Proprietate in Austria

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Acum am citit mai cu atentzie mesajul lui Marox si,intentzia mea nu e sa te dezamagesc,dar pe linga toate taxele astea si impozitul pe venit efernt,impozitul pe proprietate si toate celellate taxe,esti sigura ca merita totusi?

Avetzi cetazenie romana sau si o alta cetatzenie?Cred ca e pur curiozitate intrebarea mea,nu stiu daca exista vreo lege care sa te impiedice sa cumperi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

daca isi cumpara mansarda cu ideea ca ea are unde sa stea 1 luna pe an nu vad care e problema ca o si inchiriaza o parte din timp.
sint o gramada de firm serioase pe pamint....probabil ca negriciosii din spania nu sint aceeasi cu arienii din austria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

andacos

Din cate stiu eu austriescii sunt seriosi, nu prea fac magarii.
Am cetatenie doar RO.
Nu m-am gandit la impozit pe cladire si venit si altele. Eu o iau pentru ca imi place zona si decat sa imi iau pe langa Bucursti o casa care costa o caruta de bani si nu merita, sau la munte si sa fac 10 ore pana la Brasov din cauza drumurilor proaste.
Si oricum incercarea moarte n'are!!
Mai o consider si ca pe o investitie, e luat-a cu credit.
Eu lucrez pe contract de drepturi de autor si nu am pensie si nici nu cotizez la vre'o pensie privata.
Asa ca mai bine o vand pe asta pe la 60 de ani si traiesc din banii de pe ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Sunt in mare graba,dar...

Sper ca vei lua creditul in Romania derpt sa spun nu cred ca-n Austria avetzi sanse!E realitate,nu rautate,crede-ma !

Ar fi bine totusi sa te interesezi ibnainte ce inseamna o proprietate in Austria(ce ai de platitdaca esti proprietar9si de asemeni ce impozit trebuie sa platesti pe venitul obtzinut!

In rest de acord cu ratzinamentul tau referitor la investitzia mobiliara in Bucuresti sau brasov!Scuze pentru greseli!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Tot eu...Daca spui ca vila va fi luata pe credit, ati facut un calcul ca sa stiti cit timp, cite saptamini pe an/luna trebuie sa inchiriati ca sa acoperiti creditul? Stiind ca la munte este aglomerat iarna si vara, iar in rest nu este prea multa lume...Sau poate ca nu va intereseaza deloc aspectul asta (sa fie creditul rambursat prin chirie)... Dar oricum, ramin celelalte taxe, care pot fi importante intr-o statiune turistica + comisionul agentiei.

Mergi la inceput

Marox
Nu e vila, e o mansarda de 32 de m2
acolo este sezon tot timpul anului, iarna skii si vara locuri care se pot vedea doar pana la sf lunii octombrie.
Roxana

Mergi la inceput

Yo nu inteleg nimci aici...ori o cumpara ca are bani si asa...ori o cumpara sa o plateasca din ce cistiga pe inchiriere.
ai bani rocado sau nu ai bani?

Mergi la inceput

Am bani, pentru ca am facut credit. Dar sa ne intelegem eu o vreau pentru mineeee si atunci cand nu sunt eu acolo sa o pot inchiria o saptamana pe luna sau in functie de solicitari. Nu vreau sa o platesc din chirie, daca o inciriez bine, daca nu, nu!
Ideea erea cum sa procedez in cazul in care vreau sa o inchiriez!
Oricum demersurile pentru cumparare sunt demarate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rocado

Am bani, pentru ca am facut credit. Dar sa ne intelegem eu o vreau pentru mineeee si atunci cand nu sunt eu acolo sa o pot inchiria o saptamana pe luna sau in functie de solicitari. Nu vreau sa o platesc din chirie, daca o inciriez bine, daca nu, nu!
Ideea erea cum sa procedez in cazul in care vreau sa o inchiriez!
Oricum demersurile pentru cumparare sunt demarate.

asa domle...deci o cumperi pt tine si daca e sa cistigi ceva e okay.
cit dai pe mansarda si cit te costa /luna

Mergi la inceput

45000 mansarda+taxele notariale care la ei sunt mari in total cam 5000 euro.
La ei nu se poate face nimic fara agentie imobiliara, dar aia se ocupa de tot.
Intretinerea casei 66 euro/luna
Credit de la abn de nevoi personale 25.000 euro cu 700 pe luna timp de 5 ani.
Restul de la noi

Mergi la inceput