrii nu au nici o responsabititate?

p.s.Era o intrebare retorica, nu trebuie sa raspundeti.

Sotul meu a zis ca-si face vasectomie si maine, nu-i bai, insa...ma gandesc ca trompele de pot dezlega*(sper ca nu zic o prostie, daca da, corectati-ma)pe cand vasectomia e ireversibila, si daca reusesc ce mi-am propus, eu una as mai vrea un bebe, si apoi...chiar gata.

Allan Kardec

Mergi la inceput

Citat:

Sotul meu a zis ca-si face vasectomie si maine, nu-i bai, insa...ma gandesc ca trompele de pot dezlega*(sper ca nu zic o prostie, daca da, corectati-ma)pe cand vasectomia e ireversibila, si daca reusesc ce mi-am propus, eu una as mai vrea un bebe, si apoi...chiar gata.

Allan Kardec

Trompele nu se pot "dezlega", cel putin la noi in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui trutzi

Citat:

Allan Kardec

Trompele nu se pot "dezlega", cel putin la noi in tara.

Aici trompele se taie, deci tot o metoda definitiva, daca excludem FIV!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:

Allan Kardec

Ligaturarea poate fi reversibila daca nu se taie trompele ci se clipseaza sau se leaga cu inel de silicon. Fertilitatea revine in procent de 50-80%. Numai ca este o interventie chirurgicala invaziva si creste riscul de sarcini ectopice. In plus, sarcini au aparut si la femeile ale caror trompe au fost taiate si legate, dar in general procedura care implica taiere este ireversibila.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Citat:

Allan Kardec

Ligaturarea poate fi reversibila daca nu se taie trompele ci se clipseaza sau se leaga cu inel de silicon. Fertilitatea revine in procent de 50-80%. Numai ca este o interventie chirurgicala invaziva si creste riscul de sarcini ectopice. In plus, sarcini au aparut si la femeile ale caror trompe au fost taiate si legate, dar in general procedura care implica taiere este ireversibila.

Marilena
Blogul meu

Da!Corect!
Cel putin asa a spus si medicul din Brazil cu care urmeaza sa nasc.
Am rugat sotul aseara sa -i trimita un mail, in care printre altele i-am cerut parerea despre legatul trompelor.
A mai adaugat la cele spuse mai sus, faptul ca ea, nu recomanda la varsta mea o astfel de metoda, sub nici o forma, doar daca viata mi-ar fi pusa in pericol de o eventuala sarcina...
imi recomanda cu incredere...pilula!
A mai adaugat ca este o metoda sigura, si cazurile in care au aparut sarcini la femeile cu trompele legate sunt f rare.

In concluzie...nu am idee ce voi face dupa ce nasc...

Multumesc ptr lamuriri!

Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Auzisem cu ceva vreme in urma ca exista programe care calculeaza destul de exact perioada fertila, stiu pe cineva care folosea asa ceva in urma cu 3-4 ani si era destul de safe. Din pacate nu stiu de unde se poate procura pentru ca persoana a plecat din tara si am pierdut legatura cu ea. Cred ca ar fi preferabil pentru cine nu mai vrea copii: nu este un pacat atat de mare (pentru cine este interesat de acest aspect), nu are efecte secundare si nu e metoda avortiva.
Poate ar trebui sa va interesati...

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Auzisem cu ceva vreme in urma ca exista programe care calculeaza destul de exact perioada fertila, stiu pe cineva care folosea asa ceva in urma cu 3-4 ani si era destul de safe. Din pacate nu stiu de unde se poate procura pentru ca persoana a plecat din tara si am pierdut legatura cu ea. Cred ca ar fi preferabil pentru cine nu mai vrea copii: nu este un pacat atat de mare (pentru cine este interesat de acest aspect), nu are efecte secundare si nu e metoda avortiva.
Poate ar trebui sa va interesati...

Marilena

Blogul meu

Marilena, multumesc am sa ma interesez.
Aici sunt teste de ovulatie,nu prea stiu cum arata, cum se folosesc, sunt destul de scumpe, pretul, fct de firma producatoare, variaza intre 50-100$.

Cred ca raman la metoda calendarului...doar ca de data asta , vom fi mai atenti/constienti

Da, din ce am mai citit, am ajuns la concluzia ca steriletul este o metoda avortiva, pilulele m-au dat destul de tare peste cap,prezervativul nu-l tolerez...si uite asa vazui eu ca sexul printre altele poate oferi si muuuult stress, de te lipsesti.

Allan Kardec

Mergi la inceput