Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2009)
Raspunsuri - Pagina 10
iuliana spune:
Liliana, tinem minivedetei pumnii strinsi pentru noroc. Eu cred ca as face pe mine de emotii. Da de veste imediat ce afli cum a fost.
Cristina, noi nu am vrea sa ne mutam de aici. Speram ca in vreo 2 ani sa isi gaseasca Alex din nou job aici. E greu asa unul hais si unu' cea, dar ne descurcam noi.
Eu mai zic o data...nu ma stresez cu porcina. In general sint afectati bebelusii, copilasi mai mititei, mamele insarcinate, sau proaspat dezinsarcinate:)), batrini....persoane cu sistem imun slabit. Cit despre testele de gripa, nu m-as baza pe ele. 60% din ele ies neconcludente dupa cit am auzit pe aici si de multe ori dr. refuza sa mai faca testele.
Diana mea a tinut-o in muci vreo 10 zile. Inca ii mai curg un pic. Nu i-am dat nimic de raceala, am lasat organismul sa lupte cu mucii. E adevarat ca se facuse rosie sub nas (daca va uitati in pozele de la Halloween se vede urma rosie:)) de la atita sters mucii, dar a fost OK. Bine, daca ar fi vorba de febra, atunci sar imediat cu medicamente. Pe mine ma sperie febra si mai multhachitele si miorlaiala de rigoare. Emma e tare buna la luat medicamente. Cu Diana e un chin.
Carmen, imi vin in minte discutiile pe care le am eu cu fetele. Bine, la noi e concurenta intre ele, nu cu alti copii din cartier cind e vorba de apreciat. O laud pe Diana, vine si Emma si spune: dar eu am facut bine? esti mindra si de mine? ii zic: sigur ca da, de amindoua! Face Emma ceva, o laud...vine Diana, care ma intreaba acelasi lucru. Intr-o zi cred ca am sa innebunesc. Emma vrea sa fie intotdeauna prima, la iesit din cada, la spalat pe dinti, la uscat parul, la imbracat, la urcat scarile. Aoleu, si sa vedeti scandal cind isi da Diana seama ca ea nu a fostprima de ceva timp.
iuliana spune:
Anka, nu s-a inchis nici o scoala nimic si nici nu s-a dat zvon in tara. Mi-a spus mie profa asa intr-o zi cind eram la scoala. Cred ca s-ar inchide toate scolile. Noi am trecut peste nebunia de la inceput...e ceva normal acum:)). Dar vaccinul tot nu il fac...sic.
Multumesc de aprecieri la adresa fetelor. Iti dai si tu cum se simte cioara mama:). Emma este f. muncitoare si ii place competitia, iar eu mor. Nu ca ar fi ceva rau, dar nici sa se agite atita. Intr-o zi iesim de la scoala, o intreb ce a facut, daca a avut testul nebun la mate si, taman cind o intrebam, trece pe linga noi pushtiu-competitia care se apuca sa zica in gura mare ca el e inaintea Emmei la test. Emma a zimbit cu juma de gura, eu i-am zis sa nu ii dea importanta, ca, na, ea e mai buna la citire (ce naiba sa ii zic cind i-am vazut fata), dar a 2-a zi profa mi-a zis ca Emma nu a terminat testul (nu stiu de ce s-a panicat) si a inceput sa plinga de a trimis-o profa la baie cu o fetita de cl. a 4a sa se linisteasca. I-am si spus: mai copile, dar ce te-a apucat? eu stiu ce stii, tu stii ce stii (mai ales ca erau adunari de genul 2+8 cind ea face adunari de genul 679+358), profa stie ce stii (mai ales ca ea nu e de acord cu testele astea, dar nu are ce face) si nu trebuie sa te consumi...de ce ai plins? ea: pai nu am trecut la nivelul urmator. Sincer m-a ingrijorat. Am stat de vorba cu ea o gramada, am discutat, i-am explicat ca in viata vor fi o gramada de situatii in care ea nu o sa fie prima etc etc.
Diana e cu un an inaintea Emmei dpdv al notiunilor scolare. E si ea muncitoare, face teme, nu zice pis, dar ea are si exemplul Emmei, o vede pe sor-sa ca vrea sa faca teme, se duce cu placere la scoala. Insa Diana are si avantajul ca prinde f. repede. Nici nu a trebuit sa ii explic cine stie ce ca a si inteles cum sta treaba pusului sunetelor impreuna ca sa faca un cuvint. Bine, anul trecut am si exersat cu Emma de fata cu ea, dar stiu de mult ca prinde mai repede decit Emma...si are si mai multa rabdare...un alt avantaj.
Cind nu intelege ceva, Emma se agita, plinge dramatic, dar apoi sa vedeti bucurie si zimbet pe fata ei cind isi da seama cum stau lucrurile. Diana nu face asa ceva ... ii vine f. usor. Nu zic de Emma ca nu e desteapta, d-ne fereste, zic numai ca Diana prinde mai usor. Pina si limba romana, Diana a invatat-o mai usor decit Emma. Emma e alt gen, are nevoie de atentieeeee muuultaaaa, de suflat in fund cit se poate de mult, laudata circa si sint convinsa ca deocamdata face tot ce poate ca sa ma multumeasca pe mine ca ma intreaba : are you proud of me? Dar se si se bucura de ea insasi mai ales cind vine de la scoala cu teste toate numai cu "great job" sau 100% si stelute etc. Sa vedeti ce satisfactie pe ea, plus ca ii da si o siguranta pe ea ca uite "pot sa fac si o demonstrez si altora".
Nu o imping sa mearga la programul asta de citire si mate. Ea vrea...ar fi o tragedie pentru ea sa nu o mai duc. Apropos si de asta..a venit intr-o zi profa de mate la mine sa imi spuna ca apucat-o pe Emma plinsul ca a avut 8 greseli, ca ea stie ca Emma ia intodeauna 100% si ca intelege ca e necajita ca a gresit. Cind a iesit Emma, da-i iar discutii ca nu e nimic, ca o sa exersam, ca si eu greseam cind mergeam la scoala si chiar la facultate. Data urmatoare a facut 100% si tare multumita a fost. Dar ma ingrijoreaza citeodata si trebuie sa iau lucrul asta f. in serios. Cristina mi-a spus "noroc ca nu e leu", dar normal ar fi trebuit ca Emma sa fie leu pentru ca trebuia sa se nasca pe 3 august, asa ca cine stie?
Si stati sa vedeti ca piraste la scoala:)). Am ramas tablou....deh, asta ii invata acolo, pe linga citire si mate:)). Vine intr-o zi si spune: "mami, Audrey cheats. Eu: cum adica she cheats. Ea: pai, da, cind prof. spune stop la mad minute, dupa ce profa intoarce capul, Audrey intoarce foaia si mai scrie vreo 2 numere si eu am ridicat mina si i-am spus profesoarei. dar stii ce? Madeline mi-a spus ca Audrey cheats because she wants to beat me and Sam because we are ahead of her [si aici zimbeste cu gura pina la urechi]. Dar eu nu cheat si nu am facut asta niciodata" [Zic: bine, mama, asa sa faci si de acum incolo.] Ea: Data viitoare daca o mai vad, ii spun profesoarei din nou. Aici zic: ei, daca asa ti-a spus profesoara sa faci, fa cum spune ea. Ei, macar Emma, cu suferinta de rigoare ca nu e intotdeauna prima:)), e corecta si ma bucur.
Culmea e ca toti 3 competitorii:)) au stat la acceasi masa si merg si la programul de mate la care merge Emma. Acum profa i-a mai mutat si ma bucur ca nu mai are Emma sau ceilalti cum sa afle ce face fiecare:)).
Nepotu-miu a inceput de pe la 10 ani, acu' are 16 aproape 17. E pasiunea vietii lui. Munceste ca un rob, dar se si vad rezultatele. Si ce curaj pe el sa plece in alta tara de unul singur la 16 ani, ca parintii au ramas in Romania.
cristinamh spune:
nu ma pot abtine... sincer...
am primit de la lili poze cu concursul andrei.
http://talentedenazdravani.ro/blog/
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani
iuliana spune:
Liliana, imi dai voie sa rid? E bestiala Andra ta! Bravo ei!!! Asteptam sa ne spui cum a fost la tembelizor.
l_carmen2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iuliana Carmen, imi vin in minte discutiile pe care le am eu cu fetele. Bine, la noi e concurenta intre ele, nu cu alti copii din cartier cind e vorba de apreciat. O laud pe Diana, vine si Emma si spune: dar eu am facut bine? esti mindra si de mine? ii zic: sigur ca da, de amindoua! Face Emma ceva, o laud...vine Diana, care ma intreaba acelasi lucru. Intr-o zi cred ca am sa innebunesc. Emma vrea sa fie intotdeauna prima, la iesit din cada, la spalat pe dinti, la uscat parul, la imbracat, la urcat scarile. Aoleu, si sa vedeti scandal cind isi da Diana seama ca ea nu a fostprima de ceva timp. |
Iuliana, Alex nu isi cunoaste nici vecinii de alaturi nicidecum pe aia de cartier; a spus-o asa in sens peiorativ ca sa imi explice mie cum stau lucrurile! Adica eu nu il apreciez suficient sau daca o fac nu ii spun si lui destul de clar!
Si noi am avut o perioada o problema cu 'primul' dar vad ca de cand cu Cambridge-ul unde concureaza cu copii un pic mai mari si e destul de greu - are teme sa invete cate 12 cuvinte, texte micute sub forma de cantecel sau riddle, sa faca tot felul de cuvinte incrucisate, teste etc si unde deja da teste saptamanal a lasat-o mai moale cu 'primul'. Munceste, parca se concetreaza mai bine ca e ceva nou si participa la lectii si de cate ori are premii - aprecieri la teste sau citit/scris - e cu gura pana la urechi; dar daca nu e primul nu mai sufera; de ex ieri, cand a dat 3 teste si la unul a avut doar 11/14 si nu s-a mai consumat a spus doar sec ca nu i-a iesit inca perfect.
liliac1 spune:
iuliana ce-mi place cum povestesti tu de activitatile mandrelor tale Sunt de-a dreptul extraordinare. Si au o gramada de activitati care mai de care mai interesante. Sa ne povestesti cat mai multe ca sa ne inspiram.
carmen Bravo lui Alex pentru performante. Mai, voi aveti un copil deosebit si tare-mi place ca Alex este un micut intelectual.
Noi suntem in etapa in care tragem de ea ca sa faca macar o activitate. Nu se pune problema de teme de rezolvat acasa. Deja ma gandesc ca scoala pentru Andra va fi o tragedie.
cris
Si acum...am fost la TV cu ea. Am lasat-o pe maica-mea cu Radu, i-am lasat lapte (dar nu suficient ) si am purces la drum.
Daca vreti sa va delectati...azi la ora 19:00 pe http://www.evenimentelive.ro/canale/tvgalati.html o sa vedeti ce grozavie a facut fii-mea.
Reluare, sambata la 12:00 si duminica la 13:00.
Oricum, concluzia mea e ca...n-a fost fff "inhipta" dar a fost simpatica Deh, faza cu cioara si cu puiul, intelegeti voi.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
liliac1 spune:
iuliana lasa, nu-i bai...am inregistrat emisiunea si sa vad daca reusesc sa o pun pe undeva.
Oricum noi ne-am distrat pe cinste si nu'sh de ce da' m-a cuprins si pe mine o mandrie de nu-mi incap in piele. Azi sunt euforica. De maine...ne intram in ritmul nostru normal.
toata gasca de nazdravani!
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
cristinamh spune:
asteptam si noi inregistrarea, ca eram la dans...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/blog" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani