**Zmeurici de iulie-august 2009 (9)**

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Punem si noi niste pozici cu Laura Maria la 3 luni si 10 zile http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/LauraMaria3LuniSiOSaptamana

mami de laura maria ( 16.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Buna, fetele!

Hop si eu cu Flamanzila atasat!

Giova si Flosideea, sa aveti dintisori sanatosi, albi, frumosi si nedurerosi!

Blanca, la multe lunite inainte!

Moniland, ce dolofanele ai tu acolo! Sunt frumoase si diferite!

Uliiasi, bine ati revenit! Si noua ne mai curge ochisorul cand e vant sau rece afara, dar parca mai rar si mult mai putin. Pediatra ne-a spus aceeasi chestie, desfundare cu acul la 6 luni, dar speram sa ne treaca de tot pana atunci.

Danielle, viata frumoasa in casa noua!

Mushil eu cred ca instinctul de mama e mai bun decat orice carte, iar intuitia mai desteapta decat ratiunea, pt ca vine de la Dumnezeu. Nici eu nu i-as incepe diversificarea mai devreme daca ar fi pe formula, macar 5 lunite sa aiba.

Despre diversificare, eu citesc in Copilul vegetarian de Elena Pridie (v-o recomand, are 250 de retete sanatoase pt bebelusi) ca cerealele care se pot da la 6 luni sunt: orez, ovaz si meiul decorticat, iar graul de introduce de la 8 luni (nu stiu de ce).

Fetele care cautau probiotice, am dat din intamplare peste asta:
http://www.bionatura.ro/product_info_cpath-91_products_id-1688.html
Tot aici am vazut ca vand si colostrum cu probiotice (oare il iau de la mame?)

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Apropo de metoda karitane si a altora, iata ce am gasit:

Ghemotocul din bratele tale, pe care il iubesti atat de mult si pentru care ai fi in stare de orice, are nevoie de tine pentru a creste fumos. Contactul fizic cu mama este la fel de important precum somnul si hrana. Sugarii carora li se satisfac nevoile inca din perioada timpurie cresc cu o mai mare stima de sine. Ei vor fi mai independenti decat bebelusii care au fost izolati si lasati sa adoarma singuri, care au fost tinuti prea putin in brate deoarece parintilor le-a fost teama sa nu-i rasfete sau au fost hraniti conform unui orar bine stabilit. La aceasta varsta nu se pune inca problema rasfatului, iar alaptarea bebelusului ar trebui sa se faca la cerere.

Eu nu stiu cum e cu bebelusii plangaciosi, dar stiu ca nu l-as lasa sa planga si seara n-as putea sa adorm fara el alaturi. Filip e cumintel si s-a intamplat sa adoarma si singur pana sa ajung eu langa el in pat, dar nu vreau eu sa-l las. Dupa ce adormim amandoi il muta tati la el in cosulet.

Cred ca bebelusii simt teama noastra ca ei nu adorm sau ca nu ne lasa sa dormim si devin mai activi, rezoneaza cumva cu energia noastra, dar nu-s cea mai potrivita sa-mi dau cu parerea. Filip e cumintel, iar eu sunt topita dupa el, daca adoarme ziua la mine in brate, stau cu el si il pup pe capusor si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a daruit asa comoara.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Inca tot in Alba, astept sa vina sotul de la Sibiu sa plecam spre casa.Micaalsa nu stam decat pana azi. de sarbatori vom sta mai mult, acum tot cate un weekend.
Moniland le-am vazut pe papusi. doamne ce diferite sunt, si asa frumoase.
Dintisorii ne chinuie...ziua suntem tare marait...radem chiar putin. azi noapte a dormit non stop, nu s-a trezit. Sunt curioasa cat ne vor chinui, ca nu dau semne sa strapunga gingia...
Flosideea eu i-am, luat de aici din Alba, gengigel- cica asta e mai cumparat, decat calgelul, care la marco era apa de ploaie...nu stiu acum cat e asta de bun...vom vedea. zici ca den...ala e bun? poate cumpar si eu orajelul, doar ca nu am salvat linkul dat de Micaalsa.

sorry, ca nu am citit tot, doar pe sarite, caci bb e marait si trebuie sa-i dau si papa.
maine voi recupera tot, daca ma lasa gogoasa.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Buna fetelor,
mai aparem si noi asa din cand in cand sa va salutam. Nu am reusit sa citesc ce ati mai povestit pe aici dar sper sa reusesc maine sa recuperez. Noi suntem bine. Maya doarme foarte bine noaptea dar ziua doarme din ce in ce mai putin. Daca merg cu ea la plimbare doarme atat cat ma misc, daca ma asez pe banca se trezeste smecheruta.
Giova din cate stiu ai fost la Felix cu copiii. L-ai bagat si pe Edi in apa?
Va las acum ca s-a trezit zmeurica mea

mami de Maya printesa mea
camera Mayei
Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

pt fetele cu problele la ochisorii bebeilor cititi aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111169
(despre masajul canalului lacrimal... noi asa am scapat de ochisor curgator)

si pt Noce:
colostrul acela de care zici e "colectat la max 12 ore de la mulgerea vacilor hranite cu iarba din lunile de primavara". am brosura de la ei si am scris exact ce zice la produsul respectiv.

ieri gogoasha mea era in brate la ta-su si cand m-a vazut ca am venit in camera a intins bratele spre mine sa il iau eu in brate
m-am topit toata!!!

fug ca piciul meu are nevoie din ce in ce mai mult de entertainement... si numai la mami e bine

sa nu uit:
Lucialu welcome back printre noi

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

ulliasi, cu canalul lacrimal eu zic sa mai lasi ca poate se rezolva de la sine.Chiar ieri am avut o discutie cu o tipa despre asta si mi-a zis ca in Germania pana la 11 ani nu se face nimic. E vb oricum de anestezie generala...
flosideea, dar ceva poze cu dintisorii..?
mushil, eu voi incepe diversificarea la 4 luni jumate. Si chiar asa la cate luni stau in fundulet?
Daca le tin de manute sa se ridice, o fac si stau un pic in fundulet, dar mi-e teama sa nu fie prea devreme.
Giova, sunt dolofane ca au 5480 Laura si 5220 Irina.Au pus peste 3 kg in 3 luni. Eu zic ca e ok. Chiar daca sau nascut ca fiind cele mai slabute zmeurici o sa recuperma noi. De curiozitate ai vostrii cate kg au avut la 3 luni?

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ely_cta spune:

Buna seara de la noi!
Inca o noapte super!A dormit de la 22 pana la 4!!!Apoi a mancat si a dormit pana la 6.30.Dimineata are chef de joaca,de vorbit,de ras...iar eu sunt cheauna de somn!Dar cand il vad cum rade la mine si cum gangureste,ma topesc si uit cat de obosita sunt!
Am inceput si eu sa umblu ca sa-mi fac dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului...mare bataie de cap!
Noce,cum i-ai dat gluconatul de calciu?Dupa sau inainte de masa?
Alinutza,ma bucur asa de mult cand vad cate faci!Imi esti tare draga!Mi-as fi dorit sa se faca si in Cta asemenea cursuri!
Pupici la toate!

mamica lui David Andrei(17 august 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Va scriam vineri un mesaj, dar din greseala l-am postat la mamicile de Iasi . Am hotarat atunci ad-hoc sa mergem la mine acasa si eram in graba mare . Acasa la ai mei a fost f bine, cumnatul a bucatarit papa bun , Bia s-a jucat cu nepotii, a fost f fain.
Azi am facut placinta cu dovleac
Deci, sa recapitulez ce am scris vineri:

blanca ce metode de adormit ai gasit tu

motana . Indiferent care-i vinovatul, ideea in sine de a-ti pierde copilul, mai ales de numai 6 sapt si in timpul botezului, mi se pare horror! Ce drama pe biata familie!

pooh . Yap cresc bebeii asa repede!!! Si sunt asa dragalasi ca-ti vine sa-i mananci

giova deja si le mai baga in gurita, atat cat ajunge . Si voi cu dintisorii? Poate scapati si voi ieftin, fara dureri

Alina

micaalsa peste tot am citit ca nu se incalzeste la microunde lapticul. Unul din motive ar fi ca laptele nu se incalzeste uniform, ar exista riscul ca bb sa se friga cu lapticul. Alte motive nu stiu. Poate sunt mamici mai initiate. Eu de exemplu, cand las laptic de la mine sotului, il incalzeste in apa fierbinte, si il agita inainte de a i-l da.

meleea, ungaras, micaalsa, moniland, andreea1979 v-am admirat bebeii .

buburuza credeam ca numai Bia vrea entertainment doar de la mami dar se pare ca nu suntem singurele

Azi am observat ca o pun pe Bia pe centrul patutului si o gasesc la margine. Se incepe miscarea din cate vad . Tre sa fiu mai atenta de azi inainte.
nu mai pot scrie ca ma "cheama"stapana

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 3 luni

bebelusha din burtica

nunta

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna seara!
Am si eu timp sa va citesc in sfarsit.. Azi zmeurica mea a fost foarte suparata. am iesit cu ea afara la 11, devreme ce-i drept dar aici au inceput ploile si trebuie sa iesim in pauza dintre picaturi.de obicei o puneam in carucior apoi ma incaltam, imi luam geaca si coboram. azi nu. m-am incaltat cu ea in brate, urland. afara a adormit. cand ne am intors a mancat vreo 50ml cred si a inceput sa planga iar. la 16;30 cand era ora mea de muls a inceput iar si a plans pana la 18 continuu.asa m-am muls cu 2 ore mai tarziu. am plans si eu, nu mai puteam, aram ametita.cand a venit sotul, numai un zambet dar la baie iar a inceput. am sticle cu lapte incepute prin toata casa si tzitzi golite de nici nu mai stiu cand tre sa ma mulg. dupa baita a mai papat 20ml. sper macar sa doarma mai mult.
va rog sa imi spuneti si mie la 2 luni ce marime foloseati de la pampers. noi avem new born midi 4-7kg dar imi par mari. sa iau 3-6? hABAR nu am. am incercat si alte scutece dar sunt prea scortoase si prea late intre picioare. recomandati-mi ceva bun va rog.
sa aveti o noapte linistita si somn cu vise nu ca mine.

Mergi la inceput