ce tip de ulei
Raspunsuri - Pagina 2
Christel spune:
Si eu pentru prajit folosesc tot ulei de rapita, desi fac prajeli din ce in ce mai rar,asa ca nu consum mult, in rest de masline si de ceva timp am descoperit acest miracol de ulei(samburi de struguri care poate fi folosit si in cosmetica, aviz amatoarelor), foarte bun, cititi despre el sa vedeti cate calitati are.
Aici e un pic mai scump(in jur de 2,5 euro)sticla de 250 ml.
Si mai folosesc mai rar ca-s scumpe:ulei de susan,de in, de trufe la diferite specialitati sau salate.
Christel spune:
Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii
Bolile vasculare
- Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.
Bolile de inima
- Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate. Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.
Tumorile benigne
- Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare.
Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de
samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.
Infectiile diverse- Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C
in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomanda consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.
Alzheimer
- La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta.
Afectiuni dermatologice
- Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice. Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.
Colesterol
- Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, se reduce cu 15,6 % nivelul colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani. In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Varice si hemoroizi
- Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.
Arteroscleroza
- Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol.
Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.
Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general
- Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).
Deficiente imunitare
- Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului.
O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.
Artrita (reumatismul)
- Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale. Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.
Alergie
- Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice).
Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.
Imbatranirea
- Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La barbati, previne impotenta vasculara. La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace.
Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).
Vedere obosita
- Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii. Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.
Christel spune:
Si in uz cosmetic folosit(sper ca nu v-am plictisit cu aceste detalii) dar mi se par folositoare, sper sa va fie si voua de folos daca nu stiati.
Boli care se trateaza extern cu uleiul de samburi de struguri:
Piele uscata si sensibila la frig
- La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri.
Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.
Piele cu tendinta de imbatranire
- Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de
vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.
Ten uscat
- O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.
Contraindicatii
Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.
Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.
Poate ar fi fost mai indicat sa scriu astea la sectiunea de cosmetice, dar pentru ca este vorba aici despre uleiuri...le-am postat aici, chiar daca este un pic offtopic.
silvi_2005 spune:
Eu folosesc mai multe tipuri de ulei : pt gatit ciorbe si sosuri ulei de porumb, la mancarea chinezeasca ulei de arahide sau de masline extra virgin, la salate si la unele mancaruri ulei de seminte de struguri, la unele mancaruri chinezesti gen taietei chinezesti cu legume ulei de susan ( e f tare se pun cateva picaturi) .
Pentru prajit cartofi folosesc amestec de 4 uleiuri asa gasesc aici si cica se comporta cel mai bine la temperaturi inalte e amestec de ulei de floarea soarelui, cu de masline, de rapita si seminte de struguri il puteti face si acasa daca nu gasiti de cumparat, predomina uleiul de floarea soarelui.
Un ulei excelent pentru sanatate care se gaseste peste tot desi e mai scump este uleiul din sambure de nuci, se conserva la frigider dupa ce se desface sticla si eu una recunosc ca nu imi prea place e prea puternic gustul de nuca dar cica face minuni pt bolile cardiovasculare.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
nikole spune:
Am si eu ulei de samburi de struguri, il folosesc la salate in combinatie cu cel de masline, dar sincer mie nu-mi prea place gustul...de fapt, nu are gust, e ciudat...mai am jumatate de sticla, il mai adaug pe unde pot, ptr ca nu ma lasa inima sa-l arunc, insa ca si gust il prefer pe cel de masline.
Totusi...pe uleiul de seminte de struguri, ar trebui specificat daca e extra virgin, virgin, sau pur, nu?
Pe al meu nu scrie nimic, doar made in Italy, ma gandesc ca e pur, si poate de asta si gustul lasa de dorit, nu stiu..
ce culoare are al vostru?
asta e un galben lamaie, si e mai "subtire" ca cel de masline.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
natalia2008 spune:
Am sa va spun si eu ce uleiuri folosesc in bucatarie: ulei bio de masline, de porumb la tot ce inseamna salate si ulei bio de floarea soarelui la ciorbe, mancaruri gatite, prajeli.
Am cumparat recent de la biomania un ulei bio de floarea soarelui romanesc. Nu vreau sa fac reclama, dar e totusi ulei romanesc ... si se gasesc asa de putine produse bio romanesti.
Iael spune:
Nu prea mai stim ce e sanatos si ce nu .
Desi suntem tot mai mult preocupati sa mancam sanatos nu prea stim ce .
Studiile specialistilor se contrazic .
Unii mananca ulei de canola ( SUA, Israel ) si sunt convinsi ca e un ulei mai bun decat cel de floarea soarelui in timp ce altii spun ca uleiul de canola e toxic si nu e recomandat in alimentatie .Acestia din urma spun ca uleiul de floarea soarelui e mai bun .
Asa ca eu am decis sa folosesc in continuare ulei de floarea soarelui la gatit si incerc sa folosesc si ulei de masline crud in anumite salate .
Sunt multe controverse si pe tema consumului de apa sau a consumului de grasimi .
Sunt oameni care incercand sa manance mai sanatos (consum de soia ) si-au facut mai mult rau decat bine
Suntem stresati ca nu mai stim ce sa mancam si tot mai multe alimente gustoase/ mancaruri ne sunt "interzise " .
Putem renunta la aceste alimente reprimandu-ne pofta dar nici acest lucru nu e tocmai sanatos .
Si toate acestea pot conduce in final la dimuarea starii de bine .
silvi_2005 spune:
Nikole asa e uleiul de seminte de struguri nu trebuie sa fie virgin sau extra mie tocmai asta imi place ca e foarte discret la gust.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Nikole asa e uleiul de seminte de struguri nu trebuie sa fie virgin sau extra mie tocmai asta imi place ca e foarte discret la gust. Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Multumescptr raspuns, inseamna ca papilele mele sunt de vina.
De regula imi plac gusturile puternice si mirosurile puternice, de aceea il prefer pe cel de masline, si de susan.
Macar m-am lamurit, tot traiam cu impresia ca cine stie ce calitate inferioara am cumparat, si de asta ...nu-i simt gustul
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
ANITA75 spune:
nikol...deci e albastrica nu maronel ,ma speriasem cind nu l-am mai vazut pe maronel ,deci esti ok