Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2009)
Raspunsuri - Pagina 4
cristinamh spune:
stiu ca nu e repros, dar mi-am dar si eu seama ca am monopolizat subiectul... si chiar nu-mi doresc asta.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_ene Carmen, uite aici: http://romania-inedit.3xforum.ro/post/331541/1/Jocurile_PitiCLIC/ Poate ca gasesti unele pe care nu le aveti. Eu sper din suflet sa reveniti la concurs. Si mie mi se pare ca in unele cazuri copiii sunt ajutati. Ma rog, eu de felul meu sunt o pacifista si fiecare face ce considera. Am dorit sa le dezvolt frunzelor placerea de a lucra singure, chiar daca asta a insemnat sa nu castige. Cel putin la etapa asta, recunosc ca noua ne-a fost cam greu. In primul rand pentru ca nu cunosteam notiunea asta de "colaj" |
Nu e important sa castige... e important sa aiba incredere in ei si sa concureze corect sa simta ca au sanse egale, sa participe cu incredere si placere.
La noi perioada e foarte incarcata... si varuiala si muncitori in casa si tot, si mai ales engleza despre care recunosc ca merge greu pentru ca are si de scris si sunt cuvinte pe care le scrie intr-o saptamana si de 20 de ori ca sa le redea corect si sa le tina minte si a doua zi... ei bine, cu tot programul asta a vrut foarte mult sa participe. Inca mai vrea sa lucreze va face temele de la proiect insa nu in concurs pentru ca, duminica, dupa ce a vazut lucrarile, Alex a spus cu lacrimi in ochi ca fetita aceea a fost ajutata si ca nu se mai joaca asa,' nu e drept. Tu ai spus ca nu e voie...'
Si vorba ta, nu e vorba doar de lucrarea Flaviei, mai sunt si au fost si la prima etapa... Copiii simt asta...
De asta am si reactionat, cand un copil pricepe asta mi se pare destul de clar...
In fine, nu mai are importanta.
Va face in continuare proiectele, pentru ca asa a ales el, dar nu participam pentru ca nu mai are incredere. Adevarul e ca e o lume plina de lucruri urate in jur, dar parca de la varsta asta sa se confrunte cu ele, nu...
Sincer, hai sa inchidem subiectul retragerii lui Alex aici... asta e parerea noastra...
Cristina, tu muncesti atat de mult pt asta si imi pare rau, nu vreau sa te sabotez. Sincer e frumoasa ideea... Nu te supara pe noi.
Daca simtim ca se schimba atitudinea si daca ne mai primiti sigur revenim in concurs, dar nu pana atunci...
l_carmen2003 spune:
Dana, multumim mult pentru joculete, am gasit acolo cateva pe care nu le aveam.
Multumim mult de tot. Mai avem cu ce ocupa copilul in loc de Zoo Tycoon...
Aproppos, Alex de un timp s-ar uita cu placere la Cartoon Network si Disney Chanel... care mi se par aiurea tare. Minimaxul e inca in top, dar oricand l-ar sschimba cu vreo unul din primele... aveti problema asta? A si e foarte pasionat de roboti si de luptele dintre ei de cand cu Cartoon Network... Bine, in paralel cu dinozaurii...
cristinamh spune:
hopa si eu, dupa o zi plina.
noi am scapat de cartoon, din fericire fara prea mari tragedii. oricum andrei alege calculatorul oricand in loc de orice robot spatial. ii plac jocurile cu masini, si de cand a lasat-o mai moale cu condusul si-a trecut si pe jocuri logice, incepe si mie sa-mi placa.
la tv daca vrea, alege un cd cu sor-sa , sau se joaca amandoi pe wii. ma, astia doi nu stiu sa piarda... au un joc cu pestisori, ei stau cu undita-telecomanda si trb sa prinda pestii. mai vin uneori niste pesti mari, e tragedie cand ii prinde celalalt. apoi inca unul, cu niste vaci, copiii le calaresc si trb sa le conduca sa darame sperietori de ciori. si acolo mare cantitate de lacrimi, ca andrei a impins-o, si n-a luat sperietoare.
dar macar incearca sa se joace impreuna, s-au prins si ei in sfarsit de ce sunt 2...
saptamana viitoare merg sa vizitez scoala. miercuri sau joi, mi=a promis un coleg ca merge cu mine, caci ce-am incercat sa aflam pana acum nu ne-a mers. metodistele s-au schimbat, si n=am aflat nimic de invatatoare. of, cat imi doresc sa fie ok...
voi cum stati cu inscrierile?
aporopo, in afara de raducu, si cezar(stefi2003) e la scoala. si ii place pentru ca e liniste...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
mihaela_s spune:
Gata, am trimis si noi lucrarea in plastilina. In sfarsit nu am fost printre ultimii si asta pentru ca etapa aceasta i-a placut cel mai mult, desi nu a mai lucrat in plastilina de pe la 3 ani...cu siguranta de la 4 ani, de cand ne-am mutat in Suedia. Am cumparat aseara plastilina si a lucrat putin, dar nu pentru concurs. Iar azi, in 10 minute a facut pasarile...fara sa ma rog si sa trag de ea ca datile trecute.
In legatura cu ajutorul parintilor...ce sa spun...daca asta inseamna ca ccc copilul sa castige la un concurs, apoi de la mine nu veti vedea asa ceva! Silvia se bucura ca lucreaza, ca face singura si ca ii iese asa cum poate ea...si e convinsa ca ea a facut cel mai frumos, chiar daca nu e asa . Singura chestie cu ccc care am ajutat-o la etapa trecuta a fost sa faca simetrie la fluture, asta ii era mai greu. Am ales eu frunzele care se potriveau simetric si i-am aratat cum sa le aseze..in rest daca unele mamici considera ca asa e bine, asta e...Eu nu ma gandesc sa ne retragem, e interesant si atata timp cat Silvia nu e frustrata de faptul ca altii "fac" lucrari mai frumoase, e OK.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Si gata, nu mai vb nici eu de concurs. Alte noutati...am reinceput scoala dupa o saptamana de vacanta. Silvia cu putina retinere, ca ccc car ca mar, ca nu mai vrea la scoala, etc. Ca azi dupa abia 2 zile sa nu vrea sa vina acasa! Am ajuns mai tarziu cu o ora dupa ea, la 16 ca am avut test dupa laborator(la scoala nu la laborator) si cand am ajuns era in toiul jocului, inauntru in camera cu saltele si perne, cu copiii care o ascundeau si ma prosteau pe mine ca Silvia nu e acolo. Abia cand am zis ca eu plec acasa daca nu o gasesc pe Silvia, atunci a strigat ca vine si ea . Bun truc, nu?
Acum ramane frumos dimineata, nu mai plange si tare ma bucur ca s-a obisnuit. In rest cu activitati de ale lor...vineri am sedinta individuala cu profesoarele si sunt tare curioasa sa vad ce imi vor spune de ea, ce impresie si-au facut.
Cam astea de la noi.... si .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Danat, am uitat sa te intreb: a fost acceptat Raduc la scoala la care ati fost la "interviu"? Tu ce mai faci? Daca ai putin timp, scrie-mi cateva randuri, mi-e dor sa te citesc .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
citat din mesajul lui cristinamh hopa si eu, dupa o zi plina. saptamana viitoare merg sa vizitez scoala. miercuri sau joi, mi=a promis un coleg ca merge cu mine, caci ce-am incercat sa aflam pana acum nu ne-a mers. metodistele s-au schimbat, si n=am aflat nimic de invatatoare. of, cat imi doresc sa fie ok... voi cum stati cu inscrierile? aporopo, in afara de raducu, si cezar(stefi2003) e la scoala. si ii place pentru ca e liniste... Cristina www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa. Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi. |
La ce scoala il inscrii? Adica la voi scolile particualre sunt ok? Bine, noi am avut experiente ciudate cu gardinitele particulare si deocamdata imi ajunge dar ma gandeam ca in Bucuresti macar poate exista scoli particulare ok.
Noi l-am inscris pe Alex la scoala deocamdata pe lista invatatoarei, dosarul ar trebui depus pana infebruarie, deocamdata nu, caci nu s-a definitivat inca recensamantul.
Dar este o isterie, sunt 40 de copii inscrisi pe lista deocamdata, am inteels ca cei ce au dat testul raman sigur... ceilalti - sa va spun ca e ilegal sa testezi copiii inainte? Of, ce tara!
l_carmen2003 spune:
citat din mesajul lui cristinamh hopa si eu, dupa o zi plina. noi am scapat de cartoon, din fericire fara prea mari tragedii. oricum andrei alege calculatorul oricand in loc de orice robot spatial. ii plac jocurile cu masini, si de cand a lasat-o mai moale cu condusul si-a trecut si pe jocuri logice, incepe si mie sa-mi placa. la tv daca vrea, alege un cd cu sor-sa , sau se joaca amandoi pe wii. ma, astia doi nu stiu sa piarda... au un joc cu pestisori, ei stau cu undita-telecomanda si trb sa prinda pestii. mai vin uneori niste pesti mari, e tragedie cand ii prinde celalalt. apoi inca unul, cu niste vaci, copiii le calaresc si trb sa le conduca sa darame sperietori de ciori. si acolo mare cantitate de lacrimi, ca andrei a impins-o, si n-a luat sperietoare. dar macar incearca sa se joace impreuna, s-au prins si ei in sfarsit de ce sunt 2... Cristina www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa. Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi. |
Noi cu piticlickul am inceput pentru ca fac nu tsiu ce concurs intre gradinite... si toti copiii se jaoca saptamanile astea piticlick... ma rog, mai bine piticlick decat robotei... Am facut cred 15 dvd-uri cu jocueltele de lun iincoace sa dau si altor colegi de-ai lui Alex... asta e, moda...
Mai aiurea e ca in perioada cu curatenia - aproppos, gata, azi montez mobila de pe hol si pa am terminat-o cu varul!!! ca nu-mivenea nici sa plec acasa!- a mai fost la bunici - socri, unde orice le-am spune ei fac ce stiu ei, adica aiurea, si cel mai simplu pentru ei era sa ii dea drumul la tv. Unde? pai eu am spus nu la Cartoon Network. Ei bine, pai Cartoon Network sa fie...
Asa ca acum trebuie facuta 'extractia' lui Cartoon Network... nu prea mi-e clar cum... dar perseveram. Deocamdata am scos canalul... dar cred ca deja stie sa iis caute manual programele... ca l-am gasit pus inapoi.
l_carmen2003 spune:
Aseara ma intreaba Alex:
- tu ai prieteni imaginari?
- nu...
- si nu vrei sa-ti faci?