Strumfi de iul-aug 2007 (159)
Raspunsuri - Pagina 7
loredana_76 spune:
aa,Vivela de pret inca nu stiu,iti spun simbata,ca trebuie sa platesc.
Cristina asa e,erau alte vremuri,mai putine informatii ce-i drept dar parca mai putine probleme.Cu cat ai mai multe informatii,cu atit intri in panica mai mult,daca are aia,sau cealalta?
Vroiam sa mai zic de citit in engleza/franceza,apropo de ce zicea Karliguta,si eu i-am luat un CD cu revista si ii citeam si el asculta ce asculta si ma intraba,ce zici mamica acolo?
Simbata ma aranjasem,fardasem si el ma intreaba esti frumoasa mamico?
si in compesatie duminica,ma intreaba cum ai fatza,nu-mi pace de tine,de m-am dus sa ma uit in oglinda
Mai Oana pai ce faci tu i le ei,tot tu te joci?Cu platelina mare greseala am facut ca nu i-am facut un loc special,ca e peste tot,in toata casa:serpi,bombe si ce-i mai trece lui prin cap sa faca.
Luna1 spune:
Raspund repede la ce am retinut ca vad ca azi am seful mare pe cap, ne pregatim de audit extern, cred ca "inculpata" n-a mai sunat la mine la birou ci direct la HO de a venit asta pe capul meu.
Stefania felicitari de omie de ori. Sa aveti un bebe superb, sanatos si mancacios.
Vivela si Karli cu schimbatul nu mi s-a intamplat insa de se intampla sa trebuiasca dau repede pantalonii, chilotii si sosetele jos si gata. Geaca de ce sa o dau ca doar nu o ia pipi in sus? De facut o pun sa faca la olita de voiaj repede, si ca un facut mereu gasim un loc mai ferit, si o rezolvam. Plus ca olita de voiaj se face si capac de WC deci o pot duce si la toaleta publica. Nu stiu, daca ma lovesc de ceva nou va anunt, dar na si cu frigul asta asta e, facem repede si ridicam chilotii.
Eu sunt fericita ca am gasit servetele umede de sters la fund si aruncat in toaleta. Cu hartia igienica mai greu ca nu sterge bine fundul.
Hai ca fug repede ca vine iar balaurul.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Inca ceva Maraza eu evit sa o "pedepsesc" (time out) in camera ei pentru ca citisem undeva ca poate prinde ura pe locul respectiv, poate sa nu ii mai placa pentru ca se simte izolata si apar probleme de somn.
Oanamada lasa jucariile fetei. Eu abia astept sa vina Craciunul sa ma joc cu casuta. AL meu zice ca deja traiesc a doua copilarie. Mi-a zis deja ca se vede ca am cumparat casuta pentru mine ca am cautat mult.
musso17 spune:
da fetelor,aveti grija mare cu lifturile..off,asa am zis si eu ca se tine scai dupa mine si na,a fost nevoie de un moment de neatentie..
nico,off..ce sperietura ai tras si tu,bine ca s-a terminat cu bine.
valen,e un sentiment de neputinta ceva de speriat..ma urmaresc cuvintele lui..mami,mami si cum liftul cobora...bine cu nu a ramasa cu sechele..sa prinda frica,n-ar fi o problmea cand n-am sacosi dar asa e musai sa urc cu liftul.
loredana,ce sistem de protectie pui la geamuri?..io toata vara am stat cu aproape toate geamurile inchise ca poate urca.
noi am iesit in oras,n-am mai fost in centru de mai bine de7 luni si m-am oprit la parfumerie si m-am "balacit" prin cele noi aparute,doar atat ca n-avem monetar..ce bine a fost..apoi am revenit acasacaci fii-miu a cazut intr-un kk de caine ..musai joc la loto..aaa si la crido kids am gasit niste ghete pentru el,rosi si reduse la 59 ron..super sunt.
oanamada spune:
Loredana...stiu, am dat in mintea copiilor, dar de cand am dat de magazinele astora de aici, pline cu toate jucariile pamantului si cu tot ce-ti trece prin minte zau daca n-as vrea sa fiu iar copil...sau poate nu - ca asta ar insemna sa ma milogesc de cineva sa mi le cumpere.... Asa ca mai bine sunt mama, le cumpar si ma joc si eu putintel! Da stai sa vezi ce-i fac eu maimutei daca o mai prind ca-si baga nasul in dulapul meu cu oale!
Am vazut ca ati vorbit pe aici de bataie...la noi nu functioneaza si nici nu va functiona...nici macar o palma la fund...Catinca a mancat bataie la fund (doua palme!) o singura data (am prins-o ca vroia sa umble la aragaz!) si atunci intai a ras si pe urma s-a incruntat la mine si a bazait 3 secunde demonstrativ. Daca-i spun ca mananaca bataie imi spune cu o privire superioara "da!". In schimb daca ii spun "pleaca de aici nu mai vorbesc cu tine!" "sa nu te mai vad ca nu esti cuminte" sau "iesi afara din camera" pe un ton anume, nu ridicat, dar apasat, e jale mare...plange cu lacrimi de crocodil.Asa ca amenintarea forte este "te dau afara din camera" sau "nu mai vorbesc cu tine" Ca regula generala insa folosesc explicatiile si vad ca functioneaza...adica nu se da cu fundul de pamant si asculta (in general! ca exista si cazuri particulare gen masinutele carusel din prima noastra saptamana la Bru cand mai aveam putin si o cafteam pe bune...la ce crize a facut!)
La greturi...nu pot sa va ajut ca pe mine m-a ferit Dumnezeu, dar daca are careva dureri de spate de la sarcina...veniti la mine ca stiu toate smecheriile!
In ceea ce priveste patania Georgianei de ieri....ce sa zic...noi acasa nu aveam lift si stateam la parter...asa ca fi-mea a descoperit liftul de abia aici, dar din prima zi i s-a explicat ca e periculos si a prins oarecum teama de el...adica suficient cat sa nu se urce acolo pana nu ma urc eu prima.... Acum, de curand am rezolvat-o si pe aia cu arsurile de la foc...ca s-a ars taica-su rau la mana (la gratarul din curte!) si are ditamai rana si coaja...asa ca i-am aratat ce a patit ca a umblat cu focul si i-am aratat si focul de la aragaz ca e la fel...si acum se tine destul de departe de aragaz. Mie aici mi-e frica de altceva ...am cuptor electric care se incalzeste pana la 275 de grade...si mor de frica cand o vad vanturandu-se pe langa el...o tin eu departe, dar tot vine prin bucatarie...mai nou incerc sa pun un scaun in fata cuptorului ca sa nu aiba cum sa se lipeasca de el! Offf...daca e sa stam sa ne gandim pericole din astea sunt la tot pasul.
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Luna1 spune:
Oana era vorba de baitaia incasata de noi parintii de la odoarele in dotare.
maraza spune:
Luna, respect parerile psihologilor, dar sunt impartite. Eu insami sunt psiholog si am ales modalitatea asta ca fiind cea mai potrivita pt ea. Nu zic ca e valabila la toti, insa e manusa pt caracterul ei. Mara uraste sa stea fara noi, sa stea in alta parte decat calare pe noi, la propriu. Astfel, acest timeout il percepe chiar ca o adevarata pedeapsa. Cat despre partea cu camera si cu ura.....nu cred ca are arici la noi. Mara nu iubeste decat carnea de om si atat. Si dc omu' e la baie, acolo ar vrea sa stea si ea. Dar repet, nu spun ca ceea ce fac eu e valabil pt toata lumea. De ex la Lis poate merge altceva. Oricum, ea pare mai cuminte decat exponatul meu de acasa.
maraza spune:
Oana, fii-mea a invatat ce inseamna "ufff" si "frige" inca de anul trecut, cand din proprie initiativa si-a parlit degetele pevarful fierului de calcal, care era pe balcon, scos din priza, iar Mara nu avea ce sa caute acolo. Atunci a zis pt prima data "ufff" si cred ca a si inteles ce-i aia, ca la aragaz nu umbla.Seamana cu mama ei: nu e atrasa de bucatareala de nici o culoare. Vasele mele nu au trecut prin stresul copilului mic nici macar odata.
Noi am incercat sa-i explicam Marei ca greseste si ca si-o poate fura ( nu s-a intamplat nici macar atingerea cu o palma la fund, dar numai eu stiu de cate ori m-am abtinut si mi-am muscat buzele pana la sange). Cu ea dc vorbesti e ca si cum ai avea un monolog. Se uita la tine si iti dai seama ca are un moment de "inteligenta a la EBA" pt ca practic vezi cat de goala e privirea ei. Nici macar nu te asculta, te ignora total ( aici cred ca iar stiu cu cine seamana ca asa le faceam si eu alor mei). So, decat sa-i zic vreo 2, sa-i dau si o palma, mai bine sa n-o vad in ochi 1-2 minute. Functioneaza in ambele parti.
Luna1 spune:
Nu,nu Maraza , m-ai inteles gresit, total de acord cu time out, folosim si noi (fara succes prea mare), eu ma refeream doar la locatie (camera ei) insa daca zici ca oricum nu ii place prea tare locul atunci e ok. Eu evit camera ei, o trimit pe hol/scari unde sta pe o treapta.
oanamada spune:
Luna......adaptand zicala...fac eu una noua..."orbul nu le vede, dar le potriveste"!...am citit in diagonala si am tot vazut ca se discuta despre bataie, pedepse etc...si zic...hopa...hai sa ma bag si eu in seama! Pe mine nu ma bate fi-mea...n-a avut chestia asta pana acum nici cu noi nici cu alti copii...de muscat ma mai musca in gluma si zice ca este crocodil ...din fericire, nu strange...asa ca o las sa glumeasca ca oricum n-o apuca des.
Cat despre casuta....ma bate si pe mine gandul sa-i iau de Craciun o casuta, dar as vrea ceva de la Sylvanian Families...dar cand ma gandesc ca dupa aceea trebuie sa umplu casa aia cu mobila miniaturala si cu personajele ma cam ia capul...ca sunt scumpe rau...scumpe, dar extrem de misto! La final...chiar ma bucur ca nu sunt singura "care traieste a doua copilarie" !
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."