Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Helau!
CrisDun imi pare rau sa aud ca nu e bine Carina, sanatate multa va doresc! Cum e suspecta de oreion? Pai se poate diagnostica destul de usor ca i se umfla fata (sau numai o parte si apoi trece la cealalata jumatate) ca o para. Andreas a avut si stiu ca e foarte evident oreionul, plus durerea aferenta. Asa-mi place stilul romanesc "preventiv antibiotic" .
Cred ca arati super, nu mai mergi pe nicaieri sa te vedem in poze? Felicitari pentru ambitie si reusita!

Eu n-am tinut never ever monti dar mi-e greu sa cred ca ar putea destabiliza organismul intr-atat incat sa dea diabet. Asa cum spunea si Andreea probabil e vorba si de predispozitie si o coincidenta a momentului. Imi pare rau!
Dupa dieta asta care tine aproape pana la jumatea lui ianuarie mi-am propus sa trec pe monti pentru mentinere.
In orice caz alergatul asta ma termina, tot astept sa prind ceva mai multa rezistenta dar cred ca mai am de asteptat, dupa 2 ture de parc lesin (asta inseamna 15 minute de alergat)

Andreea eu practic metoda telefonului cu pediatra, daca nu e musai s-o vada sun sa mi-l scrie si eu trec numai sa-l iau si asta inseamna sa-mi bag doar capul pe usa si il cer.
Si eu o duc la gradi de...uite ca sunt trei saptamani de cand o tine tusea si tocmai am sunat pediatra sa-mi recomande alt sirop.

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata, dau si o prajitura cu curmale!

Si o melodie draga cintata de un domn:

Montignac nu cred ca poate provoca totusi diabetul, dar nu este indicat diabeticilor sau celor predispusi spre diabet pentru ca dieta lui se invirte in jurul indicelui glicemic al alimentelor si acesta are un rol important si in alimentatia diabeticilor. Deci nu cred ca dieta l-a provocat, dar se poate sa fi transformat in diabet o predispozitie spre aceasta boala.

Eu am tinut Montignac, asa am slabit dupa Tudora, dar nu l-am tinut niciodata ca la carte pentru ca alaptam. L-am tinut in mare, urmind citeva principii, care mi-au facut atit de bine incit si acum le respect in alimentatia familiei: fructele mincare singure si nu ca desert, nu mai mincam cartofi cu friptura, ci friptura o servim cu alte legume (pastai verzi, de exemplu) si multe altele. Am si citeva retete pe care le fac si pe care le consider extrem de sanatoase. Pentru ca asta e problema cu dietele, oricit de bune ar fi: sint aceleasi pentru toate persoanele, ori eu consider ca fiecare persoana este unica, deci si regimul alimentar trebuie sa fie la fel. Ma uit la copiii mei, de exemplu. In mare, pe Agata si pe Lisandru ii pot hrani la fel si le cam plac aceleasi alimente... bine, ca Lisandru e inca mic. Dar, in nici un caz, nu o pot hrani pe Tudora la fel ca pe ei sau chiar ca pe noi. Tudora este complet diferita de noi din multe puncte de vedere, inclusiv cel al alimentatiei. Asa ca, fac mincare pentru toti trei, dar daca Tudora nu e multumita, ii dau ce stiu ca maninca cu placere... daca ar fi sa se ingrase, nu as avea pur si simplu cum sa aplic acelasi regim pe amindoua, trebuie diferentiat in functie de felul fiecaruia de a fi, de a minca, de a dormi, sint atita factori la mijloc. Eu consider aceasta uniformitate a dietelor destul de periculoasa pentru sanatate si de aceea nu le agreez. Montignac l-am tinut, asa cum spuneam, ceea ce mi s-a parut bun pentru mine din reteta lui pentru ca nu impunea prea multe lucruri, iar ceea ce impunea mi s-a parut uman si de bun-simt. Si inca mai cred, pentru ca dupa ce am slabit, nu am mai pus un gram la loc decit atunci cind am ramas insarcinata.

Cred ca, pina la urma, dieta cea mai buna pentru toti este echilibrul in alegerea alimentelor, grija sa fie de toate cele necesare organismului, ore regulate de masa si sa nu fie sarite, miscare cit se poate si daca se poate in aer curat, somn suficient si la ore normale, reducerea pe cit posibil a stresului si o atitudine pozitiva in fata vietii.

Vedeti ce bine stiu ce am de facut? Nu ma intrebati daca si fac... am incercat acum citeva luni, am respectat totul cam o luna si am slabit cam trei kilograme si m-am simtit tare bine si odihnita. Numai ca stresul te trimite inapoi intr-un regim nesanatos de viata, de aceea e greu sa slabesc, pentru ca nu vointa imi lipseste, ci o viata linistita. Daca ma tin de ce am vazut ca are efect asupra organismului meu, slabesc putin si greu, dar real, adica atit poate slabi organismul meu sa dea jos in atit timp daca e fortat sa traiasca sanatos... Daca as tine un an, ar insemna sa slabesc sa zicem primele 6 cam cite 3, pentru ca sint grasa si are de unde sa se duca si apoi putin cite putin pina ajung la greutatea ideala. Dar si asa, 18 kilograme in 6 luni mi se pare cam mult, asa ca, eu as fi multumita daca as slabi si un kilogram pe luna si apoi inca vreun an restul, adica vreo 5... si cam in doi ani as fi la loc, asa cum ar trebui sa fiu. Am zis ca imi dau ragaz pina pe 1 ianuarie, sa ma pregatesc psihic, sa termin cu alaptatul (desi tare dor imi va fi sa mai am un puiut atirnat de titza) si gata, la sanatoriu cu mine!

Ati vazut ultimul videoclip al lui Robbie Williams? Titlul noului album din care face parte este foarte sugestiv pentru ceea ce i s-a intimplat, din fericire, spre deosebire de MJ si de multi altii, a reusit sa se salveze de dependenta de medicamente (deocamdata...):

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Salutare, mi-e si jena sa mai scriu, iar am disparut cu saptamanile...
Acum am avut probleme cu mama -a facut pneumonie dupa o viroza luata de la Iepu', i-a fost rau de tot, la ea tot ce face e oricum foarte nasol ca face un tratament care ii reduce imunitatea. Dupa asta i s-a umflat un picior si ar fi tb sa faca o tomografie-eu refuzat-o la 3 clinici pe motiv ca substantele de contrast ar putea interfera cu tratamentul pe care il face ea...in fine, acum ii e mai bine.
Iepu e binisor, saptamana trecuta au avut la gradi "career week" si i-am avut pe toti cei din grupa ei in vizita la mine la birou. Asa ca le-am vazut "in actiune" pe edu, si chiar m-a impresionat cum se purtau cu kinderii. Pe de alta parte avem pb cu tipa cu care fac balet -le pune note (mie mi se pare aberant la 4-5 ani), cand ia 10 e minunat, cand ii da 8 (notele sunt intre 8 si 10)e dezastru...La primul 8, acum cateva saptamani nu a fost prea afectata, la al doilea a plans in masina dupa ce a luat-o de la gradi...asa ca singura reactie pe care a putut-o avea bunicul a fost sa-i spuna ca nu conteaza, sa glumeasca ( "da' ce-ai facut, te-ai impiedicat? " )Pe de alta parte, nu e normal nici sa sa obisnuiasca cu ideea ca un 8 la fel de bun ca si un 10...
Asa ca i-am zis tipei care se ocupa de cluburi la gradi sa o lamureasca pe balerina ca eu nu mi-am propus sa o fac pe fiica-mea prim-balerina, vreau doar sa faca miscare si eventual sa se mai si distreze in timpul asta. Tipa cu organizarea mi-a dat dreptate, mi-a zis ca nici ea nu considera normal sa primeasca note, a vb cu balerina bla, bla...ca balerina e foarte multumita de cum evolueaza copilul , bla, bla...Joi cum intru in casa Iepu sare fericita ca a luat 10 ! No, deci ne-am inteles bustean...Ieri mi-a zis si ca a stat in time-out la balet (mai demult)pentru ca nu a stiut sa faca ce le-a cerut miss...Deci maine ma duc sa ciufulesc o balerina "tanara si care iubeste copiii mici" dupa cum se descrie singura... Rezolvarea ar fi simpla ( si ieftina !) sa o retrag de la balet, dar Iepu VREA sa fac balet in continuare...doar sa vin eu la gradi sa-i zic lui Miss sa-i dea mereu 10...

Chris- povesteai despre o salina la care ati fost de curand si a fost ok, unde anume ca nu reusesc sa-mi amintesc...

NewMami-ma intrebai cand a fost Iepu diagnosticata cu autism -la 1 an si 9 luni, moment la care nu spunea nici un cuvant cu sens si nu se deranja sa dea semne ca si-ar recunoaste numele. In fine, cel putin aici in Romania procentul de copii diagnosticati cu autism, care dupa cativa ani nu mai au nici pe naiba e de-a dreptul ingrijorator...

Nelia- Iepu e la Little London in Scarlatescu, de ce intrebai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

'Neata ! Haideti la ,

Fran, la Ocnele Mari am fost, langa Ramnicu Valcea (pe drumul spre Horezu, se face dreapta la cativa km dupa ce ai trecut de Rm Valcea).

Fetelor, va multumesc de urari si incurajari Pana la urma, am fost vineri la pediatra fetii, care ne-a infirmat oreionul, in schimb a auzit ceva la plamani, si ne-a trimis sa ne pozam Din fericire nu e pneumonie, ci doar plamanul stang oleaca mai incarcat, drept pentru care antibioticul e musai de luat. In fine, antibioticul respectiv e intr-adevar unul tare, dar nu e asa de speriat (Axycef se cheama, e la fel cu Zinnat-ul), in ideea in care se da si copiilor sub 12 ani, doar ca maica-mea citise prost prospectul

Aseara am fost la concert la Chris Norman (Smokie e unul dintre band-urile mele preferate), si a fost demential. Singura problema e cu publicul roman, care s-a incapatanat cu nerusinare sa stea lipit de scaunele alea, de zici ca eram la scoala . Numai o tanti spre 50 de ani, si cu mine am dansat pe-acolo, mai in spate, asa, ca sa nu jenam persoanele care se uitau ca la televizor. Am fi luat-o si pe Carina, daca nu era cu otita minunata, si am vazut ceva familii cu copilasi (o tanara avea in brate cu bb de vreo 2-3 ani, cu pampersi, care incerca sa doarma, si ea ii tinea mainile la urechi, din cauza de zgomot). In fine, a fost super...

In caz ca pasioneaza pe cineva Top Gear - aseara am vazut emisiunea loc cu filmarile din Romania - filmari extraordinare (Transfagarasanul si Moldoveanul filmate de sus, din helicopter), dar mesajul cam ambiguu - nu stiu unde naiba au gasit atatia cocliti (nu neaparat o etnie anume), si atatea carute, cirezi si altele venite parca din secolul XIX .

Va doresc o saptamana frumoasa, si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

'neatza! Si o saptamana buna va doresc.

Ah, am scapat TopGear-ul cu filmarile de la noi, chiar voiam sa le vad, eram curioasa cum se vad locurile de aici prin ochii lor.

Eu azi ma odihnesc, am ajuns sa nu-mi prea mai placa weekendurile. Astia mici ai mei au o energie de neoprit, si de cand a crescut si Raducu se indeamna amandoi la prostiute si e galagie tot timpul. Am calcat un teanc maaare de rufe, dar am reusit sa golesc dulapul. M-am uitat la "American idol" si sambata si duminica, cate 2 ore, numai bine mi-a ajuns sa termin rufele Aseara am facut si un castron mare de snitele. Prin urmare acum sorb la o cafea de vreo ora si ma lalai pe aici.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Gabitza, al meu sot a descarcat TopGear de pe Torrente de undeva... episodul cu Romania s-a difuzat pentru prima data si intaiasi oara ieri seara, in UK. Si in 5'de cand s-a terminat a fost uploadat pe Torrente, HD.

O seara buna !

Mergi la inceput

Fetele din Bucuresti, ceva foarte interesant si fun pentru copilasii nostii, in decembrie, Fabrica Spiridusilor: http://fabricaspiridusilor.ro/

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna si de la mine!

Gabitza aoleu de acum incepe greul cand or sa se certe pentru aceeasi masinuta si tu va trebui sa fii arbitru de centru o sa-ti doresti sa mergi la servici, acolo bineinteles ca vei tanji dupa manzisori si uite asa se fac barbati mari si n-or sa creada cand le vei povesti cat se mai harjoneau cand erau mititei, dar astea deja se intampla

Cris era de asteptat sa nu fie oreion, bine ca nu e nici pneumonie ca era de tras cu ea iar pe vremea cu atatia virusi pe m2 e destul de periculoasa. Imi place ca nu ratezi aproape nici un concert notabil, good for you !

Fran multa sanatate mamei tale, sper sa ai vesti bune in privinta ei, tatal tau cum se mai simte? Imi place stilul tau haios de a povesti , fa-o mai des. Parerea mea e ca trebuie stimulati la varsta lor dar nu prin note si nu de genul "astazi meriti 8 pentru cat ai muncit", mai degraba "nu-ti dau inca nota ci astept sa faci mai bine pentru 10" daca tot vrea sa dea note, asa cum spui si tu parca denatureaza semnificatia notei. cand ne mai arati poze cu Iepu, musai in tutu

Nelia sunt de acord cu tine in principiu si teorie cu dietele, chiar as putea sa aplic conditia ar fi sa stau/lucrez acasa, dupa masa sunt atat de obosita si infometata (la servici rareori mananc) incat bag la ghiozdan ce-mi pica la mana , dar de cand cu dieta asta pot spune ca mananca mult mai sanatos chiar daca nu la ore fixe, legume, fructe si peste la greu. Scaderea nu spectaculoasa si poate ca-i mai bine asa.

Feteloooooorrrrr ce ziceti, resuscitam subiectul?

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Azi am aflat ca exista in Bucuresti o salina artificiala de suprafata. S-a dus Costi cu Andrei acum, inca nu s-au intors, poate mai scapa de mucii repetati. Banuiesc ca ma mosteneste pe mine cu fondul alergic.
O sa faca 15 sedinte de cate o ora.
Fetele din Bucuresti, daca va intereseaza, www.salineleroman.ro

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Hello fetele!

Gabitza, interesanta treaba cu salina in bucuresti. Intra sa ne povestesti cum a fost. Ma gandesc ca ar fi buna pentru Eric ca el are astm.
Cu baietii acum incepe o perioada de box, noi am depasit-o sper eu. Inca mai sunt meciuri si intre ai mei, trebuie mereu sa am grija sa aibe doua lucruri de un fel: castroane, pahare. Jucarii nu. Perntru ca mi se pare o risipa. SI am incercat ep cat posibil sa-i invat sa se joace pe rand cu cate o jucarie. Evident nu au deprins inca maiestria jocului pe rand si inca le casuna pe aceeasi jucarie. Dar am alta regula daca nu impart jucaria care creeaza disensiuni se confisca pana cand spun eu. Si de unde plangea numai unul cand confisc jucaria plang amandoi. SI pe mine ma doare capul, dar in final cred eu ca se intelege ceva.

Azi ma pregatesc sufleteste pentru o coada sanatoasa la medica de familie. Filip se tot chinuie cu un rosu in gat care cand ii trece cand ii revine, mai face si febra din cand in cand, acum tuseste sec, dupa ce acum doua saptamani tusea expectorant apoi i-a trecut cateva zile. Nu stiu ce sa-i mai dau. Acum 5 saptamani a luat tratament cu antibiotic pentru o laringita, sper sa nu fie cazul si acum de antibiotic desi febra asta nu-i mai trece.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput