La Multi Ani! Fulguleti de nov - dec 2006 (222)
Raspunsuri - Pagina 5
lizzy spune:
laura, nu mai contoriza cate accesari sunt. la fiecare refresh al meu (si dau o gramada ) se numara de parca m-as clona. nu te mai stresa, chiar nu conteaza. daca vrei sa scri, scri daca nu, nu. avem si mess si mail pt lucruri sensibile peste masura.
in plus, sunt multe fete care citesc si nu scriu. rapid am numarat vreo 10 in minte!
lizzy spune:
despre vaccin anti-gripal clasic sau porcin sau aviar sau de care-o mai fi: NU. nici pt copii nici pt noi. imi asum riscuri, asta e clar. mi-as asuma riscuri si daca le fac. eu una consider ca am ales riscurile mai mici alegand nu fac vaccinuri in plus.
bine, un risc este ca respir, ca stau in casa sau ca ies din casa. oricand se poate intampla ceva... si totusi, continui sa-mi duc viata cu credinta ca ce mi-e dat sa traiesc, voi trai si ca toate ce mi se intampla au un rost...
ps: stiati ca gripa clasica omoara mai multi oameni, anual, decat aia aviara sau aia porcina?! si atunci de unde viteza asta ametitoare cu care se fabrica/distribuie/comercializeaza vaccinurile pt gripe "noi"?!
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lizzy laura, nu mai contoriza cate accesari sunt. la fiecare refresh al meu (si dau o gramada ) se numara de parca m-as clona. nu te mai stresa, chiar nu conteaza. daca vrei sa scri, scri daca nu, nu. avem si mess si mail pt lucruri sensibile peste masura. in plus, sunt multe fete care citesc si nu scriu. rapid am numarat vreo 10 in minte! …I want to build a bridge from my world into yours. Will you meet me half-way? Maybe one day, can it really be that simple?! To shower you in unconditional love, not leave you to flounder, But inspire you to test the waters of this alien land… (‘Open Your Eyes’ - T.Granell) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna |
eu sunt mai dusa zilele astea. sau poate asa oi fi mereu, da' nu-mi dau seama. realizez ca nu ne citesc 650 de persoane. da' vreo 20-30 care nu ne scriu, daor ne citesc tot or fi. si ma gandesc ... eu vin aici si imi desart sacii, casa, copilul, cu bune si mai ales rele. si sunt vreo cateva persoane care ma citesc. si au pareri. cu siguranta. ce se intampla apoi? se unesc pe mess si ma "barfesc"? pe mine si copilul si casa? ca alt termen nu gasesc. ... get it?
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
lizzy spune:
lavinia, cand intentionati sa reveniti la tg.mures? si e obligatoriu sa veniti la aceeasi dna dr? este singura care il poate opera? auzisem la un moment dat de un dr care face operatii pe inima, nu stiu numele acum dar caut.
cadouri - nu stiu. las inspiratia de ultim moment sa ma conduca.
laura, daca o iei asa... chiar nu avem ce cauta pe un forum public. eu gandesc asa: MI SE RUPE. nu ma intereseaza cine ce parere isi face, cine are timp si chef de barfa ulterioara, cine ma citeste undercover si cine nu. nu mi-e rusine cu nimic din ce sunt sau exprim in scris. conteaza doar ca ceea ce povestesc ma ajuta pe mine sau le ajuta pe prietenele mele. PUNCT. restul nu conteaza pt mine si nu-mi consum energia cu astfel de ganduri.
danutz spune:
Buna mamici!
Vaccin anti gripal, porcin, de care o fi...NU si pt el si pt noi.
La cate prostii am citit despre vaccinuri, nu ma mai convinge nimeni neam...asta pt el. Pt mine, am tiroida autoimuna, toate vaccinurile imi fac mai mult rau decat bine...deci problema rezolvata!
Laura, eu am 3 cuvinte pt tine: rabdare, rabdare, rabdare
Maine intreb si eu daca la gradi se organizeaza ceva de Halloween, dar presupun ca daca se organiza ceva, ne ziceau ceva pana acum, nu?
Fug...
lizzy spune:
am nevoie de idei de activitati (de joaca). n-am chef de sapat si evaluat propuneri ale unor mamici in general. vreau ideile voastre. ma intereseaza chestii de facut impreuna cu copiii, seara, dupa 6, care sa necesite un minimum de materiale si timp putin. deci ceva distractiv dar usor de facut, in care se ne implicam cu totii.
motivul este ca piciul progreseaza verbal dar stagneaza cognitiv. astfel, inteleg ca trebuie sa ne jucam mai mult, dar educativ.
incep eu:
1. confectionam arici: tai pe lungime un cartof spalat, infig pe toata suprafata maronie o gramada de scobitori, ii desenez gura si ochi cu marker negru. gata, avem o familie de arici :) (in timp ce lucram povestim despre cartof - ca e amar asa crud, ca se mananca fiert sau copt, etc, sa scobitorile inteapa precum acele ariciului, ca markerul lasa urme serioase pe piele, etc)
2. ciorchina de strugure din hartie creponata: pe o coala A4 normala desenez cercuri (5 pe primul rand, 4 pe urmatorul si tot asa); pe fiecare cerc lipesc (lipici stick) un ghemotoc mic de hartie creponata mov; la final desenam cu carioca o codita si o frunza pt ciorchine (povestim ca frunctele au vitamine si ne dau sanatate, ca strugurii sunt si galbeni, si roz, depinde de soi)
3. ploaia: desenez pe hartie albastra un nor, decupez norul, il lipesc pe o coala alba A4. tot din hartia albastra ii las pe copii sa rupa bucatele, cum vor ei. si sa le lipeasca de la nor in jos, pe toata pagina. asa ploua (si povestim de ce se formeaza ploaia si la ce e buna ea si cum ne imbracam cand ploua si de ce)
mai departe astept ideile voastre. vreau sa-mi fac program. stiu ca nu folosim timpul cu ei (putin de altfel) in mod eficient. si chiar daca suna matematic (si stupid), sper ca daca imi fac program scris, atunci putem in fiecare zi sa facem cate o activitate din asta, care, chiar daca ne ia 30 de minute, macar e educativa si ne implica pe toti.
ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui Donia Prin paduri n-am ajuns, dar tot am reusit sa ne imbatam ... la inceput doar privind pe geam, mai apoi pe malul apei. |
Ce-mi faci?
L-am pus pe slideshow si nu-l mai opresc pan diseara..
Iara Barcelona... wow si iara wow, m-am uitat, am oftat, am admirat... as putea sa traiesc acolo! Chiar si ca homeless Ce de gradini, ce de fantani, terase... si catedrala aia fantastica... D'apai am vazut ca ati prins valuri de-a binelea cand v-ati dat cu cataramanul! |
Si io! Si vorbesc serios.. daca n-ar fi copiii si maine as pleca la Barcelona sa traiesc acolo o vreme.. . Vaz eu facand ce.. spal vase, plimb catei... sau smotruiesc la catamaran .
Stiu oameni, mai plimbareti de fel, care-au zis ca stau un an si inca nu se dau dusi.. e plin pe-acolo de expati. Ihi! Vazusi ce curajoasa fui?
Cu ce ocazie s-au petrecut minunatiile astea? |
A fost Sarbaroarea Lampioanelor combinata si adaptata.. ceva intre o sarbatoare Waldorf (povestea piticului Mili care pleaca in cautarea focului sa-si incalzeasca micuta locuinta) si o veche sarbatoare germanica (Marsul Lampioanelor cu ocazia Sf Martin). Avem o prietena tare creativa si cu har pentru de-astea.. nu putem decat sa ne bucuram .
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
danita spune:
salutare
am citit asa pritnre randuri si ma bucur ca suntem totusi"impreuna "
noi suntem bine ... vineri au venit la noi 2 fetite cu care s-a distrat de numa ... acum sunt "fetele noastre" ... mi-ar placea sa vina mai multi copii la noi si ma oftic ca nu e nici un fulguletz in zona noastra .....
vreau sa mergem din nou la piscina dar am oarecare retinere .....mai merge cineva ?
pupici si o zi frumoasa
D
Laura13 spune:
citat din mesajul lui lizzy am nevoie de idei de activitati (de joaca). n-am chef de sapat si evaluat propuneri ale unor mamici in general. vreau ideile voastre. ma intereseaza chestii de facut impreuna cu copiii, seara, dupa 6, care sa necesite un minimum de materiale si timp putin. deci ceva distractiv dar usor de facut, in care se ne implicam cu totii. motivul este ca piciul progreseaza verbal dar stagneaza cognitiv. astfel, inteleg ca trebuie sa ne jucam mai mult, dar educativ. incep eu: 1. confectionam arici: tai pe lungime un cartof spalat, infig pe toata suprafata maronie o gramada de scobitori, ii desenez gura si ochi cu marker negru. gata, avem o familie de arici :) (in timp ce lucram povestim despre cartof - ca e amar asa crud, ca se mananca fiert sau copt, etc, sa scobitorile inteapa precum acele ariciului, ca markerul lasa urme serioase pe piele, etc) 2. ciorchina de strugure din hartie creponata: pe o coala A4 normala desenez cercuri (5 pe primul rand, 4 pe urmatorul si tot asa); pe fiecare cerc lipesc (lipici stick) un ghemotoc mic de hartie creponata mov; la final desenam cu carioca o codita si o frunza pt ciorchine (povestim ca frunctele au vitamine si ne dau sanatate, ca strugurii sunt si galbeni, si roz, depinde de soi) 3. ploaia: desenez pe hartie albastra un nor, decupez norul, il lipesc pe o coala alba A4. tot din hartia albastra ii las pe copii sa rupa bucatele, cum vor ei. si sa le lipeasca de la nor in jos, pe toata pagina. asa ploua (si povestim de ce se formeaza ploaia si la ce e buna ea si cum ne imbracam cand ploua si de ce) mai departe astept ideile voastre. vreau sa-mi fac program. stiu ca nu folosim timpul cu ei (putin de altfel) in mod eficient. si chiar daca suna matematic (si stupid), sper ca daca imi fac program scris, atunci putem in fiecare zi sa facem cate o activitate din asta, care, chiar daca ne ia 30 de minute, macar e educativa si ne implica pe toti. …I want to build a bridge from my world into yours. Will you meet me half-way? Maybe one day, can it really be that simple?! To shower you in unconditional love, not leave you to flounder, But inspire you to test the waters of this alien land… (‘Open Your Eyes’ - T.Granell) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna |
fff faine ideile voastre.
exact asta discutam cu florin aseara. el sa vina cu ideile, ca ma joc eu cu dani (florin oricum nu are rabdare).
eu ma gandeam sa adun de ex frunze de afara sa le lipim pe o foaie A4 sa desenam apoi o coroana si o tulpina si sa facem un copac.
sau sa facem/desenam/lipim, fara o ordonare precisa, tot ce ne trece prin cap legat de o anumita tema. de ex toamna. ce am pune pe hartie? si sa il las pe dani sa zica. ma gandesc la castane (apoi sa le desenam), ploaie, frunze care cad ... etc.
sau despre curtea lu' mamaie de la tara. ce are acolo? si sa decupam din carti animalele pe care si le aduce el aminte si sa le lipim.
da' e fff faina tema si am sa imi salvez si eu ideile voastre.
si vroiam musai sa o intreb pe dia ce-s alea stickere , ce se face cu ele si cum se joaca oana cu ele? iertati prostia, va rog.
pup
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
citat din mesajul lui lizzy am nevoie de idei de activitati (de joaca). n-am chef de sapat si evaluat propuneri ale unor mamici in general. vreau ideile voastre. ma intereseaza chestii de facut impreuna cu copiii, seara, dupa 6, care sa necesite un minimum de materiale si timp putin. deci ceva distractiv dar usor de facut, in care se ne implicam cu totii. motivul este ca piciul progreseaza verbal dar stagneaza cognitiv. astfel, inteleg ca trebuie sa ne jucam mai mult, dar educativ. incep eu: 1. confectionam arici: tai pe lungime un cartof spalat, infig pe toata suprafata maronie o gramada de scobitori, ii desenez gura si ochi cu marker negru. gata, avem o familie de arici :) (in timp ce lucram povestim despre cartof - ca e amar asa crud, ca se mananca fiert sau copt, etc, sa scobitorile inteapa precum acele ariciului, ca markerul lasa urme serioase pe piele, etc) 2. ciorchina de strugure din hartie creponata: pe o coala A4 normala desenez cercuri (5 pe primul rand, 4 pe urmatorul si tot asa); pe fiecare cerc lipesc (lipici stick) un ghemotoc mic de hartie creponata mov; la final desenam cu carioca o codita si o frunza pt ciorchine (povestim ca frunctele au vitamine si ne dau sanatate, ca strugurii sunt si galbeni, si roz, depinde de soi) 3. ploaia: desenez pe hartie albastra un nor, decupez norul, il lipesc pe o coala alba A4. tot din hartia albastra ii las pe copii sa rupa bucatele, cum vor ei. si sa le lipeasca de la nor in jos, pe toata pagina. asa ploua (si povestim de ce se formeaza ploaia si la ce e buna ea si cum ne imbracam cand ploua si de ce) mai departe astept ideile voastre. vreau sa-mi fac program. stiu ca nu folosim timpul cu ei (putin de altfel) in mod eficient. si chiar daca suna matematic (si stupid), sper ca daca imi fac program scris, atunci putem in fiecare zi sa facem cate o activitate din asta, care, chiar daca ne ia 30 de minute, macar e educativa si ne implica pe toti. …I want to build a bridge from my world into yours. Will you meet me half-way? Maybe one day, can it really be that simple?! To shower you in unconditional love, not leave you to flounder, But inspire you to test the waters of this alien land… (‘Open Your Eyes’ - T.Granell) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna |
fff faine ideile voastre.
exact asta discutam cu florin aseara. el sa vina cu ideile, ca ma joc eu cu dani (florin oricum nu are rabdare).
eu ma gandeam sa adun de ex frunze de afara sa le lipim pe o foaie A4 sa desenam apoi o coroana si o tulpina si sa facem un copac.
sau sa facem/desenam/lipim, fara o ordonare precisa, tot ce ne trece prin cap legat de o anumita tema. de ex toamna. ce am pune pe hartie? si sa il las pe dani sa zica. ma gandesc la castane (apoi sa le desenam), ploaie, frunze care cad ... etc.
sau despre curtea lu' mamaie de la tara. ce are acolo? si sa decupam din carti animalele pe care si le aduce el aminte si sa le lipim.
da' e fff faina tema si o sa imi salvez si eu ideile voastre.
si vroiam musai sa o intreb pe dia ce-s alea stickere , ce se face cu ele si cum se joaca oana cu ele? iertati prostia, va rog.
pup
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi