Buna Seara
As avea si eu o intrebare.M-am nascut cu strabizm la ochiul drept, am facut tratament ,am purtat ochelarii,doar ca medicu la care am fost mia gresit dioptriile de 2 ori si mi-am dat seama prea tarziu.Acuma am 19 ani si am fost acum o saptamana la un doctor din braila la care mi-am facut analizele si mi s-a zis ca ochiu este ambiguiu (ceva in genul,adica muschiu ochiului nu mau raspunde nici la lentile )mi s-a mai zis ca nu e operabil,adica in mare parte voi ramane cu el asea(vad doar 2 m in fata maxim si acestia 2 m in ceata) .Cumva cineva de pe aicea a avut aceasta problema si a pututo rezolva:D?
Raspunsuri
eu_logoped spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sulululu18 As avea si eu o intrebare.M-am nascut cu strabizm la ochiul drept, am facut tratament ,am purtat ochelarii,doar ca medicu la care am fost mia gresit dioptriile de 2 ori si mi-am dat seama prea tarziu.Acuma am 19 ani si am fost acum o saptamana la un doctor din braila la care mi-am facut analizele si mi s-a zis ca ochiu este ambiguiu (ceva in genul,adica muschiu ochiului nu mau raspunde nici la lentile )mi s-a mai zis ca nu e operabil,adica in mare parte voi ramane cu el asea(vad doar 2 m in fata maxim si acestia 2 m in ceata) .Cumva cineva de pe aicea a avut aceasta problema si a pututo rezolva:D? |
salut, desi recunosc mi se pare putin ciudat ca un tanar de 19 ani sta pe un forum despre copii, ai intrebat ceva, ai o problema si poate ajt si eu in vreun fel.
nu am avut aceasta problema dar vreau sa te intreb daca ai facut antrenament vizual.
eeste destul de usor de facut si are rezultat bune.
malla spune:
aici e despre copii - cu parinti, - asa ca eu cred ca a intrat sa intrebe niste adulti de problema sa.
Andrei si Adriana
eu_logoped spune:
m-as bucura sa fie si cineva care sa aiba un raspuns incurajator.
eu pot sa descriu metode de antrenament vizual, daca este cazul
Pucku spune:
mi se pare greu in ziua de azi, cu aparaturiile lor ca cineva sa-tzi greseasca dioptriile, eu port ochelari de la 6 ani, strabism si miopie forte si singura data, cand cineva a incercat sa ma 'pacaleasca' sa-mi cumpar niste ochelarii mai fenci a fost cand m-am dus singura singura, studenta fiind, am rezolvat problema ducandu-ma cu parintele unei colege
parerea mea, e sa-tzi iei tot istoricul de ochelarii cu tine, si sa faci turul mai multor clinici, fiind mare acum, itzi dai seama cand vezi clar sau in ceata...oricum un nr gresit itzi aduce dureri de cap si vedere in ceata, iar daca miopia e mare, s-ar putea ca singur ochiul respectiv sa vada mai incetosat, dar per ansamblu sa vezi bine..eu am -11 la dreptul, si singur cu el asa vad, dar cu amandoi vad clar
inca o chestie, mi-aduc aminte, ca mai mica fiind imi dadeau tot timpul ochelari cu 0,25 mai putin decat pe prescriptie, ca sa 'incetineasca' cumva procesul miopiei....pana pe la 18 ani, i-am schimbat cam la 9 luni-1 an ochelarii, acum a mai incetinit, fac cam 1,5 ani-2 cu o pereche
am vizitat diverse clinici de fiecare data sa ma asigur ca-mi prescriu corect lunetii, iar cand mi-au recomandat bifocale, am vizitat 5 clinici sa strang pareri, daca da, m-ar avantaja sau nu....in Romania am crezut ca am facut alegerea corecta, ajunsa in Canada, doctorul a zis ca nu era nevoie, diferenta de dioptrie fiind nerelevanta intre citit si distanta, si m-a pus pe lentile clasice
itzi doresc bafta
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""