Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (35)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaradu79 spune:

Hello si de la noi!

Felicitari Onitza,ai scapat de un mare stress cu chisturile alea.
Al3ccsa multam pt bancuri.Faine.
Onitza incearca sa te mai menajezi intr-adevar stresul si efortul pot face ravagii.Si eu m-am crezut "viteaza" si am ajuns la orizontala de 1 luna si ceva,cu risc de nastere prematura.
DandanaG interesant ce ti-a zis dr.si ca nu ti-a dat nici un trat.Si eu stiu la fel ca Rebiana, dar na...el e doctorul.
Felicitari Al3csa pt colostru.O sa aiba bebe papa bun.
Frumos povestit si detaliat Vikinga, multumim.
Alexutzzza multumim frumos pt informatii, de mare ajutor.Ce fain ca ai terminat Psihologia.Tot ma bate si pe mine gandul ca o a doua fac. ca prima oara nu am avut inspiratie.

o zi frumoasa si un week-end placut!

30+ Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

malina_mircu nu ma zapaci ca nu-mi convine ce zici . Sper sa nu fie asa, nu are cum sa fie asa ptr ca mai toate mamicile isi iau medicale peste medicale...si apoi uite ce se zice pe anumite siteuri:
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
sau aici: conform OUG 158/2005, concediul medical de boala sau incapacitate temporara de munca se asimileaza; stagiului de cotizare în sistemul de asigurari sociale de satate.
Tot asimilate stagiului sunt si :
Concediile medicale si indemnizatiile pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitaii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca; sau boli profesionale;
Concediile medicale si indemnizatiile pentru maternitate;
Concediile medicale si indemnizatiile pentru îngrijirea copilului bolnav;
Concediile medicale si indemnizatiile de risc maternal.
Trebuie sa stii ca daca vrei sa beneficiezi de indemnizatia de maternitate aferenta concediului de sarcina si lahuzie(celor 126 zile) trebuie sa ai un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical,ceea ce ai.
Dupa cele 126 zile, vei putea intra in concediu de ingrijire copil daca si numai daca ai inainte de nasterea copilului 12 luni lucrate sau asimilate stagiului(perioada concediilor mai sus mentionate intra in aceasta categorie). si mai sunt detalii aici: http://www.campeanu.ro/a/Articole/Stirea_zilei/612/Precizari_privind_acordarea_indemnizatiei_pentru_cresterea_copilului.html

Sorry ca m-am intins

25+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Buna ziua fetelor

Cam tarziu oof .. dar mi-e asa de somn .. si la munca ma plictisesc fantastic ..

Hai sa va mai pun niste bancuri

ABUZ= (Om) fara buze
APOI= apa mare
BELCIUG= ciug frumos
BIBILICA=grup de doi barbati pe nume Bibi si Lica
BIZAR= zar dublu
CONSERVATOR=dulap pentru conserve
CRONICAR= redactor la cronica
A SE DEZVOLTA= a se debarasa de voltaj
DISCUTABIL= cu care se poate discuta
A FELICITA= a cita cate o felie(de text)
GRAVURA= fapta foarte grava
INGINERIE= incapacitatea de a fi ginere
MACEL= mac mic
MICROSCOP= scop marunt
A PLEDA= a confectiona pleduri
A SCOATE PARLEALA= a indeparta urmele lasate de arsuri
SOIOS= de soi
INVIORAT = Prevazut cu vioara
INFOCARE = transformare in foca
IMPRASTIERE = rezultatul procesului prin care betivii se fac prastie

Ce puii mei? - What my chickens?
Du-te-n pisicii ma-tii! - go into your mother's cats!
Ce pusca mea? - what my gun?
Ce pana mea?! - What my feather?!
Ce basca mea? - What my hat?
Ceapa matii - Your mother's onions
E cu capu! - He is with the head
Ga-te-n spanac! - Go into the spinach!
Nu ma freca la icre - Don't rub my fish eggs!
Iaca frec menta - Just rubbing the mint
Ma doare la basca/cot/cur - my hat hurts, my elbow hurts, my butt hurts
Plimba ursul - Go walk the bear

De fapt nu sunt chiar bancuri dar sper ca am reusit sa va fac sa radeti un pic

23+ Yannis Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Si asta ca tot a venit criza si poate dau idei unor angajatori

Dupa 2 Ani de serviciu, un om Realizeaza ca el NU a fost promovat, Nu a fost transferat, NU i s-a marit salariul, Nu i s-au dat prime si ca compania NU face nimic in acest sens. Deci omul s-a decis ca intr-o dimineata, sa mearga la managerul direct, iar dupa schimbul de amabilitati, a inceput sa-i mentioneze sefului, observatiile sale.
SEFUL, uitandu-se la el, a ris, l-a rugat sa ia loc, spunand:
- Prietene, TU NU AI LUCRAT in COMPANIA ASTA NICI MACAR 1 ZI
Omul a fost surprins sa auda aceasta dar seful a continuat sa explice:
Mgr:- Cate zile sunt intr-un An ?
Omul:- 365 zile iar o data la 4 ani sunt 366 zile
Mgr: -Cate ore are 1 zi?
Omul:-24 ore
Mgr: -Cate ore muncesti pe zi ?
Omul:-8 ore/zi (de la ora 8.00 la 16.00)
Mgr: -Asa, deci cat la % dintr-o zi , muncesti ?
Omul:-(a facut calculele si a zis), 8ore/24ore = 1/3 dintr-o zi adica 33,3%)
Mgr: -Foarte bine, deci cat reprezinta 1/3 dintr-un An ?
Omul:-122 (1/3 x 366 zile=122 zile)
Mgr: -Vii la Lucru in week-enduri ?
Omul:-NU, dle
Mgr: -Cate zile de week-end sunt intr-un An ?
Omul:-52 Sambete si 52 Duminici, in total 104 zile week-end
Mgr: -Merci. Daca eliminam din cele 122 zile cele 104 zile week-end,
cate zile raman ?
Omul:-18 zile
Mgr: -OK! De obicei, In fiec! are an ai 3 saptamani de Concediu de
Boala sau Fara Plata. Acum, elimina cele 15 zile din cele 18 zile ramase.
Cate zile mai raman ?
Omul:-3 zile
Mgr: -Lucrezi de Anul Nou, Paste si Craciun ?
Omul:-Nu, domnule
Mgr: -Bun. Elimina cele 3 zile de Sarbatoare din zilele ramase. Cate zile mai raman ?
Omul:-NICIUNA, dle.
Mgr: -Pai, CE MAi DORESTI ????
Omul:-Am inteles dle. Va multumesc dle. pentru toti banii care mi-i oferiti.
Imi pare rau ca am incercat sa fur de la companie !!!

23+ Yannis Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

What my chickens! F tare mai ales ala cu angajatorii

25+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Fetelor eu sunt speriata ca nu stiu cum sunt contractiile si daca am avut sau am din alea nedureroase ooof .. cand va aud cu contractiile mi se zbarleste pielea .. mai ales ca incepem sa inaintam in sarcina .. Bine ca va dati seama ca aveti si va feriti cu no-spa ..

23+ Yannis Andrei

Nu trebuie sa-ti faci griji, nu toate femeile au contractii. Eu nu am avut la nici una din sarcini decit atunci cind a fost timpul sa nasc. Si crede-ma pe cuvint,, atunci la recunosti. Asa ca bucura-te ca totul e bine, nu te mai gindi la cele contractii.
Am vazut ca ziceati ca fetele de la cel. subiect au nascut inainte de termen cu cite o luna-o luna si ceva. Iar nu am observat sa fie regula batuta in cui, sunt exceptii fetelor. Femeile nasc in marea majoritate la 40 de sapt plus minus 3-4 zile asta si pt ca nu-s calculate acum perfect data conceperii si ce mai trebuie, inca nu s-au schimbat regulile in medicina. Poate femeile cu mult stres ori care au probleme medicale dar acum cu tot ajutorul medical acordat reusesc femeile in cele mai multe cazuri sa se apropie bine de termen, in rest va vad fete tinere pe majoritatea, primii bebei vin chiar mai tirziu de cine stie o sa va rugati sa inceapa o data contractiile. In ambele sarcini eu am nascut cu intirziere de o sapt-10 zile, alea-s cele mai grele ca tot astepti si astepti:)))). Ok in cazul cezarienelor la cerere e altceva.
Pupici la burtici, is prin zona.

Vikinga 29+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Eu am nascut mai repede ambele dati.
Pe Andreas l-am nascut cu 2 sapt. jumate mai repede, si pe Yasmin cu 3 jumate, si amandoi au fost la 49 cm si 3200 gr. asa ca fara nici o problema. Nu am avut nici taieturi, nici rupturi, ma rog de sanatatea moaselor cu care am nascut, ca tare bune au fost.
In plus vad ca fetele iau tot felul de medicamente gen No Spa, etc. eu nu am luat in nici o sarcina altceva decit acid folic si magneziu de la 3 luni incolo. Plus ca la prima sarcina am muncit pana in ultima zi, la a doua am stat 2 saptamani acasa inainte de nastere. La prima am mers la munca dupa 5 saptamani, la a doua dupa 8.
Eu cred si sustin ca sarcina nu e o boala, e un fenomen fiziologic. Sigur ca exista cazurile cu iminenta de avort, etc, dar astea nu sunt regula.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburica mititica 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Cititi ceva dragut de la Mamicile de mai-iunie 2009:

Generalitati cu bebelusi ...
Ce porti:
la primul copil: incepi sa porti haine pentru gravide de la prima confirmare a sarcinii
la al doilea copil: porti haine normale pina cind nu te mai incap deloc
al treilea copil: hainele de gravida sint hainele tale de zi cu zi ...
Te pregatesti de nastere:
la primul copil: esti constiincioasa cu exercitiile de respiratie
la al doilea copil: nu te mai chinui, stii deja ca nu folosesc la nimic
la al treielea copil: ceri o epidurala din luna a opta deja ...
Haine:
la primul copil: speli hainutele bebelusului separate pe culori, le asezi frumos in dulapior, impachetate perfect
la al doilea copil: te asiguri ca sint curate si le speli doar pe cele evident murdare
la al treilea copil: baietii poarta roz parca, nu ? ...
Griji:
la primul copil: sari in sus la orice incruntatura a bebelusului
la al doilea copil: ridici copilul doar daca tzipetele lui risca sa-ti trezeasca primul nascut
la al treilea copil: inveti copilul mai mare cum sa intoarca jucaria muzicala a bebelusului...
Suzeta:
la primul copil: cind cade pe jos, o pui deoparte si o speli si-o fierbi cu prima ocazie
la al doilea copil: a cazut, o speli cu putin suc din biberon
la al treilea copil: o ridici, o stergi de tricou si i-o dai inapoi...
Schimbatul scutecelor:
la primul copil: i-l schimbi o data pe ora, chit ca-i nevoie sau nu
la al doilea copil: i-l schimbi o data la doua sau trei ore, daca e nevoie
la al treilea copil: incerci sa-l schimbi inainte sa inceapa ceilalti sa se plinga de miros...
Activitati:
la primul copil: duci bebelul la gimnastica pentru bebelusi, la inot, la citit povesti
la al doilea copil: duci bebelusul la gimnastica
la al treilea copil: duci copilul la supermarket si la uscatorie ...
Iesitul pe afara
la primul copil: prima data cind lasi copilul cu bona, suni de cinci ori acasa
la al doilea copil: chiar inainte sa iesi pe usa, iti aduci aminte sa lasi un numar de telefon unde poti fi gasita
la al treilea copil: lasi instructiuni sa te sune doar daca vede sange...
Acasa:
la primul copil: iti petreci aproape toata ziua uitindu-te lung la bebelus
la al doilea copil: te asiguri din cind in cind ca bebelusul e ok, nu pocneste, nu se raneste
la al treielea copil: toata ziua incerci doar sa te ascunzi de el...
Inghititul monedelor:
la primul copil: daca bebelusul inghite o moneda, alergi la spital si-i faci o radiografie
la al doilea copil: cind al doilea copil inghite o moneda, supraveghezi atent ca ea sa iasa cumva ...
la al treilea copil: cind al treilea copil inghite o moneda, ai grija

Mihaela 26+ Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

creste burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

alexutzzza...multumim pt "carti"......referitor la concedii si indemnizatii,va recomand sa intrati la mamici de fulgusori de nov-dec 2009 si sa va uitati la linkuri utile;acolo am gasit sistematizat tot ceea ce ne trebuie din punct de vedere legislativ "drepturile gravidelor,dosare,alocatii etc...";merita sa va uitati acolo . si sa aveti un week-end minunat!

mami de Radu Andrei(30.07.2000) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Alexutzza multumim tare mult pt link-ul cu cartile.
Va recomand si eu cartea lui Francoise Dolto "Cand apare copilul", pentru mine a fost extrem de utila.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Dastefa, super.

Acum 27+ cu bb mic si scumpic Arthur

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput