Strumfi de iul-aug 2007 (159)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

nico, multumesc de felicitari. pentru dureri de cap, iau din cand in cand, cand e durerea insuportabila, cate un paracetamol. stiu ca e singurul sau printre putinele medicamente permise in sarcina. mie oricum nu-mi trece cu medicamentele clasice, asa ca si neinsarcinata tot la paracetamol apelez.
sarcina usoara cumnatei tale .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 6+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

...azi am 3 ani de cand sunt membru DC....

*zambeste, ieri a fost mai bine!!*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Stefaniaaaaaaaaaaaaaaa, sarcina usoara si bb sanatos!!
Mychy, la multi ani!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

...azi am 3 ani de cand sunt membru DC....

La multi inainte

Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Vivela paracetamol i-am recomandat si eu, 1/2 tableta, dar ezita. Oare sunt produse hemeopate pt durerile de cap?
Georgi . Stiu ce a fost in sufletelul tau. Alex s-a impiedicat pe trepte cand avea 2 ani (la etajul 3, s-a rostogolit vreo 5 trepte). Acele fractiuni de secunde au fost groaznice.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE&page=12" target="_blank">nma1 si nma2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna si de la noi.

Stefania sarcina usoara ! Chiar cum e la al doilea ,simti aceleasi emotii ca la primul? Ca sa stiu la ce ma astept,nu de alta da am calcat pe bec zilele trecute,acum asteptam sa vedem rezultatul

Am citi mult si am uitat tot,Jadi ma bucur ca e bine Dodo,bravo Dariei pt succesul cu nepusul pampersului,sa o tina tot asa.Si distractie placuta cu Adeluta.

Noi am scapat de pampers ziua,de asta vara,dar la somn si la pranz si noaptea ii pun,am incercat cateva zile si era ud fleasca,dimineata tot asa e plin ochi deci cred ca nu e cazul sa-l scot de tot.Voi cum ati procedat ? ca el bea si o tona de lapte , 2 bibe de 300 ml.

Musso ce patanie,bine ca n-a patit nimic Mihnea.si eu merg la soramea cu liftul si mi-e frica sa nu-l ia liftul.Si mai am eu o spaima cu aplecatul peste geam,bine nu e cazul acum,dar sigur imi achizitionez sisteme de protectie la geamuri.

Cu muscatul si lovitul se intampla si la noi,destul de rar zic eu,dar daca ii expilici intelege.eu ma gandeam ca eu sint de vina ca-l mai musc in joaca si probabil face la fel,dar nu stie cat de tare sa muste.
Am avut si noi o premiera simbata,am fost la Fastrack kids,a intrat inauntru fara sa se uite inapoi,eu am stat lipita de usa,daca plinge,daca,daca....si el cand a iesit zicea ca-i place si ca mai vrea sa stea .Deci ne-am asigurat programul pentru simbata ,ca mai mergem.

Mai scriu ca sigur am uitat ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

nico, la sarcina trecuta mi-a recomandat doctorul paracetamol, deci e safe, mai ales ca eu nici nu fac abuz, prefer sa indur pe picioare. iau cand chiar nu mai pot. homeopate nu stiu pt dureri de cap, orium, conteaza cauza, ori tensiune mare / mica, ori din cauza hormonilor, ori s-a lasat si ea de cafea ...

loredana
, zi-ne tot despre fastrack kids, cand, cum, unde, cat? trebuie sa-i gasesc si eu o ocupatie mandrului in week-end, mai ales daca o fi vremea urata de-aici inainte.

ce sa zic, cu lovitul nu cred ca am sanse sa gasesc solutii, ma bucur insa ca nu-s chiar singura in situatia asta, iar al meu se incadreaza in categoria normal. oricum, ieri m-am simtit ca naiba, ca seara, cand l-am luat de la gradinita, incercam sa-l conving sa puna geaca pe el. si el "nu, nu, nu" si eu 'ba da, ba da" si o data se repede la mine suparat si-mi trage o palma zdravana in cap, dar exact in momentul cand asistenta si ceilalti parinti se uitau la noi si au inceput toti cu "vaaaai, ce urat!" (bine ca n-au zis "ce rau" )

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 6+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Stefania, felicitari!!! Sa ai o sarcina usoara si un bebe la termen si sanatos!Vivela, sarcina usoara si tie, ca ieri, desi am scris, n-am apucat sa-ti spun!!Musso, nu trebuie sa te simti iresponsabila pentru ca nu esti. Cand am citit mesajul tau m-au trecut fiorii pt. ca stiu cum e; si noi am patit la fel cu Ines acum vreo 4 luni insa a fost vina sotului. Noi avem 2 lifturi la bloc, din alea cu usa de se inchide automat. Am iesit eu prima, apoi fetele, apoi el, numa' ca istetul nu s-a asigurat daca au iesit toti copiii si cum Ines vrea mereu sa faca invers decat trebuie s-a intors in lift, usa s-a inchis si...dusa a fost. Totul a durat 3,4 secunde dar cand am vazut ca s-a inchis usa cu ea inauntru si ca apas degeaba pe buton am simtit ca mor pur si simplu. Lifturile nu veneau pt. ca era ora de varf si toata lumea circula. Intr-un final am chemat unul si am coborat dupa ea; nu era la intrarea in bloc dar a inceput sa planga si o auzeam; am coborat in garaj unde ea, saracuta, statea intr-un colt si plangea. Cred ca totul a durat mai putin de 5 minute da' m-a marcat cu siguranta pentru toata viata. Vivela, si Ines obisnuieste sa dea in noi si la fel ma minunez si eu, ca nu stiu unde a vazut asa ceva. (mai si are o mana grea!!!) Eu o prind de manuta si am un repertoriu de genul: " ma doare foarte tare. De ce dai in mami, ca mami nu te loveste pe tine. Uite eu te iubesc mult pe tine, si vreau sa te pup si sa te strang in brate iar tu ma lovesti si ma doare asa de rau. " La noi functioneaza mereu pentru ca imediat vine si ma pupa sau daca are mana ridicata, pana s-o opresc eu, nu mai da ci...ma mangaie, ca si cum asta ar fi vrut sa faca. Mai aveam ceva de zxis dar revin mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Helloo.

In primul rand, va multumesc pentru urarile de sanatate pt tata!

Stefania, felicitari pt burtica!! sarcina usoara si un fratior sau o surioara sanatos/(oasa) pt Catarina!

Mychy, si eu intru in gasca de purtatori de pampersi. Cum ziceam ieri, Filip are momente cand face la olita si momente cand nici nu vrea s-auda! daca refuza dimineata ( atunci cand are kk in program), face in pampers si sa te tii fugareala dupa el sa-l schimb, ca nu-l deranjeaza deloc! deci mai avem si noi de lucrat la proces..

Vivela, si la faza cu pocnitul facem parte din gasca! si pe noi ne loveste Filip, si ce mi se pare mai grav e ca mai loveste si alti copii! mai ales fetitele , si nu inteleg de ce! ii plac copiii mai mari , de la 5-6ani in sus, cu ei nu se ia la bataie. Degeaba ii explic ca ma/ne doare, ca noi nu il lovim, cateodata intelege si renunta, ma pupa, alte dati continua, probabil sa vada cat dureaza pana ma enervez. Si cu pedepsitul- tip"time-out" pe hol parca nu mai functioneaza..
Si eu ma mai relaxez cand vad ca e perioada specifica...dar tot ma stresez cand iesim cu el la copii pt ca stiu ca nu toata lumea intelege ca e o etapa normala la varsta lor.

Pentru durerile de cap, incearca un ceai de tei. Si eu am avut aceleasi probleme in primul trim. de sarcina, dureri mari de cap. Imi treceau cu comprese reci pe frunte si cu ceaiuri. Cand nu mai puteam , luam un paracetamol. Iar pentru greturi, ghimbirul (sau ceaiul de ghimbir) e f bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ma ingroziti cu lifturile astea care "rapesc" copii! tre' sa o atentionez pe socrella, ca eu acasa n-am lift....
apropos de manifestarile astea violente cu muscaturi si lovituri, chiar citeam ca sunt normale intre 1-3 ani si ca ar fi un semn de intrebare daca nu s-ar manifesta si in felul asta, pt ca s-ar "transforma intr-o victima a camarazilor lui sau un copil care n-ar exprima ceea ce simte". cica e mai nasol cand isi manifesta brutalitatea asupra unui copil mai mic sau a unui aminalutz. asa ca atunci cand se "masoara" cu mama , e ok . si ca replica nu ar trebui sa se faca tot prin agresivitate si ca trebuie sa-i vorbrsti calm pt ca el sa simta ca sentimentele sale de furie sunt respectate si ca nu trezesc teama.
si in paralel e bine sa oferiti copilului ocazii sa-si manifeste impulsurile agresive, intr-un mod pe care morala-l accepta si nu reprezinta un pericol pt altcineva.: a maltrata animale de plus, a-l lasa sa loveasca cu ciocanul sau cu o minge etc. prin "jocurile astea agresive", agresivitatea poate fi eliberata, fara a fi destructiva pt altii....nu e bine sa-i zici ca nu-l mai iubesti sau ca e rau, sa-l ameninti etc. ............deci in concluzie sa ramai calm, pt ca un parinte nervos nu-i poate reposa copilului un act de furie!.............v-am plictisit? am o caret la birou si v-am citat din ea..............
tot acolo scrie si ca nu trebuie insistat cu dezvatzul de pampers.....asa ca.....

Mergi la inceput