Revolta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuzica_2005

Pt.centrala electrica ce 6 si 9 kw nu e nevoie de curent trifazic

Intrebare : centrala electrica da si caldura si apa calda ? Consumul lunar de curent electric nu-ti "usuca" buzunarele pe timpul iernii ?
Pe termen lung, nu ar fi mai rentabila o centrala pe gaz metan, chiar de costurile initiale sunt mai mari ?

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuzica_2005

Pt.centrala electrica ce 6 si 9 kw nu e nevoie de curent trifazic

Presupunand ca ai si alti consumatori in casa, nu prea cred ca te poti risca sa nu ai curent trifazat. Daca te uiti pe un site cu centrale termice sau alti consumatori mari de curent, o sa te convingi.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Am deja centrala de 9kw instalata in casa de 90mp,cu 3 televizoare,calculator,masina de spalat,dvd,masi de facut paine folosita zilnic pe curent monofazic.E specificat in prospectul centralei ca merge pe 220.
Da centrala da si caldura si apa calda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

buburuzica_2005, poti spune ce sume platesti la curentul electric, pe timp de iarna ?

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Bransarea la gaze trebuie sa o faci, indiferent ce sistem de incalzire alegi, daca ai nevoie la bucatarie. Si costurile cu centrala sunt mari: acum 4 ani pe noi ne-a costat numai centrala 80 mil vechi, si daca adaugi calorifere pentru o casa de 150 mp, teava, termostatele sau ce folosesti pt asta, instalarea, timpul pe care il pierzi cu hartiile si baietii care trebuie sa vina sa faca verificarile...iti inteleg supararea.
Avantajele: caldura la discretie, apa calda la fel.
Dezavantaje: pretul maaare la gaze (1000 lei/luna de iarna).
Chestia cu curentul oprit este oricum nasoala pentru ca nici centrala pe gaze nu functioneaza fara curent, are aprinderea, termostatul, reglarea temperaturii apei si caloriferelor, circulatia apei, plus toate functiile care mai sunt. Poate numai centralele rudimentare care functioneaza pe sistemul sobelor cu gaz, cu aprindere manuala sa nu aiba nimic electric, habar nu am!
In contrapartida, incalzirea pe curent este o optiune care merita luata in calcul, mai ales daca locuiesti intr-o zona unde curentul nu se intrerupe prea des. Si este mai ieftin curentul decat gazul, cel putin eu compar factura mea la gaze cu factura unor cunostinte care au totul pe curent in casa. Acum pentru noi e tarziu, am facut deja cheltuiala, dar cand se opreste curentul tremur si eu la fel ca si cei cu centrala pe curent, asa ca...tu alegi.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Acum o luna mi s-au bagat gazele. Contractul m-a costat 14 mil si 34 mil restul.
Nu dau drumul la gaze daca nu exista data gaura de aerisire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Olina87, eunu stiam asa. E adevarat ca daca vrei sa te bransezi la conducta stradala trebuie sa despagubesti investitotul initial, dar lucrarea (bransamentul) pe tarlaua proprie o faci cu cine vrei. Cu ce te-ar forta cineva sa alegi fix societatea X? Explica mai detaliat, poate imi scapa mie ceva.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

DA...e vorba de Balotesti, jud. Ilfov, unde a venit o firma ( fetele din Balotesti stiu cum se numeste aceasta firma ) care a tras o conducta de gaz si a impus preturi aberante. In afara de bransament nu este nicio problema sa faci cu alta firma dar dosarul complet ( proiect, etc ) trebuie depus spre avizare la aceasta firma. Numai aceasta avizare costa 3200 ron + tva si dureaza mult, foarte mult.
In schimb daca faci cu ei toata lucrarea intr-o saptamana doua deja iti dau drumul la gaze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsandram spune:

cineva spunea ca se plateste mult factura de gaze iarna....daca insa casa e bine izolata, costurile sunt foooarte acceptabile. Anul trecut, cel mai mult am platit 600 de ron pt o casa de 200mp, pe 5 sapt ( dec ian) in care am stat in tricou in casa.Anul asta, ultima factura a venit 190 de ron ( caldura pe nov).

Mergi la inceput