FIV249

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns verga spune:

Koraviata e nedreapta uneori..

Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne
uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huski spune:

Kora, draga mea, acum am intrat si am aflat trista veste...Nu-mi ajung cuvintele sa-ti spun cat regret ca a trebuit sa treci iarasi prin asa ceva...

Madllen,

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

gata am terminat de tradus asa in mare:
“Ne nastem cu aproximativ 1 milion de ovocite - dar pana cand vine prima menstruatie mai avem doar 400.000 ramase.
Numai cateva sute din aceste ovocite vor fi "eliberate" in timpul ovulatiei.
Cand incerci sa ramani insarcinata cea mai mare problema este numarul de ovocite disponibile. Din nefericire numarul de ovocite care sunt in ovare nu este singurul factor important cand vrei sa ramani insarcinata. Calitatea ovocitelor este deasemenea importanta. Impreuna cantitatea si calitatea ovocitelor reprezinta rezerva ovariana. Calitatea ovocitelor se refera la cat de pregatite sunt ovocitele tale sa fie fertilizate si sa se dezvolte in embrioni. Poti avea mii de ovocite asteptand in ovare, dar daca nici unul nu este gata sa fie fertilizat, poati avea dificultati sa ramani insarcinata. Ovocitele trebuie sa aiba cateva caracteristici pentru a se transforma cu succes in embrioni. Acestea ar fi:
-sa contina cromozimii corespunzatori
-capacitatea de a se "combina" cu sperma
-energia sa se divida dupa fertilizare
Calitate proasta a ovocitelor
Dupa testare anumite femei afla ca au o calitate proasta a ovocitelor. Ce inseamna defapt asta ? Ei bine, unele ovocite nu sunt facute sa procreeze. Unele ovocite nu au cromozomii necesari sa dezvolte un embrion. Unele nu se pot fertiliza cu sperma. Unele nu au energia necesara sa se divida odata ce au fost fertilizate. Aceste ovocite se spune ca sunt de o calitate slaba.
Factorii care influienteaza calitatea ovocitelor
Varsta joca un rol important atat in cantitatea cat si in calitatea ovocitelor. Calitatea ovocitelor tinde sa scada pe masura ce imbatranim, ca si numarul de ovocite.
Bineinteles, doar datorita faptului ca esti mai in varsta nu inseamna neaparat ca ovocitele tale au o calitate proasta. Unele femeii in varsta au ovocite de calitate in timp ce unele femei tinere au ovocites de calitate poasta. Oricum , calitatea ovocitelor incepe sa scada cand ajungi spre 40 de ani, ea continuind sa scada si dupa 40.
Testarea calitatii ovocitelor
Daca aveti problema in a ramane insarcinata, ati putea fi interesata de calitatea ovocitelor. Din nefericire aceste teste nu pot prezice calitatea ovocitelor cu o acuratete de 100%.. Exista un numar de teste care se poate face.
FSH in ziua 3
FSH in ziua 3 poate ajuta la determinarea nivelelor de hormoni pentru stimularea foliculilor. Hormonii pentru stimularea foliculilor sunt necesari pentru a se produce ovulatia.. Daca nivelul este ridicat inseamna ca sunteti aproape de menopauza, si ca aveti putin eovocite ramasa.
Clomiphene test
Masoara nivelul de FSH, dar sub forma de estradiol. Esta mai sensibil decat FSH in ziua3.
Gonadotropii injectabili (FSH)
Poat prezice calitatea ovocitelor. Raspunsul dat de ovare poate da informatii cu privire la calitatea ovocitelor care le produceti.
Fertilizare in vitro
Fertilizare in vitro este un tratament pentru infertilitate, dar ca si gonadotropii injectabili poate indica calitatea ovocitelor dumneavoastra. Examininad ovocitele in timpul FIV-lui, este posibil sa determine cum arata, cum se dezvolta si calitatea acestor ovocites.
Tratamente pentru calitatea slaba a ovocitelor
Daca aveti ovocites de calitate slaba, exista o varietate de tratamente care va pot ajuta. Vorbiti cu doctoral dumneavostra despre ele.
-Folosirea de medicamente de fertilitate, ca bromocriptine si clomiphen
-FIV”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sperantza_eu spune:

Fetelor,

Ref. la modificarile legislative care vor avea loc in perioada urmatoare cu privire la fiv, gasiti pe site-ul Mnisterului Sanatatii documentul propus dezbaterii:

Lege privind reproducerea umana asistata #351;i embriologie
0213072679
Afisat de la 20.10.2009 pana la 21.11.2009
propunere lege.doc (889 kB)
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ
http://www.ms.ro/proiecte-acte-normative.php?pag=1

Propun sa venim si noi cu ceva comentarii, opinii, propuneri, etc. ATENTIE: este important sa se ia in considerare si punctul nostru de vedre, ca paciente, nu numai al doctorilor si leguitorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

Acum va scriu si ce mi s-a explicat mie sambata la Biogenesis ( Dr. Diakoumakos) apropo de corelarea estradiolului cu calitatea ovocitelor. Pentru fiecare ovocit matur estradiolul ar trebui sa fie 200-250.
Eu am avut 25 de ovocte si estradiol 3300. Mi s-a spus ca acest estradiol indica un numar de aproximativ 15 ovocite bune de aici rezultand ca cele 25 care le-am avut (22 mature) au fost de calitate proasta. De aici si esecul FIV-lui. Chiar daca s-au fertilizat asta nu indica s-au divizat bine sau ca au avut cromozomii necesari pentru un bebe sanatos.
Ce mi s-a mai zis si mi se pare important de spus si tinut minte – daca aveti ovare micropolichistice nu e suficient sa fiti stimulate doar cu Gonal F trebuie sa vi se dea ceva si pentru cresterea calitatii ovocitelor. Se recomanda stimularea FSH + LH (gen Menopur + Puregon). Ovarele micropolichistice facand de felul lor multi folculi dar nu foarte buni se vor si inhiba cu Diphereline 0.1 pe durata stimularii pentru a le tine sub control mai bine.
Gata va las ma duc la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BuburuzaL spune:

Buna fetelor!

In primul rand, KORA, imi pare rau de tot...Dar te rog, pastreaza-ti speranta si nu renunta. Succes pe mai departe, orice vrei sa faci.

MIRELA2, cum esti draga? Ai facut punctia? Haide cu noutati bune!

BYTZI, tu cum stai cu injectatul draga mea? Merge treaba? Eu sper ca totul decurge cat se poate de bine?

Proaspetele mamici cum se mai simt? ADYLUCA, CLAUDIA fericirea e la ea acasa, asa-i fetelor? Ma bucur tare mult pt voi! Da mai trageti un ochi si pe la noi si mai impartasiti-ne din bucuria voastra.

Eu vreau sa va spun ca sunt cam necajita...cred ca m-am pricopsit cu o nenorocita de candida si mi-e tare frca sa nu imi compromita intregul tratament. Nu mai vreau inca un esec! Acum astept sa vad ce zice doctorul...dar stau ca pe ace! A mai patit vreuna din voi asa ceva? Sfaturile voastre sunt bine-venite!

O zi frumoasa sa aveti! la toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BuburuzaL spune:

DANA_BEBE, foarte interesant ce spui tu acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Kora pf, imi pare foarte foarte rau, speram intr-o evolutie buna de data asta! bafta oricum cu planurile de viitor si tine-ne la curent

BuburuzaL tu cand ai programat sa incepi Fivul? Pentru candida gasesti la farmaciile din be, fara retzeta GYnodaktarin este o crema foarte buna contra candidei (cand ma duc in Ro mereu am cu mine cateva tuburi pentru prietene sau prietene de prietene ce s-au pricpsit cu candida) Tratamentul dureaza 7 zile insa orice ecografie ai face in acest timp va iesi opaca in rest efecte negative ale tratamentului nu stiu sa fie dar poti da un telefon asistentelor de la Leuven daca ai intrebari
pupe

Noi am trimis cateva mailuri zile trecute unei clinici din ungaria si uneia din kinderwunsh din viena, Obruca & co au dat dreptate doctorului de la brussel spunand ca nu are rost sa-mi ia banii si sa ma faca sa cred intr-o mi!nune, urandu-mi succes cu donatorul. Clinica din ungaria mi-a mai propus doua tratamente ca intro o intrare intr-o menopauza artificiala pentru a suprima endometrioza si apoi un fiv...asadar zilele atsea am la ce ma gandi.....pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Buburuza- stai linistita, candida nu compromite protocolul. Oricum daca ai sensibilitate, vei face candida de la progesteron/sarcina/de la nimic.

ice cream - ne dai si tu o veste buna?

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Oana, in general si aici medicii se grabesc sa zica repede: ovodonatie, insa mai sunt altii care iti propun drumul usor: ovo si cel greu: protocolul japonez, unde se fac cateva stimulari repetate dupa ce s.a redus fsh-ul sub 3 cu anumite med si estradiolul peste 200. Se urmareste obtinerea ovo de calitate, cate 1,2,3 pe stimulare, se fertilizeaza si apoi se vitrifica. Et se face dupa ce ai vreo 6 embrio buni pe ciclu natural.
Ovo e drumul usor, in general cu o rata f mare de reusite, cam toate reusesc dupa 2 cicluri.
Tin pumnii stransi pentru tine

Mergi la inceput