Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (198)
Raspunsuri - Pagina 7
bb_yasmi spune:
neata
miha, 
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
Ank83 spune:
'Neata ... ne-am trezit si noi de vreo ora ![]()
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
Pretendenti pt 
mihuta spune:
Chestia cu supraincalzitul se purta pe vremuri, intre timp se folosesc metode mai eficiente si mai putin periculoase. Sa tii un copil cu febra peste 39 imbracat si invelit este periculos. Febra copiilor mici creste foarte repede.
Eu am mai povestit ce mi-a spus pediatra din Istanbul, febra se considera de la 38 in sus (axial), se da paracetamol si daca nu scade sau daca creste se fac bai cu apa calduta si progresiv mai rece (dar nu prea rece), apoi se lasa copilul dezbracat si nesters sa i se evapore apa intr-o camera racoroasa. Inuprofenul ei il folosesc doar daca mai e nevoie si nimic altceva.
ancadragoman spune:
Neata
Am citit si eu articolul si am unele obiecti dar acum nu am chef sa scriu![]()
Mie una ,cum am spus si ieri mi se pare periculoc ca la un copli sa il bagi cu febra mare sub plapuma sa risti supraincalzire si automat convulsi.Poate la un adult mai merge treaba cu transpiratia ca simte el singur cand nu mai poate![]()
Si acum miloaga zilei...ne dati un vot?
http://cursa.automarket.ro/profil/alexa85/1108615130
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
mariussimiuc spune:
Helau! 
Ellis, din cate stiu paracetamolul este analgezic si antipiretic. Deci, reduce durerea de diferite cauze si reduce febra.
Daca nu mai face febra de ce sa-i mai dau paracetamol? Doar nu e antibiotic, ca sa-i dau 3,5...zile. Mie imi suna mai degraba a "preventiv", sa nu care cumva sa mai faca, sa nu mai revina febra...
Eu nu le dau si nu iau la randul meu medicamente decat daca e absolut necesar si numai cat e minim necesar. Am si intrebat pediatra candva, ce se intampla daca...si mi-a raspuns: "NIMIC!"
Prescriptia de paracetamol e ca si cu cea de antibiotic..."sa fie acolo"
Cat despre pusul plapumii in cap
...Nu sustin ideea, am incercat pe pielea mea si am esuat cu succes.
Daca eu nu ma simt confortabil, cred ca si piticii simt la fel. Dar chestia cu transpiratul e reala. Si poti transpira si daca bei un ceai de zmeura, nu neaparat sa te infofolesti.
Anca, supraincalzirea si convulsiile apar la temperatura foarte mare, peste 39,5 cand deja in mod normal a fost inceputa administrarea de antitermice.
www.bucataras.ro/miha/" target="_blank">Miha papa tot

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti

De la lume adunate si-napoi la lume date...Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

ancadragoman spune:
Miha la mine Maria ultima data a avut 39.7 si dr mi-a zis imediat sa o bag sub dus ,in momentul ala daca imi spunea ca o bag sub plapuma ii inchideam telefonul![]()
anca
de
poze si filmulete
povestea nasterii
ancadragoman spune:
Cateva poze de aici incolo http://family.webshots.com/photo/2890067920101626593ctqppv
anca
de
poze si filmulete
povestea nasterii
ellis spune:
MIHA - discutam de aspecte sensibile si diferite de la copil la copil...
- de febra, se poate intampla ca la un copil, un 39.5 sa nu il observi, sau sa creasca ff repede...asa ca pot aparea convulsiile...noi am patit, cand in 10 minute, adica de la spital-acasa, a crescut brusc temperatura..urmarile le-am mai spus de curand , le cunoasteti...
- ce intelegem prin "a scazut temp, nu ii mai dau paracetamol"? dupa o administrare de paracetamol, e posibil ca sa scada temperatura, deci nu ii mai administrezi a doua doza? dupa care ii creste iar temperatura...sunt de parere ca trebuie tratat copilul, eu nu dau paracetamol preventiv...insa, cum si tu ai spus, se da si pentru durere...are gatul rosu...sau alte simptome ale unei raceli pe care un copil nu ti le poate spune...eu stiu ca atunci cand sunt racita ma doare capul, gatul, am stare generala proasta si iau...diverse...insa copulul nu imi spune - ma doare capul; cred ca o singura doza de panadol nu are cum sa trateze CAUZA febrei, face doar sa prelungeasca boala;
acum, cu boala A, am consultat 2 medici, ambii mi-au spus nurofen 5 zile...fara ca fata mea sa aiba febra...nu e preventiv, trateaza inflamatia, diminueaza durerea...
antibioticul stiu ca, de regula, se administreaza minim 5 zile...aspectul asta mai putin ma intereseaza..am tot discuta, se stie opinia mea...eu nu iau antibiotice, fetei i-am dat o singura data, clar motivat de medic...
nu vreau sa se inteleaga ca sar imediat pe nu stiu ce medicatie la cel mai mic semn...fara sa discut cu medicul am facut-o o singura data - cand i-am facut aerosolii cu acc - ceea ce s-a dovedit o prostie, ca fluidifica f tare secretiile..iar A avea deja secretii si cred ca mai rau i-am facut...dar imediat am spus doctorei si mi-a explicat cum si in ce fel si mi-a schimbat medicatia...deci inca o data m-am convins ca nu e cazul sa dau asa , de capul meu...
...sau daca intr-o seara a tusit/mucit rau, i-am dat o doza de panadol, fara sa mai intreb dr, a doua zi nu i-am mai dat, daca copilul a fost bine, sau daca a fost rau am vb cu medicul;
na, eu nu am cunostinte in domeniul medical sau farmaceutic, ma documentez cat pot si incerc sa nu fac prostii, dar stim ca doua persoane care primesc aceeasi informatie, prin filtrul fiecareia, pot interpreta diferit...
poate ca noi avem noroc de un medic bun si cooperant, care mi-a raspuns intrebarilor mele si mi-a dat incredere in ea;
...m-am intins...na...daca nu am treaba la serv...![]()
ellis spune:
alta chestie...referitor la convulsii...stiu(nu sunt sigura 100%) ca acestea apar nu neaparat la febra mare, CI la cresterea brusca a temperaturii, nu?
ancadragoman spune:
Adela nu am idee
Si un filmulet http://good-times.webshots.com/video/3091091730101626593GHAZbG
anca
de
poze si filmulete
povestea nasterii