Scolar suspectat de ADHD
Raspunsuri - Pagina 7
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babyangel Allinta, vorbind de gradinita, Lucas era iubit de toate educatoarele si bonele si am schimbat 2 gradinite cu program prelungit...nu am avut nici un tip de plangere, dimpotriva erau "indragostite" de el... Si asta ma pune pe ganduri si ma face sa va dau drepatet , voua , celor care aveti convingerea ca Lucas e super ok, pentru ca adhd apara din peroada prescolara ...si noi pana anul asta in aprilie , chiar nu am avut probleme Chiar si acum , invatatoarea mi-a spus ca Lucas este un copil foarte bun, si extrem de inteligent, cu un potential maxim, dar ca inca are probleme cu atentia: de exemplu--in ore , in loc sa se uite la ea , are momente cand se uita pe geam, sau se joaca cu cartea, sau abia asteapta sa-l strige in soapta un copil ca imediat se intoarce...etc Cam astea ar fi problemele din orele ei.. Iar in orele de engleza , cand cantau catecele, el isi facea vocea mai ascutita si iti dai seama ca se puneau colegii pe ras... Si are tendinta de a copia pe cei ce fac chestii nashpa, nu pe cei ce fac chestii bune.. Anca 20+ cu Tereza sau Codrinsi mami de Lucas |
La gradinita dinaintea asteia de acum, educatoarele spuneau ca este cuminte si ca nu au nicio problema cu ea.
In schimb, una dintre educatoarele de la gradinita din prezent, imi spunea continuu ca nu este ascultatoare si ca are retard.
Reusise sa-mi provoace o depresie, mai ales ca imi vorbea si cu un ton arogant, insa am apelat la ajutorul psiholoagei gradinitei si m-am linistit. De aceea spun ca un parinte nu trebuie sa creada primul "diagnostic", ci sa caute raspunsuri si la alte persoane.
De-a lungul anilor de invatamant, copiii nostri vor mai intalni astfel de oameni. Totul se rezolva prin dialog permanent cu copilul, educatorul si psihologul, daca este cazul. Pedagogii nu pot fi compatibili cu toti copiii.
Parerea mea e sa schimbi aceasta psiholoaga, care a dat dovada doar de incompetenta si autosuficienta crase.
Ar fi bine sa-i dai numele aici, pt a fi evitata. Nu are decat sa se reprofileze, din lipsa de clienti/pacienti.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
carmen1967 spune:
Anca,
o ultima interventie: ma bucur ca macar TU ai inteles ce am vrut sa zic prin postarile mele. Pentru ca nu imi sunt deloc straine framantarile tale... si te inteleg.
Cu siguranta ca vei mai intra pe forum si vei mai povesti despre evolutia baietelului tau.
Mult succes in toate actiunile tale!
filofteia spune:
| Filofteia, ce copil super ai !!! |
Multumesc Sybile!

Din pacate multe mamici nu ar fi multumite cu un copil ca al meu, care la aproape 9 ani nu citeste cursiv, are note si de S, te solicita permanent cu alte tipuri de activitati sau cu intrebari ciudate...ultima "school bag" este clar de la ce vine...dar ghiozdan?
nu se joaca singur niciodata, dar adora sa se joace cu noi sau cu alti copii afara... si ar mai fi multe...desprinse de mine de-a lungul timpului atat din acest forum cat si de la celelalte mamici cu care vin in contact.... pana la uram tot deschid un subiect "Sunt o mama prea lejera".
| Din pacate, dascali ca invatoarea lui Adi sunt raritati... |
Incep sa fiu si eu convinsa de asta.
Ultima chestie... nu au teme in weekendul asta ca sa se recreeze... le-a dat tema sa se odihneasca.
Asa ca fiimiu mi-a spus ca daca nu-l cred s-o sun pe doamna.
giulia71 spune:
Of fetelor, ce bine ca ai vostri copii se duc linistiti la scoala, al meu se plinge ca ii e teama de doamna?!
Eu fost stresata de invatatoarea mea si stiu cum e sa ti se faca inima cat un purice cand ajungi la scoala.
I-am spus sa-l mut, caci pretentiile doamnei sunt prea mari pentru noi
si nu ducem, insa are doi prieteni de care nu vrea sa se desparta
.
Nici nu stiu ce naiba sa mai fac
denizel spune:
| sau cu intrebari ciudate...ultima "school bag" este clar de la ce vine...dar ghiozdan? |
Pup, Adi scump si destept!!! 
Filofteia, o ador pe invatatoarea voastra
.Esti la fel de sigura ca mine ca s-au gasit parinti care sa comenteze ca [] cupiii au trecut la tabla inmultirii, iar doamnei ii arde de odihna?
Giulia, dar de ce ii e teama de invatatoare?
In ce clasa e baietelul tau?
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
Chuny spune:
Filofteia, nu cred ca esti o mama lejera. est asa cum esti pt ca tu STII ca baietelul tau e inteligent ( ti-a demonstrat deja asta). Sigur se va descurca bine la scoala si in domeniile de care e interesat.
Carmen, si eu am inteles foarte bine ceea ce ai vrut sa spui si ai tot dreptul sa tragi un semnal de alarma. Mesajul tau a fost f clar si nu ai dat nici un verdict, apar acolo multi DACA si cine vrea sa inteleaga, intelege.
Giulia, o scoala Montessori nu aveti voi in zona ? de fapt nu stiu daca exista in Ro scoli Montessori, stiam doar de gradi.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
filofteia spune:
| Pup, Adi scump si destept!!! |
Denizel
.| Citat: |
| Esti la fel de sigura ca mine ca s-au gasit parinti care sa comenteze ca [] cupiii au trecut la tabla inmultirii, iar doamnei ii arde de odihna? |
Au invatat tabla inmultirii anul trecut.
Pe de alta parte cerintele doamnei sunt foarte mari...ma rog si clasa este foarte buna.
De aceea eu fac la greu cu Adi acasa suplimetar...nu sa fim primii
ci sa fim si noi acolo in rand cu clasa,
caci dupa cum se vede treaba el nu este genul olimpic si mai are si alte preocupari pe langa scoala.
Anca, scuze de off topic!
Anca la tine sarcina mareste starea de anxietate.
Eu imi aduc aminte cand eram insarcinata ca aveam temeri pe care nu le-am avut nici inainte nici dupa.
Adauga la asta o invatatoare care vrea un copil perfect si un psiholog cu un copil la fel de perfect.
Stiu si eu un astfel de copil, care citeste bine la nici 6 ani, care face teme la nici 6 ani fara sa comenteze si care este ca o marioneta in mana adultilor, dar si a copiilor...Sincer eu il prefer pe al meu "comentator" la toate alea si tot timpul pus pe o sotie.
Cricor spune:
| citat din mesajul lui giulia71 Of fetelor, ce bine ca ai vostri copii se duc linistiti la scoala, al meu se plinge ca ii e teama de doamna?! Eu fost stresata de invatatoarea mea si stiu cum e sa ti se faca inima cat un purice cand ajungi la scoala. I-am spus sa-l mut, caci pretentiile doamnei sunt prea mari pentru noi si nu ducem, insa are doi prieteni de care nu vrea sa se desparta .Nici nu stiu ce naiba sa mai fac ![]() |
Eu am fost in acceasi situatie anul trecut. A avut o invatatoare cale il stresa si pe el si pe mine, uram sedintele cu parintii..unde se vorbea doar de al meu (ca-i obraznic ca-i spune ca se plictiseste, ca pune tot timpul intrebari, ca are parul mare, ca sta in picioate cand scrie - scaunul lui era prea jos si nu statea bine, faptul ca avea doar fb, ca-si termina printre primii testele, ca citea cursiv in doua limbi - nu se mentionau niciodata). Pe el ii capia cu observatiile si atentionarile, si-i crease in clasa o eticheta de aiurit fara limiste si speranta. Nici o discutie cu ea n-a avut un rezultat, si am avut nenumarate discutii .. totul a fost doar o pierdere de vreme.
L-am mutat anul asta in alta clasa si desi e in continuare aiurit, nu am astfel de reclamatii, nu-l innebuneste cu observatiile si el nu mai e ingrozit ca merge la scoala.
Mi-a luat a gramada de timp sa ma hotarasc, mi-am zis ca il pun iar in situatia de a se adapta la un alt colectiv, la un alt stil de inv. Acum iti pun sincer ca nu-mi pare rau. Eu l-am convins peste vara ca prieteni iti mai faci, ca exista si inv. dragute si normale pentru care nu orice nimic e un capat de tara.
Asa ca sfatul meu: muta-l in alta clasa, sau scoala daca nu se poate altfel.
rrox3 spune:
Denizel Multumesc
Dar chiar nu era nevoie sa mai scriu si eu aici, ai scris tu deja tot ce era de zis ![]()
Babyangel Am avut si eu problema asta cu fetita cea mare, asa ca stiu cat de greu iti e sa iesi dintr-o lupta pentru putere cu un copil foarte inteligent, sensibil si justitiar. Dar se poate. Renunta tu la lupta si pur si simplu nu va mai exista lupta. Pas cu pas, fiindca va dura putin pana va fi sigur ca ai renuntat si nu e doar ceva temporar. Incearca si abtine-te cu criticile (stiu ca-i greu
), pune-ti mereu intrebarea : "si daca o sa faca asa, ce o sa fie? O sa se intample ceva grav, sau chiar pot tolera sa faca asa?", pune-te in pielea lui si o sa-l intelegi mai bine. In felul asta il ajuti si pe el si pe tine. Ti-as fi recomandat o terapeuta, dar vad ca nu sunteti in Bucuresti. oricum, insarcinata, nu cred ca mai ai mult timp la dispozitie pentru terapie. Asa ca mai bine iti recomand o carte, doua
As incepe cu cartea lui Gordon Thomas "Manualul parintilor eficace". Si felicitari, ca ai puterea sa accepti ca problema poate fi la tine si nu neaparat la el. 
Filofteia eu cred ca esti o mama foarte buna si Adi e un baiat minunat. 
Carmen
eu cred ca proiectezi temerile si nesiguranta ta vis-a-vis de problemele copilului tau, pe Babyangel. De aici ezitarile si balansarile postarilor tale, intai iei logic in calcul ce scrie ea despre baiatul ei si ajungi corect la concluzia ca nu are ADHD, dupa care revii fiindca ti-e totusi teama si postezi citatul ala alarmist. Te inteleg, si eu am oscilat de la siguranta la teama pana am descoperit ce nu era "normal" la copilul meu si am capatat siguranta si intelegere.
Allinta eu as lua serios in calcul schimbarea gradinitei, fiindca sunt convinsa ca educatoarea se poarta depreciativ cu fetita ta, chiar daca incearca sa mascheze asta in urma discutiilor cu psiholoaga gradinitei. Ea tot asta crede si, intr-un fel sau altul, asta ii transmite fetitei tale. Alt motiv, ar fi, limitarea ei, ca intelect. De unde, pana unde poti trage concluzia ca este un copil retardat fiindca refuza somnul de prans?!
Fetele mele nu au dormit niciodata la gradinita, nu mai dorm la pranz de la 1 an, respectiv 3 ani, fiindca asta e nevoia lor de somn. te asigur ca ambele au inteligenta simtitor peste medie.
In conditiile astea nu prea vad ce ar putea sa o invete pe fetita ta.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Alizee spune:
| citat din mesajul lui rrox3 Allinta eu as lua serios in calcul schimbarea gradinitei, fiindca sunt convinsa ca educatoarea se poarta depreciativ cu fetita ta, chiar daca incearca sa mascheze asta in urma discutiilor cu psiholoaga gradinitei. Ea tot asta crede si, intr-un fel sau altul, asta ii transmite fetitei tale. Alt motiv, ar fi, limitarea ei, ca intelect. De unde, pana unde poti trage concluzia ca este un copil retardat fiindca refuza somnul de prans?! Fetele mele nu au dormit niciodata la gradinita, nu mai dorm la pranz de la 1 an, respectiv 3 ani, fiindca asta e nevoia lor de somn. te asigur ca ambele au inteligenta simtitor peste medie.In conditiile astea nu prea vad ce ar putea sa o invete pe fetita ta. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Imi facuse o impresie buna, la inceput. dar dupa ce m-a tocat marunt-marunt, zi de zi,pe un ton de autosuficientza, ca fii-mea este retardata, desi ii spusesem clar ca fetita deja fusese evaluata de 2 psihologi, mi-am schimbat parerea. O consider foarte limitata dpdv profesional si intelectual. Ea este foarte mandra ca inainte de a veni la aceasta gradinita, a predat la o scoala ajutatoare. Sunt absolut convinsa ca metodele ei de "educatie" au devenit defect profesional si nu este capabila sa interactioneze cu copiii normali, dar mai activi.
De abia astept sa discut iar cu psiholoaga gradinitei.
Edit : mai adaug ca fetita mea reactioneaza f bine la vorba buna si negativ la vorba rastita.Iar cand se mai si tipa la ea, efectiv nu mai ai cu cine sa te intelegi. Am ajuns la concluzia, ca nu copilul e de vina, ci modul cum interactioneaza educatoarele cu copiii. Fetita mi-a spus ca o deranjeaza faptul ca amandoua educatoarele tipa prea mult la copii.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

20+ cu
Tereza sau
Codrin
Lucas