Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andreea, este undeva in Cotroceni intr-o vila facuta, cumva la subsol, sau asa ceva. Este o incapere cam ca o camera de bloc ca dimensiune, cateva bancute, o masuta. Toata incaperea este "tapetata" cu bolovani de sare, inclusiv pe jos si pe tavan. Pentru copii sunt chestii de colorat, creioane, sa nu se plictiseasca. E si o fantanita cu o apa curgatoare acolo, cred ca sunt si pe site poze cu locul.
Costi a facut un abonament pentru 15 sedinte de cate o ora. Copiii sub 10 ani au 50% din pretul adultilor.
Chiar sunt si eu curioasa de efecte, dar probbil o sa se vada in timp.
Ziceau baietii ca se simte cumva aerul mai curat, mai altfel cand respiri acolo. Si i-a zis sa nu manance macar o jumatate de ora inainte si dupa sederea acolo.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Buna fetelor,

Vad ca s-a animat subiectul si tare bine imi pare ca tare mult imi place sa va citesc.Am vazut ca se discuta despre diete.Mai am pana pe 13 decembrie sa slabesc 5 kg ceea ce va fi imposibil.V-am mai povestit eu ca daca de barbat nu mi-e frica cand mai pun 2-3 kg pe mine de mama imi este, ca ma face albie de porci.Dar vorba Neliei, daca am avea o viata linistita am arata si bine.

Alex e bine, face vizite tot mai dese si tot mai lungi la scoala.Mi-a spus ca ii place mult acolo.( sa vedem daca o sa spuna asta dupa cativa ani cand o sa aiba teme).Asteapta si el ca si noi sa mearga in Romania.Chair a primit niste cizme cu blanita in interior, si el nu se incalta cu ele pentru el spune ca sunt pt Romania.
Intr-o seara m-a surprins mnititelul ca iesind afara pe la ora 19:00 (mergeam pe undeva), mi-a spus: Mami! Miroase ca in Romania.Acum e drept ca era rece si mirosea ca in Romania, un aer tare si cu putin miros de fum(probabil cineva a facut focul in semineu)

Acum doua zile, barbatul meu a gatit.Si mancarea a fost excelenta.Eram toti 3 la masa si tot ii laudam macarea sotului, la care Alex spune: tati se pricepe la multe, face curat, face mancare, fixeaza(adica repara)multe.La care eu: "Pai si eu la ce sunt buna?"
Alex:" mami este de iubit, Alex este de jucat, si tati este de treaba!!!" Sa lesin si nu alta!!!Ma intorc catre sot si ii spun ca pana si Alex stie ca eu sunt printesa casei care nu face nimic si trebuie doar iubita.Dupa care il intreb pe fii-miu cine sa ma iubeasca pe mine? Si el zice: eu si tati sa te iubim.
Mi s-au inmuiat picioarele drept sa va spun.

cam atat de la noi,nimic nou in rest, acelasi impas cu joburile, suntem in asteptare sa facem 3 hoteluri poate ne mai iesim din c***t.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Super dulce Alex - Happy Potter, un barbatel adevarat Cred si eu ca te-a pus pe spate. Se pare ca i-a placut mult de tot in Romania daca are asa o memorie olfactiva despre Romania.

Andreea, astia mici ai mei vrand-nevrand au invatat cum e cu jucatul pe rand. De fapt Raducu, daca ma gandesc. Dimineata are toate jucariile la dispozitie si profita de ele, dupamiaza nu se baga ca stie ca o ia pe coaja.

Astia mici ai vostrii stiu de gluma? Andrei ia pe bune orice vorba a mea, nu stie de gluma nici un pic, ia totul personal si se oftica. Una-doua pune botul si lacrameaza.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Andreea si noi am tras-o cu tusea (singurul simptom) o bucata de timp dar de duminica incoace se vad clar imbunatatiri, s-au redus reprizele si accesele pana la voma. In primul rand am schimbat siropul, am trecut pe Prospan care contine si iedera si sirop obtinut din miere in ridiche scobita, sunt convinsa ca i se datoreaza in mare parte si acestei metode naturiste. Crede-ma ca da roade. Si asta in 3-4 zile. Sanatate multa!

Oana englezoiaca ce ferice de tine cu asa baieti iubareti, Alex e tare dulce cu declaratiile lui Veniti de sarbatori in Ro?

Gabitza de cate ori ii spun ceva "suspect" Biancai se uita la mine si ma intreaba "glumesti nu-i asa mami?" Si Bianca pune boticul destul de des dar asta pentru ca i-au cam iesit cornite si atunci incearca sa vada pana unde poate intinde coarda cu rasfatul si mai nou eu sunt cea rea si tati cel bun, noroc ca revine destul de repede la sentimente mai bune in ceea ce ma priveste pentru ca-i spun ca nu mai sunt prietena ei ci a Patriciei (cea mai buna prietena a ei) si nu suporta sa am alta prietena decat pe ea, e geloasa

Saptamana asta au la gradi tema Orasul meu si am ramas surprinsa cu cate cunostinte mi-a venit Bianca, despre Biserica neagra, despre Tampa...cred ca e foarte atenta la gradi si in general la detalii, intr-o zi mi-a explicat cum le pune doamna (ingrijitoare) ciorbita cu polonicul ca sa nu dea nici o picatura pe langa si mi-a dat o gramada de detalii cu exemplificare, tare-mi place s-o provoc la discutii ca le filozofeaza bine

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare,

Eu sunt acasa astazi, i-am dat mamei liber sa isi rezolve treburile (sa mai ajunga la doctorita de familie sa isi ia retetele lunare, ca daca fiica-mea sta de o luna acasa, n-a mai ajuns saraca mama nicaieri...).

Oana Onixone, imi place aerul "de Romania" de nu mai pot... Carina ii zice aer ca la munte- pentru ca acolo i-am atras atentia prima data in legatura cu mirosul asta de lemn ars si aer rece / tare.
Stii ce vroiam sa te intreb: cat de des este ceatza la Londra ? Eu m-am saturat pana peste cap de cetzuri - zici ca s-a mutat Tamisa in Bucuresti, zile intregi nu vad decat negura laptoasa de la ferestrele biroului . In birou chiar avem o vorba (de la Harry Potter ni se trage ): iar au venit dementorii ! Dar vin din ce in ce mai des... n-am vazut atata ceata in 30 de ani de stat in Bucuresti, cat am vazut anul asta, din ianuarie pana acum...

Gabitza, am citit si eu saptamana trecuta despre salinele din Buc- am o colega care a studiat mai in amanunt problema...

Dupa 4 zile de antibiotic (Axycef) si o sticla intreaga de Eurespal Carina a inceput sa expectoreze mucozitati galbene (scuzati detaliile picante). Si tuseste ca un magarus. Sper sa mearga spre bine... Azi ne-a sunat una dintre edu... nu sa se intereseze de absenta indelunga a Carinei ci - ati ghicit ! - ca sa imi aminteasca ccc ca mai am de platit optionalele pe octombrie, si niste revistute...of cors. Bun si-asa, dar nu stiu cum sa fac sa si ajng sa ii platesc... azi deja am pierdut trenul...

Apropo de trenuri: o co-forumista de pe un topic unde mai citesc eu a gasit un site care livreaza jucarii Thomas in Ro : http://www.buythomasthetankengine.co.uk/ Este super misto din cate am vazut, cu tot cu taxele de livrare (pentru Ro se pare ca e mai mult decat scrie pe site - si anume 14 lire in loc de 4.5) si tot ajungi mai ieftin decat daca le-ai cumpara de pe orice site romanesc (ma refer in special la asta: thomastoys.ro care pare cel mai ieftin so far).

Zilele trecute i-am cumparat Carinei revista Tobogan (in limba franceza, de la Inmedio) - care are cadou un set de stampile ... pe care le voi folosi si eu cu succes la votare LOL ! Nu va zic ca stampilele se potrivesc la fix cu contextul actual-marinaresc (o ancora, o corabie, un treasure chest, un cap de mort, un steag de pirati si o insula cu un palmier). Cred ca am luat-o razna

Tdi, voi ce mai spuneti ?
Salut reaparitia (chiar daca laconica) a Gustei - scrie-ne mai des despre voi!

Gata, timpul meu s-a terminat, ma duc la smotru. O seara buna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Elisor: da venim pe 13.Abia astept

Christina: pai aici nu mai este ceata deloc ca toate fabricile s-au mutat in eastul europei sau estul indepartat.Asa ca aici foarte rar e ceata.Daca ma intrebi pe mine acolo unde forta de munca este ieftina acolo e si ceata.

Gabitzam: da, ii place mult in Ro caci e cu toata lumea in primul rand.Si cred ca ii place acolo pentru ca are activitati mai multe decat aici.De ex nu uita satul de vacanta(unde il ducea bunicul) zilnic, plaja ...iarasi dus de bunic(cam posesiv bunicul ca nici pe bunica nu o lua).Pe unde mergea tatal meu, hop si Alex dupa el.Si imi cunoaste rudele bine, matusa mea, vara-mea, unchiul si chiar prietenii.Ma buseste rasul ca au ai mei niste prieteni de familie.Si pe el il cheama George, dar Alex i-a spus numele in engleza si chiar si in ziua de azi la fel il striga.ahhh...abia astept sa merg la mama acasa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai, ca pun si eu umarul la resuscitarea subiectului. Pe mine ma doare capul de nu mai pot, nu e raceala, sintem bine deocamdata, dar e vesnica mea durere... uite asa imi vine sa fac cu el: . Si am atit de mult de lucru, de citit, sint depasita din nou de situatie. Nu mai avem timp de nimic si sintem si ff obositi si stresati, nu e o perioada tocmai roz... dar macar de-am ramine sanatosi.

Avem nevoie de bani, am tot cautat ceva in domeniu, dar ce am gasit ne da peste cap programul... deja intrasem in panica. Dar am avut noroc ca bunicul care facea curatenie in gradinita s-a operat, iar nevasta lui nu poate sa faca singura... asa ca, am luat noi curatenia, in fiecare noapte, una eu, una Octav, mergem si facem curatenie si apoi stam si studiem acolo, ca e liniste, curat, cald si bine... Atit de draga ne e gradinita aia, e ca o casuta intima si placuta. Nu e nici greu, ne ia cam trei ore, dar facut lejer, e seara tirziu, asta ne trebuia, si ne e drag sa facem ca avem doi copii acolo. Banii cistigati sint exact acei pe care are dreptul sa-i cistige Octav fara sa-i fie afectat somajul, in plus reface salariul pe care l-a avut inainte de a intra in somaj. Sa zicem ca ne-am linistit pina prin februarie-martie, cind se vor intoarce la lucru cei doi. Mai inaintam si noi cu cursurile, mai cresc si copiii, scapam si de iarna, trece si criza... va iesi soarele si pe strada noastra... sper.

Legat de imunizare, noua ne trimite soacra sirop de brad sau muguri de brad pentru tuse, si ca imunizator, pe linga paharul de suc de citrice, bem sirop de catina (are multa vitamine (C, A, V, E), potasiu si e indicat in stari de stres, oboseala, raceli repetate, viroze, gripe, senzatii de slabiciune, lipsa poftei de mincare (), digestie lenta... ce mai, e nemaipomenit. Si sa stiti, ca eu chiar simt efectele lui si la noi, dar mai ales la copii. Si mai bem sirop de afine. Si asta e bun, am mai scris eu odata despre el, e bun pentru rinichi, dar si ca tonic si imunizator. Incercati-le, sint din alea naturale, de la Plafar, dar daca ati gasi la producatori acasa, ar fi si mai bine.
Uitati, astea sint:
http://www.plafartop.ro/poze/97_DSC00528.JPG
http://www.vital-plant.ro/images/P1020642.JPG
http://www.bionatura.ro/images/SR_sirop_natural_de_muguri_de_brad.jpg

Onixone, galant barbatelul tau! Fericito ce esti, doi barbati galanti (si frumosi pe deasupra) si amindoi te iubesc pe tine!

Elisor, pai asta spuneam si eu, ca in teorie stau fff bine, stiu toot! Dar cind sa pun in practica, ba ca-i alba, ba ca-i neagra, ba ca-i vaduva neagra (Operatiunea Monstru, va mai amintiti!?! Stiloul si bicicleta galbena, o bicicleta ca toate bicicletele... dea sta ne arde noua, dom'le, acum!?! - noi folosim tot timpul expresii din acest film, atit de bine se potrivesc cu realitatea... noastra.)

Androix, sa stii ca si eu foloseam metoda confiscatului, ca si ai mei se bat rau de tot pe orice, in trei, sau cite doi... e o nebunie la noi. Lisandru tipa cit il tine gura mine (maaaaaiiiin) si daca nu e ascultat, pocneste cu ce-i pica in mina (doar acasa, ca la gradinita e un baietel cuminte foc). Dar, am vazut si la gradinita (eu ma inspir mult din metodele educatoarelor de acolo, le si intreb cind dau de greu, sint ne-mai-po-me-ni-te!) si am si citit ca ar trebui sa fie ultima solutie, si asta dupa ce copilul stie regulile, i s-au explicat de nenumarate ori si este avertizat ca asta se va intimpla cu jucariile. Altfel, aceastea solutie provoaca frustrai mai mari decit cearta dintre ei si, lucru si mai grav, il face pe cel care ramine fara jucarie sa-l urasca pe moment pe cel din cauza caruia a pierdut-o, iar pe cel care nu s-a ales cu jucaria, dar vede ca a murit si capra vecinului, il face sa se simta satisfacut si oarecum protejat de parintele care confisca: na, nu o am eu, mami tine cu mine si i-a luat-o si lui.

Cea mai buna metoda, la fel ca in muulte alte probleme cu piticii, ramine rabdarea de a explica, chiar printre urlete (trebuie sa vezi cine a avut primul jucaria, ala are dreptul sa se joace... o vor amindoi, atunci trecem la 5 minute unul, 5 minute altul), blindete, calm, dar fermitate: nu, nu e a ta sau nu ai luat-o tu primul, trebuie sa astepti pina cind ti-o da fratele/prietenul... nu ti-o da, atunci eu, adultul, intervin si fixez limite de timp, in asa fel incit sa puteti beneficia amindoi de jucaria dorita. Acasa nu asculta, dar iti spun, la gradinita, isi cunosc atit de bine rindul, incit orice scandal pe orice jucarie nu tine mai mult de 1 minut, totul se calmeaza... au chiar si un ceas de jucarie, tot imi spun ca iau si eu unul, care e pus mereu sa sune dupa cele 5 minute, n-o sa-ti vina sa crezi cit de repede lasa teroristul meu jucaria din mina sau, mai mult, de mi-a picat fata cind l-am vazut prima data facind asta, se duce si i-o duce el personal copilului cu care s-a certat pe ea. Asa ceva... Beatrice, unde esti!?!!?!

Ma intorc la ale mele, dar mi-am propus sa intru mai des.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am iesit si am uitat...

ChrisDun, sanatate multa Carinei!

Si Agata spune mereu: aici miroase ca in Romania, are gust ca in Romania, arata ca ceva din Romania, hai sa cumparam sau luam... si noua ne place, ca atunci cind spune asta, intotdeauna sint lucruri placute, care si noua ne lipsesc.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hello,

Oana, m-am topit de Alex al tau, tare dulci mai sunt piticii astia.
Chris, sanatate multa Carinei, sa imi dai de veste cand sunteti mai bine,poate ne vedem cumva sa va dau ala, uit si eu ca o baba
Elisor, si la noi la gradi au invatatdespre oras, a mea a desenat Arcul de Triumf super fain, la pictat insa a cam intins culorile (pentru asta le-a dat hartii cu conturul printat) si mi-a dat o explicatie: a curs suc pe el. Stiind ca nu le da suc la gradi amintrebat ce suc si mi-a zis: aaaaaaaa, un copil a aruncat cu o portocala in steag, portocala s-a strivit si a curs suc:)))

Gargarita mea mi-a zis acum 2 seri ca ea vrea sa stie sa citeasca. Nu mai spun ca scrie singurica, nu face literele egale ca nu a invatat-o nimeni cum trebuie sa scrie dar se straduieste singurica acolo. I-a facut prietenei mele bune o felicitare de ziua ei, a desenat ea flori, soare, pomu, etc si i-a scris La multi ani si numele. Vrea sa stie de toate, ma intreaba cate in luna si in stele, e f curioasa, la gradinita e activa, sper sa ramana asa si mai tarziu:) Dimineata cand ne pregateam de gradinita m-a rugat sa ii explic cum putem vorbi, cum functioneaza urechea si ochii. In curand tre sa pun mana pe alte carti ca sa tin pasul cu intrebarile ei

Fetelor anul asta nu se fac serbari la gradi, asa ar fi ordin de la minister. Ati auzit de asta?

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Clara hai ca m-ai facut curioasa cu serbarile, o sa intreb si eu azi. Cred ca temele astea urmaresc programa ca parca si luna trecuta am avut la fel temele legate de fructe, legume si flori de toamna, apoi o saptamana de evaluare. Saptamana viitoare invata despre tara noastra
Imi imaginez ce incantata a fost prietena ta de felicitarea primita de la Garga facuta cu drag si suflet de manutele ei mititele. Felicitari pentru faptul ca stie a scrie, atata timp cat e dorinta ei si nu i se impune (nu e cazul la voi) mi se pare extraordinar, parca si nicknameul ii e predestinat Gargarita-harnicuta
E o varsta tare frumoasa acum, sunt dulci, inocenti, curiosi si au o gramada de intrebari si bineinteles tot pe atatea raspunsuri si filozofii personale. E o placere sa-i provoci la discutii
Somezi pe dropshots , nu mai aveti poze cu fetele, Garga cu Ilinca? Vad ca nici tu nici Oana nu mai puneti...sarumana pentru vizionare si comentarii , mereu le citesc cu placere

Nelia e de necontestat efectul benefic al resurselor naturale si ar fi bine sa-l avem mai des in vedere. Ma bucur ca ati reusit sa gasiti o solutie temporara, macar sa treceti cu bine iarna cum spui si tu. In orice caz voi aveti reale sanse sa va reveniti din criza asta cat de curand, noi, in schimb, ne indreptam si mai mult spre hau, de asta nici nu inteleg "ata" asta care va atrage mereu spre tara, eu sunt convinsa ca la mine a fost o greseala ca DD m-a proiectat in Ro, nu simt romaneste absolut deloc si nici nu-mi gasesc sensul aici.

Cris sper ca e mai bine Carina, pai chiar asa te asteptai sa intrebe intai de fata si apoi sa-ti spuna scopul telefonului

Anca aglomerata rau asa-i? Cand plecati in vacanta? Sau sunteti deja?

As intreba si eu ce mai fac fetele lipsa dar e atat de lunga lista incat sigur as uita pe cineva, sper ca lipsa timpului le tine departe de DC, in orice caz sanatate multa tuturor! Laura m-a sunat deunazi, multumesc si pe aceasta cale , lipsa timpului isi spune si la ea cuvantul, in linii mari sunt in grafic, spera sa intre pe la noi cat mai curand, se pregateste de zilele fortate fara plata

Oana din Constanta hai si povesteste-ne cum a fost mirajul exoticei vacante, inca te resimti?

Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia4" target="_blank"> Viata noastra in imagini

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput