**Zmeurici de iulie-august 2009 (9)**

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

moniland poze cu dintisorul am postat-e cam timid asa,o sa vad acum daca`s doi,poate nu le mai e rusine si se lasa fotografiati,ca la primul abia am reusit cu telefonul...
ungaras dar cate kg are printesa ta?eu lui denis i`am luat pampers new born 3-6 kg(nr 2) pana la 5.3 kg,apoi am trecut la nr 3(active baby).la noi cei mai buni mi se par Pampers Premium Care,dar asta e parerea mea,mai ales ca la cei normali de la nr 3 sunt cu aloe si nu prea ma incanta ideea.
giova la noi isi face efectul binisor Dentinoxul.Oricum,ca Orajelul nu`i nici unul.Sa speram ca va fi bine Edi si va dovedi ca e puternic...multa bafta va doresc si dintisori frumosi frumosi.
eu i`am facut program cotoiasului meu de iarna.i`am mutat ora de baita la 20(inainte era 21) si la 21-21:30 al meu flacau doarme.Sa vedem acum cat,ca azi ca niciodata a fost incontinuu maraici de la parturi(nu i`am dat Debridad),dar poate asa facem si noi kk.
v`am ,o noapte linistita va doresc!!

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Ely-cta, noi i-am dat gluconatul in primele saptamani de viata, era cam greu de stabilit cand era dupa si cand inainte de masa ca el daca era treaz papa aproape non-stop. Dar daca imi amintesc bine, pediatra a zis sa i-l dam inainte de masa ca sa nu-l verse, nu din alte motive.
Si ma intrebai zilele trecute, da, sunt din Constanta si va admir pe toate fetele din generatia mea care n-ati plecat spre meleaguri mai pline de oportunitati profesionale si financiare.

Moni, multumim pentru informatia despre canalul lacrimal! Chiar ma gandeam cum se procedeaza afara, ca la noi deja aveam niste banuieli: incepem cu niste antibiotic si daca nu merge, taiem. Simplu!

Buburuza, multumim pentru link! Zici ca e colostru de vaca? Din prezentare zici ca e uman, ma si gandeam unde au gasit mamicile donatoare si cum se intampla procesul.

Noi am dat cuptorul cu microunde! Am tot citit ca nu e sanatos pentru adulti sa manance chestii incalzite la microunde, pentru bebe nici n-as fi incercat. Noi incalzim biberonul tot in apa fierbinte, la robinet. E cel mai sigur.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna seara!

Ref. la canalul lacrimal infundat, am mai spus : am avut probleme si cu Maria si cu Stefan. Mariei i-a trecut doar cu masaj si ser fiziologic, pe la 2 luni. La Stefan a durat mult mai mult. La 4 luni am fost la oftalmolog pt. o parere si a doua zi ne si programase la "operatie" . Vroia sa il ametesc eu acasa cu Romergan, sa nu ii dau sa manance dimineata si urma sa intervina pe viu. Am fugit mancand pamantul . Am consultat alt oftalmolog, care mi-a zis ca imi recomanda sa mai astept cateva luni ca e totusi posibil sa se desfunde pana la urma singur. Am continuat cu masajul si i-am facut si tratament cu Nettacin (habar nu am daca a ajutat si asta sau nu), ideea e ca la 5 luni ochisorul era ok. Asa ca recomand rabdare .

Diversificarea: aici e cu scantei . Stiu ca in strainatate se recomanda la 6 luni, mie pediatra imi spune c ala cei hraniti cu formula se poate incepe dupa 4 luni. Si Moni, ai dreptate, se spune ca diversificarea poate incepe dupa ce sta bb in fundulet.

Eu am spus ca incep dupa 4 luni jumate, pe la 5, sper . Mai devreme nu cred sa fie cazul, dar parca nici nu as astepta mai mult de atat. Nici nu imi mai aduc aminte exact cum am procedat la copiii mari, dar cred ca am inceput cu morcov fiert si pasat in cantitate foarte mica (adica o zeama mai groasa), adaugand apoi treptat alte legume (care sunt alea, am uitat ). Le-am dat si suculet de fructe de la un mom. dat, dar nu foarte mult timp, pentru ca am trecut repede la fructe pasate. Cereale le-am introdus un pic mai tarziu, pentru ca erau prea "pufosi" si mi-a fost teama sa nu ii ingras.

Acum o sa imi fac o schema proprie . O sa ma bazez mai mult pe instinct, dar ma si documentez sa nu ma trezesc ca ii dau cine stie ce minunatii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Ely_cta, si mie mi-a spus pediatra sa ii dau calciul inainte de masa. Doar ca Vladimir scuipa calciul gluconic si in final i-am dat carbonic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Buna fetele,

in sfarsit cred ca a adormit Eva. Si eu ii fac baita acum pe la 20:30 in loc de 21:30 si a adormit acum 15 minute abia.

Noi tot cu caca apos..incerc (fara reusite) sa ii dau apa aceea de orez, azi am reusit totusi 50 ml si parca a facut cu "bobite" prin el..sa ma vezi ce mai studiez pampersul..ma uit, miros..cine ma vede face niste ochi...mie mi se pare normal.

Calciu carbonic ii dau si eu cu lingurita inainte de masa...il mai scuipa..iar ma chinui si cu asta.

La tzitzi mai comenteza dar daca ma ridic in picioare si ma plimb prin camera papa..cand ma asez tipa..e clar fitzoasa...insa am rabdare ii cant si ii vorbesc frumos...trebuie sa papa tzitzi.

Aaaaa...azi i-am dat prima oara ceai de la Humana (fenicul si chimen) a baut ceva...nu i-as fi dat nimic decat san dar imi e ca caca asta moale apos sa nu o deshidrateze..si cum e si mofturoas ala san.

Mda..am folosit biberonul la ceai si la apa d eorez..sper sa nu se obisnuiasca prea tare dar altfel nu am cum..cu lingurita e si mai nasol ca scuipa tot.

La mine in casa miroase peste tot a dovleac copt..a vrut sotul si soacra-mea a sarit sa ii faca...las' ca mine scap de ea si de poftele sotului.

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Buna seara mamicutze si zmeurici!
Noi dormim infipta in perna pe genunchii mamei
Va multumesc pentru reprimirea noastra!
Alina nu au constatat dupa plans,ala era un semn coroborat cu faptul ca e ft dependenta de mine si ca nu doarme, ca e agitata.Asa ne-a trimis la eco craniana si encefalograma.Am primit tratament cu B complex, pe care numai ce l-am incheiat de aprox o saptamana.Toti 3 medicii cunoscuti bine au fost de acord cu tratamentul. Chiar daca B-urile sunt minunate nu cred ca shimbarile au fost date de siropel, ci de timpul trecut, de cat am crescut pana acum.De la sirop era consti rau si sunt bucuroasa ca de ieri a inceput sa faca singurica,fara supozitoare.Azi am fost la cel cu encefalograma si e nemultumit ca nu doarme fata sufi.Asa ca ne-a dat Tanakan,un extract din ginko biloba, este stimulent,dat dimineata banuiesc ca o va face mai activa atunci si seara sa fie obosita rau ca sa doarma.Spunea ca e dezv perfect motric.Noi ne culcam tot dupa 5 dimineata
Pup zmerici bolnavioare de Pooh,Dienutza si Giova!Sa le treaca repede boala.
Felicitari Moni pt cele 3 lunite!
Felicitari pt primii dintisori Flosideea si tinem pumnii lui BB Edi sa nu sufere pana ii iasa si lui voinicii.
Pogos,Meleea,Sara,Buburuza..bine v-am regasit!
Patricia wow!te invidiez pt orele dormiteFelicitari ca papa la tzitzi!cresc piticii si prind forte si a mea obosea repede in prima luna la piept, dar tot nu dorea sticluta
Alinutza vaz ca tot cu proiectele esti, pe val.Legat de sefi al meu are o vb:primii 18 sunt mai greil-a linistit pediatra ca mult mai devreme nu vom mai fi bagati in seamaSi eu am patit cu pediatra la fel:cand a vazut ce program n-am cu pupa si cat poa sa urle, a spus ca nu e sufi laptele si m-a nebunit 2 luni cu asta, a vrut si sa ne interneze"ca sa ne faca program"Bine ca am mers pe instinct,toate tzoalele mi-s moscovite cu lapte cum curge din sanul liber ac alaptez la celalalt.Si bine ca pupa a fost capoasa(ca ma-sa ) si n-a vrut bibe, ca mi-era frica sa nu se puturoseasca daca vede ca vine mai usor din sticlutza,dar nici vb ca parca-i dadeam otrava asa facea.
Cornelia un salut calduros si pupicei lui Vladi cel cuminte!Si pe voi va invidiez,ma consolez ca sunteti mai mari si poate vom fi si noi asa cand mai crestem
Mqqm vad ca nici numele la pupa nu l-am spus,sunt intarziata rau in grupul nostru: pupa se numeste Ana Alexandra. Va fi Ana Alexandra Maria la botezA avut 3300 g si 9 APGAR.
Sunt un pic necajita ca nu am putut sa intru pe forum sa citesc macar, ca vad ca nu suntem iesite din comun fata de alte zmeurele pedalatoare,nedormicioase,nesuzicioase, cu tiiiiimp muuuuult la papacit si jucat cu tzitzi intre doua supturiMacar ma mai linisteam si eu ca nu e bai mare ca inca nu avem program,e greu pt mamici,dar daca zmeureii sunt voiosi...a mea rade intr-o veselie, adevarat ca trece usor la ,dar se schimba de la o zi la alta in bine.De-asta nici nu am intrat ca in 98% din timp stau cu fata si in rest fac pe bucati si in mare viteza,mereu intrerupta de o noua cerere la tzitzi, fac mancare, curatenie,spalat calcat...abia apuc sa mananc si sa ma spal.
Cu vaccinul inca nu am primit unda verde,mai asteptam,ceea ce ma bucura ca am amanat si botezul pana la 3 lunitze, ca instinctiv am fost pe acceasi lungime de unda cu dr. De 3 nopti ne culcam la 5 dimi si radem la mami de parca realizam o chestie supertare asa.
cum mi-a readormit a 4 a oara pe genunchi si am pus-o usurel in cosuletul de masina,vad ca nu misca in front.Parca are radar de mamici cu bipuitoare:am culcat-o in pat si am plecat de acolo dupa ce a adormit,minunea nu a tinut mai mult de 10 minute pana a inceput sa ma cheme
Mushil si Unguras fraternizez cu voi, ce sa facem? Tre sa avem rabdare sa mai crestem.Si eu sunt varza de cap,uneori am senzatia ca cineva isi vara un mixer in capul meu.Si eu mai pierd sirul la care san sa o mai pun cand nu vrea sa doarma.
Am pus pe contul comun pozici.Va dorim o noapte linistita!
Ha!ne-am trezit,mde daca am avut tupeul sa nu dorm cu ea...Abia astept sa mai vad pozici cu zmeurici
KISSES

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

'Neata!In sfarsit a adormit la 1 noaptea si s-a mai trezit doar sa pape, la 5 juma l-am simtit pe al meu ca a venit sa ne vada, am un somn sa-mi traiasca! si am iesit din pat...logic ca fata a fost cu okii maaari dupa 10 minuteAcum doarme de la 6 si un pic,Doamne ajuta!Asa ca profit sa mai va scriu
M-ati innebunit cu suzeta urata,am cautat link in cap anterioare sa o vad...ups!ne-am trezit,pup continui eu candva

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Neata!!!Uff,ce vreme!As sta in pat toata ziua,daca ar fi dupa mineBalazs e mai bine,tusea e pe duca,e fornait un pic,insa rezolvam nasuvul cu BB.De 2 zile se trezeste la 7,cand ma scol s-o pregatesc pe Timea de gradi....si ziua tot iepureste doalrme,reprize de 15-20 minLucilau,ce bine ca ne scrii mai mult!Ce nume frumos are fetita ta!Moniland,vazut doua printese frumoase-foc,sa ne mai povestesti despre ele,sunt tare curioasa cum decurge o zi la voi....Giova,cum sunteti?Cum e Edi si dintisorul?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

http://www.miniblu.ro/Categorii/Alimentatie/Suzete/Chicco/Suzeta_ortodontica_din_cauciuc_natural_monobloc_(4+_luni)_-_Chicco
uite aici Lucialu
fug sa pun de si revin

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolica spune:

Buna mamicute si zmeurici,

mai aparem si noi asa din cand in cand sa va salutam. Nu am reusit sa citesc ce ati mai povestit pe aici dar sper sa reusesc maine sa recuperez. Noi suntem bine. Marc creste, papa doar tzitzi si e deja un grasanel tare dulce. Doarme ziua din ce in ce mai putin iar noaptea se trezeste de 2-3 ori sa pape. A inceput sa saliveze, semn ca se va face iepuras si am cumparat deja Osanit pentru dureri.

Va pupam si dorim multa sanatate si nopti odihnitoare

Nico

Mergi la inceput