Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(88)*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310

pls, help!!!!!!!!!!!!!!!!111

ziceti-mi si mie cum se face branza cu calciu lactic. vreau sa ii fac acum lui Bris si nu mai stiu... La 125 ml de lapte se pune 1 pastila sau 2 de calciu???

pleaseeeeeeeeeeeeee help!

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

si sa ii fac din lapte de vaca sau Nan?

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns provista spune:

eu ii fac din lapte de 3,5% din cutie

Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui zaizak

Ana ar face luni 7 luni ce zici sa-i fac?

Dupa ce stiam si eu, cred ca e prea tarziu.
Si noi am facut, pt ca virusul e mai grav si decat reactiile adverse, reactii pe care nu le-am avut.

Gia, fa-i din lapte praf pt inceput. Poti si din lapte la punga/cutie (nu de vaca, si nici UHT ca nu prea iasa). Eu am mai scris, noua ne place ala din lapte praf la gust, din lapte de vaca gras a iesit ceva foarte "aspru", facusem branzica pt Clau cand era la regim. Acum fac din lapte la cutie (nu UHT), cu 3,5%. Si cu Calciu, pun 8 pastile la litru de lapte, 3 pastile la 250 ml mi se pare mult. Ar veni 12 pstile la 1 litru. Ganditi-va totusi ca pe langa ca laptele contine calciu, mai adaugati si atata calciu lactic, vorba sora-mii, nu e supradoza? De aceea din lapte praf eu faceam cu lamaie, ca ala are si calciu mult.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Aprinde o lumanare in memoria Almei.
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui provista
2. Branza de vaci se poate obtine si din lapte nefiert astfel: se pune laptele nefiert la prins, in vas emailat sau borcan, la temperatura camerei de 17-20șC. Dupa ce s-a prins laptele se incalzeste usor pentru a-i grabi coagularea si apoi se strecoara prin tifon sau sita, pentru a separa branza de zer. Dintr-un litru de lapte se obtin 100-120 g branza de vaci.

Sper ca de-asta nu intentionati sa dati la bebelusi.
Si daca aveti de unde procura lapte de vaca, fiebeti-l pana clocoteste, domoliti-i fierberea (cum se umfla spuma aia), cu 1-2 linguri de apa rece, taiati spuma care se umfla cu lingura si mai dati in clocot la foc mic...pt sterilizare. Asa faceam la Clau, cand a baut prima data lapte de vaca, si asta dupa...2 ani. Pana la 2 ani a baut DOAR lapte praf, apoi partial, pana la 3 ani exista Nan 3, si chiar si acum bea lapte pt copilasi, cu vitamine.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda...
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Viata merge inainte...

Mergi la inceput

retetele astea le-am gasit pe un site si cred ca reteta2 se refera la laptele uht

dragos tea mea

Mergi la inceput

ayla cum era regula la hipp,hipp-ura? borcanele cu eticheta albastra au sare si cele cu verde nu au sare?

dragos tea mea

Mergi la inceput

Simona, eu la laptele cumparat, pasteurizat ii zic lapte de punga sau lapte de cutie, pt mine laptele de vaca e ala cumparat de la tarani. Pt care nu bag mana in foc cat de curat e. Nici eu nu as consuma lapte de la tarani nefiert sau nu as prepara din el branza sau iaurt din ala fara sa il fierb.
Nu stiu ce zici de Hipp. Eu le iau pe categorii de varsta.

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaizak spune:

Provista am gasit pina la 32 de sap ambele doze.

Mergi la inceput

Denisamadalina, Pisigri, si cine ar mai stii sa imi raspunda. Anumite medicamente au pe prospect scris termenul de "toxicitate asupra reproducerii". Daca tata ia aceste medicamente inainte (si pana) la data conceptie, poate avea vreun efect asupra embrionului? Si ce medic este in masura sa-mi raspunda? (ca nu ginecologul banuiesc). Stiti la ce ma refer, banuiesc. Pe unele prospecte scrie clar interzis in sarcina, dar se refera la gravida. In ce fel influenteaza dezvoltarea embrionara, dar nu afecteaza calitatea spermei. Are cineva idee, va rog!

Viata merge inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zaizak spune:

E VACCINUL IMPOTRIVA rovatirusului adica?

Mergi la inceput