Prajitura cu ness
Sper sa incercati s-o faceti si sa va placa:
Blatul: 6albusuri se bat spuma cu un praf de sare si 140g zahar pudra,se adauga 4galbenusuri,140g nuca tocata si 2linguri de faina(amestecata cu 1praf de copt).Se toarna in tava unsa si se coace la 180grade.
Crema: 2linguri de ness se amesteca cu 1lingura de margarina RAMA MAESTRO cu rom.Restul de margarina(dintr-un pachet de 250g)se amesteca cu 150g zahar pudra si cele 2galbenusuri ramase de la blat,apoi se adauga si nessul,50g nuca prajita si tocata si se intinde crema peste blatul scos din cuptor si racit,iar deasupra frisca batuta. POFTA MARE
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Raspunsuri
trutzi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mireluta39 Sper sa incercati s-o faceti si sa va placa: Blatul: 6albusuri se bat spuma cu un praf de sare si 140g zahar pudra,se adauga 4galbenusuri,140g nuca tocata si 2linguri de faina(amestecata cu 1praf de copt).Se toarna in tava unsa si se coace la 180grade. Crema: 2linguri de ness se amesteca cu 1lingura de margarina RAMA MAESTRO cu rom.Restul de margarina(dintr-un pachet de 250g)se amesteca cu 150g zahar pudra si cele 2galbenusuri ramase de la blat,apoi se adauga si nessul,50g nuca prajita si tocata si se intinde crema peste blatul scos din cuptor si racit,iar deasupra frisca batuta. POFTA MARE www.blogulluiaurel45.blogspot.com |
yammmy
Eu as vrea o reteta de inghetata cu ness
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica
geniest spune:
Mirelutza nu se poate folosi unt in loc de margarina ? Mie imi suna mai bine untul in prajituri, decat margarina....
P.S. Am facut reteta de crema ganache pe care ai postat-o tu acum ceva vreme si a iesit.......super - super...am facut furori. Multumesc pt. idee...
szivarvany spune:
Ooo, da
Prajitura cu ness e dementiala.
Eu am o reteta edentica la blat, insa in crema nu pun galbenusul si folosesc unt, ornez cu ciocolata rasa.
Este buna rau.
Am sa incerc si cu nuca prajita in crema, sigur e delicioasa
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
rodicaosoian spune:
Suna asa de bine,iar mie imi place orice cu gust de cafeadar am o nelamurire,cand zici 2 linguri de cafea,te referi ,cafea cafea,adica ne facuta?sau
multumesc mult
mireluta39 spune:
Da,da,e vorba de 2linguri de ness pudra.Ma bucur mult ca va pot impartasi cateva din retetele mele de prajituri delicioase si va si reusesc si chiar va plac.Ma bucur mult.Va multumesc.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
lalyamy spune:
**Mirela esti o scumpika,ne-ai dat o reteta din care a iesit o praji...mmmmmm foarte gustoasa,multumim!**
**Nu am gasit Rama Maestro cu Rom,se gaseste mai greu,dar am pus esenta,iar peste frisca am pus margele pt ornat cu gust de ness si cioco.**
**Cu drag,Claudia**
lalyamy