Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (198)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Ellis postarea mea referitoare la medicatia excesiva nu a venit de la postarea ta.Chiar nu am nici o treaba .La febra dau si eu ceva sa scada ..mai nou homeopat , dar nu ... mai dau nimic cand a scazut sau este in limite normale.. si nu se intampla nimic... poate se prelungeste boala !!...dar si asa se zice ca gripa trece in 7 zile cu medicatie sau fara

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Pretendenti pt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

parerea mea e ca fiecare ne cunoastem copiii si vedem ce fel de #raceala# ca sa fol un termen ffff general a facut si cum il tratam..
degeab explic eu pe-aci simptome si grade celsius..Alessia lesina..un altu poate nu lesina la 39,5..

si Ank..mucii care curg si pe care ii poti aspira sunt cea mai mica problema! aia chiar trec.
stiu din experienta. e a treia oara cd Stefan e racit si nu ii mai curg mucii..si mai nou..tinde sa dea in otita din cauza mucozitatilor. asa ca e clar ca trebuie tratat si facut ceva si cu o doza=doua nu rezolv problema.

deocamdata sa vad cum evolueaza..sper din tot sufletul sa nu fie chiar otita, sa fie numa un pic rosu..desi Stefan s/a plans in seara asta ca/l doare urechea si i/am dat pt durere paracetamol..sa vedem maine cum mai tratam mucii si alte cele.

aia zic, ca o febra si niste muci uneori pot trece fara trat, alteori cu trat.minor..si din pacate..pot ajunge chiar la complicatii, ce necesita..ce stiu eu..chiar antib.

no, cam asta despre noi..nimic de bine.e ragusit, are tuse..citez..latratoare.. fac aerosoli acum cu adrenalina si acc...(separat, nu combinat), sirop expectorant, dar altul decat eurespal ca e apa de ploaie pt noi si maxitrol pt mucozitati sa nu mai ajunga la urechi..Doamne ajuta sa scapam cu atat, ce pot sa mai zic..
sper sa nu fie mai rau pana luni macar.

aa..si asta am mai obs la piticotii astia, ca dc racesc, cam la 2 zile tre sa ii vada drul, ca au niste evolutii de te crucesti..

ellis, pai sa ne rugam sa vina odata inghetul!

Paula si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Referitor la febra, un exemplu ciudat avem noi acum: azi-noapte la 4 Maria a facut 39,4 si vorbea de mama focului, radea, voia sa citim, incerca sa ma traga sa ne jucam. Chiar variaza in functie de copil si de gravitatea racelii, bineinteles. Iar noi ca mame ii cunoastem acum destul de bine.
M cred ca are o enteroviroza, probleme cu burtica si febra singulara de azi-noapte. Ce sa zic, bine ca a apucat 4 zile de gradi...

Ellis, imi pare rau de somajul tehnic. :(

Alina si Maria - 3 nov 2007
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Victo ...ceea ce am zis eu cu mucii ..era doar consecinta faptului ca nu mai iau medicamente deloc de 1 an raul si cecilia de cand s-a nascut nu stie ce gust are nurofenull...si nu a fost alaptata prea mult .Si cand intru cu homeopatele ..intru in faza incipienta si dupa le las/...Pentru ca alea din principiu ajuta corpul sa reactioneze ..sa lupte cu fortele proprii..

Dar in fine ...hai ca nu mai zic nimic ca eu ..chiar nu mai am chef de divergente

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Pretendenti pt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

VICTO - si dupa acc nu incepe sa curga nasul??? ca la noi era asa o abundenta dupa aerosoli...; acum un an si A a facut otita..tot din cauza mucozitatilor...ce ne mai chinuiam sa ii punem in urechi..ca si cu nasul de altfel...sanatate multa; noi multumim lui Dumnezeu ca tusea s-a mai rarit, acum iar i-am dat putin sirop din ala din ridiche neagra , sper sa fie bine, muci avem putini;

ALINA - sanatate si voua..cu burtica noi am avut succes data trecuta cu orez fiert amestecat cu branzica de vaci si banana...nici nu credeam ca il mananca...dar l-a mancat...si cu mult ceai de menta(si asta e la noroc, desi am obs ca ceaiul de menta ii cam place).

ANCAD - iti ramasesem datoare de azi, am vb cu prietena mea, nu mai stie cum se cheama siropul de struguri, dar ala i-a ajutat pe moment, ulterior cica au scapat de constipatie cu duphalac.

Mergi la inceput

alina, ceai de menta pt burtica, sa se si hidrateze.i-ai dat biotics sau enterolactis dupa antibiotic?

ellis, tre sa fie f urat cu pb voastre la serviciu.
si am un feeling urat despre anul ce va sa vie.pt cei cu credite cred ca va fi infernal (in astia ma includ si eu)

ank, am zis in sensul ca si eu as fi f fericita dc i-ar curge mucii si as aspira intr-o veselie la ei! dar dc nu curg..tre sa il tratez.caci muci a avut de sambata, dar joi au disparut si a aparut tusea...#536;( si azi la dr.

ellis, inca nu am apucat sa fac cu acc, ca numa in dupa-amiaza asta am ajuns la dr, sa vb sa ma lamuresc ca lumea ce si cum sa fac. vorbisem ieri numa la telefon si am zis ca mai bine fac numa cu ser.
am facut in dupa-masa asta numa cu adrenalina,ca e f ragusit. nu am avut timp sa fac si cu acc.fac maine.
picaturi in urechi i-a dat pt otita? a facut febra de la otita?

Mergi la inceput

si am si eu o intrebare pt cele care ati folosit aerosoli. trebuie schimbata medicatia la fiecare utilizare? sau o poti lasa in aparat pana o termini? eu pana acum am schimbat, dar intreb si eu asa..
ma gandesc ca poate nu mai are eficienta, ca si cum s-ar evapora dc ramane acolo in aparat. voi ce stiti?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victo

si am un feeling urat despre anul ce va sa vie.pt cei cu credite cred ca va fi infernal (in astia ma includ si eu)

si eu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Victo

alina, ceai de menta pt burtica, sa se si hidrateze.i-ai dat biotics sau enterolactis dupa antibiotic?

ellis, inca nu am apucat sa fac cu acc, ca numa in dupa-amiaza asta am ajuns la dr, sa vb sa ma lamuresc ca lumea ce si cum sa fac. vorbisem ieri numa la telefon si am zis ca mai bine fac numa cu ser.
am facut in dupa-masa asta numa cu adrenalina,ca e f ragusit. nu am avut timp sa fac si cu acc.fac maine.
picaturi in urechi i-a dat pt otita? a facut febra de la otita?

sa vezi ca adrenalina e f buna! si da, schimbi medicatia...cum adica sa o lasi pana termini? pai tu nu pui cantitate exacta de fiecare data? ex : eu puneam 1,1 ml dexam+1 ml adrenalina+1-1.5 ml ser...si statea copilu cu masca pana termina(A aseara imi cerea maca, adica masca, desi noi terminasem cu aerosolii...asa s-a obisnuit cu ei...); daca nu avea rabdare pana la sf, opream si gata , spalam aparatura..dar de regula statea...cu cantat, citit din carti...

deci, hai ca am verificat agenda: ppe 25.09 a fost diagnosticata cu otita stg, laringita, din 19.09 o tot tratam, facuse febra, 39-39.1 de ateva ori; atunci coborase ceva si spre plamani, a fost infectie si pe 29.09 i-am dat amoxicilina..asta a fost una din fazele alea nasoale, dar singura rezolvata cu antibiotic; eu va zic sanatate si la voi sa nu se complice; tine cont ca atnci i-am facut, anterior si aerosoli cu adrenalina si tot nu am rezolvat...

Mergi la inceput

pai noi de cate ori am facut, cantitatea adunata face 6 ml. or, cu aparatul tre sa stea 3-4 minute. de fapt, aparatul meu se si inchide la 10 min, asta e maximum. si nu se termina medicamentele nici in astea 10 minute, de aceea intrebam.
cum zici tu, dc le aduni iti ies numa vreo 3, 5 ml si e posibil sa s etermine in 10 min.

Mergi la inceput