LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (345)
Raspunsuri - Pagina 9
Erina spune:
Buna seara!
Roxana, imi pare rau sa aud ca perioada ocupata se va prelungi!
Cred ca ai procedat bine ca ati stat in casa cu Andrei mai ales ca nu e complet refacut. Iti int4eleg nedumerirea si nelinistea dar dupa cum am citit multi copii au avut episoade nefiresc de prelungite de tuse, secretii etc.
In aceeasi ordine de idei eu sunt ingrijorata in legatura cu gripa asta porcina mai ales ca sunt in a delicate state.
Despre electrocasnice cred ca flamingo e OK daca ofera transport gratuit, garantie minim doi ani si service.
Celia, ai PM.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
18+ cu
L'amor che move il sole e l'altre stelle
adimercedes spune:
Carpatina, intrebai de ce am fugit eu dupa Lisa la ora de gimnastica. Cam asa e regula. La grupele astea de varsta e nevoie de tutore sa fie alaturi de copil, nu poti sa il lasi doar cu profele. Asa sunt cam toate cursurile pt varsta asta: asa a fost si la muzica, asa era si la jimbaroo (cursul ala de activitati mai sportive cum sugerase Mariana)... Si am preferat sa alerg eu, ca profele mai ziceau una-alta si tata nu intelege ff multe, plus ca daca ar fi fost el la supravegheat, Lisa nu ar fi avut voie sa faca mare lucru, ca el e ff prapastios ...
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Deci, sa va zic ce zi minunata am avut ieri . Adam a decis ca moare de foame daca nu sta la san toata dimineata, am calcat haine in graba pt casatoria la care mergeam si cumva am reusit sa plecam de acasa cat de cat la timp. Insa pe drum, Adam a hotarat ca e frate cu sor'sa si ne-a anuntat cu 5' inainte sa faca pp si a urlat fara aer pana am oprit sa ii schimbam scutecul. Bineinteles, ca nu a vrut inapoi in capsula fara un snack rapid, asa ca ghici cine era cu poalele in cap pe marginea drumului!?
Am ajuns la locul faptei la timp, inainte de inceperea ceremoniei. Toata polologhia s-a tinut undeva pe un promontoriu la marginea oceanului. Nu am ajuns bine acolo ca Lisa a inceput sa se intinda pe jos. Era extrem de obosita, inca afectata de viroza (muci, stranut, plus curs balit la greu), nu mancase mare lucru ieri toata ziua... A luat-o la fuga pe pajiste pe acolo, sotul a bagat km dupa ea, tata legana la capsula, iar eu icnercam sa fiu politicoasa si sa zambesc frumos. Lisa a necesitat 2 schimbari de scutec ca incepe sa piarda controlul cand are ceva in scutec - no comment de olita, ca iar am regresat .
Si sa te tii cand a dat Adam alarma!!!! Am fugit cu el la masina, ca stiam ca e ud! Si bineinteles ca apoi am stat la papacit , timp in care sindrofia s-a terminat si lumea a inceput sa plece spre restaurant. Noi am zis ca nu are sens sa merc cu picii dupa mine, ca numai ii chinui si l-am lasat pe sot la restaurant si noi am plecat spre casa. Adam a fost baiat de gashca si a dormit pana acasa, insa Lisa nici chip sa ses culce, era varza si la vreo 2' inainte de casa a dat afara in jet . Eu eram in mijloc de intersectie si tata s-a panicat, tipa la mine sa opresc masina , ce mai, ca in filmele cu tampiti . Asa de mila imi era de Lisa. A dat afara de cateva ori si printre ele zicea "sowy, mami". Si acum plang, cand va povestesc . Asa, ca nmote to self, cred ca o sa (mai) am o discutie serioasa cu tata, ca prea o repede, prea o instruieste si prea nu o lasa sa faca nimic, decat ce si cum crede el de cuviinta ...
In fine. I-am facut baie si i-am pregatit niste paine prajita si cateva felii de branza, plus un ceai cald. A ras branza, a gustat putin painea si a baut cateva inghitituri de ceai. Intre timp Adam se trezise si urla de zor, deh, era ora lui de papa. L-am luat cu mine in pat la Lisa is m-am pregatit de poveste pt Lisa si de adormit extrem de greu. Insa Lisa si-a luat o jucarie de plush de pe dulap, s-a catarat in pat, si-a pus capul pe perna si a zis "Mami, Isa tired. Isa sleep now. Night-night". Si a adormit . Am tot verificat-o azi noapte, a fost ok. Azi dimi a mancat ok cerealele de dimineata, insa azi mananca orez cu branza si morcovi, meniu de regim, ca nu vreau sa ii fac stomacul varza de tot!
Deci am avut un weekend fantastic . Sotul e acum la masina sa scoata scaunul, husele si sa duca masina la curatat . Nu mai spun ca nu am apucat de cateva zile sa lucrez nimic, nu am dat nici un tel, nu mi-am citit mailuri, prin urmare nici nu am raspuns la nici unul!, dar copiii sunt mai importanti acum si restul vad eu cum le fac.
No, m-am plans kilometric. Iertare .
"A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Yaia, am reusit, intr-un tarziu, sa vad pozele de la petrecerea voastra. Ce scump e Tudor!!! Ce incantat era el de trusa de scule :p Si ce fascinat de lumananrea de pe tor - nu si-a parlit nasucul?! Tu esti ff faina, iti sta ff bine cu parul asa mai scurt si graviduta, iar rosul ala te prinde bine. Apreciez femeile carora le sta bine in rosu. Eu arat ingrozitor cu orice nuanta de rosu , asa ca daca vreau ceva rosu pe mine, trebuie sa fie mai multe combinatii de culori in model...
Aaaa, si musai sa mentionez torturile. Te pricepi!!!! Eu nu as fi in stare sa fac nici macar o ureche de urs, sa nu mai vorbim de cateva torturi cu modele diferite! Si oua umplute - mniiiiam. Si Fanta - asta era pt tine, nuh?!
Inca o data, super Delfinashu . E un scump!
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Erina, scumpa, multe felicitari pt bb David!!! Tare frumos numele, ne place si noua! Si te inteleg asa de bine cu doritul tot de fetita. Nu ca am ceva cu baieteii, doar ca ma gandeam ca nu as sti cum sa am grija de un baiet, fiind obisnuita cu Lisa si credeam ca imi va fi mult mai simplu sa fie tot fetita. Nu am fost nicicum dezamagita cand am aflat ca e baietel, doar ca ma gandeam cum o sa ma descurc, ca nus tiu sa am grija de baiat . Dar acum, dupa ce scumpul de Adam a venit in viata noastra nu imi pot inchipui pe nimeni mai potrivit . Il adoram cu totii si suntem extrem de fericiti si mandri sa fie in familia noastra. Si cum sa avem grija de puii nostri invatam in fiecare zi, indiferent daca sunt baieti sau fetite!
Stiu ca se zice ca e ideal sa ai pereche, insa eu nu am idei din astea, pt ca pe noi nu ne deranjeaza sa vina candva si bb 3, si, de cenu, si bb4! Dar o sa le luam pe rand ...
Cat despre Daria si relationarea ei la bb si impartitul jucariilor, eu zic ca nu are nici un sens sa faci de pe acum isntructie cu ea. Nu vei face decat sa o stresezi ca vor urma schimbari pe care nu le intelege, dar pe care le va asocia cu bb si te mai trezesti cu alte reactii nedorite.
Hai sa iti zic ce am facut eu sa o pregatesc pe Lisa pt bb:
- am mers si am cumparat 2 jucarii de plus pt bb, un elefantel si un leu. Le-am pus in pat la mine, la capul patului (asa am avut si la Lisa) si i-am spus ca sunt pt bb. I-am spus ca poate oricand sa se joace cu ele, dar sa le puna tot acolo la loc, ca sa stim unde le gasim cand bb are nevoie de ele. Putea sa le ia oricand si sa se joace cu ele. La fel am avut si jucariile de la centrul de activitati (gym), erau in dulap la Lisa in camera si povestea era aceeasi. Nu iti spun ca dupa ce l-am adus pe Adam acasa, ea a fugit la dulap, a luat jucariile si i le-a adus (!!!), pt ca si-a amintit ca erau pt bb.
- am inceput treptat sa ii eliberez dulapul si sa fac loc pt hainutele lui Adam. El e cu noi in camera, dar hainele lui sunt in dulap la Lisa, adica na, dulapul e mare si incap acolo toate. Nu am facut mare tam-tam cu pusul hainelor acolo, doar au aparut la un moment dat pe rafturile de sus si cand le-a verificat si incercat sa le puna pe ea i-am zis ca poate sa le incerce, dar nu cred ca i se potrivesc pt ca sunt mici, sunt pt bb, dar le poate verifica.
- i-am aratat pozele de la eco, dar nu cred ca a inteles ea mare lucru. Insa sunt convinsa ca undeva a facut un click.
- patutul pt bb a fost pregatit cu muuuuuuult timp inainte. Cand l-a verificat i-am zis ca e pt bb, ca Lisa are patul ei, mami si daddy patul lor si bb patul lui. A vrut sa se urce in el, am zis ok, se poae urca in el atata timp cant bb nu e in el! Si avea in fiecare zi program de urcat in patut, de topait pe acolo, de intins si "Isa sleep baby tot (=cot)", dar nu m-a deranjat deloc. Si ACUM are voie sa se urce in patut la Adam, dar NUMAI cand el nu e acolo. Si e fericita, se baga sub plapuma lui, ii invarte caruselul etc.
- am avut grija sa aiba si ea ce are bb. Adica, am avut mai multe paturi de un tip. Ca l-a vazut pe Adam in paturica si a inceput sa traga de ea sa si-a ia. Si i-am zis ca e ok, aia e pt el si ca are si ea una exact la fel si ii aduc si ei paturica. A fost tare fericita sa aiba una EXACT la fel. Lenjeria de pat de la patut, la fel. Bb are cearceaf cu stelute, Lisa are fata de perna si cearsaful pereche tot cu stelute (cearceaful e impaturit in 2, pe post de paturica). La fel si cu cearceaful cu animale! Initial fusesera seturi pt patut, dar Lisa foloseste fetele de perna, ca pe Adam nu il pun pe perna si tot ea foloseste si cearceaful ala normal, ca mi-e greu de folosit la patut, iar la patut il folosesc pe cel cu elastic pe margine.
- fff important si decisiv pt relationarea ei la bb au fost vizitele la medic. Am luat-o mereu cu mine si era ff bucuroasa sa astepte pe scaun cu mine cat discut cu dr, apoi sa vina sa vada cum ma cantareste, cum ma verifica pe burta, imi ia tensiunea etc. Nu mi-a facut control intern si nici la tine nu cred ca va fi cazul pt inca vreo cateva sapt de acum incolo, asa ca nu te stresa de asta. Apoi, highlight-ul era sa ii verifice si ei papusa, sa ii ia tensiunea, sa ii verifice burtica, daca e auchy, sa o lase si pe Lisa sa asculte in stetoscop si, bineitneles, stampilele cu personaje diverse pe care le primea pe dosul mainii, plus abtibildurile tot asa, cate 2! Daca crezi ca medicul tau se va preta la asta, merita sa discuti cu el si sa isi ia 5' in plus pt a face un copil fericit!!! Intr-o zo Lisa a adormit in masina in timp ce mergeam la medic si eu am fugit la control singura si tata a stat cu ea in masina. S-a trezit cand parcam acasa. A plans cu foc ca ea vrea sa mergem la medic sa verificam papusa. I-am promis ca vom merge in sapt urmatoare si s-a linistit, dar eram pregatita sa fug din nou la spital sa verificam papusa aia 2-3'! - si nu cred ca medicul ar fi zis nu .
- NICIODATA nu i-am zis ca va trebui sa isi imparta jucariile sau orice altceva cu bb. Bb pt ea, la varsta asta a sarcinii e un strain absolut si nu ii poti cere sa imparta jucariile ei favorite cu cineva pe care nici macar nu a vazut niciodata! Culmea e ca bb isi impartea deja jucariile cu ea si impartitul jucariilor EI a venit de la sine, fara ca macar eu sa ii zic ceva! Asa ca nu are rost sa iti bati capul cu impartitul acum. Se va rezolva pe parcurs.
- tu vrei sa creezi o imagine pozitiva asupra bb, sa nu il perceapa ca pe un rival. Am mai zis eu pe aici ca tata a avut o perioada in care a decis sa o "pregateasca" pe Lisa pt venirea lui bb si, biata de ea, trebuia sa "tina" curatenie pt bb, ii zicea ca mami o sa mearga la spital cateva zile pt bb etc si Lisa a inceput sa se streseze, ii era frica sa plec de langa ea, ma striga si verifica si noaptea, unde mai pui ca incepuse sa ma loveasca in burta cu sete si zicea "Isa hit baby" :( Stiu ca atunci i-am zis ca daca ma loveste pe mine, pe MINE ma doare, nu pe altcineva. Ca si pe ea daca o loveste cineva, pe ea o doare si nu e placut. Si s-a calmat dupa o vreme (si dupa o discutie pe care am avut-o eu cu tata ).
-am mentionat pe bb cat de putin. Oricat de incantata as fi fost eu de noua minune ce uma sa vina in vietile noastre, nu puteam sa ii impun si ei sa participe la bucuria mea, mai ales ca nu intelegea conceptul. Asa ca bb era pomenit doar cand erau implicate avantaje pt Lisa (tocmai pt a crea o imagine pozitiva) , cum am zis mai sus, gen jucarii pt Lisa, cadouri, sentimente pozitive.
Cam astea mi le aduc acum aminte. Daca imi mai amintesc, iti mai zic. Dar astea ne-au ajutat pe noi ff mult. Chiar daca devin surori mai mari practic peste noapte, nu le putem cere sa nu se mai comporte ca niste copii de abia 2 ani! ff important sa nu pierdem din vedere varsta lor si puterea lor de intelegere si sa adaptam totul situatie. Va fi totul muuult mai usor si calm si pt tine, ca parinte, si pt ea, al carei univers se schimba TOTAL de la o zi la alta si e asa de important sa simta ca mai are ceva control si ca totul e ok.
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
adimercedes spune:
Aaa, am uitat sa va zic ca de dimineata sotul a descoperit ca Adam avea scutec de-al lui Lisa pe el . Cred ca adormit cum era, sotul i-a pus baietului scutec de "walker" . Noroc ca nu a plecat Adam nicaieri si a dormit bine pana catre 8 .
Lisa Maria 01.10.2007
Adam Joshua 07.10.2009
Roxana_G spune:
Adi, imi pare tare rau ca ai avut asa o zi agitata, azi sper sa fie mai bine pentru toti. Si noi am patit-o cu Alex si cu jeturile in masina, cand avea Andrei vreo 4 luni. Nu ne intreba cum am ajuns de la munte acasa.
Erina, e firesc sa iti faci griji cu porcina, ma gandesc eu, d-apoi tu. Sper sa nu fie probleme asa mari la noi. Poate e mai bine sa eviti iesirile in aglomeratii. Tare frumos ti-a raspuns Adi despre crescutul baietilor, sincer si eu aveam o retinere si tot asa nici nu imi pot imagina acum ca ar fi putut fi altfel decat sa il avem pe Andrei. Subscriu la sfaturile ei si legat de primirea bebelusului, stiu ca iti faci griji, insa ceva gelozii tot vor fi pe acolo. La noi Alex l-a primit excelent, s-a bucurat, pana a vazut in primele 2 npti cat plange si pana a inteles cata nevoie de atentie are. Intre o luna si 4 luni a fost cea mai grea perioada la noi, desi Andrei era cumintel si il lasam doar in scoica sa stea cu noi. Apoi pe la un an a reinceput gelozia, pentru ca misuna si el, isi lua singur lucrurile. Acum nu mai zic, desi bataile sunt mai degraba o forma de joaca, mai degraba decat o lupta in sine pe lucruri sau pe atentie. Ce e mai grav acum e ca gelozia se manifesta si la el: vine fuguta cand o imbratisez pe Alex, vrea si el pup odata cu ea, vrea si el sa se joace la fel si sa fie aplaudat, etc.
Va las acum, ma duc ca baiatul meu nu a priceput cum e cu orele si e in picioare de o ora. Macar Alex doarme si nu as vrea sa o trezim. Duminica frumoasa sa aveti!
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Sabina spune:
Adi, am citit cu sufletul la gura relatarea zilei.\OOof.
Daca te consoleaza cu ceva, ai mei au vomitat in masina pe drum spre Busteni, la 20 de minute unu de altu, desi am facut pauza sa-l plimbam pe Gh.
Saracii, amndoi s-au albit la fara si i-a luat cu transpiratii reci inca cu juma de ora inainte de producerea evenimentului.
Va pupam , cat despre tatl tau...inteleg f bine, e greu pt genratiile astea sa empatizeze cu copilul.
Bunica (prima soacra a sotulu) mereu ii zice lui Gh: esti baiat mare, nu mai ai voie sa sugi , etc etc si asta e un sg exemplu.....
Pur si simplu ei au fost crescuti in spiritul ascultarii oarbe de parinti, eventual de frica....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
cecilia L spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adimercedes Aaa, am uitat sa va zic ca de dimineata sotul a descoperit ca Adam avea scutec de-al lui Lisa pe el . Cred ca adormit cum era, sotul i-a pus baietului scutec de "walker" . Noroc ca nu a plecat Adam nicaieri si a dormit bine pana catre 8 . "A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown "The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip." Povestea obtinerii primei sarcini Lisa Maria 01.10.2007 Adam Joshua 07.10.2009 |
Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007)
Erina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adimercedes Hai sa iti zic ce am facut eu sa o pregatesc pe Lisa pt bb: "A characteristic of the normal child is that (s)he doesn't act that way very often." - unknown "The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip." Povestea obtinerii primei sarcini Lisa Maria 01.10.2007 Adam Joshua 07.10.2009 |
Buna dimineata!
draga Adi multumesc ca ai impartasit cu noi din experienta ta! Ma gindisem si eu sa iau citeva lucruri noi pentru bebelus si tot asa sa le prezint dar sa o si las sa de joace cu ele. Deasemni am mai scris despre cadoul de la bebelus pentru ea la venirea din spital.
Incerc si eu sa fac aceasta trecere cit mai usor si sa nu apara rivalitati exegerate.
Despre medic sa consulte papusica Dariei nici nu poate fi vorba. In primul rind ca nu ar avea disponibilitate plus ca are foarte multe paciente si nu ar fi timp pentru asa ceva. In schimb ne jucam noi acasa, il "asculta" ea pe bebelus prin buric si pupa burticafarasa ii cer eu.
Imi propun in ultimele luni cind o sa incepem sa ne pregatim pentru venirea lui David sa fiu foarte atenta la cum pun problema. Am spus deja ca nu vreau sa pun presiune pe Daria, sa ii restrictionez actiunile sau dorintele din cauza bebelusului. Vreau sa o implic sa ma ajute din placere nu sa o impovarez cu responsabilitati (sunt convinsa ca peste citiva ani va veni timpul cind voi fi nevoita sa ii cer si asta- e in natura relatiei de big sister).
Imi pare rau sa aud ca Lisa nu s-a simtit bine si ca nu v-a tihnit la cununie. Sanatate multa!!!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
18+ cu
L'amor che move il sole e l'altre stelle