Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (129 )
Raspunsuri - Pagina 19
belleane spune:
Salutare,
azi sunt varza...am stat 8 ore la Mitropolie azi noapte.
Cleo:
asta cu cainele.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
DanaH spune:
Salutare, fetelor!
Nu stiud aca v-a fost dor de noi, dar daca va intreabti daca mai traim, va spun ca da, sau mai corect, supravietuim. Eu sunt intr-un stres ce nu am maia vut de tare mult timp. imi tzatzaie fundul cu teza asta. multe rahaturi mici de rezolvat. a venit primul examplar de teza de la tipografie: groaznic. nu se vedea nimic in figuri. am laut toate figurile si le-am schimbat. apoi am schimbat zeci de email-uri cu tipografia. in sfarsit a venit al dolea exemplar. arata mult mai bine, dar tot mai e ceva de schimbat. sper ca intr-o saptamana sa am toate tezele gata.
si ca si cand stresul de la munca nu mi-ar ajunge, teodora este intr-o mare forma. NOAPTEA. are cate doua ore pe noapte in care miorlaie. nu pot spune ca plange tare, dar miorlaie, suficient cat sa te faca sa te duci la ea. daca ma vede, vrea sa o iau in bratze si apoi nu mai vrea la loc in patutz. daca o iau cu noi in pat, se zvarcoleste continuu, nu doarme nici ea, nu dorm nici eu. si uite asa stau eu ca huhurezu' cate doua ore pe noapte. dimineatza sunt zob, dar distractia continua. imi arata ca vrea lapte, ii dau lapte, apoi plange o ora in fata sticlutei, o tranteste, nu o mai vrea. daca vreau sa o iau in brate, ea vrea jos. daca o las jos, ea vrea in bratze. ma ia de mana la dulapul cu "minuni" (adica biscuiti, pe care am zis ca o sa il daram, sau pun oale acolo, ca nu se mai paote). imi arata ca vrea un biscuite. ii dau. nu il mai vrea. incepe sa planga. si uite asa ne "distram" noi toata ziua. nervii mei sunt la pamant. ce zic eu pamant, sub pamant bine. am momente in care ma uit la ea si plang. abia atunci se opreste putzin si se utia mirata. am momente inc are tzip la ei, apoi plang ca proasta ca am tzipat. evident ca si alexandru are toanele lui, dar totushi a fost cumintzel in periaoda asta.
tati a fost plecat o saptamana in romania cu serviciu. se intoarce azi. cand a plecat l-a luat pe alex in bratze is i-a spus ca mami este f obosita, si stresata, si ca tati tbs a pelce, dar acum el (Alex) este barbatul in casa, si ca tb sa o ajute pe mami sa abia grija de teodora. saracutul alex, cred ca a fost o responsabilitate foarte mare pt el. il vedeam cum ar vrea sa faca o prostie, dar se opera. sau mai facea una, apoi ma intreba daca e cuminte. m-am abtiznut cat am putut. am inceput sa iau magneziu cu calciu, cica e bun in perioade de stres.
simt ca nu mai pot. e multa oboseala acumulata, mult tres, copiii sunt solicitanti, saotzul face cariera. sta o sapt acasa, apoi pleaca iar o saptamana. in america. daca mai trec si de saptamana aia, ma declar o "superuman".
asha, hai ca m-am vaitat destul. sa mai zic si de bine, da? dar oare ce?
amv azut ca ma intreba o fata (cred ca belleane
) cum e la cursul de sanlsa. pai cum sa fie? frumos, miscare, putina trasnpiratie, mai imi dezmortzesc si eu articulatiile. dar ma simt ca magarul printre oi. a fost o faza haioasa data trecuta. in fiecare weekend sunt petreceri de salsa iar instructorii ne anuntza. cursul trecut eu dansam cu un tip in timp ce instructorii ne spuneau de petrecerea de vinerea asta. si ma intreaba timpul daca o sa vin, eu ii spun ca nu cred. ma intreaba de ce. eu ii zic ca e complicat. el zice ca devien interesant, de ce e complicat. cand ii spunca tb sa gasesc babysitter, ca tb sa vad ce program are si sotzul, ramane cam fara cuvinte tipul. a zis ca se astepta la orice raspuns, dar nu ca tb sa gasesc babysitter. "ehehe, ce stitzi voi mai pushtanilor, eu sunt baba", am vrut sa ii zic, dar m-am oprit. asa ca ma distrez acolo, dupa cum vedeti.
dar imi palce sa dansez, si mai ales imi place sa dansez salsa. pacat ca nu pot merge la curs in acelasi timp cu sotzul, ca nu avem cu cine sa ii lasam pe copii. primul nivel l-am facut impreuna si era frumos. dar atunci il aveam numai pe alexandru, teodora era in burtica. era mai usor sa gasesti babysitter pt un singur copil, si ala mare. acum la al doilea nivel invatzam separat, dar si cand o sa termine si sotzul nivelul, sa vedeti ce o sa mai dansam atunci... in casa, ca din nou, la petreceri ajungem mai greu.
sa va mai zic si despre toedora (aca odo) ca am vorbit numai despre mine. mai fetelor, de o luna de zile fata mea nu mai mananca nimic decat lapte dimineatza si uneori si seara, biscuiti, ceva fructe dar nu f multe si atat. nu ciorba, nu mancare gatita, nimic. iari am fost la control si eram sigura ca imi spune ca nu a luat suficient in greutate. dar de unde. are fata 10,9 kg, si 81cm. este exact pe medie, nici mai sus, nici mai jos. cresterea este constanta (ma rog, raportat la varsta). mi-a zis ca nu am de ce sa imi fac griji. pai atunci nu imi mai fac, ca si asta era unul din motivele de stres.
inca ceva: fata mea e "muta". ma rog, doamne fereste, nu muta muta, dar nu spune decat vreo doua vorbe: mama, tata, ata (=gata), ae(=alex), pa, papa si ato(=auto=masina in olandeza). mi-a zis doctora sa ii citesc aceeasi carte mai multe saptamani, carte dina ceea simpla, cu cate un obiect pe pagina. pai eu ii citesc, ii spun unde e aia, unde e aia, ea mi le arata, zice si ea ceva acolo, in limba ei, dar nu aduce nici pe departe. ins chimb este foarte buna la semne, onomatopee. adica vaca face muu si face un bot de isi atinge varful nasului. floricica miroase, si isi aporpie nasul de carte. nu stiu de ce, dar si fluturasul miroase. calul face diii, si exemplifica (calareata o face mama, clar). misica face prostii si ii dam bataie la fundulet (ridica mana si isi da bataie singura la fund). gargarita face nani si isi lasa capul intr-o parte si duce mana la cap. ratusca face mac-mac pe lac, si se leagana ca o ratzusca veritabila. dar cuvinte... ioc. bien, eu nu ma ingrijorez, stiu eu ca o sa vina, dar ma cam minunez cand va aud pe voi cate zic copiii vostri...
am vazut ca vorbeatzi de mers cu copiii la drum lung. eu va pot sapune ca noi am mers mult co copiii, si la drum lung. la toate varstele (ma rog, pana la varsta de 5,5 ani). si nu am avut probleme. dar asta depinde evident de copil. alexandru doarme foarte mult in mashina. in scaun normal acum. cand era mai mic, scunul se lasa numai putin pe spate. evident ca mai avea crize de plans, dar ne opream, ne alergam prin parcari, care de obicei au si locuri de joaca. si apoi plecam la drum. pana acum cel mai lung a fost pana in corsica, facut in doua zile. dar am facut si drum de 12 ore intr-o singura zi, adica fara sa dormim peste noapte undeva. si nu pot sa zic ca a fsot rau pt el, mair au a fost pt mine, care nu pot sa dorm cand conduce tati. in schimb tati paote sa doarma cand conduc eu.
cat depsre destinatii... de cand avem copii nu am mers nicodata intr-un loc cu scopul de a vizita muzee sau a merge la cumparaturi. asta este, nu avem cum. dar am mai furat cate o vizita scurta. de exemplu, am mers in sudul spaniei cu alex cand avea 1,5 ani. ne planificasem sa vizitam granada( cu alahambra) si sevillia. nu am apucat decat granada, o tura rapida cu autobuzul, in care eu ma utiam pe fereastra iar tati avea grija de baiat care se plimba prin autobuz. in schimb in alahambra am prins ora de somn a lui alex, si am emrs cat de mult am putut in perioada asta, urcand caruciorul pe scari. cand s-a trezit, ne-am rezumat la gradini, cu pauze lungi de alergat.
in rest am ales vacantze la mare, in general, iar cand am fost la munte (vara asta de ex), am ales trasee de copii, mers la psicina, la parcuri de distractii.
am face si eu cum zice simonix, dar aici nu sunt parcuri foarte mari (adica aici in oras la noi). sunt mici, iar pt alex este oricum plictisitor. pe teodora paote ca as mai pacali-o. dar pe alex...noi facem plimbari mai lungi, culegem frunze pt presat, intram si intr-unmagazin din care musai sa cumapram ori stikere ori ceva dulce. si cam asta e distractzia. eu cred ca si ei asteapta sa schimbam aerul in vacantza. si mai ales vremea, ca vara aici nu e cine stie ce caldura.
eee, hai ca m-am intins. dar scriu la mesajul asta de azi dimienatza, cu pauze de telefon, schimabt email-uri cu tipografia, facut inca ceva schimabri al teza.
acum il trimit si gata.
va pup fetelor, si sa stiti ca daca nu dau semn de viatza, eu va mai citesc din cand in cand. dar nu am energie sa raspund. plus ca daca raspund, vedeti si voi ce pomelnic va scriu, plin de vaicareli.
pa curand
Poze
jozsaerika spune:
salutare fetelor,
ma grabesc f. tare dupa Norbert la gradi dar daca tot am reusit sa citesc pana am mancat
vreau sa ii scriu DAneiH ca asa am facut eu cu Norbert...ma refer la vorbit...pana la 1.8 ani avea un vocabular f. mic si nu prea era vorbaret
asa ca aveam o carte, de fapt un catalog pt copii "baby walz" primit de la sora mea din Germania, si citeam din el in fiecare zi asociind la kestiile mai interesante si sunete ...de ex pe pijama era un tractor spuneam "uite si tractorul face bruuummm" etc.....in general ii spuneam acelasi articole astfel la 1.8 ani dintr-o data si-a dat drumul la vb stia tot catalogul ![]()
iar la 1.10 ani cand a mers la gradi vorbea f. bine in propozitii si spunea cuvinte "grele"...aveau un logoped la gradi care se mira de el ce frumos pronunta
....din pacate amu' cand e mai mare mai poceste cuvintele ca asa are el kef sau asa vb copii la gradi 

io zic sa continuati cu "cititul" face f bine
va pupam
Erika
Adriana_78 spune:
Mama, Danah, ce povestesti tu acolo!
Cand citesc ma gandesc ca pana la urma Annika e super Ok, nu face atatea mofturi si chiar si Lara e pe langa mom. de criza, de inteles.
Sper sa-si revina Teodora cu mancatul si cu "starea de suparare", ca poate o deranjeaza ceva, de e asa nemultumita de orice ii dai.
Mult succes cu teza si sa treaca cu bine si sapt. in care sunteti singurei!
Apropo vorbit ... Annika de 2 zile vorbeste in continuu. Si inainte vorbea pe limba ei, dar cu pauze, acum turuie in continuu.
Face mici propozitii (de ex. odata o zis "nu vreau pantalonii"), nu chiar asa clar, insa noi am inteles.
Si ea spune la masina tot "auto", e mai simplu cred.
Cel mai des spune COLO ( adica acolo)- toata ziua o aud cu colo-n jos colo-n sus. Apoi tot spurt zice ball, mana, masa, caun(scaun), apa, caca, Lala, Puppe (papusa), si pe ea o cheama acum AKA (nu mai zice ca o cheama Lala).
belleane spune:
DanaH: cred ca cei mici au capacitatea de a ne simti trairile si atunci dintr-un fel de empatie se comporta asa. Sa vezi cat de cuminte si buna e Teodora cand tu esit calma, odihnita,vesela.
Observ asta zilnic la cea mica. Cea mare poate sa se distanteze de trairile mele avand propriile trairi. Cred ca cei mici sunt inca legati de noi parca ar avea inca cordon ombilical.
Aseara am fost plecata si fetele au fost ff cuminti si intelegatoare desi inainte sa plec cea mica era tare agitata....Si eu ma grabeam si eram agitata....
Cat despre dans ....si eu vreau sa ma inscriu la o combinatie de salsa, tango etc
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
Reallaura spune:
In primul rand vreau sa o pup tare pe SImonix. Daca m-ai pupat asa, na, mi s-a facut dor de tine!MA regasesc in ce spui cu nevoia de bb, la fel de disperata sunt si eu, eu nu rezist nici cateva ore, ce ma fac??? Devin casnica?? ooof. Sanatate lui Robertzel, sper sa nu fie enteroviroza.
Alyshuca toanta ce sunt! CHiar voiam sa vad emisiunea, ca vazusem reclama si imi pusesem in cap sa ma uit. Trebuia sa-mi dai sms! ce strica un sms?? nu trezeste pe nimeni, si oricum nu m-as supara...
Belleane frumoase papusici ai tu acolo...ce frumos e sa ai si 2 fetitze!
Elenuca si eu subscriu ca e greu cu bb la drum lung. Noi nici pana la Bran nu am stat in masina. In Bulgaria cand am fost, 6 ore a fost horror. Mirci nu sta deloc in scaunul de masina.
Adriana stiam eu ca incurc ceva, chiar ma uitasem pe site special ca mi se parea ca incurc numele, dar tot degeaba
deh. Trece cu sarcina sper! ![]()
DanaH hihi ce povestesti tu acolo cu baietii de la cursul de salsa...am patit si eu asa ceva, eram la ziua finilor si desi eram cu B, indivdul ma intreaba: "ce, oi fi vreuna cu barbat si copii acasa?!" Haha, mi-am dat seama ce am imbatranit...dar asta e nu-mi pare rau. Succes cu teza si cu imblanzirea Teodorei!
Mi-bebelina si eu ma axez pe supe-ciorbe, stiu ca e reteta sigura. Felul 2 nici la noi nu prea are succes. Iaurt si branzica sa nu mai vada, asa ca fac combinatii, budinci, paste etc..
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
14+
iulia83 spune:
buna fetelor. iar n-am avut timp sa scriu. sunt asa terminata cu nervii zilele astea, fata cu caninii aia care-i explodeaza si o chinuie, mama la menopauza si din ce in ce mai enervanta si exagerata, m-am certat cu ea imi venea s-o dau cu capul de pereti. nu stiu domnule ce are, parca face totul sa fie contra mea. o rog sa lase caloriferul pe nivelul 3 la baie sa pot pune fata pe olica dimineata acolo (ca incerc sa-i fac un program, noi inca facem kk in pampers si vreau s-o obisnuiesc iar la olica) dimineata gasesc ca in pestera, calorif inchis si geamul deschis. seara, il deschid, ca sa-i pot face baita fetii si sa fie mai cald, ea il inchide. i-am explicat ca vreau cald in baie macar seara inainte de baie. zice sa-l deschid cu 10 min inainte
calorif cu 4 elementi in 10 min nici nu se incalzeste. in fine, si tot felul de chestii marunte care fac sa ajunga cutitul pana la os. plus ca ma vorbeste de rau fata de cornel, cand nu sunt eu acasa, a venit tata si eu trebuia sa ies cu fata, am zis ca are cand sa se joace cu ea, ca dormea acasa in seara aia, i-a zis lui cornel ca am iesit dinadins cu fata afara numa sa nu se joace tata cu ea si vb aia, stie programul ca ies cu ea mereu o ora doua dupa 5-6 in functie de cum se trezeste. apoi ma suna in disperare 9dupa 20 min) cand merg acasa ca e intuneric, ca dupa ora veche e 7 deja, etc, etc. si cireasa de pe tort, a ajuns la concluzia ca ea mi-a crescut mie fata {bang] aici am clacat, i-am zis vreo doua de la inima si de atunci am luat fata cu noi in dormitor inapoi ( ca dormea cu ea de 2 luni pt ca era mai racoare in sufragerie) si uite cum faptul ca a dormitr fata 2 luni cu ea in sufra seara a facut-o pe mama sa considere ca a crescut-o ea. ma face nesimtita ca de ce-i raspund, ca nu-mi e rusine? ca imi da doua de imi umple gura de masele, nu stoiu parca a luat-o razna, ma apuca dracii. of, ca nu ne mai asezam si noi odata la casa noastra, sa scap si de ai mei si de socrii sa nu-i vad decat odata pe luna si atunci 10 minute
ca mi s-a luat, de cand m-am maritat am vazut o alta fatza a mamei, parca am mai zis eu odata.
nu am apucat sa citesc, ca daca dormim cu fata, nu mai pot aprinde calc ca ea la 9.30 e in pat gata de somn si daca e calc sau tv-ul deschis, nu mai doarme. asta e, proasta am fost eu cand am acceptat sa stau cu ei, ca ma ajuta, bla, bla, ca e greu cu copil sa stam 2 ani aici, etc. de fapt, nu vroia smechera sa ma scape de sub papuc cum a scapat-o pe sor-mea, ca daca nu manipuleaza si controleaza pe cineva, nu se simte bine.
va pup si promit sa mai intru si sa mai fac si conspect.
mihaser spune:
Salut!
Fetele daca stiti vreo pastila pentru venit mintea la cap...as cam avea nevoie...M-am prostit de tot!
Belleane foarte frumoase d-soarele! Mezina parca e eli a mea...mai ales cand am vazut-o cu fundu` in sus! ![]()
Cleo ce tare esti cu tasta space...si eli le scoate...dar e la stadiul de alfabet...pe space nu l-a scos...inca ![]()
China unde in Grecia ai dus bulina? Eu as face pauza la Sofia ca e crunt drumul. Am aflat ca mai e un drum prin Macedonia...tre sa studiez pb pana la vara!
Va pupez! 
Adriana_78 spune:
Iulia, da eu intelesesem ca mama ta sta la tara, ca povesteai ca o duci pe Ariana la ei la tara.
Stati deci impreuna?
Cuvintele dor, e nasol sa se ajunga la astfel de discutii, va doresc sa va mutati singurei si sa aveti totul asa cum va doriti!
Adriana
Alysh spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihaser Salut! Fetele daca stiti vreo pastila pentru venit mintea la cap...as cam avea nevoie...M-am prostit de tot! Mihaela&Cristian 25.03.2006&Maria Eliana 19.05.2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea! |
Daca faci rost da si mie una ca am mare nevoie. Desi dupa ce-l nasc si pe-al doilea probabil o sa-mi trebuiasca un bax. Sau direct operatie pa creier
Io va zic fetelor, dupa ce-l fac si pe-al doilea cum imi gasesc de lucru ma duc, ma duc mancand pamantul...gasesc eu o solutie, nu stiu, dar acasa inca 3 ani nu mai stau!!!!!
ALI, mami de Vlady si
6+