Tuse, tuse si iar tuse !!!

Tuse, tuse si iar tuse !!! | Autor: JARMO

Link direct la acest mesaj

Stiu ca mai sunt subiecte cu tema aceasta , insa nu prea am timp de cautat .
Saptamina trecuta , piticul meu a facut vaccinul antigripal , era putin racit , ii curgea nasul , dar pediatra a zis ca nu are nimic daca nu face febra. Insa nasul curge , secretiile sunt groase si foarte greu de eliminat iar de tuse a uscata nu scapam deloc. Azi dimineata a inceput deja o tuse zdravana, nu trece un minut si iar tuseste , e seaca si foarte obositoare, se vede pe fata piticului.
Merge la gradi , educatoarea era ieri racita de nici nu putea vorbi cu parintii ... nu stiu ce sa-i mai dau ... sunt in criza de idei, de nervi , de ... tot !
Ce le mai dati copiilor vostri la tuse ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui JARMO

Stiu ca mai sunt subiecte cu tema aceasta , insa nu prea am timp de cautat .
Saptamina trecuta , piticul meu a facut vaccinul antigripal , era putin racit , ii curgea nasul , dar pediatra a zis ca nu are nimic daca nu face febra. Insa nasul curge , secretiile sunt groase si foarte greu de eliminat iar de tuse a uscata nu scapam deloc. Azi dimineata a inceput deja o tuse zdravana, nu trece un minut si iar tuseste , e seaca si foarte obositoare, se vede pe fata piticului.
Merge la gradi , educatoarea era ieri racita de nici nu putea vorbi cu parintii ... nu stiu ce sa-i mai dau ... sunt in criza de idei, de nervi , de ... tot !
Ce le mai dati copiilor vostri la tuse ?

Jarmo imi pare rau.
Nu e tusea lui astmatica ? Sunteti pe intretinere sau nu ?
Nu stiu ce sa-i dai la tuse.
Conteaza ce fel de tuse e. Poate fi de la laringe, astmatica, etc.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Imi permit un sfat, intr-adevar s-a mai discutat pe tema asta si eu una am facut experimentul. mentionez ca inca am frigiderul plin de siropele si combinatii pentru tuse, pe care insa nu le-am mai folosit de luni bune.
Tot pe forum am citit de siropul de ceapa (nu cel scarbos si amar din coji). Procedeul: se taie o ceapa potrivita de marime (curatata) foarte fin, si se pune la fiert cu 500 ml de apa, pana aceasta scade la jumatete (adica apa :D). Totul se strecoara, iar fiertura obtinuta se amesteca cu miere de albine (eu am pus mereu dupa gust, nici prea prea nici foarte foarte, dar totusi - o lingurita - 2)... Din siropul astfel obtinut i-am dat mereu cate 5 ml (cu seringile acelea de Nurofen, ca ii dau mai usor decat cu lingurita. Se pastreaza la frigider cateva zile, e ok....Chestia e ca ii si place la gust, n-are probleme...(la 2 ani si un pic cat are acu).

La primele incercari reusisem sa fac tusea sa treaca de pe o zi pe alta (in situatii la fel ca a ta, disperate, cand nici dupa antibiotic nu am reusit sa-l stabilizez)... Acum, dupa mai multe incercari sa zicem ca dureaza 2 - 3 zile, dar tot trece, DE TOT!

Eu sunt foarte incantata de asta, practic m-a facut sa uit de siropurile din farmacii care in cazul nostru nu dadeau rezultate.

Multa sanatate!
PS - INCERCAT PE AMBELE TIPURI DE TUSE, SI SEACA SI PRODUCTIVA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Subiecte in care s-a discuta si despre tuse:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115483
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136693
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136553
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136821

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

am incercat variante homeopate si naturiste: Stodal, Prospan, Plantusin si Sirop de patlagina; ne mai ramasese de incercat siropul de ridiche neagra, si am incercat sa-l facem direct in casa; dar intre timp s-au consumat ridichile...cu branza si am ramas fara sirop.

am mers pe Stodal si Prospan cateva zile si nu am simtit nicio imbunatatire.

asadar, la recomandarea pediatrei, am schimbat pe Flucalm si niste Zyrtec...si din a doua zi s-a simtit mai bine.

Dupa care tusea a ajuns si la mine, si m-am autotratat cu Flucalm si a facut minuni. Asa am devenit fan!

PS: Toate incercarile mele de mai sus sunt pentru tuse seaca! Flucalm are gust cam nasol si parca am simtit ceva alcool in compozitie...am citit prospectul dar l-am uitat...e ceva pe baza de radacina de cimbrisor, sau nu stiu ce, combinat cu ceva medicamentos. Mda, explicatia mea stiintifica tare. dar a facut minuni, si ciudat, ca ma simteam mai bine la cateva minute dupa ce inghiteam o lingurita...

Edit: ca se intelege din mesaj ca numai eu m-am simtit bine. prima oara am dat la copii (unul sub 2 ani) si dupa ce-am vazut pe ei efectele pozitive, am luat si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc fetelor care au oferit retete de siropuri naturiste. DIn pacate, la noi nu au functionat pana acum (cel de ridiche neagra si cele de la Plafar, gen Plantusin) dar vreau sa le incerc si pe cele pe baza de ceapa.

Jarmo, noi am avut anul trecut (primul an de gradi) tuse aproape non-stop (mai mult cu aspect productiv, seaca in anumite moment). Am mentionat deja, variantele naturiste incercate au fost "apa de ploaie". Pana la urma, tot la tratamente farmaceutice am ajuns (din pacate). Am luat mult Ketof (reprize de cate o luna), dar si Eurespal, Erdomed, Fluimucil, uneori aerosoli (retete recomandate de medicul pediatru).

Cel mai bine si mai bine a functionat insa... aerul proaspat de munte. Am plecat la Bran dupa o luna de Ketof, cu tuse si haraiala in piept. Acolo, am stat foarte mult afara, desi era cumplit de frig (minus 15 grade). Si, din cauza ca la pensiune era foarte clad in camere, geamul a stat foarte mult deschis. Cand ne-am intors, nu mai avea absolut nimic.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Multumesc fetelor de sfaturi , deja cateva dintre ele le-am si pus in aplicare , astept sa vad cum se va manifesta maine , poimane ...
Softurela, nu e tusea astmatica , este de la raceala . Acum 10 zile, la noi a plouat iar la gradinita , cand au iesit in pauza , a cazut intr-o balta si asa ud l-au lasat nesimtitele alea, cu toate ca ele de fapt schimba toti copiii , chiar si atunci cand mai fac pipi pe ei . Cand am ajuns acasa si am vazut ca deja era ud pina la jumatatea spatelui, am ametit . A doua zi s-a intimplat la fel , de asta data s-a dat pe un tobogan ud ... si tot asa l-au lasat , iar de aici a inceput totul: nas infundat , weezind ,tuse ... apoi doctor, antibiotice , aerosoli ... etc , si uite ca acum mai are nasul infundat mai ales noaptea si tusea asta care-l oboseste .
Ymca , as fi incercat si acest Flucalm, dar noi suntem in Franta , de unde sa-l iau, acum as incerca orice , iar Plantusin-ul nu prea si-a facut efectul , mai asteptam !
Xxxwoman , acum am preparat ceapa si mierea iar in loc de apa am pus ceai de musetel mai concentrat . Asteptam o minune ... poate !
Oricum , va multumesc din nou tuturor pentru sfaturi si subiecte ! Sanatate va dorim !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

ceaiul de ceapa, de care tot citesc pe forum, eu stiu a-l face astfel: se iau 2-3 cepe potrivite ca marime, se spala nu foarte insistent, CU TOT CU COAJA, si se "despica" in patru. Se pun la fiert intr-o olicica cu destula apa, se adauga nuci spalate (cca 5-6 buc) si sparte atat cat sa iasa si din interiorul lor, se mai adauga zahar multicel, cam 3-4 linguri, nu lingurite, si se pune la fiert pe ochi mic. Se lasa asa mult, eu las cam 2 ore, pana scade si se ingroasa la nivel de "sirop". Cand a scazut si s-a ingrosat suficient (are consistenta siropului de patlagina, de exemplu)il iau de pe foc si il las sa se racoreasca, dupa care il strecor prin tifon si il pun intr-o sticluta. Ii dau din el ori de cate ori mi se pare ca ia cam mult "avant" cu tusea, e linistitor si in felul in care e facut, deloc neplacut la gust. Stiu "reteta" de la mama si bunica, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Da, si eu am urmat toate leacurile babesti de pe forum plus ascultat pediatru cu sfintenie timp de 3 luni de zile si 2 antibiotice diferite.

astazi am fost la pneumolog si am aflat ca de fapt are o infectie netratata ,in consecinta de maine incep un tratament pentru astmatici timp de o saptamana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Axxa , foarte interesanta reteta siropelului , chiar de el nu auzisem . Multumim de reteta, maine il fac .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

mai poti incerca aerosoli...la noi nebulizatorul a facut mereu minuni...
dar reteta pentru aerosoli trebuie sa ti-o dea un medic care se pricepe...
noi mereu combinam aerosolii cu ketof...si il iau de la primele semne..aerosoli cu ser fiziologic..asa nu mai ajungem la ser cu dexametazona...
vad ca esti in italia..am o prietena care isi ia din italia solutiile pt aerosoli...intreaba dr...

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput