ce tip de ulei

ce tip de ulei | Autor: galu

Link direct la acest mesaj

Buna,

Spuneti-mi va rog ce tip de ulei folositi voi pt copii la gatit ciorbe, fripturi? Masline, porumb, floarea soarelui...Eu am inceput sa folosesc mai mult maslinele, dar am auzit ca trebuie folosit un anumit tip..nu stiu despre ce e vorba...ma puteti ajuta?
merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu folosesc ulei de floarea soarelui la gatit. Se pare ca uleiul de masline isi pierse calitatile la temperaturi mari. Asa ca uleiul de masline il folosim la salate si preparate care necesita ulei neincins

Mergi la inceput

Aaaa si folosim ulei de samburi de struguri, tot asa in salate si altele , singur sau in combinatie cu uleiul de masline. E bun la gust si cu o aroma mai putin pregnanta decat cel de masline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Eu il folosesc doar pe cel de masline, insa nu la prajit, ptr ca nu prajesc de regula nimic.
Si eu stiu ca la temperaturi mari isi pierde calitatile, insa gustul e infinit mai bun decat cand gateam cu cel de floarea soarelui.

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Folosesc doar ulei presat la rece, cel mai des de masline, uneori si de floarea soarelui sau porumb. Daca este presat la rece (extra virgin), nu-si pierde proprietatile la temperaturi inalte, indiferent de ce tip este.

Cand fetita avea pana intr-un an, am folosit doar ulei de porumb, asa mi-a recomandat pediatra ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am citit recent ca uleiul de porumb nu ar fi tocmai indicat, are potential cancerigen si nu ai de unde sa stii daca nu a fost folosit porumb modificat genetic...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

delsim, cam cit costa uleiul de simburi de struguri si unde se gaseste
am luat si eu ulei de porumb dar nu prea ne place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANITA75

delsim, cam cit costa uleiul de simburi de struguri si unde se gaseste
am luat si eu ulei de porumb dar nu prea ne place

suntem ploiestence ...
gasesti in carrefour si in kaufland cu siguranta, la zona/raftul cu ulei, langa uleiul de masline
saptamana trecuta am vazut in kaufland, costa 18 ron o sticla, cred ca are 0,75 sau 1 litru.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Nu mai stiu exact,insa e un pic mai ieftin decat cel de masline.Se gaseste la supermarket , tot la raionul de uleiuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

pt bebei/copii ulei de masline, poti adauga in mancare si dupa gatit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu la prajit am inceptu sa folosesc ulei de rapita (incerc sa nu prajesc multe, dar nu e numai cum vreau eu). Conform unor medici oncologi, ar fi cel mai putin cancerigen la temperaturi innalte. Are gust bun (adica nu se simnte nici un gust deosebit) si e chiar mai ieftin decat cel de floarea soarelui. Din pacate, nu prea se gaseste prin magazine. Am gasit cel mai des, combinat (80% rapitza, 20% floarea soarelui).
Am gasit intr-un articol ca "uleiul de rapita contine jumatate din grasimile saturate pe care le inglobeaza in mod normal uleiul, cum ar fi cel de masline. Este, de asemenea, bogat in grasimi nesaturate, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol."

Am inteles ca si uleiul de palmier ar fi indicat la gatit. Nu stiu, nu am folosit niciodata.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput