Retete cu mei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, mai bun parmezanul decat Feta, multumesc.

Azi am indraznit sa-l pun intr-o supa de spanac in loc de orez sau hrisca (doar doua linguri cerea reteta). A fost bun, asa ca voi adauga si in alte supe.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

am gasit din intimplare o supa de cartof dulce cu mei , asa ca o adaug aici la listuta cu retete poate mai fac pofta si altora
http://www.homemakers.com/food-and-recipes/curried-sweet-potato-and-millet-soup/r/8413
intr-o varianta simplificata cred ca e buna, altfel are cam multe ingrediente dupa parerea mea. O voi face azi cu cartof normal

Mergi la inceput

Interesanta, sa-mi spui dac aiti place. Pui si ghimbir si sirop de artar? Nu cred sa pot inghiti o supa asa dulce, dar te astept cu impresii si modificari.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

deci am simplificat-o la singe :-) fara ghimbir si sirop de artar ca n-aveam si in loc de cartof dulce am pus cartof normal ca asta era in doatre ... concluzia finala: supa mea a iesit acrisoara

Dar pe total general gustul era bun.

Am facut si chiftelele de mei ( cele vegane ) Cred ca erau mixate cind era meiul si legumele fierte, eu nu am mixat nimic, am fiert meiul cu morcov, cartof si telina ca pe un pilaf, apoi am ras in el putin parmezan ca sa nu mai pun sare, dar putin de tot, am adaugat putin pesmet cit sa mai traga din umezeala si am facut chiftele tavalite prin susan prajit putin ... puse pe hirtie in cuptor .. o minunatie .. sanatoase ( fara grasimi, prajeli, colesterol ).

Mergi la inceput

Multumesc, Crista, poate ca am sa incerc supa (cu supa de pui in loc de supa de legume, ca baza. Mi-e frica si de zeama aia de portocale !)

Iar in chiftele as pune o gramada de parmezan (sa le ameteasca un pic mai mult pe dansele, fadele. Da, caut mancarici sanatoase si neprajite, dar parca pe unele tot greu le... mestec (morcovi si mai ales cozi de telina (nu gasesc aici telina radacina)).

Take joy! (poze)

Mergi la inceput