ce tip de ulei
Raspunsuri - Pagina 3
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 nikol...deci e albastrica nu maronel ,ma speriasem cind nu l-am mai vazut pe maronel ,deci esti ok |
Daaa....sunt bine Slava Domnului
Si da...e albastrica, si eu...nu ma vad mama de fataaaa...
ca sa nu fiu complet off topic, vrusi sa va spun ca tocmai am aruncat ceva legume in tigaie, peste care am presarat ulei de susan, seminte de susan si putin soy sauce.O nebunieeee, intr-adevar uleiul de susan, miroase demential
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 nikol...deci e albastrica nu maronel ,ma speriasem cind nu l-am mai vazut pe maronel ,deci esti ok |
Daaa....sunt bine Slava Domnului
Si da...e albastrica, si eu...nu ma vad mama de fataaaa...
ca sa nu fiu complet off topic, vrusi sa va spun ca tocmai am aruncat ceva legume in tigaie, peste care am presarat ulei de susan, seminte de susan si putin soy sauce.O nebunieeee, intr-adevar uleiul de susan, miroase demential
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Bratu Monica spune:
Nu ma pot lamuri exact cu uleiul de samburi de struguri ?La ce este bun,sau este mai bun decat uleiul de masline,cum este ueleiul din turte de masline?Nu ma pricep deloc daca-mi poate cineva explica ceva despre aceste doua tipuri de uleiuri va rog mult,astept un raspuns.
ANITA75 spune:
nikol de ce nu te vezi mama de fata? sa fi bucuroasa ca ai pereche
as vrea sa stiu care e mai bun uleiul de masline sau de srtuguri
daniela_b spune:
Gasiti lucruri interesante aici:
http://www.bonchef.ro/ce-uleiuri-folosim-pentru-gatit/581/
si aici:
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaArticol&lid=31
Si despre punctul de fum al uleiurilor puteti cauta pe net, pentru fiecare in parte, functie de interese.
O lista pe scurt aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point
Pentru a "ridica" oarecum temperatura punctului de fum al unor uleiuri va puteti ajuta de unt.
Un cub de unt adaugat in uleiul de masline il face sa nu se mai arda atit de repede.
Atentie insa la colesterol si la ...gust.
Unele retete nu suporta amestecul untului in treburile lor interne.
“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher
Kariris spune:
Eu folosesc la mancarea fetitelor (tocanite,etc) ulei extravirgin de masline. Dar putin. La ciorbe nu pun niciodata, doar cand sunt fara carne pun la sfarsit putin ulei de masline sau chiar in farfurie cand papa ciorbita. La salate tot ulei de masline. Snitzele, chiftelute fac doar in ulei de palmier. Cam astea sunt singurele prajeli pe care le fac. Cartofi prajiti nu mancam deloc. Omleta o fac in putin unt si cu mult cascaval ras. Doar pestele il fac pane in ulei de masline pt ca imi plce la nebunie gustul pe care il prinde.
Pana au avut un an mi-a recomandat pediatrul ulei de floarea soarelui sau de porumb. Cel de porumb nu mi-a placut deloc. Cel de palmier imi place pentru ca nu scoate fum, nu miroase ca cel de floarea soarelui de stie tot cartierul ce gatesti, pot sa gatesc si peste si pui si o chifteluta in aceeasi tigaie si nu imprumuta gustul una de la alta. Ma rog, are multe calitati.
Incerc acum dupa ce am citit de cel de seminte de struguri sa imi procur. Este extraordinar daca e asa si, mai vreau de susan.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
galu spune:
Mi-am luat si eu ulei de palmier pt prajit,dar inca nu l-am incercat(ca de cand tati este la cura de slabire, mancam numai la gratar), in schimb cel de seminte de struguri este extraordinar..l-am folosit la sosuri, ciorbite, salate..
Kariris spune:
Olivia, de unde ai luat uleiul de seminte de struguri?
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna